Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2008                              

AΦIEPΩMA PRIVATE BANKING: Σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης


Private Banking:
Σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης


Το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους, που διαθέτουν ιδιαίτερα υπολογίσιμη περιουσία, να επεκτείνουν την επενδυτική, αποταμιευτική, χρηματοδοτική ή άλλη οικονομική δραστηριότητά τους πολύ πέραν των ορίων της μικρής μας χώρας.


Του Ανδρέα Αναστασίου


Στρατηγική «παντός καιρού», για επενδυτές ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, χαρακτηρίζεται το Private Banking. Χαρακτηρισμός που επιβεβαιώνεται ισχυρά σε συγκυρίες όπως η τρέχουσα, στην οποία οι αναλυτές βλέπουν να έχει ωριμάσει η bull market και να παραχωρεί τη θέση της σε άλλες, λιγότερο ευνοϊκές εκδοχές.
Αυτό ακριβώς είναι, όμως, ένα από τα κύρια ζητούμενα του Private Banking, των εξατομικευμένων τραπεζικών και επενδυτικών υπηρεσιών: η διασφάλιση θετικών αποδόσεων, ανεξαρτήτως των τάσεων που κυριαρχούν στις αγορές χρήματος και κεφαλαίων.
Ο δρόμος είναι ανοικτός, λοιπόν, για τα μεγάλα βαλάντια, τα οποία –υπό την κατάλληλη καθοδήγηση του ιδιωτικού τραπεζίτη- δεν υπάρχει σοβαρή περίπτωση να «εγκλωβισθούν», αφού ακόμη και σε αρνητικές χρηματιστηριακές συγκυρίες μπορούν να «ποντάρουν» (καθώς ο παραλληλισμός των σχετικών επενδύσεων με τα... στοιχήματα μάλλον δεν είναι άστοχος) σε ένα σημαντικό εύρος επενδυτικών προϊόντων. Γίνεται κατανοητό, βεβαίως, ότι η έννοια του στοιχήματος με κανέναν τρόπο δεν ταυτίζεται ή παραλληλίζεται με αυτήν του τυχερού παιχνιδιού, αλλά μάλλον με αυτήν της προσεκτικής και μελετημένης εκτίμησης και πρόβλεψης των εξελίξεων.
Σε περιόδους όπως η τρέχουσα, λοιπόν, ο μεγάλος επενδυτής -μέσω του ιδιωτικού τραπεζίτη του- μπορεί να επενδύσει σε συμβόλαια βασικών μετάλλων ή ενέργειας, καθώς η διαφαινόμενη ύφεση στις ΗΠΑ θα επηρεάσει μεν αλλά δεν θα αναστείλει σημαντικά την παραγωγική ανάπτυξη και τη σχετική ζήτηση στην Κίνα και την Ινδία.
Μπορεί, ακόμη, να επενδύσει στη δημιουργία υποδομής για την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας, σε περιπτώσεις αναδυομένων αγορών, όπου οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν μέλλον. Ή και σε συμβόλαια «κάργκο», ήτοι σε θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, αφού οι πρώτες ύλες προς τις χώρες της Ασίας, που δεν σταματούν να παράγουν, είνα μάλλον βέβαιο ότι θα πρέπει να ταξιδέψουν για εκεί.
Επίσης, ο χρυσός, αυτό το «βαρβαρικό κατάλοιπο», όπως το αποκαλούσε ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, πρωταγωνιστούσε στα ανά τον κόσμο νομισματικά συστήματα επί δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ενώ μόλις τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες, ο πρωταγωνιστικός αυτός ρόλος του αμφισβητείται. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, του πρέπει σεβασμός.
Ενώ (κάτι όχι τόσο γνωστό στο ευρύτερο κοινό), οι μεγάλοι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη και την αγορά αδειών εκπομπής ρύπων. Όλα αυτά, όμως, δεν είναι εύκολα προσβάσιμα από κάθε επενδυτή ατομικά, ο οποίος άλλωστε, ακόμη και αν αφιερωνόταν αποκλειστικά στις επενδύσεις, δεν θα είχε τη δυνατότητα της πληροφόρησης και των υπολογισμών που έχουν στη διάθεσή τους οι πολυπρόσωποι μηχανισμοί των μεγάλων μονάδων Private Banking.
Το πλήρως παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον,  εξάλλου, επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους, που διαθέτουν ιδιαίτερα υπολογίσιμη περιουσία, να επεκτείνουν την επενδυτική, αποταμιευτική, χρηματοδοτική ή άλλη οικονομική δραστηριότητά τους πολύ πέραν των ορίων της μικρής μας χώρας.
Εντός Ελλάδος, λοιπόν, από αυτά τα μεγάλα βαλάντια, μόνο περί τα 20 δισ. ευρώ τελούν υπό διαχείριση, ενώ άλλα 100 δισ. ευρώ βρίσκονται εκτός. Κεφάλαια περισσότερα των 50 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι βρίσκονται σε «λανθάνουσα» κατάσταση, ήτοι αποταμιευμένα ή αλλιώς τοποθετημένα με μη αποδοτικό τρόπο, άρα εν δυνάμει αγορά για τις εδρεύουσες στην Ελλάδα, εγχώριες ή διεθνείς εταιρίες Private Banking.
Στις σελίδες που ακολουθούν, ο αναγνώστης θα βρει πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τους κυριότερους «παίκτες» της αγοράς του Private Banking, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, μέσα από δικά τους λόγια αυτοπαρουσίασης, σε διάφορα μέσα όπου προβάλλουν τις δραστηριότητές τους.
Θα βρει, επίσης, την ενδιαφέρουσα (γενική και ανά τομέα) κατάταξη του 2008 των μεγαλύτερων εταιριών Private Banking, παγκοσμίως, στη δυτική Ευρώπη και στη χώρα μας, όπως αυτή προκύπτει από την ετήσια έρευνα του έγκυρου περιοδικού Euromoney.


