Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2008                              

Τεύχος 339

ΣTA ENΔOTEPA THΣ OΔOY ΣOΦOKΛEOYΣ


Τιτάν:  
Εξαγορά στην Τουρκία
Η εισηγμένη ανακοινώνει ότι προέβη στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπρακτικής επιχείρησης στην Τουρκία, στην οποία θα συμμετέχει με ποσοστό 50%. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, η Τιτάν συμφώνησε να αγοράσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Adocim Cimento Beton Sanayi ve Ticaret A.S. έναντι 90,5 εκατ. ευρώ. Η Adocim είναι εταιρία παραγωγής τσιμέντου με ένα σύγχρονο εργοστάσιο στο Tokat στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ένα κέντρο άλεσης στο Tekirdag στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης. Η παραγωγική δυναμικότητα της εν λόγω εταιρίας ανέρχεται σε 1,5 εκατ. τόνων ετησίως.  Η σχετική συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ, μόλις ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος της Adocim A.S. και παρασχεθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές».


ΥΧΥΧΥ


Σαράντης: 
Εξαγόρασε ρουμανική εταιρία

Η Διοίκηση της ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.B.E.Ε. ανακοινώνει ότι προέβη στην εξαγορά της Ρουμανικής εταιρίας καλλυντικών ELMIPLANT. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Σαράντη, στα πλαίσια περαιτέρω γεωγραφικής επέκτασης και επίτευξης του στρατηγικού του στόχου να καταστεί μια από τις ηγετικές εταιρίες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Αν. Ευρώπη, προέβη σε υπογραφή συμβολαίου για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της  εταιρίας ELMIPLANT, μέσω της θυγατρικής εταιρείας SARANTIS ROMANIA SA.
H εταιρία ELMIPLANT ιδρύθηκε το 1992 και ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή καλλυντικών προϊόντων. Τα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας είναι βασισμένα σε φυτικά συστατικά και βότανα και αποσκοπούν κυρίως στην φροντίδα του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών, καθώς και στην αντρική και βρεφική περιποίηση και την αντηλιακή προστασία. Η εταιρία ELMIPLANT, η οποία υπακούει σε προϋποθέσεις διεθνούς ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας, απασχολεί περίπου 90 άτομα σε προσωπικό και διαθέτει εξαγωγική δραστηριότητα στις χώρες Μολδαβία, Καναδά, Ιαπωνία και Αμερική.
Η εταιρία ELMIPLANT θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους παραγωγούς καλλυντικών προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος στην αγορά της Ρουμανίας με σημαντικό μερίδιο αγοράς και υψηλή αναγνωρισιμότητα.
Η εν λόγω εξαγορά έγινε με αυτοχρηματοδότηση, κάνοντας χρήση των ιδίων διαθεσίμων πόρων του Ομίλου, το τίμημα της οποίας ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία, η οποία σημειωτέον δεν έχει δανεισμό, το 2007 θα καταγράψει πωλήσεις, EBITDA και ΕΒΤ ύψους περίπου 3,8  εκατ. ευρώ, 1,2  εκατ. ευρώ  και 1  εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο Όμιλος Σαράντη αποκτά μια εταιρία με ομοιογενές και συμπληρωματικό αντικείμενο εργασιών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργιών και οικονομιών κλίμακας. Ταυτόχρονα, ενισχύει την κερδοφορία της θυγατρικής του στη Ρουμανία και ενδυναμώνει την παρουσία του στην αγορά λόγω των δυνατών μεριδίων αγοράς που η ELMIPLAST διαθέτει.


ΥΧΥΧΥ


Ευρωπαϊκή Πίστη: 
Πρόσκτηση δικτύου

Στη σύναψη συμφωνίας παραγωγικής συνεργασίας με τον κ. Γ. Ψαρά, επικεφαλής της Eurolife Team A.E., προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρία για την περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην εγχώρια αγορά.
Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ. Η συμφωνία προβλέπει την διάθεση των προϊόντων της ασφαλιστικής μέσω των πρακτόρων της Eurolife Team A.E. και  εκτιμάται ότι θα αποφέρει σε διάρκεια τριών ετών παραγωγή άνω των 10 εκατ. ευρώ.
Η Eurolife Team A.E. διαθέτει ένα δίκτυο πωλήσεων άνω των 150 συνεργατών. Ο κ. Γ. Ψαρράς υπήρξε μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων στην Interamerican, στην οποία εργάστηκε σε διάφορες θέσεις επί 30 χρόνια και αποτελεί διακεκριμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς .


