Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2008                              

Στιγμές από τη Σοφοκλέους


Sprider: Τη μετοχή την είχαμε συνηθίσει να διαπραγματεύεται με P/E ανώτερο του 20 και τώρα βρίσκεται γύρω στο 12, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εισηγμένης δεν έχει χαμηλώσει τον πήχη του ρυθμού ανάπτυξης των κερδών της μέχρι το 2012. Αν «πιαστούν» οι στόχοι του business plan του Ομίλου, τότε το χαρτί στα τρέχοντα επίπεδα θα αποδειχτεί, πιθανότατα, «τσάμπα».
Jumbo: Ήταν αναμφίβολα η πλέον αγαπημένη επιλογή των ξένων χαρτοφυλακίων στην Ελλάδα και μάλλον εξακολουθεί να είναι. Παρόλα αυτά, το κύμα ρευστοποίησης από το εξωτερικό οδήγησε τον τίτλο σε βαρύτατες απώλειες και σε δείκτες αποτίμησης που δύσκολα κάποιος θα βγει χαμένος αν ακολουθήσει την πολιτική του «buy and hold». Εταιρία που ποτέ δεν έχει πέσει έξω (προς τα κάτω) στις προβλέψεις κερδών που έχει δώσει.
Πετρόπουλος: Η μετοχή είχε φτάσει αρκετά πάνω από τα 8 ευρώ, με τη συμμετοχή μάλιστα θεσμικών χαρτοφυλακίων λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων του 2007. Η άνοδος των κερδών προβλέπεται να συνεχιστεί και φέτος και πολύ πιθανόν το guidance του +5%-10% που λέγεται ότι θα δώσει η διοίκηση, τελικά να αποδειχτεί «φτωχό». Συγκαταλέγεται στις εταιρίες που δεν έχει ούτε έναν χαμένο μακροπρόθεσμο επενδυτή. Ενίοτε προσφέρει και βραχυπρόθεσμες συγκινήσεις, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια στη Σοφοκλέους.
ΑΤΕ Ασφαλιστική: Πολύ χαμηλότερο του 10 του P/E με βάση τα κέρδη του 2007, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να αξιολογηθεί το χαρτοφυλάκιο της ασφαλιστικής εταιρίας, προκειμένου να εκτιμηθεί το αν και κατά πόσο χαμηλότερα πιθανολογείται να είναι τα αντίστοιχα κέρδη μέσα στο 2008. Επίσης, να συνεκτιμηθεί ότι υπάρχουν και σκέψεις για πώληση της θυγατρικής της ΑΤΕ Bank. Να σημειωθεί ότι η πώληση της μικρότερης σε μέγεθος Alpha Ασφαλιστικής είχε γίνει έναντι τιμήματος μεγαλύτερου σε σχέση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της ΑΓΡΑΣ.
Ελληνικά Καλώδια: Τα καθαρά κέρδη του 2007 διαμορφώθηκαν τελικά στα 16 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε πολύ ελκυστικά επίπεδα τους χρηματιστηριακούς δείκτες της εισηγμένης. Η διοίκηση των Ελληνικών Καλωδίων εξακολουθεί να θεωρεί τις προοπτικές της εταιρίας ως θετικές και αυτό μάλιστα αναφέρθηκε και στο πολυσέλιδο «συνοδευτικό» των αποτελεσμάτων δωδεκαμήνου του 2007. Η ζήτηση για καλώδια θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια διεθνώς, όμως αυξημένη αναμένεται να είναι και η παραγωγική δυναμικότητα των εταιριών του κλάδου, λόγω των μεγάλων επενδύσεων που έχουν υλοποιήσει.
Γενική Εμπορίου: Μπορεί πράγματι τα κέρδη του 2007 να αυξήθηκαν δραστικά και να κυμάνθηκαν ίσως και λίγο πάνω από τις μέσες προσδοκίες, ωστόσο το μέρισμα διατηρήθηκε στα επίπεδα του 2006 και του 2005 (3 λεπτά ανά μετοχή). Η μερισματική απόδοση δεν είναι βέβαια καθόλου ευκαταφρόνητη και το ζητούμενο είναι τώρα το πώς θα κυμανθούν φέτος τα μεγέθη της εισηγμένης. Οι μεγάλες επενδύσεις ολοκληρώθηκαν και ζητούμενο είναι η επέκταση στα Βαλκάνια.
