Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2008                              

EΠENΔYΣEIΣ ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ


ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ
ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ...


Καθώς τα «σύννεφα» γύρω από το χρηματιστήριο έχουν πυκνώσει, ήρεμοι επενδυτές μπορούν να είναι μόνο εκείνοι που τοποθετούνται στα τρέχοντα επίπεδα, επιλεκτικά και μακροπρόθεσμα.


του Στέφανου Κοτζαμάνη


Τo θετικό στοιχείο είναι ότι η αγορά διαθέτει ακόμη κάποια αντανακλαστικά, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι κατά πολύ μειωμένος. Βλέπουμε εταιρίες του ίδιου κλάδου να κινούνται με σημαντικές αποκλίσεις στο ταμπλό της Σοφοκλέους και τις τιμές των μετοχών να επηρεάζονται σημαντικά είτε από ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, είτε από άλλες εξελίξεις, ικανές να επηρεάσουν τις προοπτικές κάθε εταιρίας.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό -μάλλον θετικό και αυτό- είναι «καλά διαβασμένη» έχοντας καλό ένστικτο για το ύψος των αποτελεσμάτων και των εταιρικών εξελίξεων. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι πίστευαν ότι ο Γενικός Δείκτης της Σοφοκλέους θα υποχωρούσε έντονα λόγω της πτώσης των εταιρικών κερδών. Αντίθετα, όπως φάνηκε, η πτώση των κερδών είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.


Οι προβληματισμοί είναι εδώ...
Παρόλα αυτά, τα προβλήματα που τρομοκρατούσαν τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, κάθε άλλο παρά έφυγαν.
Ακόμη δεν έχουμε δει το ποσό του λογαριασμού που θα κληθούμε να πληρώσουμε από την κρίση των subprime loans και δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που με την πάροδο του χρόνου, ανεβάζουν περαιτέρω τον πήχη των απωλειών. Μια καθαρότερη εικόνα θα έχουμε μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς τότε θα έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των διεθνών επενδυτικών τραπεζών στο εξωτερικό.
Επί του παρόντος στην Ελλάδα, έχουμε δει το κόστος του χρήματος να ανεβαίνει συνεχώς, πριν καν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ ανακοινώσει επισήμως (αναμένεται μάλλον να γίνει κάτι τέτοιο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ μέσα στον Ιούλιο) την άνοδο των επιτοκίων του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης.
Όλα πάντως δείχνουν ότι θα δούμε και νέα αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων μέσα στο προσεχές δίμηνο. Αυτό που τώρα απομένει να δούμε, είναι το πόσο θα επηρεαστεί η καταναλωτική συμπεριφορά (άρα και η κερδοφορία των εισηγμένων εταιριών στο ΧΑ) από την έξαρση του πληθωρισμού και της επίπτωσής τους στα οικονομικά των νοικοκυριών. Το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες έχουν βαρύνει, ακόμη και από εκείνους που μέχρι πριν από λίγους μήνες πίστευαν ότι η διεθνής συγκυρία δεν θα καταφέρει να πλήξει ουσιαστικά την πραγματική ελληνική οικονομία.
Ένα δεύτερο επίσης πεδίο αβεβαιότητας είναι το ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά το προς τα πού θα κατευθυνθούν οι τιμές των commodities και κυρίως του πετρελαίου. Την ίδια ώρα που τα σενάρια περί 200 δολαρίων έως το τέλος του έτους «κατακλύζουν» τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, δεν λείπουν και εκείνες οι φωνές που μιλούν για κλασική περίπτωση «φούσκας», αναμένοντας μια υποχώρηση του «μαύρου χρυσού», ακόμη και κάτω από το επίπεδο των 100 δολαρίων.