Εθνική Τράπεζα


Το Private Banking της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει ολοκληρωμένες επενδυτικές υπηρεσίες αλλά και όλο το φάσμα των τραπεζικών εργασιών σε πελάτες με μεγάλα διαθέσιμα κεφάλαια, στη διάθεση των οποίων θέτει ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους ανάγκες και επενδυτικές επιδιώξεις.
Τα εξειδικευμένα στελέχη του Private Banking της Εθνικής Τράπεζας ενημερώνουν τον πελάτη έγκυρα για κάθε εξέλιξη στην αγορά και στα προσφερόμενα επενδυτικά προϊόντα. Βοηθούν δε στην επιλογή των ενδεδειγμένων λύσεων και στη λήψη των προσφορότερων αποφάσεων για τη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου.
Το Private Banking είναι η πιο προσωπική μορφή παροχής τραπεζικών υπηρεσιών και βασίζεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον προσωπικό σύμβουλο και στον πελάτη. Η Εθνική Τράπεζα πιστεύει ότι η πεμπτουσία του συνίσταται στο τρίπτυχο εμπιστοσύνη, επαγγελματισμός και προσωπική εξυπηρέτηση.
Το Private Banking της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει ευρεία γκάμα από σύγχρονα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:


Επενδυτικές υπηρεσίες
Επενδύσεις σε:
- ομόλογα εσωτερικού και εξωτερικού
- μετοχές του ελληνικού και πολλών διεθνών Χρηματιστηρίων
- παράγωγα
- Προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου
- Εξατομικευμένα επενδυτικά προϊόντα (Structured products)
- Εκτέλεση πράξεων συναλλάγματος: FX spot ή forward, options
- Αμοιβαία Κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού,
- Τις πιστωτικές κάρτες Gold Mastercard και Platinum Mastercard
- Υπηρεσία Θεματοφυλακής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: φύλαξη χρεογράφων και είσπραξη μερισμάτων
- Ενημέρωση για την Ελληνική και τις Διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.


Τραπεζικές εργασίες
Οι πελάτες του Private Banking έχουν επιλογή ανάμεσα στις ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, όπως λογαριασμούς καταθέσεων σε ευρώ και συνάλλαγμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δανειστικές διευκολύνσεις και πιστωτικές κάρτες, μεταφορές κεφαλαίων, κ.λπ.
Πριν από την κατάστρωση της εξατομικευμένης επενδυτικής στρατηγικής γίνεται διερεύνηση - αξιολόγηση της επενδυτικής θεώρησης (profile) του πελάτη με γνώμονα:
- τον κίνδυνο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει
- το χρονικό του ορίζοντα
- τους επενδυτικούς του στόχους


Alpha Bank


Η εχεμύθεια, η εμπιστοσύνη αλλά και η ανάγκη διαφοροποιήσεως των επενδυτικών επιλογών, βασικές παράμετροι στη διαχείριση χαρτοφυλακίου, οδήγησαν την Alpha Bank, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, να δημιουργήσει πρώτη στην Ελλάδα υπηρεσίες Private Banking.
Το 2001, η Alpha Bank, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις από την παγκοσμιοποίηση των αγορών, την πληθώρα των επενδυτικών επιλογών και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πελατών που αναζητούσαν ολοκληρωμένες επενδυτικές υπηρεσίες, δημιούργησε ένα ευέλικτο και δυναμικό σχήμα υπό το όνομα Alpha Private Bank, ενοποιώντας τις δραστηριότητες της Διευθύνσεως Private Banking και την εξυπηρέτηση της ιδιωτικής πελατείας της Alpha Finance.
Σήμερα, η Alpha Private Bank έχει στη δύναμή της 194 εξειδικευμένα στελέχη και 16 Κέντρα εξυπηρετήσεως πελατών σε όλη την επικράτεια.
Στην  Alpha Private Bank, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ένα εξειδικευμένο στέλεχος, ο Προσωπικός σας Σύμβουλος, είναι δίπλα στον πελάτη για να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο μαζί του, προκειμένου να ακούσει και να κατανοήσει τις ανάγκες και τους στόχους που θέτει στη διαχείριση των κεφαλαίων του, σε περιβάλλον απόλυτης εχεμύθειας και διακριτικότητας. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές, τον ενημερώνει, συμβουλεύει και προτείνει τις κατάλληλες λύσεις, από ιδέες για προϊόντα έως και προτάσεις ολοκληρωμένης διαχειρίσεως χαρτοφυλακίου.
Μέσα από ένα διαρκή, ανοιχτό διάλογο που αναπτύσσει με τον πελάτη, η Alpha Private Bank δίνει έμφαση στην πλήρη κατανόηση των προσωπικών και επενδυτικών του στόχων, για να προσδιορίσει το πλαίσιο διαχειρίσεως των κεφαλαίων του.
Βάσει συγκεκριμένης επενδυτικής διαδικασίας/μεθοδολογίας, η Alpha Private Bank παρέχει ένα ευέλικτο πλαίσιο συνεργασίας, που περιλαμβάνει υπηρεσίες:
Εν Λευκώ Διαχειρίσεως (Discretionary)
Συμβουλευτικής Διαχειρίσεως (Advisory) και
Εκτελέσεως Εντολών (Execution only) σε όλο το φάσμα των επενδυτικών προϊόντων.
Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε συνδυασμό υπηρεσιών επιθυμεί για μέρος ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου του έτσι ώστε να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που παρέχει η κάθε υπηρεσία.
Η Alpha Private Bank προσφέρει επιλογές από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου όπως:
• Βραχυπρόθεσμες επενδύσεις (προθεσμιακές καταθέσεις, Repos, Έντοκα Γραμμάτια, Αμοιβαία Κεφάλαια βραχυπροθέσμων τοποθετήσεων και διαχειρίσεως διαθεσίμων).
• Κρατικά και Εταιρικά Ομόλογα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Επενδύσεις σε μετοχές στην Ελλάδα και στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του εξωτερικού.
• Αμοιβαία Κεφάλαια της Alpha Bank και άλλων χρηματοοικονομικών οίκων, όπως Morgan Stanley και BNP.
• Εναλλακτικές επενδύσεις όπως προϊόντα εξασφαλισμένου κεφαλαίου (Alpha Capital Guarantee).
• Παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Επιπλέον, η Alpha Private Bank έχει υιοθετήσει την ιδέα της ανοιχτής αρχιτεκτονικής στην κατανομή των επενδύσεων, προτείνοντας τοποθέτηση κεφαλαίων σε διάφορους διαχειριστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως, η Αlpha Asset Management, η Morgan Stanley και η BNP Paribas.


