Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2008                              

Στιγμές από τη ΣοφοκλέουςΟΤΕ: Η μετοχή του Οργανισμού δεν πέρασε καθόλου καλές στιγμές στο ταμπλό της Σοφοκλέους στην μετά Βγενόπουλο εποχή... ’λλοι φοβούνται το νέο Business Plan των Γερμανών το φθινόπωρο, άλλη την σκανδαλολογία, ωστόσο το κυρίως ζήτημα έγκειται στο ότι ο πήχης του ανταγωνισμού έχει ανεβεί σημαντικά.


Eurobank Properties: Εμφανέστατη η αδυναμία του τίτλου στο ταμπλό, παρουσιάζει συνεχή υποχώρηση κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο. Η Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της εισηγμένης μάλλον άνοδο, παρά πτώση σημειώνει, με αποτέλεσμα το discount της μετοχής να διευρύνεται συνεχώς.


Ιασώ : Μεγάλη η υποχώρηση που σημείωσε τους τελευταίους μήνες η μετοχή, σε μια περίοδο όπου το Iaso General έχει γυρίσει σε κερδοφόρο πορεία και μέσα στην επόμενη διετία, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν δύο ακόμη κλινικές. Στους αμυντικούς, εντάσσει ο πολυεθνικός οίκος της Cheuvreux τον κλάδο της υγείας.


Εθνική Τράπεζα: Οι τόσο έντονες διακυμάνσεις της μετοχής, ξενίζουν όσοι τη θεωρούσαν «αμυντικό χαρτί» και στυλοβάτη της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς. Τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Το σίγουρό πάντως είναι ότι η κερδοφορία του Ομίλου έχει ανεβεί και ότι χωρίς την Εθνική, Σοφοκλέους δεν γίνεται...


Προοδευτική: ’νοδος της μετοχής, μετά από τις αγοραστικές παρεμβάσεις του βασικότερου μετόχου. Οι συζητήσεις βέβαια για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή δεν έχουν ολοκληρωθεί (μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφεται το κείμενο) αλλά όλα δείχνουν ότι ο κ. Κ. Κούτλας δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει στην ΑΜΚ.


Τράπεζα Κύπρου: Αρκετά καλοί οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Παράγοντες της αγοράς εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η τιμή της μετοχής κατά την περίοδο 2010-2013 θα είναι σαφώς ανώτερη από την τιμή μετατροπής (10,5 ευρώ) και έτσι το σύνολο του ομολογιακού θα μετατραπεί σε μετοχές.


Κλωνατέξ: Ακολούθησε και αυτή την πορεία της συγγενούς Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς η Κλωνατέξ έχει εγγυηθεί για τα δάνεια της ΕΝΚΛΩ στην οποία και συμμετέχει. Αναμφίβολα μετοχή υψηλού κινδύνου, όπου κανένας μέτοχος δεν κατέχει περισσότερο από το 5% της εταιρίας.


Betanet: Αν από την κεφαλαιοποίησή της, αφαιρεθούν τα 10,2 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν στο τέλος του 2007 και προσπαθήσετε να βγάλετε το P/E  με βάση τα κέρδη του 2007 (1,1 εκατ. ευρώ), τότε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Είτε ο κίνδυνος είναι μεγάλος, είτε πρόκειται περί μεγάλης ευκαιρίας!


Μοχλός : Δραστική υποχώρηση για τη μετοχή. Οι αλλαγές στην ομιλική διάρθρωση της Τεχνικής Ολυμπιακής δεν εντυπωσιάζουν και κυρίως δεν είναι ξεκάθαρο το τί τελικά επιζητείται. Ο Όμιλος θα πρέπει να απαντήσει πειστικά σε πολλά από τα ερωτήματα που θέτει η αγορά.


Ικτίνος: Πολύ ικανοποιητική η μερισματική απόδοση του τίτλου, ενώ υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια τόσο στο μέτωπο της αιολικής ενέργειας (μέσα στο 2009 ξεκινά τη λειτουργία του πάρκο ισχύος 20 περίπου MW) όσο και στο χώρο του real estate. Η εταιρία θα πρέπει να απαντήσει στο πώς θα χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις.

  Περιεχόμενα
Editorial: Ελληνική Κεφαλαιαγορά-Το μπαλάκι τώρα στην κυβέρνηση...
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα: Επενδυτικές Επιλογές
Συνέντευξη: Γιώργος Διαμαντόπουλος-Κεφάλαιο της General Union είναι οι άνθρωποί της
Αφιέρωμα: Banking Conference
Έρευνα:Πανελλαδική έρευνα της Stat Bank-Αυξήθηκε η κερδοφορία των ελληνικών βιομηχανιών
Άρθρο:Ποια είναι η αγορά των παραγώγων προϊόντων καιρού
Φάκελοι
Αφιέρωμα:Χρηματιστήριο Κύπρου
Αφιέρωμα: Ελληνικά λιμάνια-Ανάπτυξη σε..."ξένα χέρια"
Euromoney: Αγορά άνθρακα
Άρθρο: Εξελίξεις και προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία
Επενδυτικά θέματα
Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Marketing & Επικοινωνία
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site