Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2008                              

Tηλεπικοινωνίες:
Στο triple play
οι νέες «μάχες»
στην αγορά
σταθερής
τηλεφωνίαςΗ ψηφιακή τηλεόραση προστίθεται στα «πακέτα»
που συνδυάζουν υπηρεσίες φωνής και διαδικτύουτου Μάκη ΑποστόλουΕάν το double play, δηλαδή ο συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας με παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ, αποτέλεσε το βασικό πεδίο... «μάχης» μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων την προηγούμενη χρονιά, το 2008 ο ανταγωνισμός θα μεταφερθεί στο «triple play». Πρόκειται για την παροχή υπηρεσιών double play μαζί με τη δυνατότητα ψηφιακής τηλεόρασης με προβολή του προγράμματος τηλεοπτικών σταθμών (IPTV) και κινηματογραφικών ταινιών κατόπιν παραγγελίας.
Στην αγορά αυτή μπήκαν «δυνατά» η Vivodi με την On Telecoms, ενώ στην πορεία προστέθηκε και η Lannet. Ανάλογα σχέδια για παροχή υπηρεσιών triple play προωθούν ακόμη η Wind Ηellas, η Forthnet, η Ηellas Οnline και η Νet Οne, ενώ ήδη ο ΟΤΕ υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα ΙΡΤV (σε συνεργασία με τη Multichoice Hellas) και το 2008 θα προχωρήσει στην εμπορική του εκμετάλλευση.
Τη χρονιά που μας έφυγε, οι ιδιωτικές εταιρίες κατάφεραν να πάρουν σημαντικό μερίδιο αγοράς από τον ΟΤΕ, προσφέροντας σε χιλιάδες Έλληνες συνδρομητές τη δυνατότητα αποδέσμευσης από το πάγιο του Οργανισμού με ιδιαίτερα -μάλιστα- ελκυστικούς όρους.
Εκτιμάται ότι το 2007 οι συνδρομητές που επέλεξαν να μετακομίσουν από τον ΟΤΕ σε άλλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο έφθασαν τους 300.000, ενώ για την τρέχουσα χρήση εκτιμάται ότι το νούμερο αυτό θα είναι πιθανώς και μεγαλύτερο (ίσως φθάσει και τους 400.000).


