Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος - Αύγουστος 2006                               Τεύχος 323

Έπιλογές για το καλοκαίρι. Tips για διακοπές χωρίς άγχος


Από την ιστοσελίδα www.inlife.gr


Εχετε προσέξει ποτέ μετά από δύο ή τρεις ημέρες διακοπών πόσο σημαντικά ζητήματα σας απασχολούν;


"Να πάω τώρα να πάρω έναν καφέ που θέλω ή να κάνω πρώτα μια βουτιά;", "τι να φάμε το βράδυ;", "γιατί δεν πήραμε και εμείς τις ρακέτες;", "αν αρχίσω να πίνω από τώρα, πώς θα καταλήξω το βράδυ;", και άλλα συναφή.


Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί είναι... κατάκτηση. Στην πραγματικότητα έχουν αντικαταστήσει ερωτήσεις όπως "πληρώθηκαν τα εμβάσματα;", "θα προλάβουμε τις προθεσμίες παράδοσης;", "τι να την κάνω εγώ την ακάλυπτη επιταγή;" και λοιπά δυσάρεστα.


Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων οι διακοπές είναι ταυτισμένες με τη χαλάρωση και την ξενοιασιά. Αυτές όμως οι καλοκαιρινές αρετές δεν έρχονται από μόνες τους. Συχνά χρειάζεται να... οργανωθούμε για να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε.


Ιδού μερικές απλές (αλλά όχι αυτονόητες) συμβουλές για να οδηγηθείτε στην απαραίτητη θερινή ραστώνη.


Επιλέξτε τι πραγματικά σας ξεκουράζει και σας αρέσει να κάνετε στις διακοπές σας. Το πρόγραμμα μπάνιο, φαγητό, διασκέδαση, ύπνος μπορεί να ακούγεται ιδανικό και όντως για τους περισσότερους να είναι έτσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο. Καταγράψτε ξεκάθαρα τι θέλετε από τις διακοπές σας. Όταν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις είναι πολύ ευκολότερο να το έχεις.


Θυμηθείτε τι σας άρεσε και τι σας κούρασε κατά τις προηγούμενες διακοπές σας. Μην θεωρείτε αυτονόητο ότι οι άσχημες αναμνήσεις είναι στο μυαλό σας, καθώς αυτό έχει την τάση να συγκρατεί μόνο τις ευχάριστες στιγμές. Πολλοί από τους οργανωτικούς ξένους, κατά τη διάρκεια των διακοπών κυκλοφορούν με ειδικό σημειωματάριο όπου καταγράφουν τι από αυτά που ζουν δεν τους αρέσει, ώστε να τα αποφύγουν τον επόμενο χρόνο!


Οργανώστε τις εργασιακές ενέργειες που θα απαιτηθούν από εσάς, όσο θα λείπετε. Μια έγκαιρη καταγραφή και οργάνωση αυτών που πρέπει να κάνετε θα σας γλιτώσει από δυσάρεστα τηλέφωνα και νεύρα... δίπλα στο κύμα. "Αφού τα έχουμε πει ρε παιδιά τι πρέπει να κάνετε!", ακούμε κάθε χρόνο τύπους να ωρύονται στο κινητό. Δεν θέλετε να είστε ένας από αυτούς, έτσι δεν είναι; Κατανείμετε αρμοδιότητες και αναβάλετε για την επιστροφή σας όσα απαιτούν αποκλειστικά τη δική σας συνδρομή.


Αφού αποφασίσετε τι είδους διακοπές θέλετε, κάντε τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Αν επί παραδείγματι επιθυμείτε οργανωμένες διακοπές κλείστε έγκαιρα ξενοδοχείο, πιθανόν και κάποιες οργανωμένες εκδρομές στα πέριξ. Αν έχετε παιδιά ίσως χρειαστεί όπου και να πάτε να έχετε κοντά σας σκιά ή κάποιο μέρος από το οποίο να μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα, όπως νερό, φαγητό κλπ. Θυμηθείτε: δεν έχουν τη δική σας αντοχή.


