Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2008                              

NEA THΣ AΓOPAΣ


AMITA MOTION ENERGY BARS: 
Τώρα η Amita... τρώγεται


Η Amita Motion, μετά την επιτυχημένη πορεία των Motion Energy Bars, φέρνει ένα ακόμα πρωτοποριακό προϊόν. Τα Αmita Motion Energy Bars με λαχταριστή επικάλυψη γάλακτος ικανοποιούν όλους αυτούς που αναζητούν νέες, έξυπνες και απολαυστικές προτάσεις.
Τα νέα Amita Motion Energy Bars + milk αξιοποιούν την "κληρονομιά" της Amita Motion, διατηρώντας τη θρεπτική αξία των 7 βιταμινών και των 9 φρούτων και την συνδυάζουν με τη διατροφική αξία του γάλακτος. Κάθε Amita Motion Energy Bar + milk προσφέρει στον οργανισμό μας, ποσότητα ασβεστίου ίση με ένα ποτήρι γάλα (240 mg), συμβάλλοντας στην καθημερινή κάλυψη των αναγκών μας στο πολύτιμο αυτό ανόργανο στοιχείο.
Το νέο προϊόν διατίθεται σε μπάρες των 36γρ. που κλείνουν αεροστεγώς και διασφαλίζουν τη φρεσκάδα της γεύσης τους καθώς και σε συσκευασίες των 6 τεμαχίων.ADECCO:  
Κέρδη ρεκόρ το 2007


Ο Όμιλος Adecco, μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2007 καθώς και για το τέταρτο τρίμηνο.  Για το σύνολο του έτους 2007 τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% στα 735 εκατ ευρώ, σε σύγκριση με 611 εκατ ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου (2006). Τα οργανικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 4% στα 21,1 εκατ ευρώ σε σύγκριση με 20,4 εκατ ευρώ το 2006.  Το περιθώριο λειτουργικών εσόδων βελτιώθηκε κατά 100 Bps στο 5%, έχοντας επηρεαστεί θετικά από τα ευεργετήματα των κοινωνικών εισφορών στη Γαλλία.ALICO AIG LIFE:
Δυναμική Ανάπτυξη - Κορυφαίες Διακρίσεις


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή Απονομής Βραβείων στους συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος της ALICO AIG Life οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1000 Συνεργάτες της Εταιρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, προκειμένου να τιμήσουν και να συγχαρούν τους βραβευόμενους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο κ. Α. Βασιλείου, Vice President American International Group, Director and Executive Vice President, ALICO, ο κ. Σ. Ταγκόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ALICO AIG Life Ελλάδος, καθώς και όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Α. Βασιλείου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πορεία της ALICO AIG Life και τους ανθρώπους της. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας, με την προτροπή όλοι οι συνεργάτες να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση το έργο τους.ERNST & YOUNG: Νέα εταιρική ταυτότητα


Η νέα εταιρική ταυτότητα της Ernst & Young έκανε την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή της στις 31 Μαρτίου 2008 στους 130.000 υπαλλήλους της εταιρείας στις 140 χώρες όπου διαθέτει γραφεία. Η νέα εταιρική ταυτότητα συνοψίζεται στο ότι η Ernst & Young ξεχωρίζει, βοηθώντας τους ανθρώπους της, τους πελάτες της και την ευρύτερη κοινωνία στην επίτευξη των στόχων τους.
Ο κ. Θέμης Λιανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος τόνισε ότι: «... ήταν  η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε την αλλαγή και να ολοκληρώσουμε ένα διάλογο σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για να ενισχύσουμε την εταιρική μας ταυτότητα και να αποτυπώσουμε με σαφήνεια την υπάρχουσα ενιαία προσέγγιση και το περιεχόμενο των υπηρεσιών μας».MARSH & McLENNAN: 36 χρόνια πρώτη


HMarsh & McLennan Companies, Inc. (MMC) κατατάσσεται για 36η συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει κάθε χρόνο το Business Insurance.
Τα έσοδα της MMC για το 2006 από εργασίες και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης άγγιξε τα 10,474 δισ δολάρια, 3 δισ δολάρια περισσότερα έσοδα από τον αμέσως επόμενο μεσίτη ασφαλίσεων, που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση στα έσοδα των τριών επόμενων μεγαλύτερων εταιριών ασφαλιστικής μεσιτείας στον κόσμο, συσωρευτικά.EULER HERMES WORLD AGENCY:
Στην υπηρεσία των πολυεθνικών


