Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2008                              

NEA THΣ AΓOPAΣ


ΠΡΟΘΕΣΗ:
Ημερίδα
με τον Philip Kotler
Στην κατάμεστη Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι πάνω από 900 συμμετέχοντες που είχαν την τύχη να  παρακολουθήσουν τη διάλεξη του «γκουρού» του μάρκετινγ, Philip Kotler, έζησαν μια μοναδική εμπειρία.
Η Ημερίδα είχε θέμα: “Winning Marketing Strategies: How to Compete and Win in the Global MarketPlace”.
Ο Dr. Kotler έδωσε απαντήσεις σε κάποια από τα περισσότερο πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει το μάρκετινγκ στις μέρες μας, όπως είναι οι περικοπές δαπανών, η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, η διαρκής καινοτομία, η δημιουργία κερδοφόρων φωλεών στην αγορά (niche markets) και η δημιουργία μιας ή περισσοτέρων «μπράντας» άξιας για βράβευση! Στο θέμα του branding δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που έδωσε ο Dr. Kotler του πώς μπορεί κάποιος να κάνει brand την... άμμο!
Την Ημερίδα διοργάνωσε η ΠΡΟΘΕΣΗ Α.Ε., η οποία μας έχει πλέον συνηθίσει σε εκδηλώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας και αποτελεί μέρος της σειράς μεγάλων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων “The Great Speakers Series”, που η ΠΡΟΘΕΣΗ έχει ετοιμάσει για το 2008. Επόμενος σταθμός της σειράς αυτής είναι η Ημερίδα με ομιλητή τον Dr. Stephen Covey και θέμα: “The 8 Habits of Highly Effective People: Great Leaders, Great Teams, Great Results”. Θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.


AMSTEL:
Εκστρατεία για καθαρές παραλίες
Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα με τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στο Σχινιά, για να καθαρίσουν την παραλία και το πευκοδάσος της περιοχής. Η πράξη αυτή σηματοδότησε την έναρξη μιας εκστρατείας για περιβαλλοντική αφύπνιση, που ξεκινάει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με την υπογραφή της Amstel,  της μεγαλύτερης και δημοφιλέστερης μπίρας από την γκάμα της. Η εκστρατεία, που ονομάζεται  Amstel Eco, ενώνει όλους τους εργαζομένους των ζυθοποιίων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε μια σειρά δράσεων με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας.
Σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μεσόγειος SOS, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποίησε συνολικά τρεις καθαρισμούς παραλιών με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της. Στον Σχινιά, στη Στροφιλιά της Πάτρας και στην Επανωμή Θεσσαλονίκης.


PRINTEC:
Νέος γενικός διευθυντής
Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της Printec A.E., θυγατρικής του Ομίλου στην Ελλάδα. Ο κ. Καραγιάννης διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας και του αυτοματισμού συναλλαγών έχοντας διατελέσει στέλεχος σε σημαντικές εταιρίες του κλάδου. Έχει πολύπλευρη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει εργασθεί σε διαφορετικές θέσεις και τμήματα. Ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα στην Wincor Nixdorf όπου εργάσθηκε στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του θητείας σε εταιρίες Πληροφορικής έχει αναλάβει καίριες θέσεις στους τομείς ανάπτυξης εφαρμογών και υποστήριξης πωλήσεων φθάνοντας έως τη διοίκηση τμημάτων πωλήσεων, επιχειρηματικών μονάδων και διευθύνσεων αυτοματισμού συναλλαγών και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Printec A.E., ο κ. Καραγιάννης διετέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Λύσεων της Intracom IT Services.