«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ» ΑΠΟ ΟΤΕ ΠΡΟΣ...
Τον προηγούμενο χρόνο τα μεγαλύτερα μερίδια φαίνεται να απέσπασαν η Tellas με 77.200 συνδρομητές που επέλεξαν να λαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες τους από αυτήν (απελευθέρωση του τελευταίου άκρου του τηλεπικοινωνιακού δικτύου) και η Forthnet (περίπου 76.000). Σημειώνεται ότι όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΤΕ, ετοιμάζονται να παρέχουν από φέτος και υπηρεσίες τηλεόρασης (triple play).
Η On Telecoms έκλεισε τη χρήση του 2007 με 44.000 δικούς της συνδρομητές, ενώ η HOL, μετά τη συμφωνία που προχώρησε με τις Αττικές Τηλεπικοινωνίες, αύξησε σε 37.000 τους συνδρομητές της. Τέλος ακολουθούν η Vivodi με 21.200, η Teledome με 14.000 και Net One με 3.000. Σημειώνεται ότι η Vodafone η οποία έχει λανσάρει στην αγορά υπηρεσία που προσομοιάζει με τη σταθερή τηλεφωνία έχει συνδέσει στο δίκτυό της περίπου 85.000 συνδρομητές.
Εκφραστές του «double play» σήμερα είναι η Forthnet, η Tellas, η Hellas On Line, η Teledome, η Altec Telecoms, η Lannet, η Vidodi, η NetOne και η Teledome. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο αριθμός των «παικτών» είναι μεγάλος, ωστόσο οι όποιες εξαγορές συγχωνεύσεις «κυοφορούνται» δεν είναι εύκολο να τελεσφορήσουν, καθώς οι ζημιές όλων των εταιριών για την ώρα είναι μεγάλες. Επισημαίνουν δε ότι θα πρέπει να «ξεκαθαρίσει» κάπως το τοπίο για να δούμε κάποια δυνατά deals στον ευρύτερο κλάδο των Τηλεπικοινωνιών.
Παράλληλα, με τις αποστάσεις μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να εκμηδενίζονται, ήταν θέμα χρόνου για Vodafone και Wind να εισέλθουν στη συγγενή αγορά της σταθερής τηλεφωνίας. Η Vodafone, συμμαχώντας με τη HOL, ήδη παρέχει υπηρεσίες double play, ενώ και η Wind, εξαγοράζοντας το μερίδιο της Tellas που κατείχε η ΔΕΗ, αναμένεται να μπει στην αγορά του triple play εντός του Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 2008
Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η Forthnet βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις αρχές του 2008. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση 8.158.912 μετοχών στην εταιρία Forgendo Limited από τους μετόχους Novator, Cycladic και Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Πλέον η Forgendo Limited είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet, ενώ οι Novator και Cycladic δεν έχουν πια συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Στο 5,002%, από 4,969%, ανέβασε την έμμεση συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, η Morgan Stanley.
Στο μεταξύ, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Forthnet, Kωνσταντίνος Γόντικας, Δημήτριος Γουλανδρής, Graham Bruce McInroy και Απόστολος Τραγανίτης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας. Το διοικητικό συμβούλιο σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων εξέλεξε ως νέα προσωρινά μη εκτελεστικά μέλη τους: Michael Warrington, Majid Mohsin, Deepak Srinivas Padmanabhan, Saviour Portelli. Σημειώνεται ότι η Forthnet περιλαμβάνεται στους διεκδικητές της Netmed, η διαδικασία πώλησης της οποίας παραμένει ανοικτή.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, οι Net One και Algonet βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση.  Η Net One, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι η ΒΝΡ Paribas Private Equity και η αμερικανική Sciens Capital Management, κινείται κυρίως στον χώρο των επιχειρήσεων, με έμφαση στη ναυτιλία, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει εισέλθει και στον χώρο των οικιακών πελατών με συνδυαστικό πακέτο σταθερής τηλεφωνίας και Internet.
 Από την άλλη πλευρά η Algonet, η οποία ελέγχεται από τον σαουδαραβικό όμιλο Olayan, έναν από τους μεγαλύτερους στη Μέση Ανατολή, παρέχει υπηρεσίες μέσω προεπιλογής φορέα σε οικιακούς πελάτες και άλλα προϊόντα που κινούνται στον χώρο των επιχειρήσεων.
Τέλος, η On Telecoms ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της HOL, επιδιώκοντας την είσοδό της σε χρηματιστήριο, ενώ θα λάβει ομολογιακό δάνειο 35 εκατ. ευρώ και θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ.


ON TELECOMS
Μεγαλώνει το πακέτο της

Τέσσερα ακόμη διεθνή κανάλια ντοκιμαντέρ προσέθεσε στο πακέτο που προσφέρει στους συνδρομητές της η On Telecoms. Η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τις αμερικάνικες εταιρίες παραγωγής Fox και Discovery, και μπορεί να προσφέρει τα κανάλια Baby TV της Fox, και Science, Civilization και Travel & Living του Discovery. Τα πακέτα αυτά θα προσφέρονται για κάποιον περιορισμένο χρόνο δωρεάν στους συνδρομητές και κατόπιν έναντι κάποιας μικρής μηνιαίας συνδρομής.


TELLAS ZISTO DSL
Nέα χαμηλότερη τιμή
Από την 1η Μαρτίου, η Tellas προσφέρει οικονομικότερα στα 12 Mbps, μειώνοντας τη μηνιαία συνδρομή της υπηρεσίας Tellas Zisto DSL σε 22,90 ευρώ το μήνα. Η νέα χαμηλότερη τιμή αφορά τόσο σε υπάρχοντες όσο και νέους συνδρομητές, δίνοντάς τους απεριόριστη χρήση σε ταχύτητα έως και 12 Mbps/1Mbps και δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας με χρονοχρέωση. Για λόγους προώθησης, η εταιρεία προσφέρει τις νέες ενεργοποιήσεις του Tellas Zisto DSL δωρεάν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2008.