ΟΌμιλος Euler Hermes, ο πρώτος Ασφαλιστής Πιστώσεων διεθνώς, ιδρύει τη νέα θυγατρική του εταιρία, Euler Hermes World Agency. Η νέα εταιρία δημιουργήθηκε με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των πολυεθνικών επιχειρήσεων, με μία ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων στελεχών και ένα μοναδικό πακέτο υπηρεσιών, που θα τις βοηθήσει να διαχειριστούν και να εξασφαλίσουν τις εμπορικές τους απαιτήσεις. H Euler Hermes World Agency θα προσφέρει στους πολυεθνικούς πελάτες της συνολική διαχείριση όλων των εμπορικών τους απαιτήσεων σε διεθνές επίπεδο, μέσα από μία και μοναδική επιχειρηματική σχέση.CLASSICAL HOTELS: 
Διεθνής διάκριση


Το Classical Baby Grand Hotel, το μικρότερο ξενοδοχείο της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας ξενοδοχείων, συγκαταλέγεται στα 65 «best new places to stay» στον κόσμο, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller.
Οι συντάκτες του εγκυρότερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, περιγράφουν το Classical Baby Grand Hotel ως ένα hot hotel, «εκκεντρικό μέχρι τα άκρα» και απαριθμούν, με ενθουσιασμό, στις σελίδες του Conde Nast Traveller, τους διακοσμητικούς νεωτερισμούς του μικρού αλλά πρωτοποριακού art hotel που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από την Πλατεία Κοτζιά.COCA-COLA, 3Ε, ILLYCAFFE:
Τριμερές εγχείρημα


H Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την The  Coca-Cola Company και την illycaffe Spa για την ανάπτυξη τριμερούς κοινοπραξίας. Η κοινοπραξία θα αφορά στην παραγωγή, προώθηση, πώληση και διανομή ενός υψηλής  ποιότητας έτοιμου προς κατανάλωση καφέ με το σήμα της illy στις χώρες, όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola Τρία Έψιλον.COSMOS BUSINESS SYSTEMS:
Συνεργασία με Dell


HCosmos Business Systems AEBE ανακοίνωσε τη σημαντική συνεργασία με την DELL (Hellas). Η Cosmos αναλαμβάνει ως εμπορικός συνεργάτης Dell@Work Partner, με απευθείας συνεργασία με την πολυεθνική, καλύπτοντας το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών όπως, servers storage, pc’s, φορητά, εκτυπωτές και υπηρεσίες.
Η Cosmos είναι από τις ελάχιστες Ελληνικές Εταιρίες που θα συμμετάσχουν στο πρώτο αυτό «άνοιγμα» της εταιρίας DELL στην καναλική πολιτική, η οποία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των Μικρών και Μεσαίων (έως 500 εργαζομένους) Ελληνικών επιχειρήσεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.KΙΕΗL’S:  
Συνεργασία με Hondos Center


H Kiehl’s, μία εταιρία με περισσότερα από 150 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των καλλυντικών και με φιλοσοφία που επικεντρώνεται στη διάθεση άριστων ποιοτικά προϊόντων, στην προσφορά κοινωνικού έργου στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και στη διατήρηση υψηλών προτύπων εξυπηρέτησης πελατών, εισέρχεται στην ελληνική αγορά, προσφέροντας στους Έλληνες καταναλωτές την ξεχωριστή εμπειρία των πιο cult καλλυντικών στον κόσμο. Το corner shop, συνολικού εμβαδού 17 τ.μ., θα βρίσκεται στο ισόγειο του νέου καταστήματος Hondos Center Κολωνάκι La Boutique και θα προσφέρει στους επισκέπτες του περισσότερα από 220 φυσικά προϊόντα περιποίησης Kiehl’s,  προσώπου, σώματος και μαλλιών, με φαρμακευτική προέλευση.PLIAS - OLIVE CARE:  
Πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά


H PLIAS ΑΒΕΕ δημιούργησε τη νέα σειρά φυσικών καλλυντικών προϊόντων Olive Care. Η νέα σειρά διατίθεται προς το παρόν αποκλειστικά στη γερμανική αγορά μέσω επιλεγμένων καταστημάτων του ομίλου EDEKA, της μεγαλύτερης αλυσίδας Super Market στην Γερμανία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμη και στην Ελληνική αγορά.
Η νέα σειρά εντάσσεται στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της στρατηγικής της εταιρίας για την ανάπτυξη καινοτομικών  προϊόντων  που να ικανοποιούν  τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών για φυσικά καλλυντικά και έλαβε πιστοποίηση από τον γερμανικό Οργανισμό BDIH, ο οποίος πιστοποιεί μόνο υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και η αξιοπιστία του αναγνωρίζεται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τα προϊόντα Olive Care είναι η μόνη ελληνικής παραγωγής σειρά καλλυντικών προϊόντων που έχει λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση από τον γερμανικό Οργανισμό BDIH.MICROSOFT: 
Δωρεάν προϊόντα για ενίσχυση της έρευνας


Ανακοινώθηκε η πρώτη σημαντική δράση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).
Την πρώτη σημαντική δράση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft για την υποστήριξη της νεανικής δημιουργικότητας και του ακαδημαϊκού ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υπηρεσίας  «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ» της ΕΔΕΤ Α.Ε., η Microsoft Ελλάς θα διαθέσει δωρεάν στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη και σχεδίαση λογισμικού.
Στη φωτογραφία, από αριστερά: Καθ. κ. Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΤ Α.Ε / κ. Eric Rudder, Senior Vice President, Technical Strategy, Microsoft Corp / κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς / κ. Δημήτρης Κόλλιας, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Unisystems / κ. Νίκος Παναγιωτίδης, Business Development Manager της Intel Hellas.PUBLIC: 
Συνεργασία με Travel Plan


Ένα ακόμη δίκτυο διανομής τουριστικών υπηρεσιών - προϊόντων μέσω της συνεργασίας του με  το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Plan. Το κατάστημα Public ανακοινώνει την επίσημη συνεργασία του με τον πιο σύγχρονο ταξιδιωτικό Οργανισμό στην Ελλάδα, το Travel Plan. Όλοι οι επισκέπτες του καταστήματος Public στο εξής θα έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν τα ταξίδια τους σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, στον οποίο θα βρίσκονται οι έμπειροι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι του Travel Plan.MEDIA MARKT:
Στο πρόγραμμα «Δες την ψηφιακά»


H Media Markt, η Νο 1 σε πωλήσεις αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στη Ευρώπη, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη δράση «Δες την Ψηφιακά», προς εξυπηρέτηση κάθε πρωτοετούς φοιτητή που ενδιαφέρεται για αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα από τα 7 καταστήματα που αριθμεί πανελλαδικά και στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν τον υπολογιστή της αρεσκείας τους από τη μεγαλύτερη συλλογή φορητών υπολογιστών στην ελληνική αγορά.METRO GROUP: Θετικά αποτελέσματα


ΗMETRO Group ολοκλήρωσε την εταιρική χρήση του 2007 σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων καθώς και ΕΒΙΤ (κέρδη προ τόκων και φόρων).  Ο Dr. Eckhard Cordes, Διευθύνων Σύμβουλος της METRO Group, παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της μελλοντικής στρατηγικής κατεύθυνσης του ομίλου, δήλωσε: «τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2007 δημιουργούν τις προϋποθέσεις και θέτουν τις βάσεις για την υλοποίηση της μελλοντική στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου METRO.  Σύμφωνα με τη στρατηγική της METRO, βασική προτεραιότητα αποτελεί η αύξηση της κερδοφορίας».
Οι εταιρίες Media Markt και Saturn θα διατηρήσουν την επιθετική στρατηγική ανάπτυξης που εφαρμόζουν τα τελευταία έτη.  Αναφερόμενος στις δυο αυτές εταιρίες ο Dr. Cordes επισήμανε πως: «Η Media Markt και η Saturn, παράλληλα με τη Metro Cash & Carry, αποτελούν τους πλέον βασικούς και επιτυχημένους οδηγούς ανάπτυξης του ομίλου METRO. Σε ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, είναι απαραίτητο να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και ευέλικτης αντίδρασης, έτσι ώστε η ανάπτυξη που επιτυγχάνεται να είναι πάνω από το μέσο όρο της αγοράς». Για το 2008 προβλέπεται η ενίσχυση του δικτύου στις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας καθώς επίσης και η είσοδος του ομίλου στην αγορά του ΛουξεμβούργουLOUIS HELLENIC CRUISES:
Το Aquamarine κάνει την αρχή