ALLIANZ: Καινοτόμες προτάσεις
Την τιμολόγηση των προγραμμάτων Ασφάλισης Αυτοκινήτων μ’ ένα απλό sms, αλλά και μέσω internet, καθιερώνει η Allianz Ελλάδος, δημιουργώντας νέες φιλικές πλατφόρμες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Τις καινοτόμες προτάσεις της Allianz Ελλάδος, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της εταιρίας, κ. Πέτρος Παπανικολάου, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης για τους κορυφαίους συνεργάτες του δυναμικού πωλήσεων, τονίζοντας ότι «η Allianz δεν έχει Πρότυπα, δημιουργεί Πρότυπα, προσφέροντας με πειθαρχία και συνέπεια λύσεις στους πελάτες της, που μετατρέπουν τους κινδύνους σε ευκαιρίες».
Αναφερόμενος στη χρήση των κινητών τηλεφώνων για την έκδοση προσφορών, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο και θα αφορά μόνο στους συνεργάτες της εταιρίας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να λαμβάνουν απάντηση για την ενδεικτική τιμολόγηση και για τα πέντε «πακέτα» που προσφέρει η Allianz στις ασφαλίσεις ΙΧ επιβατηγών αυτοκινήτων.


ΝΟΥΝΟΥ YOTOPIA:
Νέο προϊόν της Friesland
Το Νουνού Yotopia συνεχίζει την καινοτομία προσφέροντας τη λαχταριστή πρόταση NOYNOY Yotopia Σύκο. Λαχταριστά, φυσικά κομμάτια σύκου συνδυάζονται με  την πλούσια γεύση του Νουνού Yotopia, για να συνθέσουν τη νέα απόλαυση του καλοκαιριού, μόνο με 1,5% λιπαρά.


H Friesland Hellas διαθέτει στην ελληνική αγορά βρεφικά γάλατα και κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος και Ολλανδικά τυριά με την επωνυμία Νουνού. Παράλληλα, διακινεί προϊόντα για επαγγελματική χρήση με άλλες επωνυμίες της μητρικής εταιρίας.


SINGULARLOGIC:
Νέος γενικός διευθυντής Software
Καθήκοντα  Γενικού Διευθυντή της επιχειρηματικής μονάδας Λογισμικού για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Software Division) στη SingularLogic, ανέλαβε, ο κ. Γιώργος Κουντούρης. 
O κ. Γιώργος Κουντούρης προέρχεται από την AVAYA INC., στην οποία κατείχε τη θέση του Regional Managing Director. Είναι πτυχιούχος Computer Science από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και διαθέτει πολύχρονη εργασιακή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες πληροφορικής όπως, Microsoft Hellas, 3Com Corp., και Olivetti.
Ο κ. Δημήτρης Κάφαλης Γενικός Διευθυντής μέχρι σήμερα στην επιχειρηματική μονάδα Λογισμικού για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Software Division), αναλαμβάνει το νέο ρόλο του Chief Operating Officer  συνυφασμένο με τις ευρύτερες επιδιώξεις του Ομίλου για στρατηγική ανάπτυξη στους χώρους του ICT, των Διεθνών Αγορών και Νέων Δραστηριοτήτων.


CITIBANK & DINERS: Άμεσος έλεγχος συναλλαγών 
O πλήρης και άμεσος έλεγχος των συναλλαγών με την πιστωτική κάρτα είναι εύκολη υπόθεση για τον κάτοχο της κάρτας, ο οποίος μπορεί να ενημερώνεται μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό ή στο email του για την εκάστοτε συναλλαγή τη στιγμή που πραγματοποιείται. Αυτό αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της Υπηρεσίας Citibank Alerts που παρέχεται στους πελάτες των καρτών Citibank (Visa & MasterCard) και Diners, αυξάνοντας το επίπεδο ασφάλειας στις συναλλαγές. Αποσκοπώντας στην προστασία των καταναλωτών από κρούσματα απάτης, τα μηνύματα Citibank Alerts παρέχουν πλήρη ενημέρωση, σε κάθε περίπτωση χρήσης της κάρτας για αγορές σε καταστήματα, αναφέροντας την ημερομηνία, το ποσό και το κατάστημα, ώστε να ελέγχει ο κάτοχος της κάρτας όλες τις συναλλαγές. Επιπλέον, πληροφορούν τον πελάτη για οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη, για τυχόν απενεργοποίηση της κάρτας για λόγους ασφαλείας, και για κάθε καταχώρηση λανθασμένου κωδικού pin κατά τη χρήση της κάρτας.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΚΕΔΚΕ:
Στήριξη πυρόπληκτων περιοχών
H Εμπορική Τράπεζα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για αποτελεσματική ενίσχυση και στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, υπέγραψε σήμερα Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ).
Το Πρωτόκολλο υπεγράφη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ και Δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του Διευθύνοντα Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Αντώνη Κροντηρά, οι οποίοι συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης δράσεων πρόληψης και εκπαίδευσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο μέλλον.