VODAFONE
Προσφορά για ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο

Η Vodafone ανακοίνωσε τη διάθεση κάρτας μόντεμ για δίαυλο USB (USB modem stick) για τους χρήστες της υπηρεσίας Vodafone Broadband. Το USB modem stick είναι μικρών διαστάσεων με συμπαγή σχεδιασμό και συνδέεται σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές που διαθέτουν θύρα USB. Η άμεση εγκατάσταση και λειτουργία του (Plug and Go) δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση λογισμικού από αποθηκευτικό μέσο ενώ η κάρτα SIM τοποθετείται χωρίς δυσκολία με μία κίνηση. Οι ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων είναι 3,6 Mbps και 384 Κbps αντίστοιχα και με μελλοντικές αναβαθμίσεις του δικτύου μπορούν να φτάσουν τα 7,2 Mbps για την εισερχόμενη κίνηση και τα 2,0 Mbps για την εξερχόμενη. Ανάλογα με την κάλυψη στην περιοχή λειτουργίας γίνεται αυτόματη μετάπτωση από και προς GPRS/3G/3G+. Επίσης λειτουργεί και στις ΗΠΑ. To Vodafone USB Modem stick διατίθεται δωρεάν με τα προγράμματα VMC 5GB (29,5 ευρώ με ΦΠΑ) και VMC 5GB Φοιτητικό (24,99 ευρώ με ΦΠΑ).


LANNET 
Μειωμένες τιμές στο livebox
Μείωση τιμών ως και 57% στο πακέτο ευρυζωνικών υπηρεσιών livebox ανακοίνωσε η Lannet Communications. Με βάση το νέο τιμοκατάλογο, η σύνδεση στο ένα Mbps έχει μηνιαίο πάγιο 13,99 ευρώ, στα δύο Mbps 14,99 ευρώ, στα τέσσερα Mbps 16,99 ευρώ, στα οκτώ Mbps 17,99 ευρώ και στα 24 Mbps 19,39 ευρώ. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Επιπλέον, μέσω του livebox, παρέχεται υπηρεσία φωνητικών κλήσεων μέσω πρωτοκόλλου διαδικτύου (VoIP). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις για ιδιώτες με μηνιαίο πάγιο 6,99 ευρώ. Ο νέος τιμοκατάλογος ισχύει από την 12η Φεβρουαρίου 2008.


FORTHNET
Διάθεση νέας υπηρεσίας ADSL

Το πακέτο ADSL Economy διαθέτει η Forthnet από την 5η Φεβρουαρίου 2008. Η υπηρεσία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ευρυζωνική σύνδεση ADSL και παράλληλα χρησιμοποιούν το σταθερό τηλέφωνο περισσότερο για να δέχονται παρά για κάνουν κλήσεις. Απαιτείται μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet το οποίο, με 24,90 ευρώ το μήνα, δίνει στους συνδρομητές απεριόριστη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα ως 24Mbps. Ο τηλεφωνικός αριθμός δεν αλλάζει και για τις εξερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις ισχύει χρονοχρέωση με τον προνομιακό τιμοκατάλογο της Forthnet. Δεν χρεώνεται πάγιο ΟΤΕ.


XΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ FORTHNET
ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

 Παράλληλα, από τις 29 Ιανουαρίου η Forthnet προσφέρει την υπηρεσία Forthnet ADSL στην τιμή των 19,50 ευρώ το μήνα. Η ταχύτητα φθάνει στα 24Mbps, στις περιοχές που καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρίας. Οι συνδρομητές που βρίσκονται εκτός του ιδιόκτητου δικτύου θα δουν την ταχύτητα της σύνδεσής τους να αναβαθμίζεται στα 4Mbps. Όταν η περιοχή τους καλυφθεί από το δίκτυο της Forthnet, τότε θα αναβαθμιστούν στα 24Mbps χωρίς κάποια επιβάρυνση. Η προσφορά απευθύνεται τόσο στους υφιστάμενους όσο και στους νέους συνδρομητές.


ΥΠΗΡΕΣΙΑ SMS ΑΠΟ ΤΗΝ ON TELECOMS
Τη δυνατότητα αποστολής σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το Διαδίκτυο προς κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε πως προσφέρει στους συνδρομητές της, η On Telecoms. Το μόνο που έχει να κάνει ο συνδρομητής είναι να συνδεθεί στην προσωπική του σελίδα MyOn. Η χρέωση ξεκινά από 0,06 ευρώ ανά SMS ενώ, με την υπαγωγή στα πακέτα ON SMS 50 ή ON SMS 100, ο συνδρομητής έχει ακόμη χαμηλότερη χρέωση.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ OTENET OnDSL