HLouis Hellenic Cruises ξεκίνησε πρώτη από την Παρασκευή 7 Μαρτίου το πρόγραμμα των κρουαζιερών για την τουριστική περίοδο του 2008. Τα κρουαζιερόπλοια της LHC, AQUAMARINE, PERLA και CRISTAL προσφέρουν και φέτος 3ήμερες, 4ήμερες και 7ήμερες «εξορμήσεις» σε όλες τις γωνιές του Αιγαίου.
Την αρχή έκανε το κρουαζιερόπλοιο AQUAMARINE με τριήμερη «Αιγαιοπελαγίτικη εξόρμηση» ενώ, από τις 10 Μαρτίου, ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι για 4ήμερες κρουαζιέρες «Αιγαιοπελαγίτικο Πανόραμα».
Στις 11 Απριλίου, το κρουαζιερόπλοιο CRISTAL 480 καμπινών, ξεκίνησε τις 7ήμερες κρουαζιέρες του από το λιμάνι του Πειραιά, επισκέπτεται την Βασιλεύουσα και στη συνέχεια Μύκονο, Πάτμο, Κουσάντασι/ Έφεσος, Ρόδο, Ηράκλειο, Σαντορίνη και επιστρέφει και πάλι στον Πειραιά.
Τέλος, στις 23 Μαΐου, ξεκινάει και το PERLA τις εξορμήσεις του στο Αιγαίο, πραγματοποιώντας συνολικά 46 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες, μέχρι το Νοέμβριο, συνδυάζοντας στα προγράμματα του, τόσο τα ελληνικά νησιά όσο και τα τουρκικά παράλια.D-LINK:
Πρώτη σε πωλήσεις Wireless N


Η D-Link, ο προμηθευτής end-to-end λύσεων δικτύωσης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, είναι πλέον ο ηγέτης της αγοράς παγκοσμίως στις πωλήσεις προϊόντων Wireless N (Draft 802.11n) Wi-Fi, επιδεικνύοντας σημαντική ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 και ξεπερνώντας τους άμεσους ανταγωνιστές Linksys και Belkin, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών In-Stat.
Σύμφωνα με την έκθεση της In-Stat για το μερίδιο αγοράς WLAN, η D-Link διεκδίκησε την ηγετική θέση στην αγορά με παραγγελίες που άγγιξαν τις 584,000 μονάδες Draft 802.11n παγκοσμίως κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2007, καταλαμβάνοντας το 33% της αγοράς Wireless N.ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS:
Ευρωπαϊκό βραβείο υψηλών επιτεύξεων 


Σε διεθνή εκδήλωση στη Φρανκφούρτη απενεμήθη το κεντρικό βραβείο “Industry Achievement award 2008” στον κ. Γιώργο Γεράρδο για την ιδιαίτερη συνεισφορά της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS AEBE στην αναβάθμιση του κλάδου των Ειδών Γραφείου στην Ευρώπη.
Την εκδήλωση οργάνωσε το περιοδικό OPI, το εγκυρότερο παγκοσμίως μέσο στον τομέα των ειδών γραφείου και παρακολούθησαν οι σημαντικότεροι παράγοντες στον χώρο των ειδών γραφείου παγκοσμίως.EMIRATES: 
Παγκόσμια πρώτη στην ιπτάμενη τηλεφωνία
 


ΗEmirates είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που εφαρμόζει τη χρήση κινητού τηλεφώνου εν πτήσει, προσφέροντας  ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στους επιβάτες που επιθυμούν να επικοινωνούν μέσω του κινητού τους, ενώ ταξιδεύουν.
Η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου, σε ύψος 30.000 ποδιών, στην εμπορική πτήση Ντουμπάι- Καζαμπλάνκα. Το εν λόγω δρομολόγιο εκτελούσε ένα Airbus A340-300, το πρώτο αεροσκάφος του στόλου της Emirates που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα AeroMobile.VISA EUROPE: Κορυφαία των "Superbrands 2008" 