Οι νευρικοί και οι ήρεμοι...
Είτε με έκδηλο εκνευρισμό, είτε με... απάθεια παρακολουθούν οι επενδυτές τα τεκταινόμενα στη Σοφοκλέους.
Η τεχνική εικόνα δεν είναι καλή, αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο κακό νέο για τους χρηματιστηριακούς επενδυτές. Και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στις πλείστες εταιρίες, είτε βρέθηκε εντός των αναμενόμενων ορίων, είτε κάτω από αυτά, συνήθως για μάλλον έκτακτους λόγους. Ας μην ξεχνούμε τους πολύ δυσμενείς παράγοντες που επικράτησαν κατά το πρώτο τέταρτο του έτους, με απουσία κερδών χαρτοφυλακίου, με συνεχείς πορείες και απεργίες που «γονάτισαν» την οικονομία και με την θετική εποχικότητα του Πάσχα να επηρεάζει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και όχι το πρώτο, όπως το 2007.
Ακόμη χειρότερη όμως εξέλιξη ήταν η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου και των γενικότερων πληθωριστικών πιέσεων που πλήττουν τώρα τα οικονομικά των νοικοκυριών και αναμένεται να αρχίζουν να επηρεάζουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά, ακόμη περισσότερο κατά τους επόμενους μήνες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κατά πόσο άραγε, οι τράπεζες θα μπορέσουν να περάσουν στους πελάτες τους αυξημένα επιτόκια χορηγήσεων, χωρίς να φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την υγεία των χαρτοφυλακίων τους;
Αυτό που επίσης είδαμε τους τελευταίους μήνες ήταν αρχικά μια στροφή προς αμυντικότερες επιλογές, με υψηλή μερισματική απόδοση όπως, ο ΟΠΑΠ, η Motor Oil, κ.ά., οι οποίοι όμως τίτλοι ούτε και αυτοί δεν απέφυγαν στη συνέχεια την πτώση, όταν επιδεινώθηκε περαιτέρω το κλίμα στη Σοφοκλέους.
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν το γιατί οι περισσότεροι επενδυτές αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες συνθήκες με έντονη νευρικότητα. Γιατί όμως κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με μια αξιοσημείωτη απάθεια;
Πρόκειται για επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί με μακροπρόθεσμη βάση, αγοράζοντας κατά διαστήματα στα εκάστοτε τρέχοντα (υποτιμημένα κατ’ αυτούς) επίπεδα αποτιμήσεων, προσδοκώντας σε σημαντικά κέρδη, όταν η κρίση τελειώσει και αρχίσει εκ νέου η περίοδος της ανάκαμψης.
Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς πιστεύουν ότι δεν είναι ανάγκη να περιμένουν το τέλος της κρίσης, προκειμένου τα χαρτοφυλάκιά τους να «γράψουν κέρδη». Και αυτό είτε γιατί συχνά η αγορά προεξοφλεί τα μελλούμενα (άρα το rebound των μετοχών θα ξεκινήσει πριν αρχίσει να φαίνεται η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας), είτε γιατί ενδεχομένως θα δούμε μια απότομη διόρθωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού». Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου εμφανίζει τα συμπτώματα μίας φούσκας, που αργά ή γρήγορα θα σκάσει.
Ποιες μετοχές έχουν επιλέξει οι «απαθείς» επενδυτές; Σοβαρές εταιρίες που έχουν εξασφαλισμένη την «επόμενη μέρα», διαθέτουν καλή ρευστότητα και επίσης είναι έτοιμες να εκμεταλλευθούν ενδεχομένως την γενικότερη συγκυρία, μέσω εξαγορών και λοιπών επιθετικών κινήσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έχουμε σειρά από deals μέσα σε περίοδο κρίσης...

ΟΠΑΠ: Τα μηνύματα προς τους μετόχους
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ ήταν σαφή ως προς τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός, λέγοντας τις δύο χαρακτηριστικές ατάκες: «δεν θέλουμε να είμαστε ένα ομόλογο εικοσαετούς διάρκειας» (εννοώντας ότι θα πρέπει να μην συνδέεται η ύπαρξη του ΟΠΑΠ με τη διάρκεια του κρατικού μονοπωλίου), ή ακόμη «δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συμφωνία» (με το ελληνικό δημόσιο) και σε δύο προϊόντα). Με τον τρόπο λοιπόν αυτό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού «φούντωσε» μια σειρά από φήμες που εδώ και αρκετό διάστημα μιλούσαν για επιθετικότερη πολιτική, για περισσότερα προϊόντα και για εξωστρέφεια. Πώς ερμηνεύονται όλα αυτά; Ότι ακόμη και αν το κρατικό μονοπώλιο στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών καταπέσει μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια, μέχρι τότε ο Οργανισμός θα έχει «δέσει» πλήρως το δίκτυό του και θα έχει μια τέτοια δομή προϊόντων και λειτουργίας, ούτως ώστε η απελευθέρωση να λειτουργήσει υπέρ του και όχι εναντίον του.
Εστάλησαν επίσης και άλλα μηνύματα προς τους μετόχους της εισηγμένης εταιρίας, όπως:
Πρώτον, η εισηγμένη θα συνεχίσει να διανέμει το σύνολο σχεδόν των κερδών της ως μέρισμα, άρα του χρόνου το μέρισμα αναμένεται αρκετά μεγαλύτερο από το φετινό των 1,74 ευρώ.
Και δεύτερον, ότι ήρθε η ώρα να λυθούν «αμαρτίες δεκαετιών», όπως με τους 1.200 απασχολούμενους τριήμερης απασχόλησης, κάποιοι εκ των οποίων θα ενταχθούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης και κάποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν...


