Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος 2007                               Τεύχος 328

Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα του έτους 2006, η διεθνής αγορά των εμπορευμάτων ήταν άκρως πτωτική, με τη δύναμη των πωλητών να παρασύρει τις τιμές σε κατώτερα επίπεδα, πάνω όμως από τις 300 μονάδες βάσης – τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2006. Παράλληλα, συνεχίστηκε για έναν ακόμα μήνα η ύπαρξη σημαντικής και υψηλής ημερήσιας μεταβλητότητας.
Ο όγκος συναλλαγών κατά το μήνα Νοέμβριο ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς και σε σύγκριση με το μέσο όρο του έτους, αλλά και τον προηγούμενο μήνα. Η πορεία του δείκτη εμπορευμάτων CRB στη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου 2006 οδήγησε σχεδόν κάτω από τις 300 μονάδες, με το δείκτη να κλείνει τελικά στις 307,51 μονάδες εν συγκρίσει με τις 318,17 μονάδες του προηγούμενου μήνα. Η πτωτική πορεία και η επαναπροσέγγιση του κρισίμου επιπέδου των 300 μονάδων αποτελεί «στοίχημα» για την αγορά, ωστόσο το profit taking και η διάχυτη επιφυλακτικότητα των επενδυτών να «ανοίξουν» long θέσεις εξακολουθεί να προβληματίζει. Η μεταβλητότητα στην αγορά των εμπορευμάτων εξακολούθησε να κινείται σε ανώτερα επίπεδα, ενώ ο δείκτης CRB επανήλθε κάτω από το μέσο όρο των 50 ημερών. Σε τεχνικούς όρους, βραχυπρόθεσμα, ο δείκτης CRB πιθανότατα θα δοκιμάσει τα επίπεδα των 300 μονάδων, καθώς και των 280 μονάδων.


Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η οποία περιλαμβάνει τα πολύτιμα μέταλλα χρυσό, άργυρο, πλατίνα και παλλάδιο, ο δείκτης της πολύτιμων μετάλλων της Goldman Sachs GPX, από τις πρώτες συνεδριάσεις του μήνα Δεκεμβρίου έδειξε την ευμετάβλητη διάθεσή του. Οι δυνάμεις των πωλητών ήταν ισχυρές σε όλη τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου, ενώ από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες του δείκτη στις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα.
Ο δείκτης των πολύτιμων μετάλλων «έκλεισε» τελικά στις 880 μονάδες, σημαντικά χαμηλότερα από τις 908 μονάδες του μηνός Νοεμβρίου 2006. Έπειτα από την ανοδική κίνηση στις πρώτες λίγες συνεδριάσεις του μήνα, ο δείκτης των βιομηχανικών μετάλλων GYX (χαλκός, αλουμίνιο, χάλυβας, κ.ά.), κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, έως τα επίπεδα των 440 μονάδων, σημείο ισχυρής στήριξης. Τελικά, ο δείκτης έκλεισε στις 447 μονάδες έναντι 455 μονάδων για το μήνα Νοέμβριο. Ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων GKX της Goldman Sachs στην εξεταζόμενη περίοδο κινήθηκε με υψηλή μεταβλητότητα.
Οι πρώτες αρνητικές συνεδριάσεις οδήγησαν τελικά σε αγοραστικό ενδιαφέρον, γεγονός που παρέσυρε το δείκτη έως τα επίπεδα των 270 μονάδων, κλείνοντας τελικά στις 272,35 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης των ζώντων εμπορευμάτων GVX κινήθηκε με περιορισμένες διακυμάνσεις σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του έτους.
Ο δείκτης τελικά έκλεισε στα επίπεδα 217 μονάδων, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, ο δείκτης των ενεργειακών πρώτων υλών GJX κινήθηκε έντονα πτωτικά, με την τιμή του πετρελαίου να δίνει το γενικότερο τόνο. Σε επίπεδο συνολικής αγοράς, ο δείκτης έκλεισε στα επίπεδα των 200 μονάδων, έναντι 229 μονάδων περίπου για τον προηγούμενο μήνα.


ΑΝΑΛΥΣΗ:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΗΡ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α. ΣΑΒΒΑΚΗΣ

  Περιεχόμενα
EDITORIAL
EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ
EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Λιανικό Εμπόριο 2007
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Συνταξιοδοτικά Προγράμματα
ΑΡΘΡΟ: H εφαρμογή του e-Learning στην ανάπτυξη & προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Προτάσεις για το χειμώνα
ΑΡΘΡΟ: ΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΑΡΘΡΟ: Οι μέθοδοι της Θεμελιώδους και της Τεχνικής Ανάλυσης
ΟΜΟΛΟΓΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
EΠENΔYΣEIΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ : Ανασκόπηση για το Μήνα Δεκέμβριο του 2006
ΑΡΘΡΟ: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ BUSINESS PLAN

 Όροι και προϋποθέσεις του site