ELBISCO:
Νέα διευθύντρια
Επικοινωνίας
Η Elbisco ABEE ανακοίνωσε ότι η κα Δήμητρα Δασκαλάκη ανέλαβε τη θέση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, συμμετέχοντας στην ομάδα διοίκησης της εταιρίας.
Η κα Δασκαλάκη προέρχεται από την Imako Media, όπου διετέλεσε Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων από το Νοέμβριο του 2004.  Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας, έχοντας εργασθεί σε διοικητικές θέσεις στα αντίστοιχα τμήματα σημαντικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: ο Όμιλος ΣΚΑΪ - Καθημερινή, η Interamerican, το Astir Palace Vouliagmeni, καθώς και το Lagonissi Grand Resort.


ΚΑΕ:
Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας
Σε ομιλία του, με αφορμή τη βράβευση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ΚΑΕ από το ΕΒΕΑ, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου, κ. Γεώργιος Βελέντζας, είπε:
«Το βραβείο αυτό το κερδίζουν τα  ΚΑΕ για τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων, την άριστη ποιότητά τους, τις σωστές τιμές, και την απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη-ταξιδιώτη γιατί αυτή είναι η τελευταία εικόνα που αφήνουμε στο στέλεχος, τον επιχειρηματία, τον τουρίστα, τον κάθε ταξιδιώτη που φεύγει από την πατρίδα μας».
Η εταιρία μας είναι παγκοσμίως η 15η  σε πωλήσεις στον κλάδο του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου πάντα στην πρώτη τετράδα στα κέρδη  και η 7η εταιρία στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων στην Ευρώπη.
Σημαντικός σταθμός για την εταιρία ήταν η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, το 1998, και η ιδιωτικοποίησή της, το 1999. Όλα τα οικονομικά μεγέθη μας διπλασιάστηκαν. Τώρα έχουμε 100 καταστήματα σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς ενώ είχαμε 56, έχουμε πωλήσεις 300 εκατ. ευρώ, ενώ είχαμε 140 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτών των μεγεθών είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας  όλων των εργαζομένων. Και επειδή, όπως διδάσκουν οι πρόγονοί μας, «πάντων μέτρων άνθρωπος», το 2000 εργάζονταν στην Εταιρία μας 1060 άτομα, έναντι 1860 που εργάζονται τώρα.


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης

Το Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης απονεμήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στην Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του θεσμού των «Βραβείων ΕΒΕΑ 2008». Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, για 13η συνεχή χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός, κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της διαχρονικής και σημαντικής συμβολής του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διάσωση και διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού.
Τη δέσμευση της Τράπεζας για κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία, τόνισε ο κ. Αράπογλου στην ευχαριστήρια ομιλία του, κατά την παραλαβή του βραβείου, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «… αποτελεί τιμή που έμπρακτα αναγνωρίζει τη συνειδητή και συστηματική μας στρατηγική, αλλά και υποχρέωση, να στηρίζουμε το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο λειτουργούμε. Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, αυτή μας την προσπάθεια».
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, κάθε χρόνο, στον ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων ΕΒΕΑ επιβραβεύει, μεταξύ πολλών και σημαντικών εταιριών, εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες επιτυγχάνουν, όχι απλώς θετικές οικονομικές επιδόσεις, αλλά συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της οικονομίας, στην επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και στη στήριξη  του κοινωνικού συνόλου.