Μουζάκης: Οι νέοι στόχοι
Παρά τις αντίθετες φήμες που κατά καιρούς κυκλοφόρησαν, χωρίς «είδηση» αναμένεται η επικείμενη τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας Μουζάκης. Ούτε θέμα επιστροφής κεφαλαίου θα τεθεί, ούτε θέμα δημόσιας πρότασης, ούτε θέμα πώλησης και άλλου ακινήτου υπάρχει, κ.λπ.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι στον Όμιλο επικρατεί κατάσταση στασιμότητας. Κάθε άλλο μάλιστα.
Το πρώτο που έγινε είναι -μετά την πώληση του ακινήτου- να μηδενιστεί ο τραπεζικός δανεισμός της μητρικής εταιρίας και μάλιστα να υπάρχουν και διαθέσιμα που αυτή την περίοδο αποφέρουν έσοδα από τόκους (τα δάνεια των θυγατρικών είναι περίπου 11,5 εκατ. ευρώ).
Μετά λοιπόν από αυτό, η διοίκηση της Μουζάκης έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της προς τρεις κυρίως κατευθύνσεις:
Πρώτον, την υλοποίηση ενός προγράμματος αναδιοργάνωσης του τρόπου λειτουργίας ολόκληρου του Ομίλου, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος. Η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη, λόγω του οξύτατου ανταγωνισμού που επικρατεί στον κλάδο και της ιδιαίτερα δυσμενούς ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου.
Δεύτερον, την σταδιακή πώληση του αποθέματος του βάμβακος που είχε αποκτηθεί πέρσι σε τιμές υψηλότερες από τις τράπεζες, με στόχο η ζημιά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Και τρίτον, στην επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.
«Δίνουμε ένα πολύ σκληρό αγώνα» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισηγμένης και να σκεφτείτε, ότι η Μουζάκης είναι από τις πλέον ασφαλείς επιχειρήσεις του κλάδου...
Βιοχάλκο: Θετική έκθεση από Εθνική-Π&Κ
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Βιοχάλκο σε "overweight" από "equalweight" και σε μείωση της τιμής-στόχου στα 7,6 ευρώ, από 8,6 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 13/6 η Εθνική-Π&Κ.
Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο οδηγούν σε μείωση της τιμής-στόχου, ωστόσο αναβαθμίζει την σύσταση για λόγους αποτίμησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική-Π&Κ, η τιμή της μετοχής του ομίλου διαπραγματεύεται στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2005.
Στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς και μετά την περαιτέρω μείωση της αποτίμησης του τμήματος real estate, η Βιοχάλκο διαπραγματεύεται με σημαντικό discount, της τάξης του 18% έναντι των θυγατρικών της, σημείωσε η χρηματιστηριακή.
Η Εθνική-Π&Κ προχωρά παράλληλα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Βιοχάλκο την τρέχουσα και την επόμενη χρήση.
Συγκεκριμένα, μειώνει κατά 15,5% την εκτίμησή της για τα καθαρά κέρδη της εταιρίας το 2008 και κατά 16,1% για το 2009, ενώ η πρόβλεψη για τον κύκλο εργασιών μειώνεται κατά 6,7% και 6,9% αντίστοιχα.