Και οι "χύμα" διακοπές όμως θέλουν την οργάνωσή τους. Για δοκιμάστε να βρείτε ανοιχτήρι στις 12 το βράδυ στο Κάτω Κουφονήσι...


Προτιμήστε τη συνεχόμενη άδεια. Οι ψυχολόγοι λένε πως δύο εβδομάδες συνεχούς άδειας είναι προτιμότερες από τέσσερις εβδομάδες "σπασμένης". Αλλωστε μαζί με τις μετακινήσεις στην κάθε εβδομάδα διακοπών θα σας μείνουν καθαρές τέσσερις ημέρες. Ετσι δεν γίνεται τίποτα. Προλάβετε να μπείτε στο κλίμα των διακοπών και απολαύστε τη "ρουτίνα" τους. Εκεί κρύβεται η ξεκούραση.


Κοιμηθείτε άφθονα! Στις διακοπές οι ώρες του ύπνου δεν είναι χαμένες, είναι κερδισμένες. Άλλωστε, μάλλον χρωστάτε στον εαυτό σας αρκετό ύπνο από όλο το χρόνο. Στις διακοπές είναι η ευκαιρία. Ιατρικές έρευνες έχουν ούτως ή άλλως δείξει ότι ικανότητα συσσώρευσης έχουν τόσο η κούραση, όσο και ο ύπνος. Αργήστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί και το μεσημέρι ξεκλέψτε καμιά ωρίτσα και… επισκεφθείτε το Μορφέα.


Γίνετε πιο κοινωνικοί. Είναι αλήθεια πως όσο μεγαλώνει κανείς τόσο πιο "στριμμένος" γίνεται και τόσο πιο απρόθυμος να ξεκινήσει νέες συναναστροφές. "Εδώ δεν έχουμε χρόνο να δούμε τους φίλους που έχουμε, θα πάμε για καινούργιους;", λέμε συχνά. Οι διακοπές δεν είναι έτσι. Αν ξεπεράσετε τη μουρμούρα αυτή, θα διαπιστώσετε ότι και πολλά πράγματα έχετε να πείτε και ότι είστε σαφώς πιο "ανοικτοί" σε νέες γνωριμίες.


Οι νέες γνωριμίες τελικά λειτουργούν λυτρωτικά για τον κουρασμένο ψυχισμό, λένε οι ειδικοί. Αλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, όταν έχεις δουλέψει 10- 12 ώρες! Είπαμε όμως; Εδώ είναι ο πλανήτης "διακοπές"!


ΕΥΕΞΙΑ
Πισίνες: Βουτιές στο κέντρο της Αθήνας!


Αν δεν ανήκετε στην προνομιακή ομάδα που καταφέρνει να ξεκλέβει λίγο χρόνο για μίνι αποδράσεις στα –κοντινά έστω– νησιά, ή αν θέλετε να προσδώσετε μία αίσθηση... χλιδής στις βουτιές σας, η ιδανική λύση βρίσκεται... δίπλα σας, και ακούει στο όνομα πισίνες των αθηναϊκών ξενοδοχείων.


Στο κέντρο της Αθήνας, "κρυμμένες", στην πλειοψηφία τους, από τα αδιάκριτα βλέμματα, στα roof tops των πολυτελέστερων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, αυτές οι οάσεις δροσιάς και πολυτέλειας, περιμένουν να σας κακομάθουν, με την εκπληκτική τους θέα, τις exclusive υπηρεσίες, το άψογο σέρβις και τα παγωμένα cocktails.


Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε επτά από τις καλύτερες πισίνες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες είναι ιδανικές είτε θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να γυμναστείτε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο ή απλά να αισθανθείτε, έστω και για λίγο, ότι απολαμβάνετε τις διακοπές σας σε ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο.


