Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2008                              

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γιώργος Διαμαντόπουλος:
Κεφάλαιο της General Union
είναι οι άνθρωποί της


Στον όμιλο της General Union όλα είναι ξεκάθαρα: Ομαδική εργασία, συνεχής εκπαίδευση και απόλυτος σεβασμός στους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους. Η εταιρική πολιτισμική ταυτότητα του ελληνικού ομίλου εξηγεί την 27ετή πετυχημένη παρουσία του στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος απαντά στα ερωτήματά μας.


Ποια στρατηγική ακολουθεί η διοίκηση της General Union και παραμένει ανταγωνιστική, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες;
Οριοθετούμε με προσοχή την αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε απόλυτα τις ανάγκες των ανθρώπων, υποψηφίων πελατών μας, δημιουργώντας έτσι προγράμματα και προϊόντα ελκυστικά. Ακόμη ένας παράγοντας επιτυχίας είναι η αποτίμηση των υπηρεσιών - «προϊόντων» που παράγουμε. Οι επενδύσεις μας πραγματοποιούνται βάση προσεκτικής μελέτης και ελαχιστοποίησης του ρίσκου, με σκοπό την απόδοση σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός της διαρκούς εκπαίδευσης των συνεργατών μας, έτσι ώστε να μπορούν να γνωρίζουν και να ερμηνεύουν τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι να προωθούν συμβόλαια πολυέξοδα και περιττά. Η στρατηγική μας πάντα είχε ανθρωποκεντρικό προσδιορισμό. Για όλους μας σημασία έχει να καλύπτουμε ανάγκες και να δημιουργούμε αίσθηση σιγουριάς και όχι να «πουλάμε» κάτι που ο συνάνθρωπός μας ουσιαστικά δεν χρειάζεται.


Πριν μας αναλύσετε την συνεργασία σας με την BUPA International τον διεθνούς φήμης οργανισμό υγείας, πέστε μας πόσους περίπου ασφαλιζόμενους έχετε σήμερα;
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε σημαντική αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης. Τα στοιχεία αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, άρα ίσως να μην είμαι σε θέση να σας απαντήσω με απόλυτη ακρίβεια. Ωστόσο από την τελευταία ενημέρωση που είχα από το αρμόδιο τμήμα, ο αριθμός ξεπερνάει τις 500 χιλιάδες. Είναι μάλιστα μια καλή ευκαιρία, να ευχαριστήσω δημόσια τους περισσότερους από 2500 χιλιάδες συνεργάτες – πράκτορες αλλά και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους του Ομίλου, για την εξαιρετική τους απόδοση. Όμως, δεν ξεχνώ ποτέ πως όσο ικανή και αν είναι μια διοίκηση, όσο αποτελεσματικό και αν είναι το Δ.Σ., ένας όμιλος είναι κυρίως οι άνθρωποί του. Η δική μας υπεραξία δημιουργείται από το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο συνεργαζόμαστε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλο αυτό τον κόσμο ο οποίος συμβάλλει καθημερινά στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου. Επειδή, μάλιστα, γίνομαι προσωπικά αποδέκτης θετικών σχολίων, νιώθω περήφανος που κατόρθωσα να δημιουργήσω εποικοδομητικές συνθήκες για τους συνεργάτες μου ώστε να αναδείξουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.


Δίνετε μεγάλη βάση στο δυναμικό του Ομίλου. Είναι αλήθεια ότι συνεχώς ενισχύετε το ανθρώπινο δυναμικό σας με αξιόλογα στελέχη;
Η επιτυχία της επιχειρησιακής μας στρατηγικής είναι άμεσα εξαρτώμενη από την σωστή επιλογή των στελεχών μας. Η συνεχής ενίσχυση του στελεχιακού μας δυναμικού είναι μια διαδικασία που προσωπικά θεωρώ απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επενδύουμε σε στελέχη που αγαπούν το αντικείμενο της εργασίας τους, δουλεύουν με ψυχή και έχουν να επιδείξουν αξιολογότατο έργο. Αυτό που για μένα έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι πως ικανότατοι επαγγελματίες με «χιλιόμετρα» εμπειριών, με ανώτατες σπουδές και μεταπτυχιακά στην Αγγλία και στην Αμερική, ελκύονται από αυτό που βλέπουν και προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Αισθάνομαι δικαιωμένος και υπερήφανος που η General Union είναι ελκυστική για ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του χώρου της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Ας επανέλθουμε στην συνεργασία σας με την Bupa International. Είναι σημαντικό που ένας τόσο μεγάλος οργανισμός πλέον διαθέτει τα «προϊόντα του» μέσω μιας ελληνικής εταιρίας και στη χώρα μας.
Αισθανόμαστε ηθικά δεσμευμένοι έναντι του κοινωνικού συνόλου, να αναζητούμε διαρκώς υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη ζωή του και που θα είναι καινοτόμες αλλά και value for money. Η επιλογή της General Health ήταν να επιδιώξει τη συνεργασία με τον ίσως μεγαλύτερο οργανισμό υγείας και περίθαλψης στο κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 190 χώρες και αριθμό ασφαλισμένων πάνω από 8 εκατομμύρια. Όμως η δική μας επιδίωξη δεν είναι απαραίτητα και ενταγμένη στο business plan του κάθε συνεργάτη. Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ώστε να πείσουμε και να πειστούμε πως αυτή η συνεργασία θα ταιριάξει στο προφίλ του καταναλωτή. Όπως επίσης και να αποδείξουμε πως μπορούμε να «εκπροσωπήσουμε» έναν οργανισμό παγκοσμίου φήμης στην Ελλάδα, μια αγορά πολλών ιδιαιτεροτήτων. Ικανοποιηθήκαμε όταν επισημοποιήθηκε η συνεργασία μεταξύ μας. Είναι ακόμη μια απόδειξη πως βαδίζουμε, ίσως αργά αλλά σίγουρα με σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και στο τομέα της υγείας. Αυτό που πρέπει να προσθέσω - και θα είμαι σύντομος - είναι πως η BUPA είναι οργανισμός που δεν διανέμει μέρισμα αλλά τα κέρδη της τα επενδύει σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα στα προγράμματά της δεν λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας η ηλικία. Δεν θα αναλύσω τις πρωτοποριακές καλύψεις και τις υπηρεσίες, διότι θα χρειαστούμε πολύ χώρο. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο Όμιλος διαθέτει την αξιοπιστία, το κύρος και την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία εκείνη ώστε να συνάπτει συνεργασίες με πολυεθνικούς οργανισμούς.