Ιχθυοκαλλιέργειες:
Σενάρια για δεύτερο γύρο από deals
Στις αρχές του 2007, στην Ελλάδα υπήρχαν 160 εταιρίες και σήμερα έχουν μείνει μόλις 110...
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση τα deals του κλάδου, με τις μικρότερες μονάδες να προσαρτώνται από τις μεγαλύτερες. Ένας από τους λόγους είναι και το ότι αρκετές μονάδες επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στην παραγωγή τσιπούρας (απλούστερη σε διαδικασίες, κ.λπ.) με αποτέλεσμα τώρα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών. Μόλις πρόσφατα κάποιες ξανάρχισαν να καλλιεργούν λαβράκι, αλλά τζίρος αναμένεται από το 2009-2010 και μετά. Το θέμα όμως των εξαγορών και των συγχωνεύσεων ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να μην περιοριστεί μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς οι μεγαλύτεροι Όμιλοι της Ευρώπης σε τσιπούρα και λαβράκι είναι οι ελληνικοί. Για παράδειγμα, καμιά εταιρία σε Ισπανία και Τουρκία δεν παράγει περισσότερο από εννέα χιλιάδες τόνους το χρόνο, όταν τουλάχιστον τρεις μεγάλοι ελληνικοί (και εισηγμένοι) όμιλοι παράγουν πάνω από 20.000 τόνους!
Είναι όμως τόσο απλό το θέμα των συγχωνεύσεων; Αναμφίβολα όχι, παρά το γεγονός ότι η «περίοδος των ιδρυτών των εταιριών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί». Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι αυτό της χρηματοδότησης, καθώς οι συνεχείς εξαγορές των προηγούμενων ετών έχουν ήδη «φουσκώσει» το παθητικό αρκετών ελληνικών ομίλων, κάποιοι εκ των οποίων όμως έχουν ήδη προλάβει είτε να μετατρέψουν τα δάνειά τους σε μακροπρόθεσμα και μάλιστα με καλούς όρους, είτε να εξασφαλίσουν επιδοτούμενα δάνεια (ευνοϊκές διατάξεις για πυρόπληκτες περιοχές). Οι διεργασίες λοιπόν που θα υπάρξουν ενδέχεται να είναι πολλές, καθώς σε κάθε περίοδο κρίσης, συνήθως, ευνοούνται περισσότερο οι δυνατότεροι «παίκτες»...

Ιχθυοτροφεία Σελόντα: Το νέο guidance
Με βάση το νέο guidance των Ιχθυοτροφείων Σελόντα για το 2008, που φυσικά ήταν σαφώς χαμηλότερο από το προηγούμενο, η μετοχή της εισηγμένης διαπραγματεύεται με ένα P/E γύρω στο 7,4.
Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση, οι νέες αυτές προβλέψεις είναι βασισμένες σε ένα κακό σενάριο για τις τιμές των ψαριών στον κλάδο. Γιατί το να μειώνει κάποιος τη μέση τιμή των ψαριών κατά 50 λεπτά, όταν η μισή παραγωγή του Ομίλου αποτελεί λαβράκι, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει πιεστεί, θεωρητικά το περιθώριο εξασφάλισης είναι αξιοσημείωτο.
Κύκλοι προσκείμενοι μάλιστα στην Σελόντα έλεγαν ότι αν βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά, δεν θα ήταν καθόλου περίεργη μια καθαρή κερδοφορία ανώτερη των 10 εκατ. ευρώ.
Καλά όλα αυτά βέβαια, αλλά υπάρχει και η εμπειρία της αγοράς από την πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ προβλέψεων και τελικών αποτελεσμάτων μέσα στο 2007 και είναι φυσικό πολλοί να υποδέχονται με επιφυλακτικότητα και τις νέες προβλέψεις.


Γενική Τράπεζα: Σειρά για νέα σενάρια
Όσοι διέδιδαν πέρσι ότι το 2008 θα ήταν χρονιά πολύ υψηλής κερδοφορίας για την Τράπεζα, διαψεύσθηκαν καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν ακόμη και τους πλέον αισιόδοξους. Η μετοχή βρίσκεται πλέον πολύ κάτω και από τα 4 ευρώ της περσινής αύξησης κεφαλαίου (μέγιστα 12μήνου τα 6,42 ευρώ) και κάποιοι τώρα διαδίδουν σενάρια περί δημόσιας πρότασης. Μεταξύ των «εγκλωβισμένων» και εκπρόσωποι του λεγόμενου «έξυπνου χρήματος».