Στο roof top του Divani Caravel (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, τηλ.: 210 7207000) η πισίνα "βγάζει" το κάλυμμα που το χειμώνα τη μετατρέπει σε θερμαινόμενη, και σας περιμένει για να απολαύσετε το μπάνιο σας, σε ένα χώρο διαμορφωμένο σε στυλ κρουαζιερόπλοιου, με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Η είσοδος στην πισίνα κοστίζει 30 ευρώ τις καθημερινές και 45 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Αν η θέα στο Λυκαβηττό σας έβαλε σε πειρασμό, η πισίνα του St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, τηλ.: 210 7290711-19) είναι ιδανική για πολυτελή χαλάρωση με… αφ’ υψηλού θέα στην υπόλοιπη Αθήνα. Η πισίνα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ η είσοδος κοστίζει 30 ευρώ για τους ενήλικες και 15 ευρώ για τα παιδιά.


Σταθερή αξία σε ό,τι αφορά την πολυτέλεια και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποτελεί το αθηναϊκό Hilton (Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281000) η πισίνα του οποίου δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Μετά τις βουτιές σας, χαλαρώστε με ένα από τα υπέροχα, παγωμένα smoothies που προσφέρει το pool bar. Η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 25 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα 45 ευρώ.


Για όσους θεωρούν ότι η χρήση της πισίνας από μόνη της δεν προσδίδει αρκετή αίσθηση απόδρασης, το Ledra Mariott (Λεωφόρος Συγγρού 115, τηλ.: 210 9300000) προσφέρει ένα πακέτο… ημερησίων διακοπών, το οποίο περιλαμβάνει 8ωρη διαμονή, από τις 10.00 έως τις 18.00, σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο, χρήση της πισίνας και ένα welcome drink. Η τιμή του πακέτου είναι 80 ευρώ για τις καθημερινές και 90 για τα Σαββατοκύριακα.
Αποκλειστικά από τους πελάτες του ξενοδοχείου χρησιμοποιείται και η πισίνα που βρίσκεται στον όγδοο όροφο του Μεγάλη Βρετανία (Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3330000). Παρ’ όλα αυτά, επισκεπτόμενοι το spa του ξενοδοχείου για κάποια θεραπεία, όπως μασάζ ή περιποίηση προσώπου, μπορείτε, με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση της τάξεως των 40 ευρώ, να απολαύσετε για 90 λεπτά την εσωτερική πισίνα του υπερπολυτελούς spa του ξενοδοχείου.


Τέλος, οι οικονομικότερες προτάσεις των Grecotel Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη, τηλ.: 210 5201600) και Fresh Design Hotel (Σοφοκλέους 26, τηλ.: 210 5248511), δεν υστερούν καθόλου σε πολυτέλεια. Στα roof tops των δύο exclusive ξενοδοχείων του αθηναϊκού κέντρου, μπορείτε να χαλαρώσετε, θαυμάζοντας τη θέα της Αθήνας και απολαμβάνοντας δροσιστικά ποτά μετά τις βουτιές σας. Η είσοδος στην πισίνα του Athens Imperial κοστίζει 20 ευρώ, ενώ σε αυτή του Fresh 18 ευρώ, με αναψυκτικό και πετσέτα.


ΕΝΤΕΧΝΩΣ
Για αναγνώσεις χωρίς... διακοπές


Παραλία, ομπρέλα, ψάθα και ένα βιβλίο. Για πολλούς μπορεί να είναι (κατά σύστημα) από τα καλύτερα στιγμιότυπα των διακοπών τους. Για άλλους, μπορεί να είναι μια εικόνα του εαυτού τους που συμβαίνει κάθε δώδεκα μήνες. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό το ανάγνωσμά μας να είναι τόσο καλό όσο και οι... διακοπές μας.


Αυτός είναι και ο λόγος που το in2life έψαξε στις βιβλιοπαρουσιάσεις που έχει ήδη κάνει, είδε τις τελευταίες κυκλοφορίες στα βιβλιοπωλεία και έκανε γκάλοπ σε (σεσημασμένους... βιβλιοφίλ) γνωστούς και φίλους και προτείνει βιβλία που σίγουρα θα σας κάνουν καλή παρέα.