ORACLE:
Πρόσθετες αρμοδιότητες στον Β. Δημόπουλο

Ο Βασίλης Δημόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Ελλάς και Vice President του cluster των χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο και FYROM, αναλαμβάνει πρόσθετες αρμοδιότητες ως Industry Leader του κλάδου Επικοινωνιών και Μedia για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας (EE & CIS), με ισχύ από 1η Ιουνίου 2008. 
Ο Βασίλης Δημόπουλος εργάζεται 20 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρίες του χώρου της Πληροφορικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι κάτοχος MSc in Computer Science από το Queen’s University της Μ.Βρετανίας και μιλά τρεις ξένες γλώσσες. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.


SOL ENERGY HELLAS:
Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο στην Ελλάδα
Η Sol Energy Hellas ΑΕ ολοκλήρωσε, στο πλαίσιο επιδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας ΄Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (Γ.Γ.Ε.Τ./ΥΠ.ΑΝ.),  μετά από αδιάλειπτη τετραετή έρευνα, μαζί με τους συνεργαζόμενους φορείς (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), την κατασκευή του πλήρως αυτόνομου ενεργειακά κτιρίου, με την επωνυμία "Προμηθέας Πυρφόρος", που με την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και της γεωθερμίας, καταργεί ουσιαστικά τη χρήση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλων κοστοβόρων, αλλά κυρίως ρυπογόνων για το περιβάλλον, μορφών ενέργειας και μηδενίζει τις άμεσες εκπομπές ρύπων  CO2  και SO2.
Το κτιριο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, όπου ενταγμένο στο φυσικό του χώρο, αλλά με ιδιαίτερο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος δηλώνει με την παρουσία του, ότι ένα συμβατικό αρχιτεκτονικά κτίριο, μπορεί να λειτουργεί με μη συμβατικές και κυρίως με ήπιες μορφές ενέργειας, απαλλαγμένο από την οποιαδήποτε εξάρτηση αγοράς ισχύος, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής που όλοι μας δικαιούμαστε.
Στο κτίριο ενσωματώθηκαν και αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες τεχνολογίες:
• Παραγωγή θερμού νερού από επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες υψηλής απόδοσης για θέρμανση και κλιματισμό.
• Εποχιακή αποθήκευση θερμότητας σε μη μεταλλικές δεξαμενές.
• Ηλιακή ψύξη.
• Ηλιακά υποβοηθούμενη αφύγρανση με στερεά υλικά.
• Αβαθή γεωθερμία - γεωθερμικές αντλίες θερμότητας.
• Παθητικό ενεργειακό σχεδιασμό (ειδικού τύπου θερμομόνωση, διπλούς υαλοπίνακες και αλουμίνια με θερμοδιακοπή, εξειδικευμένο φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης). 
• Επιτοίχια και ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμός.
• Προκλιματισμό νωπού αέρα μέσω κεντρικών κλιματιστικών μονάδων διπλού στοιχείου.
• Φωτοβολταϊκούς συλλέκτες.
• Σύστημα αυτοματισμών με εξελιγμένη στρατηγική ελέγχου για βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση.