Κορυφαίο brand στην κατηγορία «Τράπεζες-Ασφάλειες-Χρηματοπιστωτικοί Φορείς» αναδείχθηκε η Visa Europe στο πλαίσιο του θεσμού “Superbrands 2008”. H ανάδειξη του εμπορικού σήματος (brand) της Visa ως κορυφαίο στην κατηγορία του προέκυψε από την αρχική επιλογή της μάρκας ανάμεσα σε συνολικά 15 της ίδιας κατηγορίας από εθελοντική Κριτική Επιτροπή. Στη συνέχεια, τα 15 επίλεκτα brands τέθηκαν στην κρίση του καταναλωτικού κοινού μέσω δειγματοληπτικής έρευνας, κατά την οποία η Visa συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της, οπότε και αναδείχθηκε σε κορυφαίο brand.ORACLE ΕΜΕΑ:   
Αύξηση πελατών


Αύξηση τζίρου 26% πέτυχε η Oracle EMEA στο πρώτο τρίμηνο του 2008 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2007.
Μεγάλου και μεσαίου μεγέθους οργανισμοί, σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών  και δημοσίων υπηρεσιών, των επικοινωνιών, της παραγωγής, των logistics και της διανομής, καθώς και του λιανικού εμπορίου, στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), έχουν υιοθετήσει ή επεκτείνει λύσεις Oracle® Database, Oracle Fusion Middleware και Oracle Applications.
Η ελληνική θυγατρική συνεχίζει τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων, ενώ μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών που επέλεξαν ή επέκτειναν τις λύσεις τεχνολογίας και εφαρμογών της Oracle το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2008 περιλαμβάνονται οι: Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνικό Κτηματολόγιο, On Telecoms, CYTA, Υπουργείο Γεωργίας, κ.ά.SWISSPORT:    
Διακρίσεις σε Ελλάδα
και εξωτερικό


ΗSwissport Hellas Cargo S.A διακρίθηκε με το βραβείο του καλύτερου φορέα διαχείρισης και διεκπεραίωσης εγγράφων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για το 2007. Πρόκειται για ένα βραβείο αναγνώρισης και ποιότητας, που βασίζεται στα αποτελέσματα τακτικής έρευνας και μετρήσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τον ΔΑΑ σε όλες τις εισερχόμενες πτήσεις του αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι εγκεκριμένες εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης.
Εξάλλου, συνεχίζεται η διεύρυνση στο πελατολόγιο της Swissport Hellas, με τις βρετανικές αεροπορικές εταιρίες Monarch Airlines και Jet2.com να υπογράφουν νέες μακροχρόνιες συμβάσεις για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης από την Swissport Hellas. Ανάλογη συμφωνία συνήφθη και με τη γνωστή ιταλική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Volareweb.HEWLETT PACKARD:
Νέα γραφεία
στην Κύπρο


Η ΗΡ γιόρτασε την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της στη Λευκωσία της Κύπρου. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες της κυβέρνησης και εκπρόσωποι του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου, ενώ τις ευχές τους στην ΗΡ μετέφεραν σε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνης Πασχαλίδης, και ο Διευθυντής Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Κώστας Αγρότης. 
Καθήκοντα Country Manager της Ηewlett-Packard Κύπρου ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Κουππάρης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γραφείο θα λειτουργεί αυτόνομα και θα υπάγεται στην HP Hellas. Η λειτουργία του γραφείου αναμένεται να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας και να συμβάλει περαιτέρω στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει, ώστε μέχρι το 2010 οι πωλήσεις της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. δολάρια.ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ - HONDOS CENTER:
La Prairie από την Celine Cousteau


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της εταιρίας ΠΝΓ Γερολυμάτος, της La Prairie International και των καταστημάτων Hondos Center για την παρουσίαση της καινοτομίας της La Prairie, Advanced Marine Biology Cream, με κεντρική ομιλήτρια την κα Celine Cousteau, εγγονή του θρυλικού εξερευνητή των ωκεανών Jacques Cousteau. H κα Celine Cousteau, ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειάς της, ασχολείται ενεργά με την ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και ιδιαίτερα οι ωκεανοί.ΙΚΕΑ:  Εντυπωσιακή αρχή
στο νέο κατάστημα Αθήνας


Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Κηφισό σημείωσε σημαντικά νούμερα τόσο όσον αφορά στους επισκέπτες όσο και τις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 75.000 καταναλωτές επισκέφθηκαν το κατάστημα κατά την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος. Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ άνοιξε τις πόρτες του στις 26 Μαρτίου σε ένα χώρο 25.000m2 που εκτείνεται σε δύο ορόφους και πρόκειται να δώσει νέα ώθηση στην εξάπλωση της House Market στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η ΙΚΕΑ παρουσίασε την πολιτική εγγυήσεων για τα προϊόντα της, σύμφωνα με την οποία, όλα τα προϊόντα ΙΚΕΑ έχουν εγγύηση από 2 έως 15 χρόνια. Αυτό προκύπτει από μια αυστηρή πολιτική ελέγχων στην οποία υποβάλλονται όλα τα έπιπλα ΙΚΕΑ κατά τη διαδικασία παραγωγής τους βάσει διεθνών προδιαγραφών που εφαρμόζει η ΙΚΕΑ.S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ:
Φροντίδα για το έργο στην Αρχαία Ολυμπία


Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. τιμήθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη κατά την ημέρα της τελετής Αφής της Φλόγας για το Ολυμπιακό Έτος 2008, για τη συμβολή της στην αποκατάσταση του αρχαιολογικού και ευρύτερου περιβάλλοντος της Αρχαίας Ολυμπίας. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας, κ. Οδυσσέας Π. Κυριακόπουλος.
Η S&B διέθεσε από το μεταλλείο βωξίτη της Φωκίδας ένα, μοναδικό στο είδος του, μηχάνημα υδροσποράς (υδροσπορέα με ισχυρό κανόνι ψεκασμού) και προσωπικό 4 ατόμων -1 επικεφαλής δασολόγο, 1 οδηγό, 1 χειριστή υδροσπορέα και 1 τεχνίτη συνεργείου. Ξεκίνησε τις εργασίες στις 25 Φεβρουαρίου 2008 και παρέμεινε στην περιοχή για 23 ημέρες, ενώ η συνολική δαπάνη υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ. Δεδομένης της ανομβρίας των τελευταίων μηνών, η ομάδα της S&B συμμετείχε στο ιδιαίτερων τεχνικών απαιτήσεων έργο της άρδευσης των σπαρμένων εκτάσεων, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το έργο της υδροσποράς.KAVALA OIL - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Νέα φάση ανάπτυξης 


Υπεγράφη η παράταση των αδειών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια.
Η εξέλιξη αυτή δίνει περαιτέρω ώθηση στο εγχείρημα για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην περιοχή του Πρίνου και ενισχύει τις προοπτικές για την εκμετάλλευση του «Πεδίου Ε», ιδιαίτερα σημαντικό στόχο της «Ενεργειακής Αιγαίου Α.Ε.».
Η παράταση των αδειών εκμετάλλευσης θεωρούνταν αναγκαία, δεδομένου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των επιχειρηματικών κινδύνων που συνδέονται με την ανάπτυξη του «Πεδίου Ε» και του ύψους των επενδύσεων. Η χορήγηση, συνεπώς, της παράτασης καθώς επίσης και η αποδοχή από το ΥΠΑΝ του Προγράμματος Εκμετάλλευσης που υπεβλήθη από την Ενεργειακή Αιγαίου θα επιτρέψει στην Καβάλα Oil A.E. και στην Ενεργειακή Αιγαίου Α.Ε. τη διασφάλιση της ταχείας και ομαλής υλοποίησης του έργου.Ν. ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - MELLON:
Στους κορυφαίους της Ευρώπης


Ο Νίκος Πετρακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιριών Mellon, διακρίθηκε στην κατηγορία Entrepreneur of the Year των European Business Awards 2008 με το βραβείο Ruban d’ Honneur. Τα European Business Awards 2008 περιλαμβάνουν συνολικά 7 κατηγορίες και φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 7000 από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα βραβεία Ruban d’ Honneur απονέμονται στις 10 εξέχουσες συμμετοχές από κάθε κατηγορία, η αξιολόγηση των οποίων γίνεται μετά από ανάλυση των σχετικών υποβολών αλλά και προσωπική συνέντευξη με πάνελ διακεκριμένων κριτών.MICROSOFT ΕΛΛΑΣ:
Νέα στελέχη


Στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της προχώρησε η Microsoft Ελλάς με την τοποθέτηση τριών στελεχών σε σημαντικές θέσεις της εταιρίας.
Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς αναλαμβάνει ο Patrick Malone, Διευθύντρια Customer & Partner Experience τοποθετείται η Βικτωρία Κιμωνίδου, ενώ Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναλαμβάνει η Νίνα Τρυφωνοπούλου.
Ο Patrick Malone, ως νέος Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς έχει την ευθύνη της στρατηγικής της εταιρίας σε θέματα τεχνολογίας, καθώς και της προώθησης των νέων τεχνολογιών στην αγορά, με έμφαση στην προσέγγιση των εξειδικευμένων κοινών και κυρίως των στελεχών πληροφορικής
Η Βικτωρία Κιμωνίδου, αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύντριας Customer & Partner Experience, έχει ως βασικό καθήκον την επίβλεψη των δράσεων της εταιρίας, την παροχή σχετικής καθοδήγησης και την ανάπτυξη νέων πρακτικών, σε στενή συνεργασία πάντα με όλα τα τμήματα της εταιρίας, με βασικό γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες του διευρυμένου δικτύου συνεργατών και πελατών.  
Ως Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Νίνα Τρυφωνοπούλου αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής της Microsoft Ελλάς, αναφορικά με την εταιρική και προϊοντική επικοινωνία της εταιρίας, καθώς και τη διαχείριση και ενίσχυση των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.SCHINDLER HELLAS:
Νέος Δ/νων Σύμβουλος
ο Γ. Θεοχαρόπουλος


Η Schindler Hellas, θυγατρική της γνωστής ελβετικής πολυεθνικής εταιρίας κυλιόμενων κλιμάκων και ανελκυστήρων, επέλεξε νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Γιώργο Θεοχαρόπουλο, Χημικό Μηχανικό του ΕΜΠ με Μεταπτυχιακές Σπουδές (ΜΒΑ) στο Cornell University των ΗΠΑ. Κατά τη δεκαετή του σταδιοδρομία ο. κ. Θεοχαρόπουλος διετέλεσε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος των εταιριών ΒΙΟΧΡΩΜ ΑE,  Ομίλου Σαράντη και ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Lafarge Group). Στην Schindler Hellas ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του στα τέλη Φεβρουαρίου.ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ:
Group Logistics Director
ο Θ. Βλάσσης


Ο κ. Θανάσης Βλάσσης ανέλαβε τη θέση του Group Logistics Director στον Όμιλο  Εταιριών Γερμανός. Ο κ. Βλάσσης προέρχεται από την CARREFOUR MARINOPOULOS, όπου μετά από επιτυχημένη 10ετή επαγγελματική εξέλιξη σε διευθυντικές θέσεις στο χώρο των Logistics, ανέλαβε το 2004 την κεντρική ευθύνη της διοίκησης, ως Supply Chain Director την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Diploma in Business Administration από το ALBA Business School.ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ:
Αλλαγή σύνθεσης
Διοικητικού Συμβουλίου


Κατά τη Συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2008, συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε., το οποίο όρισε Πρόεδρο τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέση και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Σταύρο Ιγνατιάδη.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
Αλέξανδρος Λυκουρέσης, Πρόεδρος
Σταύρος Ιγνατιάδης, Δ/νων Σύμβουλος
Δημήτριος Μαραβέλιας, Μέλος
Βασίλειος Θώδας, Μέλος
Παναγιώτης Ευθυβουλίδης, Μέλος
Σοφία Ζαχαράκη, Μέλος
Ηλίας Καλλιγάς, Μέλος
Χρήστος Παππάς, Μέλος
Ιωάννης Καλοπήτας, Μέλος


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Διώχνοντας επενδύσεις και υπονομεύοντας το μέλλον μας!
Επενδύσεις - Προτάσεις αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα - Δανειακά προϊόντα
Αφιέρωμα - Συνεδριακός Τουρισμός
¶ρθρο - Συνέδριο CEO & CSR 2008:
¶ρθρο - Προσοχή στις "παγίδες" των δεικτών
Φάκελοι
Euromoney: Δομημένα Προϊόντα
Euromoney: Το πρώτο equity fund της Τουρκίας
Επενδυτικά θέματα
Παρουσίαση: Τα Α/Κ της Pictet στην Ελλάδα μέσω της Alpha Private Bank
Έρευνα - Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ευνοϊκή οικονομική συγκυρία,θετικές επενδυτικές προοπτικές
Επενδύσεις - Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρο: Η αγορά του φυσικού αερίου
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Marketing & Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site