EFG Eurobank


Το Private Banking είναι μία σύγχρονη τραπεζική υπηρεσία η οποία, με απόλυτη εχεμύθεια, αναλύει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και παρέχει λύσεις για την αποτελεσματικότερη ικανοποίησή τους. Το Private Banking, για το European Financial Group, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές του. Οι τράπεζες του EFG Bank Group στο εξωτερικό ιδρύθηκαν με αποκλειστικό σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας (Total Wealth Management).
Το Private Banking της Eurobank EFG, προσφέρει στους πελάτες του, υπηρεσίες Συνολικής Διαχείρισης Περιουσίας. Το "Total Wealth Management" έχει στόχο την πλήρη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών του πελάτη, με την παροχή πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών. Η αποτελεσματική προσέγγιση στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών επιτυγχάνεται και με τη συνεργασία άλλων Διευθύνσεων της Τράπεζας όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Οι υπηρεσίες Total Wealth Management του Private Banking της Eurobank EFG, χωρίζονται σε:
- Επενδυτικές Υπηρεσίες
- Τραπεζικές Υπηρεσίες
- Υπηρεσίες Διαχείρισης Περιουσίας
Οι Επενδυτικές Υπηρεσίες του Private Banking της Eurobank EFG, αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση της περιουσίας του πελάτη, παρέχοντάς του την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία των ειδικών, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα που καλύπτουν σε παγκόσμιο επίπεδο όλο το φάσμα επενδυτικών επιλογών:
- Επενδυτική Διαδικασία
- Discretionary Asset Management
- Προϊόντα Διεθνών Κεφαλαιαγορών
- Χρηματιστηριακές Συναλλαγές
Οι Τραπεζικές Υπηρεσίες του Private Banking της Eurobank EFG, στοχεύουν μέσω εύχρηστων δικτύων συναλλαγών, σύγχρονων πιστωτικών εργαλείων και ευέλικτων λογαριασμών, στη διευκόλυνση του πελάτη στις καθημερινές του κινήσεις.
- Flex Deposit
- Premium Club Platinum MasterCard
- EuroPhone Private Banking
- Online Υπηρεσίες
Οι Υπηρεσίες Διαχείρισης Περιουσίας του Private Banking της Eurobank EFG, βοηθούν τον πελάτη να εξασφαλίσει το προσωπικό του μέλλον και το μέλλον της οικογένειάς του, παρέχοντάς του φορολογική ενημέρωση και συνταξιοδοτικό προγραμματισμό, καθώς και στρατηγικές λύσεις χρηματοδότησης που καλύπτουν προσωπικές ανάγκες, αγορές ακινήτων, σκαφών αναψυχής και έργων τέχνης.
- Estate Strategy
- Marine Financing
- Φορολογική Ενημέρωση
Η ανάπτυξη ενός Δικτύου 10 Κέντρων Εξυπηρέτησης, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας του πελάτη με το Private Banking.


Marfin Laiki Bank


Το Private Banking της Marfin Laiki Bank ανταποκρίνεται σε όλες τις επενδυτικές και τραπεζικές ανάγκες των εύπορων ιδιωτών, προσφέροντας ποιοτική διαχείριση και σύγχρονες λύσεις στα οικονομικά τους θέματα, διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες της προσωπικής εξυπηρέτησης, της εμπιστοσύνης, της εχεμύθειας και της διακριτικότητας.
Μέσω στρατηγικών συμμαχιών με διεθνώς καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού (HSBC Bank International Ltd, Man Investments Ltd, Invesco, Pioneer Investments, SFM Group κτλ.) και αξιοποιώντας την εξειδίκευση που έχει αποκτήσει στη δημιουργία πρωτοποριακών εξατομικευμένων επενδυτικών προϊόντων, η τράπεζα βρίσκεται στη θέση να προσφέρει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων.
Ο πελάτης του Private Banking, έχει τον προσωπικό του Διεθνή Οικονομικό Σύμβουλο, ο οποίος αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο με σκοπό:
- Nα κατανοήσει πλήρως τις επενδυτικές και τραπεζικές του ανάγκες.
- Nα κατανοήσει τους επενδυτικούς του στόχους και το ύψος του κινδύνου που προτίθεται να αναλάβει.
- Nα βοηθήσει στη διάρθρωση μιας καλά διαφοροποιημένης στρατηγικής επιμερισμού κεφαλαίου με δυνατότητες ψηλότερης απόδοσης.
Οι Διεθνείς Οικονομικοί Σύμβουλοι της Υπηρεσίας παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις εξελίξεις της διεθνούς οικονομικής αγοράς και μελετούν όλες τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι στρατηγικές μας συμμαχίες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, τα χαρτοφυλάκια των πελατών που είναι υπό διακριτική διαχείριση προσαρμόζονται έτσι ώστε να επωφελούνται συνεχώς από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται διεθνώς.
Μέσω της Υπηρεσίας Private Banking παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις τραπεζικές εργασίες που προσφέρει ο Όμιλός στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, καθώς επίσης και σε διεθνή κέντρα όπως τα Channel Islands, όπου ο Όμιλος έχει παρουσία μέσω της θυγατρικής τράπεζας Laiki Bank (Guernsey) Ltd.
Επίσης, είναι σε θέση να παρέχει πρόσβαση και στις τραπεζικές εργασίες του Ομίλου στη Σερβία μέσω της θυγατρικής τράπεζας Laiki Bank AD Belgrade.
Το Private Banking του Ομίλου Λαϊκής προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών όπου μπορεί κανείς να επενδύσει σε:
- αγοραπωλησία ξένου συνάλλάγματος,
- χρηματιστηριακές υπηρεσίες,
- αμοιβαία κεφάλαια,
- προϊόντα με εγγύηση αρχικού κεφαλαίου,
- προϊόντα εναλλακτικής επένδυσης,
- εξατομικευμένα επενδυτικά προϊόντα (structured products),
- ομόλογα/δομημένα προϊόντα, κ.ά.


