Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2008                              

Στιγμές από τη Σοφοκλέους


Εθνική Τράπεζα: Κύμα πωλήσεων από τους ξένους θεσμικούς, όχι μόνο λόγω της γενικότερης χρηματιστηριακής κρίσης, αλλά και λόγω κάποιων «αναταράξεων» στην τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές πάντως -αν και μειώνουν τις τιμές στόχους- συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Εθνική. Ωστόσο ζητούμενο δεν είναι μόνο η εμπιστοσύνη, αλλά και το αν υπάρχει ρευστότητα, προκειμένου να προκύψουν οι απαιτούμενες αγορές στο ταμπλό.
Μπάμπης Βωβός: Από τις πλέον σταθερές της Σοφοκλέους, προστάτεψε τους κατόχους της από τις μεγάλες ζημιές. Οι ξένοι αναλυτές δηλώνουν «θερμοί» για τις προοπτικές της εισηγμένης εταιρίας, πλην όμως πριν το 2010 δεν πρόκειται να δούμε κάτι πολύ σημαντικό σε ότι αφορά την κερδοφορία και το μέρισμα. Επένδυση-«κλειδί» είναι το μεγάλο υπό διαμόρφωση εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό.
Ελληνικά Καλώδια: Το πρώτο δεδομένο είναι το μονοψήφιο P/E με το οποίο διαπραγματεύεται αρκετό καιρό τώρα η θυγατρική της Χαλκόρ. Πέρα όμως από το ελκυστικό P/E στον Όμιλο μιλούν για πολύ θετικές προοπτικές στον κλάδο των καλωδίων τα επόμενα χρόνια και ιδίως για όσες εταιρίες μπορέσουν να προσφέρουν τα νέα υψηλής προστιθέμενης προϊόντα που απαιτούνται.
ΕΛΒΕ Ενδυμάτων: Μετά από μια έντονη αρνητική πορεία της μετοχής, το P/E έγινε μονοψήφιο και η μερισματική απόδοση ικανοποιητική. Αξιοσημείωτη και η συμμετοχή στα πολυκαταστήματα παιδικών ενδυμάτων ΛΗΤΩ, τα οποία σε κάποια φάση θα εισαχθούν αυτόνομα στη Σοφοκλέους. Για φέτος αναμένεται μείωση κερδών σε ό,τι αφορά στη μητρική εταιρία (δυσκολίες στην ευρωπαϊκή αγορά) αλλά αύξηση των ενοποιημένων κερδών λόγω της ανοδικής πορείας των ελληνικών θυγατρικών.
ΑΓΕΤ Ηρακλής: Από τις λίγες μετοχές που δεν κατάλαβαν από πτώση. Ίσως γιατί δεν είχαν ουσιαστικά ανεβεί, ίσως λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης της μετοχής στα χέρια του βασικού μετόχου. Φέτος, μπορεί βέβαια να μην επαναληφθούν κάποιες μη επαναλαμβανόμενες περσινές δαπάνες, ωστόσο θα επηρεάσει αρνητικά η μειωμένη κατανάλωση τσιμέντου που αναμένεται στην Ελλάδα.
J&P  ’βαξ: Πολύ δύσκολες εποχές για τον κατασκευαστικό κλάδο στο ταμπλό. Όχι μόνο για τις μικρές εταιρίες που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αλλά και για τους μεγάλους Ομίλους που δέχονται τα καταιγιστικά πυρά των πωλητών. Τα πολλά πλεονεκτήματα της J&P ’βαξ (αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, κ.λπ.) δεν φαίνεται να συγκινούν την αγορά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις ΕΛΤΕΧ, ΓΕΚ.
Νηρέας: Οι δείκτες αποτίμησης είναι ελκυστικοί, αλλά το ζητούμενο είναι το πού θα κυμανθεί φέτος η τιμή της τσιπούρας, ιδίως κατά το δεύτερο εξάμηνο (θετική εποχικότητα το καλοκαίρι). Από πλευράς όγκου στόχος τα πράγματα αναμένονται ανοδικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την κερδοφορία. Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές των ψαριών είναι κυκλικές και το μακροπρόθεσμο growth story του Νηρέα, κάθε άλλο παρά απειλείται.
Ρόκας: Μπορεί ο πολλαπλασιαστής κερδών να είναι σαφώς υψηλότερος από το μέσο όρο της Σοφοκλέους, πλην όμως η φετινή κερδοφορία θα είναι ανεβασμένη σε σχέση με πέρσι. Και κυρίως, λόγω των πολλών αιολικών έργων που σύντομα θα μπουν στο στάδιο της κατασκευής, από το 2010 και μετά αναμένεται μια έντονη βελτίωση στις οικονομικές επιδόσεις του εισηγμένου Ομίλου. Οφέλη από τη μητρική ισπανική της εταιρία.
ΔΟΛ: Ούτε και πέρσι απέφυγε τις ζημιές σε ενοποιημένο επίπεδο. Η εταιρία ποντάρει σε νέα βελτίωση των επιδόσεών της φέτος λόγω μιας σειρά κινήσεων αναδιάρθρωσης, πλην όμως είναι αρκετά ενωρίς για ασφαλείς προβλέψεις. Το συνεχές «μάζεμα» χαρτιών από εφοπλιστικά κεφάλαια έχει «θερμάνει» τόσο τη μετοχή, όσο και τα σενάρια γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας. Οψόμεθα...
Aegean Airlines: Ο τίτλος διαπραγματεύεται με χαμηλό δείκτη P/E για αεροπορική εταιρία. Για το πρώτο τρίμηνο του 2008, η διοίκηση της εισηγμένης ανακοίνωσε όχι μόνο σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση, αλλά και άνοδο του αριθμού των επιβατών ανά δρομολόγιο. «Χαρτί» για υπομονετικούς οπαδούς της θεμελιώδους ανάλυσης, καθώς βραχυπρόθεσμα δέχεται τα «πυρά» των πωλητών στο ταμπλό.

  Περιεχόμενα
Editorial: Διώχνοντας επενδύσεις και υπονομεύοντας το μέλλον μας!
Επενδύσεις - Προτάσεις αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα - Δανειακά προϊόντα
Αφιέρωμα - Συνεδριακός Τουρισμός
Άρθρο - Συνέδριο CEO & CSR 2008:
Άρθρο - Προσοχή στις "παγίδες" των δεικτών
Φάκελοι
Euromoney: Δομημένα Προϊόντα
Euromoney: Το πρώτο equity fund της Τουρκίας
Επενδυτικά θέματα
Παρουσίαση: Τα Α/Κ της Pictet στην Ελλάδα μέσω της Alpha Private Bank
Έρευνα - Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ευνοϊκή οικονομική συγκυρία,θετικές επενδυτικές προοπτικές
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
Άρθρο: Η αγορά του φυσικού αερίου
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Marketing & Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site