ΥΧΥΧΥ


 Μοχλός:
Διακοπή βιομηχανικού κλάδου
H εταιρία «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, με την από 7-1-2008 πράξη του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του βιομηχανικού της κλάδου, λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία έτη –και παρά τις επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης αλλά και σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό– τα αποτελέσματα του κλάδου αυτού ήταν ζημιογόνα και κατά συνέπεια είχαν αρνητική επίπτωση στη συνολική δραστηριότητα της εταιρίας. Ως γνωστό, η εταιρία είχε αναπτύξει από το 1991 μονάδες παραγωγής και διάθεσης ετοίμου σκυροδέματος στην περιοχή Πατρών (ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Χαράρδου Πατρών και Γλαύκου Πατρών) και αργότερα στην περιοχή Ηγουμενίτσας (Αμπελιάς – Παραμυθιάς, Γραικοχωρίου – Ηγουμενίτσας). Η εν λόγω δραστηριότητα δεν αποτελεί κύριο άξονα δραστηριοποίησης της εταιρίας, ενώ έχει επουσιώδη συμμετοχή στον συνολικό κύκλο εργασιών της αφού αποτελεί μόλις το 1,2% αυτού. Κατά συνέπεια η επίπτωση στα αποτελέσματα της εταιρίας από τη διακοπή αυτή είναι αμελητέα.  Η παραπάνω απόφαση εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης και περιορισμού των δαπανών της ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. και των θυγατρικών της.


ΥΧΥΧΥ


Κορρές: 
Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης
Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της, μετά την εισαγωγή της στο Xρηματιστήριο, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, πραγματοποίησε η εταιρία Κορρές Φυσικά Προϊόντα.
Κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά στη δυναμική ανάπτυξη της Κορρές στο εξωτερικό και στη σημαντική αύξηση του δικτύου των καταστημάτων της που πραγματοποιήθηκε το β’ εξάμηνο του 2007, η οποία υλοποιείται με το υφιστάμενο μοντέλο των τοπικών διανομέων.
Ειδικότερα, παρουσιάστηκε η στρατηγική της εταιρίας για επέκταση σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού σε σημεία με μεγάλη εμπορική κίνηση. Έμφαση δόθηκε στην επέκταση της εταιρίας στην αγορά της Αμερικής με τη λειτουργία του πρώτου Κorres Natural Products Flagship Store στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα, ανακοινώθηκε και η λειτουργία εντός του 2008 του δεύτερου καταστήματος Κοrres Natural Products στο Brooklyn.
Η Διοίκηση αναφέρθηκε επίσης, στην παρουσία της εταιρίας στην αγορά της Ισπανίας με τη λειτουργία νέου καταστήματος στη Μαδρίτη, το οποίο εδραιώνει την παρουσία της εταιρίας στη χώρα με 5 συνολικά καταστήματα: 2 στη Βαρκελώνη, 1 στη Βαλένθια, και 1 στο Ματαρό. Επιπλέον, έγινε αναφορά στη λειτουργία του νέου καταστήματος Κοrres Natural Products στη Γλασκόβη, το οποίο είναι και το δεύτερο στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Flagship Store του Λονδίνου, καθώς επίσης, και στο πρώτο κατάστημα Κορρές στη Γερμανία, στη Φρανκφούρτη αλλά και την είσοδο στην αγορά της Τουρκίας, με ένα κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες. 
Ο κ. Γιώργος Κορρές τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εταιρία, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων της εταιρίας, έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους τα πρώτα καταστήματα στο Πεκίνο και στη Σαγκάη, καθώς επίσης και shop-in-shops στο Πεκίνο και στο Χανγκτσού.
Σήμερα, η Κορρές Α.Ε. διαθέτει 15 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει παρουσία σε 30 χώρες. Οι παραπάνω κινήσεις διεθνούς επέκτασης αναμένεται να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις της εταιρείας Κορρές Α.Ε., αυξάνοντας παράλληλα την συμμετοχή των εξαγωγών στον συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρίας.