Ελληνικά Καλώδια: «Καλές προοπτικές», αλλά...
Πριν δώδεκα περίπου μήνες, στην περσινή τακτική γενική συνέλευση, η διοίκηση των Ελληνικών Καλωδίων είχε μιλήσει για πολύ καλές επερχόμενες προοπτικές. Τα περσινά αποτελέσματα ήταν ανοδικά και οι ίδιες θετικές προοπτικές επαναδιατυπώθηκαν φέτος κατά την παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ωστόσο, τα κέρδη του τριμήνου υστέρησαν, λόγω συγκυριών όπως δηλώνει η εισηγμένη. Αν τώρα επαναληφθούν τα περσινά κέρδη, τότε το P/E της μετοχής θα είναι έντονα μονοψήφιο… Από το μέγιστο του 12μήνου των 7,30 ευρώ, ο τίτλος έχει χάσει πάνω από 55%.


J&P 'Αβαξ: «Καλά λόγια» από Marfin
Η τρέχουσα τιμή της μετοχής της J&P 'Αβαξ εξακολουθεί να υποδηλώνει σημαντικά discounts στην αποτίμηση του τομέατων κατασκευών, αναφέρει σε έκθεσή της η Marfin Analysis (11/6), στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,20 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση "buy".
Η χρηματιστηριακή, η οποία σημειώνει ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της αγοράς, αναφέρει, μεταξύ άλλων, την εκτίμησή της για διατήρηση του περιθωρίου EBIT στις κατασκευές στο 5%, με πιθανότητα ανόδου λόγω της έναρξης υλοποίησης μεγάλων projects.
Αναφέρει επίσης, ότι προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα EBITDA της J&P 'Αβαξ κατά 4% περίπου και μείωση των EBIT κατά 5%.

  Περιεχόμενα
Editorial: Πώς θα περιοριστούν οι δημόσιες σπατάλες
Επενδύσεις - Προτάσεις αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα CEO & CSR 2008: Ιδιαίτερα επιτυχής η φετινή, δεύτερη διοργάνωση
Παρουσίαση: South-East Europe Banking Conference 2008
Αφιέρωμα - Ελληνικές τράπεζες: Οι εξωστρεφείς προηγούνται σε επιδόσεις
Συνέντευξη - Γιώργος Μιχελής: Η Ελλάδα θα τρέχει πίσω από τη ΝΑ Ευρώπη
Αφιέρωμα Τηλεπικοινωνίες: Στα "πακέτα" ποντάρουν οι εταιρίες
Αφιέρωμα Αγορά Φαρμάκου: Νέα δεδομένα από τη βιοτεχνολογία
Φάκελοι
Euromoney: Ασφαλιστές σε ρόλο risk managers
Euromoney: Διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
¶ρθρο - Ενέργεια: Τρεις λόγοι για την ευφορία στην αγορά πετρελαίου
¶ρθρο - Αγορά καυσίμων: Κέρδη για τις μετοχές ενέργειας
¶ρθρο - Real Options: Πλοήγηση στην απόκρυψη αξίας
¶ρθρο - Έκθεση της Ernst & Young: Λιγότερες δημόσιες εγγραφές λόγω διεθνούς ύφεσης
Έρευνα: Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές έναντι επιχειρήσεων και ΜΜΕ
Έρευνα - Εταιρικά αποτελέσματα 2007: Το ελληνικό επιχειρείν αντιστάθηκε στη διεθνή κρίση
Θέμα - Έργα υποδομής: Απαραίτητες οι ιδιωτικές επενδύσεις
Έρευνα - Ελλάδα: προηγείται σε υποδομή, υστερεί σε προσέλκυση επενδύσεων
Επενδυτικά θέματα
Έρευνα - Αγορά Αυτοκινήτου: Αύξηση 5% στις πωλήσεις Αύξηση 5% στις πωλήσεις
Θέμα - 7ο Συνέδριο Οικονομικών Διευθυντών KPMG:Σύγχρονες λύσεις σε σύγχρονα ζητήματα
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Επικοινωνία
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site