Ποια είναι η Sol Energy Hellas
Η Sol Energy Hellas Α.Ε.,  είναι μία από τις πλέον εξειδικευμένες ευρωπαϊκές εταιρίες στους τομείς των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, στον ξενοδοχειακό και βιομηχανικό χώρο.
Ασχολείται με το σχεδιασμό, μελέτη και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και εφαρμόζει λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας  με :
• χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
• ανάκτηση ενέργειας,
• βέλτιστο σχεδιασμό υδραυλικών κυκλωμάτων,
• κατασκευή συστημάτων διαχείρισης κτιρίων προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε εγκατάστασης, με στόχo την αυτοματοποιημένη λειτουργία χαμηλού ενεργειακού κόστους.
Η περιοχή δράσης του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού της εταιρίας συνίσταται στην έρευνα, σχεδίαση και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας με σκοπό την υλοποίηση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, παρέχοντας τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Εξειδικευμένες ενεργειακές λύσεις, λεπτομερείς μελέτες με τη χρήση πρωτότυπων σχεδιαστικών διαδικασιών.
• Ρεαλιστικούς υπολογισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.
• Συμβόλαια εγγυημένης απόδοσης.
Η Sol Energy Hellas, εφαρμόζοντας Ευρωπαϊκά Συστήματα Ποιότητας έχει ολοκληρώσει μια σειρά από έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνοντας τις κάτωθι εφαρμογές:
1. Κεντρικά ενεργητικά ηλιακά συστήματα μεγάλης κλίμακας, για την παραγωγή θερμού νερού χρήσης, θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών και θέρμανση χώρων.
2. Κεντρικά ηλιακά συστήματα συγκεντρωτικών συλλεκτών για παραγωγή νερού υψηλών θερμοκρασιών ή ατμού για βιομηχανική χρήση.
3. Θέρμανση και ψύξη με τη χρήση γεωτρήσεων ή θάλασσας, καθώς και όλες τις απαιτούμενες περιφερειακές εγκαταστάσεις (fan coil units, αεραγωγούς, κ.λπ.).
4. Ηλιακό κλιματισμό, με τη χρήση ψυκτών τεχνολογίας απορρόφησης.
5. Σχεδιασμό και υλοποίηση κολυμβητικών δεξαμενών, υδάτινων στοιχείων κέντρων θαλασσοθεραπείας (SPA).
6. Κατασκευή κεντρικών μηχανοστασίων.
7. Συστήματα επεξεργασίας νερού για την παραγωγή πόσιμου νερού.
8. Συστήματα πρόληψης και εξουδετέρωσης της νόσου των λεγεωνάριων (λεγεωνέλα) μέσω συστήματος απολύμανσης υπεριώδους ακτινοβολίας.
9. Σχεδίαση και υλοποίηση κεντρικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου  εγκαταστάσεων με γραφικές απεικονίσεις σε Η/Υ (Building Management Systems - B.M.S.), για τον έλεγχο και την ορθή ενεργειακή διαχείριση των εγκαταστάσεων.
10. Φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα οφέλη που προκύπτουν από τα έργα που έχει κατασκευάσει η Sol Energy Hellas κατά τα έτη 1997-2007 είναι πολλαπλά τόσο για τους άμεσους χρήστες τους (ξενοδοχεία – εργοστάσια) όσο και για την οικονομία  και το περιβάλλον μας.
Συγκεκριμένα τα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη ανάγονται στην εξοικονόμηση :
• 290.575.000  KWh ενέργειας,
• 42.706.443 lt  πετρελαίου
ενώ συγχρόνως μείωσαν τις εκπομπές ρύπων
• 112.714 τόνων CO2 
• και 215 τόνων SO2.


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Ελληνική Κεφαλαιαγορά-Το μπαλάκι τώρα στην κυβέρνηση...
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα: Επενδυτικές Επιλογές
Συνέντευξη: Γιώργος Διαμαντόπουλος-Κεφάλαιο της General Union είναι οι άνθρωποί της
Αφιέρωμα: Banking Conference
Έρευνα:Πανελλαδική έρευνα της Stat Bank-Αυξήθηκε η κερδοφορία των ελληνικών βιομηχανιών
¶ρθρο:Ποια είναι η αγορά των παραγώγων προϊόντων καιρού
Φάκελοι
Αφιέρωμα:Χρηματιστήριο Κύπρου
Αφιέρωμα: Ελληνικά λιμάνια-Ανάπτυξη σε..."ξένα χέρια"
Euromoney: Αγορά άνθρακα
¶ρθρο: Εξελίξεις και προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία
Επενδυτικά θέματα
Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Marketing & Επικοινωνία
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site