ΥΧΥΧΥ


Endesa Hellas:
Σε πλήρη ανάπτυξη οι επενδύσεις
Η  Endesa Hellas σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για τη συντομότερη δυνατή έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνδυασμένου κύκλου στο Βόλο. Ως γνωστόν έχουν προηγηθεί η μονάδα συμπαραγωγής 334 ΜW (έτοιμη, αναμένει σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο) και συνδυασμένου κύκλου στον ‘Αγιο Νικόλαο (430 MW) .
Όπως είναι γνωστό η μονάδα αυτή  εγκαθίσταται  στη Βιομηχανική περιοχή του Δημηνιού Μαγνησίας σε έκταση ιδιοκτησίας του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.
Ήδη ξεκίνησαν  οι Γεωτεχνικές μελέτες οι οποίες ανατέθηκαν μετά από διαγωνισμό στην εταιρία  CASTOR.
Ο τεχνικός εξοπλισμός θα είναι της  General Electric, με συνολική ισχύς 445 MW. Η ετήσια παραγωγή  προβλέπεται να υπερβαίνει τις 2530 MWh, ενώ η μονάδα αυτή θα καταναλώνει ετησίως περίπου 450 εκατ. ευρώ κυβικά μέτρα αερίου.
Πρόκειται για μία εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας, της πλέον φιλικής προς το περιβάλλον, η  οποία θα είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί αυτόνομα (stand alone) με αποτέλεσμα να μην  παράγει υγρά απόβλητα και να ελαχιστοποιεί τους αέριους ρύπους. Η τεχνολογία αυτή αξιοποιεί συστήματα ανακύκλωσης  του νερού που χρησιμοποιείται, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η χρήση  πρόσθετου νερού.
Ο προϋπολογισμός της εγκατάστασης είναι  περίπου 280  εκατ. ευρώ,  κατά δε τη λειτουργία της θα απασχολεί 40-45 άτομα προσωπικό.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά την περίοδο κατασκευής της θα  εργαστούν κατά μέσο όρο περί τα 300 άτομα.
Ήδη η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΣΦΑ, ώστε να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις για την έναρξη κατασκευών του  αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος απαιτείται για  τη λειτουργία της νέας μονάδας.
Παράλληλα με τις  παραπάνω ενέργειες, η Εταιρία προβαίνει και σε όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες για την τροποποίηση των σχετικών Αδειών που κατέχει  για την επαύξηση ισχύος, από 400 MW σε 445 ΜW.
Επιπλέον, η ENDESA HELLAS έχει καταλήξει μεταξύ 2 πιθανών sites σε ένα εκ των οποίων θα κατασκευαστεί η 4η μονάδα συνδυασμένου κύκλου 450MW περίπου της ENDESA HELLAS, με έναρξη κατασκευής το 2009.


 

  Περιεχόμενα
Editorial:Η χρηματιστηριακή...διάσταση της διαφθοράς
Επενδύσεις-Προτάσεις Αγοράς: Σοφοκλέους:Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Αφιέρωμα Καταθετικά Προϊόντα: Γιατί φουντώνει το ενδιαφέρον των τραπεζών
Αφιέρωμα - ΔΕΚΟ: Ανεβάζουν ταχύτητες και προσδοκίες
Αφιέρωμα: Γαλακτοκομικά προϊόντα
Συνέντευξη - Κοινή Πλατφόρμα: Μέσω ΧΑΚ, MoU με Ρουμανία
Συνέντευξη - Κύπρος: Θετικό το momentum για το Εθνικό Θέμα
Συνέντευξη - Κύπρος: Το οικονομικό μοντέλο του Δημήτρη Χριστόφια
¶ρθρο - ΠΛΑΙΣΙΟ: Το αχτύπητο story της Σοφοκλέους
¶ρθρο - Φαινόμενο του Ιανουαρίου(January Effect)και ελληνική πραγματικότητα
¶ρθρο: Οι τιμές, το ΧΑ και οι κυβερνητικές προτεραιότητες
¶ρθρο - Economic Value Added: Ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων
¶ρθρο - Κατασκευές: Αναλυτές εναντίον ταμπλό
¶ρθρο - Έλλειμμα πληροφόρησης στον ασφαλιστικό κλάδο
¶ρθρο - Η μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα
¶ρθρο - Εισαγωγή στα βασικά γνωρίσματα της αγοράς ομολόγων
¶ρθρο - Οικονομία και τέχνη: Μια τεχνική προσέγγιση
¶ρθρο - Pasal: 30-40 εκατ. από project ”Πειραιώς”
¶ρθρο - Βασιλικό-Muskita: Δύο ελκυστικά κυπριακά growth stories
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρo - Η αγορά του χαλκού
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site