Τράπεζα Πειραιώς Wealth Management


Το επενδυτικό σκέλος των υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς Wealth Management καλύπτεται από τη Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, αφορά διαθέσιμα κεφάλαια άνω των   600.000 ευρώ ή ισόποσου σε ξένο νόμισμα και προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες συμβάσεις εντολών:
- Απεριόριστη Διαχείριση - με ευθύνη της Ομάδας Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων, με επικεφαλής τον Chief Investment Officer της Piraeus Bank Wealth Management και με βάση πολλαπλά, προσυμφωνημένα κριτήρια.
- Συμβουλευτική Διαχείριση - παρουσιάζονται επενδυτικές προτάσεις αλλά προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη του πελάτη για κάθε προτεινόμενη επένδυση.
- Εκτελεστική Διαχείριση - για όποιους δεν επιθυμούν να είναι αποδέκτες επενδυτικών προτάσεων αλλά απλά να διεκπεραιώνουν τις προσωπικές τους επενδυτικές επιλογές μέσω της Τράπεζας.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας ING, η Διαχείριση Χαρτοφυλακίου προσφέρεται και στο εξωτερικό μέσω της ING Private Banking - με επιλογή έδρας μεταξύ Γενεύης, Ζυρίχης και Μονακό. Η Διαχείριση αναλαμβάνεται, είτε από την ING Private Banking, είτε από την Piraeus Bank Wealth Management, ανάλογα με την προτίμηση του πελάτη.
Για μεγάλες οικογενειακές περιουσίες ή για ομάδες επίλεκτων πελατών με όμοιο επενδυτικό προφίλ παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ιδρυμάτων (foundations και trusts), υπεράκτιων εταιριών (offshore companies) ή προσωπικών αμοιβαίων κεφαλαίων (dedicated funds). Οι προτεινόμενες δομές στοχεύουν στη βέλτιστη αντιμετώπιση των φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη διάρθρωση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου ή της περιουσίας γενικότερα.
H Piraeus Bank Wealth Management καθοδηγεί τον πελάτη σε περίπτωση που αυτός ενδιαφέρεται για ανάληψη δανείου με σκοπό να επενδύσει στην αγορά ακινήτων, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία και Ρουμανία).

Εμπορική Private Banking


Πρόσφατες διεθνείς μελέτες καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων (μεταξύ αυτών και των Ελλήνων) που έχουν συσσωρεύσει σημαντική περιουσία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, ως αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Η συσσώρευση αυτού του πλούτου συντελέστηκε μέσω της ανάπτυξης διαφόρων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και βεβαίως της ανάληψης επιχειρηματικών κινδύνων. Ετσι δημιουργήθηκε αναπόφευκτα και η ανάγκη διαχείρισης και διαφύλαξης αυτού του πλούτου, ανάγκη που βεβαίως σπεύδουν να καλύψουν οι τράπεζες μέσω σειράς εξειδικευμένων υπηρεσιών Ρrivate Βanking που προσφέρουν σε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα της πελατείας τους.
Η Εμπορική Τράπεζα είναι ίσως μοναδικά τοποθετημένη στην ελληνική αγορά λόγω της ιστορικής τοπικής παρουσίας της (100 χρόνια) αλλά και της ένταξής της στον όμιλο της Credit Αgricole, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς τραπεζικούς ομίλους, με ιστορία 130 ετών, ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία και δυνατότητες στον χώρο του Ρrivate Βanking. Ως αποτέλεσμα, η Εμπορική Τράπεζα είναι σε θέση να προσφέρει και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον χώρο του Ρrivate Βanking, αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της Credit Αgricole αλλά και την παρουσία της σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου.
Η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει σήμερα, σύμφωνα με τους γνωστότερους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (S&Ρ, Μoody’s, Fitch), την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση από όλες τις ελληνικές τράπεζες (δηλαδή Α/Αa3/Α+ αντίστοιχα), πράγμα που προσφέρει στους πελάτες της τη μέγιστη δυνατή διαχρονική ασφάλεια.
Σε επίπεδο υπηρεσιών, το Ιnvestment Μanagement Αdvice, Discretionary Αsset Μanagement, Αsset & Financial Εngineering είναι μερικές μόνο από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της Credit Αgricole Ρrivate Βank, υπηρεσίες που σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε όλες τις διεθνείς αγορές καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών.
Ως τελικό συμπέρασμα και λαμβάνοντας υπόψιν ότι υπάρχει στην αγορά μεγάλος αριθμός Ρrivate Βanks και Wealth Μanagers, καθώς και μια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, τη διαφοροποίηση προσφέρουν:
• Η διαχρονική ασφάλεια και η αξιοπιστία των οργανισμών.
• Η τεχνογνωσία και οι πρόσβασή τους στις παγκόσμιες αγορές, όπου πλέον δραστηριοποιούνται και οι πελάτες τους.
• Η σύγχρονη τεχνολογική υποστήριξη και κυρίως οι κατάλληλοι Relationship Μanagers, οι οποίοι κατανοούν πλήρως τις ανάγκες των πελατών τους.