Τον τερματισμό της εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών OTENET, OnDSL Economy, Home, Bundle, Kit ανακοίνωσε η OTENET. Αντικαθίστανται με το Conn-x το οποίο διατίθεται και από τον δικτυακό τόπο
www.oteshop.gr αλλά και τηλεφωνικά από τον αριθμό 134. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές μεταφέρονται στα αντίστοιχα πακέτα της υπηρεσίας Conn-x.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ TELEFONET
ΑΠΟ ΤΗ VIVODI

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Vivodi προσφέρει στους συνδρομητές της την υπηρεσία Telefonet με αναβαθμισμένα τα χαρακτηριστικά της και χωρίς επιπλέον χρέωση. Τόσο οι παλιοί όσο και οι νέοι συνδρομητές στην τιμή των 17,85 ευρώ το μήνα θα έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση στην ταχύτητα των 1024Kbps, χωρίς ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση και δωρεάν 180 λεπτά χρόνου ομιλίας σε αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα και σε 29 διεθνείς προορισμούς.


ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ ΟΝΕ
Η Net One ανακοίνωσε τη διάθεση του πακέτου NetOne για το σπίτι. Μέσω του προγράμματος Test Drive δινόταν η δυνατότητα στους νέους συνδρομητές από την 11η Ιανουαρίου ως την 28η Φεβρουαρίου να απολαύσουν ταχύτητες ως και 24Mbps χωρίς πάγια για τους δύο πρώτους μήνες. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού ο συνδρομητής μπορούσε να διακόψει χωρίς κάποια επιβάρυνση. Εκτός από το γρήγορο Ίντερνετ, το πακέτο περιλαμβάνει δύο τηλεφωνικές γραμμές με απεριόριστες δωρεάν κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα. Η προσφορά ισχύει για πλήρως αδεσμοποίητους τοπικούς βρόχους (full LLU).

Ο ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ
Αρκετοί καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταφορές γραμμών, τις αλλαγές παρόχων και γενικότερα στη διαδικασία απεμπλοκής τους από τον ΟΤΕ. Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιριών διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και ρίχνουν τις ευθύνες στον... ΟΤΕ, τον οποίο «κατηγορούν» για εσκεμμένο μπλοκάρισμα των διαδικασιών.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού με το χαρακτηριστικό τίτλο «Για όλα... δεν φταίει ο ΟΤΕ», ο οργανισμός δίνει οδηγίες σε όσους θέλουν είτε να επιστρέψουν σε αυτόν, αφού... απίστησαν σε κάποιον άλλο πάροχο, είτε να τον εγκαταλείψουν.
Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι οι καταναλωτές που επιθυμούν να επιστρέψουν στον ΟΤΕ από δίκτυο άλλου παρόχου, μπορούν να καταθέτουν το αίτημά τους σε οποιοδήποτε από τα 370 καταστήματα του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το αίτημα σε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο μέρος (π.χ. ΕΕΤΤ, άλλο πάροχο).
Από την άλλη πλευρά, όταν ένας καταναλωτής κάνει αίτηση για να μεταβεί από το δίκτυο του ΟΤΕ στο δίκτυο κάποιου άλλου παρόχου, ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, που έχει οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αλλά, όπως τονίζεται, «δεν είναι ο ΟΤΕ ο υπόχρεος να ενημερώσει τους πελάτες. Για το χρονοδιάγραμμα και την πραγματική εικόνα της κατάστασης, ο πελάτης οφείλει να ενημερώνεται από τον πάροχο για να μην ταλαιπωρείται στο μεσοδιάστημα αναζητώντας ποιός είναι υπεύθυνος για τυχόν καθυστέρησή του».
Επίσης, ο ΟΤΕ αναφέρει πως ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η εγγραφή σε άλλο πάροχο έχει γίνει αυθαίρετα ή όχι, δεν ενημερώνεται για τις αιτήσεις των συνδρομητών στους εναλλακτικούς παρόχους και έχει ως μόνη υποχρέωση την υλοποίηση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών «εφόσον είναι (τεχνικά) εφικτό». Όλα τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του παρόχου...


ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ
ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η ταχεία πορεία ανάπτυξης της ευρυζωνικής αγοράς στην Ελλάδα με αιχμή και βασικό όχημα την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά τη ψήφιση του νέου τηλεπικοινωνιακού νόμου, οι Τοπικοί Βρόχοι που έχουν διαθέσει οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε καταναλωτές ξεπέρασαν τις 300.000 (αύξηση 1.400% από το τέλος του 2006), ο δε αριθμός των ευρυζωνικών γραμμών έχει ήδη υπερβεί το ορόσημο του 1 εκατ. (1.017.000 γραμμές, έναντι 488.000 στο τέλος του 2006, ήτοι αύξηση 108% στη διάρκεια του έτους), ενώ η διείσδυση στον πληθυσμό ξεπέρασε το 9% .
Στο τέλος του 2007, οι ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω γραμμών Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο των εναλλακτικών παρόχων άγγιξαν το 20% των συνολικών ευρυζωνικών συνδέσεων της χώρας, έναντι κάτω του 4% στο τέλος του 2006 (ένας μικρός αριθμός Τοπικών Βρόχων διατίθεται αποκλειστικά για την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και δεν προσμετράται στις ευρυζωνικές συνδέσεις).
Σ’ αυτήν την αύξηση της ευρυζωνικότητας το 2007 κατά 529.296 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις συνέβαλαν ο ΟΤΕ και οι εναλλακτικοί πάροχοι, με ίσα περίπου ποσοστά: η μεν εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. κατά περίπου 53%, με πωλήσεις 280.000 νέων συνδέσεων ADSL, οι δε εναλλακτικοί πάροχοι κατά περίπου 47%, με πωλήσεις 249.000 νέων συνδέσεων (12,3 % από πωλήσεις συνδέσεων bitstream-χονδρικού ADSL και 34,7% από πωλήσεις συνδέσεων μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο).
Παράλληλα, τα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ, στα οποία παρέχεται σήμερα συνεγκατάσταση, ανήλθαν σε 134 (από 71 στο τέλος του 2006) - εκ των οποίων πάνω από 60 βρίσκονται εκτός Αττικής - γεγονός που δίνει στους εναλλακτικούς παρόχους τη δυνατότητα να επενδύσουν σε υποδομές και να καλύψουν πάνω από το 70% των συνδρομητών του δημόσιου τηλεφωνικού δικτύου (δηλαδή, σχεδόν 4.000.000 συνδρομητές θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα επιλογής τηλεπικοινωνιακού παρόχου της αρεσκείας τους).
Μέχρι στιγμής, η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών βρόχων (87%) - που επιτρέπουν υψηλές ταχύτητες και νέες καινοτόμες υπηρεσίες - διατίθεται στην περιοχή της Αττικής. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εκτός Αττικής παρουσιάζουν οι Θεσσαλονίκη και Λάρισα ενώ μικρός αριθμός τοπικών βρόχων έχει διατεθεί μέχρι σήμερα και σε άλλες 25 πόλεις. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ, στο τέλος Ιανουαρίου 2008 έχουν ετοιμαστεί και παραδοθεί από τον ΟΤΕ προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους πάνω από 790.000 ζεύγη καλωδίων σε όλη την χώρα.
Αναφορικά τέλος, με τις τιμές ευρυζωνικής πρόσβασης, αυτές παρουσίασαν τη διετία 2006-2007 μείωση που κυμαίνεται μεταξύ 55% και 75%, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης, ενώ οι μειώσεις στο κόστος ευρυζωνικής πρόσβασης ανά Mbps είναι ακόμη εντυπωσιακότερες καθώς κυμαίνονται μεταξύ 77% και 88%.


 

  Περιεχόμενα
Editorial - ΧΑ: Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς
Επενδύσεις - Προτάσεις Αγοράς : Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα - Private Banking: Σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης
Αφιέρωμα - Ταχυμεταφορές: Προοπτικές ανάπτυξης για... λίγους
Αφιέρωμα - Tηλεπικοινωνίες
Αφιέρωμα - Ταχυεστίαση
Συνέντευξη - Eurobank Κύπρου: Επιχειρηματικά κέντρα σε όλες τις πόλεις
¶ρθρο - Real Estate:Μέθοδοι Αποτίμησης Ακινήτων από Ορκωτούς Εκτιμητές - Πραγματογνώμονες
¶ρθρο - Επιστροφή κεφαλαίου ή buy back μετοχών?
Φάκελοι
Έρευνα - Αναδυόμενες αγορές:Σε ποιές χώρες οι επενδύσεις έχουν περισσότερο...μέλλον
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρο - Η αγορά της ξυλείας κατασκευών
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site