Το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων σας κυριαρχείται από ασφάλειες οχημάτων. Κατέχει μια από τις πρώτες τρεις θέσεις επί του συνόλου των ασφαλιστικών εταιριών. Ωστόσο στον όμιλό σας μπορεί κανείς να βρει προγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των γενικών ασφαλίσεων. Είναι στη στρατηγική σας να επεκταθείτε και σε ασφάλειες ζωής;
Πράγματι κατέχουμε top position στα οχήματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν επιδιώκουμε διαρκώς την βελτίωση των προϊόντων μας για τους πελάτες μας. Δεν εφησυχάζουμε. Η αλήθεια είναι πως στους υπόλοιπους κλάδους γενικών ασφαλίσεων δεν εμφανίζουμε αντίστοιχα ποσοστά με αυτά του κλάδου αυτοκινήτων. Όμως, την τελευταία τριετία, η συνεχής εκπαίδευση των συνεργατών μας και η δημιουργία περισσότερο ελκυστικών προγραμμάτων φέρνουν αποτελέσματα οπότε η ανάπτυξη που σημειώνει ο όμιλος και στους λοιπούς κλάδους - με πρώτο απ’ όλους τον κλάδο περιουσίας και με αιχμή  την ασφάλιση κατοικίας - είναι σημαντικότατη. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε παντού και προσπαθούμε να αποκτήσουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με βάση ποιοτικά και τιμολογιακά κριτήρια, ώστε να «πείσουμε» το καταναλωτικό κοινό πως αξίζουμε την προσοχή του και στους υπόλοιπους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων. Ας σημειωθεί ότι για όλους εμάς στην General Union, η αυτοκριτική προηγείται οποιωνδήποτε μορφών δικαιολογιών. Εμείς ενθαρρύνουμε τη γόνιμη επικοινωνία τόσο μεταξύ μας, όσο και με τους συνεργάτες μας. Αφουγκραζόμαστε την αγορά. Μετά, σε συνεργασία με τα διοικητικά στελέχη λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας.
Αναφορικά με τη στρατηγική ενδυνάμωσης των κλάδων μας που με ρωτήσατε, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως βασική μας προτεραιότητα είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στο κλάδο των οχημάτων, να ενισχύσουμε τους λοιπούς κλάδους με ακόμα πιο ελκυστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να στελεχώνουμε με ικανούς συνεργάτες τα τμήματα μας. Ως όμιλος νιώθουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε μελλοντικές προκλήσεις και εξετάζουμε κάθε πρόταση που θα γίνει προς όφελος της General Union και των συνεργατών της. Αν αυτό μεταφράζεται σε διείσδυση σε νέους κλάδους ασφαλίσεων, είναι κάτι που όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, κυρίως για συνεργασίες σε επίπεδο υπηρεσιών. Να είστε σίγουροι πως επεξεργαζόμαστε κάθε πρόταση, που θα ενισχύσει τις υπηρεσίες μας και θα δημιουργήσει υπεραξία στους ασφαλιζόμενους και τους συνεργάτες μας.

  Περιεχόμενα
Editorial: Ελληνική Κεφαλαιαγορά-Το μπαλάκι τώρα στην κυβέρνηση...
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα: Επενδυτικές Επιλογές
Συνέντευξη: Γιώργος Διαμαντόπουλος-Κεφάλαιο της General Union είναι οι άνθρωποί της
Αφιέρωμα: Banking Conference
Έρευνα:Πανελλαδική έρευνα της Stat Bank-Αυξήθηκε η κερδοφορία των ελληνικών βιομηχανιών
¶ρθρο:Ποια είναι η αγορά των παραγώγων προϊόντων καιρού
Φάκελοι
Αφιέρωμα:Χρηματιστήριο Κύπρου
Αφιέρωμα: Ελληνικά λιμάνια-Ανάπτυξη σε..."ξένα χέρια"
Euromoney: Αγορά άνθρακα
¶ρθρο: Εξελίξεις και προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία
Επενδυτικά θέματα
Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Marketing & Επικοινωνία
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site