Ελληνική Τράπεζα


Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια ζούμε μεγάλες εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό χώρο που προέκυψαν, αφενός μεν από την ενοποίηση των αγορών χρήματος/κεφαλαίου αφετέρου δε από την διεθνοποίηση των οικονομικών συναλλαγών.
Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την συνεχώς αυξανόμενη πολυπλοκότητα των προσφερόμενων προϊόντων έχει καταστήσει πλέον τη χρήση των επενδυτικών συμβούλων αναγκαστική και κατ’ επέκταση το θεσμό των διαχειριστών χαρτοφυλακίων, μια λύση όχι πλέον μόνον ανάγκης αλλά ουσίας.
Συνεπώς, η διαχείριση χαρτοφυλακίου απευθύνεται σε όσους διαθέτουν κάποια ρευστότητα και ενδιαφέρονται να εξετάσουν και επενδυτικές προσεγγίσεις πέρα των απλών τραπεζικών καταθέσεων.
Από την πλευρά των διαχειριστών, το έργο τους είναι πολυποίκιλο. Βασικός τους σκοπός είναι να προσφέρουν στον επενδυτή/πελάτη τα ακόλουθα:
(α) Παρουσίαση του φάσματος των διαθέσιμων προϊόντων και πως το εκάστοτε προϊόν διαφοροποιείται από πλευράς επενδυτικού κινδύνου.
(β) Εκπαίδευση στην έννοια επενδυτικού κινδύνου. Τί σημαίνει έκθεση σε κάθε επενδυτικό κίνδυνο. Αναγνώριση του κινδύνου για το εκάστοτε προιόν/χαρτοφυλάκιο.
(γ) Σε μια αγορά με μεγάλη μεταβλητότητα και απρόβλεπτες εξελίξεις, η μόνη προστασία είναι αναγνώριση του κινδύνου και η γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον. Πώς το επενδυτικό προϊόν ή το χαρτοφυλάκιο αντιδρά και προσαρμόζεται σε διαφορετικά σενάρια αλλαγών της αγοράς.
(δ) Τέλος, και πιο σημαντικό, χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πελάτη και διαχειριστή. Η πιο σημαντική προσφορά του διαχειριστή είναι ο πελάτης (επενδυτής) να αισθάνεται ασφαλής. Ασφάλεια σημαίνει εμπιστοσύνη ότι το χαρτοφυλάκιο μου παρακολουθείται από διαχειριστές που ενδιαφέρονται, κι έχουν γνώσεις και άποψη.

Οι Δομικές Μονάδες όλων των επενδυτικών προϊόντων είναι:
- Συνάλλαγμα
- Καταθέσεις
- Ομόλογα
- Μετοχές
- Εμπορεύματα
Σε αντιστοιχία με τις δομικές μονάδες, υπάρχουν τα απλά επενδυτικά προϊόντα. Επιπλέον, με βάση αυτές, μπορούμε να παράγουμε άπειρα προϊόντα και συνδυασμούς. Παραθέτουμε ακολούθως τα πλέον γνωστά, σύνθετα προϊόντα:
(1) Αμοιβαία Κεφάλαια όλων των επενδυτικών επιλογών (μετοχικά, ομολογιακά, μικτά, κ.λπ.). Αμοιβαία επί αμοιβαίων (Fund of Funds). Ειδική κατηγορία τα ETFs, που είναι αμοιβαία κεφαλαία που βασίζονται σε δείκτες ή προϊόντα, διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια.
(2) Επενδυτικά Προϊόντα Εγγυημένου Κεφαλαίου: Με την εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στην λήξη του προϊόντος, τα προϊόντα αυτά επενδύουν τους τόκους τους σε κάποιο δικαίωμα (option) που αν εκπληρωθεί, αυξάνει την απόδοση του κεφαλαίου. Βασίζονται σε μετοχές, προϊόντα, δείκτες, ισοτιμίες, ή ακόμα σε συνδυασμούς (καλάθια) αυτών.
(3) Παράγωγα Προϊόντα: Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures) και δικαιώματα (options).
(4) Δομημένα Προϊόντα: Σύνθετα επενδυτικά προϊόντα, συνήθως υπό τη μορφή ομολογιών, αλλά δομημένα πάνω σε αξίες όπως, όλων των ειδών δάνεια, καμπύλες επιτοκίων, παράγωγα, κ.λπ.
Η επενδυτική προσέγγιση του Τμήματος Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Πελατών της Ελληνικής Τράπεζας είναι να κατευθύνει τον πελάτη-επενδυτή, ώστε να εξισορροπήσει τον επενδυτικό κίνδυνο που επιθυμεί να αναλάβει με τις προσδοκίες απόδοσης που έχει, σε επιλεγμένο χρονικό ορίζοντα. Η χρυσή τομή αυτών των δύο αποτελεί και τον κεντρικό στόχο του Τμήματος, στο πλαίσιο, πάντα, της παροχής ενός υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών.