Ιχθυοτροφεία Σελόντα: Ο εισηγμένος Όμιλος έχει δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις κερδών για το 2008 μετά το κύμα μείωσης των τιμών στην τσιπούρα και μάλιστα μέσα στον Ιανουάριο του 2008 υπεραμύνθηκε επισήμως των προβλέψεων αυτών. Αν τώρα τα νούμερα αυτά τελικά «πιαστούν», τότε η μετοχή θα πρέπει να θεωρείται «κραχτά υποτιμημένη» στα τρέχοντα επίπεδα. Έλα όμως που η αγορά φαίνεται να αμφιβάλλει έντονα, με αποτέλεσμα ο τίτλος να μην μπορεί να διαφοροποιηθεί στο γενικότερο πτωτικό κλίμα…
FG Europe: Με το περσινό μέρισμα στα 22 λεπτά ανά μετοχή και με το φετινό guidance (συντηρητικό σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης) να μιλά για νέα μικρή άνοδο των καθαρών κερδών (+3,5%) διαμορφώνεται μια κατάσταση που σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή. Η επέκταση στην Τουρκία θα αρχίσει να αποδίδει σταδιακά από φέτος, ενώ η δραστηριότητα στην ενέργεια προχωρεί «βήμα-βήμα». Όταν η μερισματική απόδοση κυμαίνεται γύρω στο 10%, τι άλλο να πει κάποιος;
Ζάμπα: Τα περί χαμηλής εμπορευσιμότητας είναι γνωστά, αλλά εδώ και κάτι λίγους μήνες, η εισηγμένη έχει μηδέν δάνεια και κεφαλαιοποίηση που είναι χαμηλότερος από το ύψος των μετρητών της. Δηλαδή, θεωρητικά, θα μπορούσε να αποφασιστεί επιστροφή κεφαλαίου, ίση με την τιμή της μετοχής στο ταμπλό και την άλλη ημέρα ο τίτλος να ξεκίναγε από… το μηδέν(!). Επίσης μεγάλη είναι η ακίνητη περιουσία της εισηγμένης, καθώς στα βιβλία της Ζάμπα είναι αποτιμημένη σε «τιμές κόστους» αλλά λέγεται ότι κάνει κάτι δεκάδες εκατ. ευρώ.
Υγεία: Στα 16 λεπτά τελικά το μέρισμα που θα διανείμει η εισηγμένη εταιρία διαμορφώνοντας μια υψηλή μερισματική απόδοση. Το 50% ωστόσο του μερίσματος πρόκειται ουσιαστικά για επιστροφή κεφαλαίου. Το P/E της μετοχής υπερβαίνει το 30 και το αν τελικά θα αποδειχτεί υπερτιμημένη ή υποτιμημένη θα κριθεί από το πώς θα εξελιχθεί η υλοποίηση του φιλόδοξου business plan. Να θυμίσουμε ότι το μετατρέψιμο ομολογιακά δάνειο έχει γίνει με τιμή εξάσκησης τα 4,5 ευρώ.

  Περιεχόμενα
Editorial - ΧΑ: Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς : Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα - Private Banking: Σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης
Αφιέρωμα - Ταχυμεταφορές: Προοπτικές ανάπτυξης για... λίγους
Αφιέρωμα - Tηλεπικοινωνίες
Αφιέρωμα - Ταχυεστίαση
Συνέντευξη - Eurobank Κύπρου: Επιχειρηματικά κέντρα σε όλες τις πόλεις
¶ρθρο - Real Estate:Μέθοδοι Αποτίμησης Ακινήτων από Ορκωτούς Εκτιμητές - Πραγματογνώμονες
¶ρθρο - Επιστροφή κεφαλαίου ή buy back μετοχών?
Φάκελοι
Έρευνα - Αναδυόμενες αγορές:Σε ποιές χώρες οι επενδύσεις έχουν περισσότερο...μέλλον
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρο - Η αγορά της ξυλείας κατασκευών
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site