Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος - Αύγουστος 2006                               Τεύχος 323

EDITORIAL


18 χρόνια περιοδικό «ΧΡΗΜΑ»


Ζήσαμε μαζί σας από το 1988 έως σήμερα, την ανάπτυξη και τις αρνητικές παρενθέσεις του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε!


Ένας ακόμη χρόνος πέρασε, με αποτέλεσμα το περιοδικό ΧΡΗΜΑ να έχει κλείσει 18 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο χώρο του χρηματιστηριακού τύπου. Και αυτό χάρις σε σας και στην εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ξεκινήσαμε το 1988 όταν ο θεσμός του χρηματιστηρίου ήταν γνωστός μόνο σε λίγες παρέες, τις οποίες μάλιστα τις κοίταζαν με καχυποψία οι υπόλοιποι.
Σήμερα, οι εξελίξεις στο χρηματιστήριο αποτελούν αναπόσταστο τμήμα της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα μέσω του χρηματιστηρίου (ιδιωτικοποιήσεις, κ.λπ.) καταφέρνει ο προϋπολογισμός της χώρας και ισοσκελίζεται...
Σήμερα, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ανήκει πλέον στις αναπτυγμένες κεφαλαιαγορές του κόσμου και πάνω από το 40% της αξίας των μετοχών του ανήκει σε επενδυτές του εξωτερικού.
Σήμερα, οι μεγάλες και μεσαίες ελληνικές εταιρίες έχουν μετεξελιχθεί σε πολυεθνικούς ομίλους με ευρύτατη παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο.
Όλη αυτή την κοσμογονία των εξελίξεων, που φυσικά είχε και τις αρνητικές της παρενθέσεις, τη ζήσαμε από κοντά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάπως καταφέραμε να συμβάλουμε από την πλευρά μας, στην τόσο μεγάλη πρόοδο που σημειώθηκε.
Σ’ όλα αυτά τα 18 χρόνια βέβαια, μεγαλώσαμε κι εμείς μαζί σας. Όχι μόνο ηλιακά, αλλά και εταιρικά. Πέρα από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, η εταιρία ΜΕΤΑΧΟΛΝΤΙΝΓΚ έχει ξεκινήσει και μια σειρά άλλων, επιβοηθητικών, δραστηριοτήτων στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς:


  Εκδίδουμε εδώ και τρία χρόνια την εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week.
  Είμαστε αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του διεθνούς οικονομικού περιοδικού EUROMONEY, διοργανώνοντας μάλιστα και το Ετήσιο Συνέδριο EUROMONEY CONFERENCE στην Ελλάδα.
  Είμαστε αντιπρόσωποι της STANDARD & POORS σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  Βοηθούμε τις εισηγμένες εταιρίες να επιτύχουν απαρτία στις γενικές τους συνελεύσεις, αλλά και σε οποιαδήποτε ενέργεια χρήζει μαζικής ενημέρωσης των ξένων επενδυτών τους, με τη συνδρομή του διεθνούς οίκου GEORGESON SHAREHOLDER.
  Οργανώνουμε τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ, Γεώργιος Ουζούνης» για τις καλύτερες εταιρίες και τους καλύτερους managers της χρονιάς.
  Με στόχο την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τις εισηγμένες εταιρίες της Σοφοκλέους διοργανώνουμε τις «Ημερίδες ΧΡΗΜΑ» σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Σ’ όλα αυτά τα χρόνια, συνεργάστηκαν πολλά άτομα μαζί μας, που σήμερα κατέχουν έγκριτες θέσεις στην ελληνική κεφαλαιαγορά (χρηματιστές, αναλυτές, υψηλόβαθμα στελέχη εισηγμένων επιχειρήσεων, κ.λπ.). Συνεργάστηκαν επίσης και άτομα που στο ενδιάμεσο διάστημα αποχώρησαν από την ΜΕΤΑΧΟΛΝΤΙΝΓΚ. Τους ευχαριστούμε όλους.
Το μεγαλύτερο βέβαια ευχαριστώ ανήκει στο αναγνωστικό μας κοινό που μας στηρίζει ενεργά εδώ και τόσα πολλά χρόνια. Θέλοντας να πιστεύουμε ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να το υπηρετήσουμε με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και με τον προσήκοντα σεβασμό, υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Και ανανεώνουμε μαζί σας το ραντβού μας, για τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Το σημερινό επετειακό τεύχος του ΧΡΗΜΑ, πέρα από τη συνηθισμένη του ύλη, περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλα θέματα, αρκετά διαφορετικά από αυτά που έχετε συνηθίσει να διαβάζετε στο περιοδικό αυτό. Περιλαμβάνει επίσης και αρκετά επιχειρηματικά αφιερώματα για ενδιαφέροντες κλάδους και δραστηριότητες, όπως η διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, τα τυχερά παιχνίδια, τα βιολογικά προϊόντα, το Χ.Α.Κ. και η κυπριακή οικονομία.


Οι συντελεστές του περιοδικού ΧΡΗΜΑ σας εύχονται ολόψυχα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

  Περιεχόμενα
EDITORIAL 18 χρόνια περιοδικό «ΧΡΗΜΑ»
ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ: Επιχειρήσεις: Μπαίνοντας στην... τελική ευθεία των εξελίξεων
¶ρθρο: Πόσο ζοφερή είναι η οικονομική πραγματικότητα;
AΦIEPΩMA ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
AΦIEPΩMA ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
AΦIEPΩMA ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
AΦIEPΩMA ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
AΦIEPΩMA Ελλάδα-Κύπρος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ: Ανασκόπηση για το Μήνα Ιούνιο του 2006

 Όροι και προϋποθέσεις του site