UBS


Διαχείριση περιουσίας σημαίνει πολλά περισσότερα από επενδυτικές συμβουλές. Και η UBS, με εμπειρία 140 ετών στο αντικείμενο πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό. Η ανάδειξή της, λοιπόν, από τη φετινή σχετική έρευνα του Euromoney στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των εταιριών Private Banking, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Για την UBS, η σχέση με τον πελάτη Private Banking είναι σχέση που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, στα αντικείμενα που περιλαμβάνει, απλώς δεν αφήνει τίποτα απ’ έξω. Από τη δημιουργική διαχείριση των υφισταμένων κεφαλαίων του πελάτη μέχρι το σχεδιασμό του για την εποχή που θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή ακόμη και για τη μεταβίβαση της περιουσίας του στις επόμενες γενεές, η τράπεζα έχει να προσφέρει ιδιαίτερα εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες.
Ζητά, λοιπόν, από την αρχή να μάθει όχι μόνο τη σημερινή περιουσιακή κατάσταση του πελάτη, αλλά επίσης τα σχέδια και τα όνειρά του για το μέλλον. Και αναλαμβάνει να διαχειρισθεί με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τα στοιχεία ενεργητικού του, αλλά και το σκέλος των υποχρέωσεών του, ως αναπόσπαστο τμήμα της «συνταγής της επιτυχίας».
Ο προσωπικός σύμβουλος των πελατών της UBS είναι επιφορτισμένος να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους και πιθανές αναθεωρήσεις του σχεδιασμού περιουσιακής διαχείρισης, προκειμένου να διασφαλίζει ότι οι εκάστοτε επιλογές εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες προσφερόμενες, με βάση βεβαίως το επενδυτικό προφίλ του πελάτη.
Πίσω από τον προσωπικό σύμβουλο βρίσκεται ένας πολυπρόσωπος, πολυεθνικός και εξειδικευμένες μηχανισμός, ο οποίος παρέχει στον σύμβουλο παγκόσμια και διαρκή πληροφόρηση και δεδομένα που μπορούν να αποβούν πολύτιμα για τις συγκεκριμένες ανάγκες και διαθέσεις του πελάτη.
Η συμβουλευτική προσέγγιση της UBS, για μία επιτυχή «συνταγή» επενδύσεων, συνοψίζεται στα εξής τέσσερα βήματα:


UBS: ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


1. Κατανόηση: Πρώτο βήμα προς την επιτυχία είναι η κατανόηση της κατάστασης, των αναγκών και των στόχων του πελάτη
2. Πρόταση: Η στενή συνεργασία με τον πελάτη, προκειμένου από κοινού να αποφασισθούν οι κατάλληλες λύσεις
3. Εφαρμογή: Η διαρκής προσπάθεια για την εφαρμογή του σχεδιασμού, με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο: διαδικασία που δεν γίνεται εφάπαξ αλλά αντιθέτως είναι μακροπρόθεσμη.
4. Έλεγχος: Τα εξειδικευμένα στελέχη της UBS παρακολουθούν και επαν ελέγχουν σε τακτική βάση κατά πόσον η πορεία που έχει χαραχθεί εξακολουθεί να είναι η πλέον ενδεδειγμένη, ώστε είτε να την επιβεβαιώσουν είτε να τη βελτιώσουν, προσαρμόζοντάς την στις νέες συνθήκες


Credit Suisse


Η Credit Suisse επισημαίνει ότι είναι η πρώτη ελβετική τράπεζα, της οποίας η συμβουλευτική διαδικασία δεν περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία του ενεργητικού του πελάτη, αλλά ασχολείται με ιδιαίτερο σύστημα και με το χειρισμό των υφισταμένων και μελοντικών υποχρεώσεών του.
Παράλληλα με τη μελέτη της περιουσίας του πελάτη και το ζητούμενο του πολλαπλασιασμού της, η τράπεζα μελετά τις υποχρεώσεις του αλλά και τους παράγοντες που συμβάλλουν στη φθορά ή μείωση των στοιχείων του ενεργητικού του. Χαρακτηρίζει, λοιπόν, τον εαυτό της όχι απλώς «διαχειριστή περιουσίας», αλλά μάλλον «διαχειριστή ενεργητικού και παθητικού».
Η ανάλυση των αναγκών του πελάτη οδηγεί στην κατανομή των περιουσιακών του στοιχείων σε «σφικτά» ή «δεσμευμένα» και σε «ευέλικτα» ή «ελεύθερα».
Τα «δεσμευμένα» προορίζονται για την κάλυψη υποχρέωσεων και προσφοράς αισθήματος ασφάλειας, οπότε τοποθετούνται σε επενδύσεις χαμηλού κινδύνου.
Τα «ευέλικτα» είναι αυτά που τυγχάνουν πιο ελεύθερου και πιο αποδοτικού χειρισμού, ώστε ο πελάτης να διασφαλίσει το επίπεδο διαβίωσης που έχει συνηθίσει και επιθυμεί, αλλά και να πραγματώσει μελλοντικά σχέδια και όνειρα, στο πλαίσιο πάντα του επενδυτικού κινδύνου που ο ίδιος είναι σε θέση και προτίθεται να αναλάβει. Το επενδυτικό προφίλ του πελάτη καθορίζεται, βάσει συγκεκριμένης μεθόδου, βάσει τόσο των δυνατοτήτων ανάληψης κινδύνου όσο και της ανοχής που ο συγκεκριμένος πελάτης είναι πρόθυμος να δείξει έναντι του κινδύνου αυτού.
Η ενδεδειγμένη, εξατομικευμένη για κάθε πελάτη, στρατηγική καθορίζεται με την ενδελεχή μελέτη δεδομένων όπως τα παρακάτω:


Citi Private Banking


Η διαχείριση του οικιακού - οικογενειακού προϋπολογισμού, οι τοποθετήσεις σε έργα Τέχνης, οι διακοπές και αυτή ακόμη η φιλανθρωπική δραστηριότητα του πελάτη, όλα περνούν από το «μικροσκόπιο» της Citi Private Banking, ως τμήματα μιας ενιαίας στρατηγικής, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους και την ελαχιστοποίηση των απωλειών, των φορολογικών από αυτές περιλαμβανομένων.
Περισσότεροι από 20.000 ιδιαίτερα εύποροι πελάτες ανά τον κόσμο κερδίζουν από τη σχέση τους με τη μεγάλη αμερικανική τράπεζα, είτε αγοράζοντας μία καινούργια κερδοφόρο επιχείρηση, είτε πουλώντας ή εισάγοντας στο χρηματιστήριο τη δική τους. Άλλοι επαφίενται στη γνώση και την εμπειρία της Citi Private Banking, προκειμένου να διαχειρισθούν αποδοτικά την κληρονομιά που κέρδισαν, με τις λιγότερες δυνατές φορολογικές απώλειες. Όλοι οι πελάτες ωφελούνται, καθένας με το δικό του, εξατομικευμένο τρόπο, αναλόγως του επενδυτικού τύπου που τους αρμόζει: παραδοσιακό ή εναλλακτικό, αναπτυξιακών προσδοκιών ή παρούσης αξίας.
Οι επιλογές που προσφέρονται στον πελάτη προέρχονται από ένα μεγάλο εύρος επενδυτικών προϊόντων και τακτικών διαχείρισης της περιουσίας τους, ώστε η λύση που τελικά επιλέγουν - σε συνεργασία με τον προσωπικό σύμβουλό τους - να είναι πραγματικά «στα μέτρα τους». Τα «μέτρα» αυτά, μάλιστα, καθορίζονται μέσω συγκεκριμένων ερωτήσεων - κλειδιών, που τα εξειδικευμένα στελέχη της Citi Private Bank ρωτούν τους πελάτες, προκειμένου να καθορίσουν με ακρίβεια τους επενδυτικούς στόχους τους.
Συχνά τα πιστωτικά και ασφαλιστικά προϊόντα είναι αυτά που εξυπηρετούν καλύτερα τις πολλαπλές επιδιώξεις του πελάτη, ειδικά όταν αυτοί διαθέτουν ιδιαίτερα υπολογίσιμη οικονομική επιφάνεια. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τακτικές χρηματοδοτικών και φορολογικών σχημάτων, τα οποία προστατεύουν τα στοιχεία ενεργητικού του πελάτη και επιβεβαιώνουν τις συνθήκες διασφάλισης όλων των αναγκών και προσδοκιών της οικογένειάς του, όπως επιθυμητές προδιαγραφές διαβίωσης, σπουδές τέκνων, άνετη φροντίδα ηλικιωμένων ή ικανή κληρονομιά προς την επόμενη γενεά. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ικανοποιητικό βαθμό ελέγχου, ευελιξίας, ρευστότητας, εχεμύθειας και πνευματικής γαλήνης, που άλλες οικονομικές λύσεις δεν μπορούν να προσφέρουν.SG Private Banking Hellas


Η SG Private Banking Hellas λειτουργεί ως πλήρης μονάδα της Societe Generale στην Ελλάδα και είναι η μόνη τράπεζα στη χώρα με αποκλειστικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένων και εμπιστευτικών υπηρεσιών σε επενδυτές με ιδιαίτερα μεγάλη περιουσία. Το σύστημα που εφαρμόζει είναι το  - ακόμα μοναδικό στην Ελλάδα - σκεπτικό της «συνολικής περιουσιακής διαχείρισης». Αυτό απαρτίζεται από τα εξής μέρη:


Τραπεζικές υπηρεσίες: άνοιγμα αποκλειστικών λογαριασμών Private Banking στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χρηματοδοτικά προγράμματα με προνομιακούς όρους, βασισμένα στα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία, υπηρεσίες αγοραπωλησίας συναλλάγματος, κ.λπ.


Επενδυτικές υπηρεσίες: πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές διεθνείς αγορές κεφαλαίου, διαχείριση χαρτοφυλακίου, δημιουργία εξατομικευμένων επενδυτικών προϊόντων, προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, εναλλακτικές επενδύσεις κ.λπ.


Το στέλεχος της SG Private Banking ενεργεί ως «εφ’ όλης της ύλης» οικονομικός σύμβουλος του πελάτη, μέσω μιας σχέσης που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την εμπιστευτικότητα και τη διακριτικότητα. Έχοντας κατά νου τις προσωπικές ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη, αξιοποιεί τη διεθνή παρουσία και την τεχνογνωσία της τράπεζας, προκειμένου να προτείνει στον πελάτη καινοτόμους υπηρεσίες και προϊόντα.
Οι σύμβουλοι της SG Private Banking λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ταχύτητα με την οποία μεταβάλλεται τόσο το οικονομικό περιβάλλον όσο και οι ανάγκες των επενδυτών με μεγάλη περιουσία και υψηλές προδιαγραφές, για τους οποίους οι ευκαιρίες και οι επενδυτικοί κίνδυνοι μεταβάλλονται ακόμη ταχύτερα.


Για το λόγο αυτό, λοιπόν, χρησιμοποιούν:
- Την πιο σύγχρονη τεχνολογία παραγώγων, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση και ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος,
- Πλήρη εξατομίκευση των δομημένων προϊόντων, αναλόγως των απόψεων και των βλέψεων του πελάτη,
- Προσέγγιση πραγματικά ανοικτής «αρχιτεκτονικής», καθώς η τράπεζα επιλέγει και προτείνει τους καλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων σε κάθε κατηγορία, χωρίς να εστιάζει αποκλειστικά στα δικά της επενδυτικά προϊόντα.


Σε Έλληνες επιχειρηματίες, που διαθέτουν αξιόλογα μερίδια σε εισηγμένες ή ιδιωτικές εταιρίες, η SG Private Banking μπορεί να παράσχει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο εταιρικών τραπεζικών και επενδυτικών εργασιών της Societe Generale, προκειμένου να τους βοηθήσει να επεκταθούν σε άλλες αγορές ή να βρουν στρατηγικό εταίρο από το εξωτερικό.
Με τις εναλλακτικές επενδύσεις, εξάλλου, και ειδικά με τα hedge fubnds και τις εταιρίες επενδυτικού κεφαλαίου, η SG Private Banking παρέχει στην πελατεία της ένα όλο και δημοφιλέστερο «εργαλείο», το οποίο λειτουργεί στην κατεύθυνση εξασφάλισης θετικού αποτελέσματος, ανεξαρτήτως της γενικότερης πορείας των αγορών μετοχών και ομολόγων.HSBC Premier


Η HSBC, ένας από τους πλέον ισχυρούς χρηματοοικονομικούς ομίλους παγκοσμίως με παρουσία σε 83 χώρες, ανταποκρίνεται γρήγορα και άμεσα στις ανάγκες των διακεκριμένων πελατών ανά τον κόσμο, προσφέροντας την υπηρεσία HSBC Premier.
Η υπηρεσία HSBC Premier, η πιο ολοκληρωμένη τραπεζική υπηρεσία, προσφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο σε 36 χώρες και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες Premier διεθνώς να γίνουν στην πράξη «πολίτες του κόσμου».  H HSBC, «Η Δική σας Παγκόσμια Τράπεζα», θέτει στη διάθεση του πελάτη Premier το παγκόσμιο δίκτυό της με υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και τη μοναδική προσωπική εξυπηρέτηση και υποστήριξη Premier.  Μέσω της HSBC ο πελάτης Premier έχει τη δυνατότητα να επενδύσει στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση και στις διεθνείς αγορές, με τη δυνατότητα τοποθέτησης σε εναλλακτικές μορφές επενδύσεων, όπως παραδείγματος χάριν για  αγορά ακινήτου στο εξωτερικό.  Έτσι, ο πελάτης Premier μπορεί πλέον να πετύχει την πλέον ιδανική διασπορά του χαρτοφυλακίου του ανάλογα με τις συνθήκες των διεθνών αγορών.  Μέσα από το Premier, η HSBC είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ελλήνων πελατών και ενός σύγχρονου κόσμου παγκόσμιων επενδυτικών ευκαιριών.    
Παράλληλα, η HSBC προσφέρει τη δυνατότητα εύκολου και άμεσου ανοίγματος προσωπικού λογαριασμού και μεταφοράς πιστωτικού ορίου στο εξωτερικό, με βάση τους εκάστοτε τοπικούς κανόνες και ρυθμίσεις, χωρίς καν να χρειαστεί να ταξιδέψουν.  Ο Πελάτης Premier της Ελλάδος αναγνωρίζεται ως "Premier" διεθνώς, απολαμβάνοντας σε ολόκληρο τον κόσμο τα προνόμια της υπηρεσίας: ανταγωνιστικά επιτόκια και προνομιακή τιμολόγηση στις συναλλαγές, καθώς και προγράμματα επιβράβευσης, προσφορές και εκπτώσεις. 
Αλλά και όταν ταξιδεύουν οι πελάτες Premier απολαμβάνουν την ίδια σιγουριά και ασφάλεια παντού στον κόσμο, χάρη στην τοπική γνώση και την άψογη υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης.  Έτσι, η 24ωρη εξυπηρέτηση, η άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε μετρητά στα 6.000 σημεία εξυπηρέτησης HSBC Premier διεθνώς καθώς και σε όλα τα ATM, είναι μερικές από τις ξεχωριστές υπηρεσίες HSBC Premier που απολαμβάνουν.
Τα προνόμια αυτά πηγάζουν από τη διακεκριμένη σχέση που έχει ο πελάτης Premier με την HSBC στην Ελλάδα.  Κάθε πελάτης HSBC Premier έχει στη διάθεσή του τον Προσωπικό του Συνεργάτη ο οποίος τον καθοδηγεί σε όλες τις χρηματοοικονομικές του αποφάσεις, επιλέγοντας από ένα  ευρύτατο φάσμα τραπεζικών, επενδυτικών και ασφαλιστικών προϊόντων.  Ο Προσωπικός του Συνεργάτης βοηθά τον Premier πελάτη να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις για την επίτευξη των δικών του στόχων, ανάλογα με τη φάση ζωής του αλλά και με το ιδιαίτερο προφίλ και τις ανάγκες του.
Με την υπηρεσία HSBC Premier, η HSBC, «Η Δική σας Παγκόσμια Τράπεζα», πρακτικά ανοίγει τους ορίζοντες και σπάει τα σύνορα καθιστώντας τον Έλληνα πελάτη Premier έναν «οικονομικά δραστήριο πολίτη του κόσμου», είτε ο τρόπος ζωής του είναι «διεθνής», είτε όχι. 

  Περιεχόμενα
Editorial - ΧΑ: Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς : Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα - Private Banking: Σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης
Αφιέρωμα - Ταχυμεταφορές: Προοπτικές ανάπτυξης για... λίγους
Αφιέρωμα - Tηλεπικοινωνίες
Αφιέρωμα - Ταχυεστίαση
Συνέντευξη - Eurobank Κύπρου: Επιχειρηματικά κέντρα σε όλες τις πόλεις
¶ρθρο - Real Estate:Μέθοδοι Αποτίμησης Ακινήτων από Ορκωτούς Εκτιμητές - Πραγματογνώμονες
¶ρθρο - Επιστροφή κεφαλαίου ή buy back μετοχών?
Φάκελοι
Έρευνα - Αναδυόμενες αγορές:Σε ποιές χώρες οι επενδύσεις έχουν περισσότερο...μέλλον
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρο - Η αγορά της ξυλείας κατασκευών
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site