Ξεκινώντας από τη νεοελληνική λογοτεχνία, συνιστούμε (πρωτίστως και ανεπιφύλακτα) τα "Αμίλητα βαθιά νερά" της Ρέας Γαλανάκη και "Ο θείος Τάκης" του Γιάννη Ξανθούλη. Κλασικό και ήδη αγαπημένο (και μέσω της τηλεοπτικής του εκδοχής) το "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" του Κώστα Μουρσελά, στην οριστική του έκδοση (εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", 18,90 ευρώ).


Από τις καλύτερες επιλογές τα "Μονόξυλο στο ποτάμι" του Τάσου Χατζητάτση ("Πόλις", 12,50 ευρώ), "Τα χερουβείμ της μοκέτας" της Ελένης Γιαννακάκη ("Εστία, 12 ευρώ) και "Οπωροφόρα της Αθήνας" του Σωτήρη Δημητρίου ("Πατάκης", 16 ευρώ): και τα τρία έργα διακρίνονται για το στυλ γραφής τους, τη διεισδυτική ματιά τους, τις εικόνες τους.


Από την ξένη λογοτεχνία, θα ξεχωρίσουμε (μετά δυσκολίας, καθώς οι τίτλοι είναι πολλοί και καλοί) τα κλασικά (των κλασικών) "Ο παράδεισος στην άλλη γωνία" του Μάριο Βάργκας Λιόσα ("Καστανιώτης", 22,99 ευρώ), "Ο καλόγερος" του Μάθιου Λιούις ("Gutenberg", 25 ευρώ), "Εν ψυχρώ" του Τρούμαν Καπότε ("Καστανιώτης", 18,80 ευρώ).


Για περισσότερο μοντέρνα γραφή και συγγραφείς, "Ιστανμπούλ" του Ορχάν Παμούκ, "Εγχειρίδιο ιχθύων – Μυθιστόρημα σε δώδεκα ψάρια", "Σε παρακαλώ μη γυρίσεις από το φεγγάρι" του Ντιν Μπακόπουλος ("Εμπειρία Εκδοτική, 17 ευρώ), "Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού" του Αβραάμ Γεοσούα ("Καστανιώτης", 17 ευρώ), "Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια" του Ντέιβιντ Σεντάρις ("Μελάνι", 17 ευρώ).


Στην κατ’ εξοχήν αγαπημένη κατηγορία των... λουόμενων, τα αστυνομικά μυθιστορήματα, "καλό παρών" δίνει ο Πέτρος Μάρκαρης και ο ήρωάς του αστυνόμος Χαρίτος στο βιβλίο "Ο βασικός μέτοχος" ("Γαβριηλίδης", 23 ευρώ), ενώ για τους επιμένοντες ελληνικά και σε... γνωστά μέρη πολύ καλό το "Έγκλημα στο Da Capo" του Γιώργου Λακόπουλου ("Καστανιώτης", 16 ευρώ).


Από τους ξένους, οι –γνωστοί και κλασικοί πια- Τζέιμς Ελρόι με το "Αίμα στο φεγγάρι" ("Μεταίχμιο", 17 ευρώ), Αντρέα Καμιλέρι με το "Η υπομονή της αράχνης" ("Πατάκης", 11 ευρώ) και Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο ΙΙ με το "Με τέσσερα χέρια" ("Άγρα", 21 ευρώ) εγγυώνται σασπένς, καλή πλοκή και, κυρίως, καλή γραφή. Για τους πιο κλασικούς, τα "Άπαντα του Σέρλοκ Χολμς" του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ ("Σύγχρονοι ορίζοντες", τέσσερις τόμοι με συνολική τιμή 78 ευρώ) είναι εγγύηση.


Για όσους δεν θέλουν να... αποχωριστούν το Μουντιάλ, ο Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν δίνει τη λύση. Το αστυνομικό του "Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο" ("Μεταίχμιο", 15 ευρώ), αλλά και το "δοκιμιακό" "Ποδόσφαιρο, μια θρησκεία σε αναζήτηση θεού στα χέρια των πολυεθνικών" ("Μεταίχμιο", 16 ευρώ) θα σας κρατήσουν στο κλίμα, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο άθλημα.


Καλές υποψηφιότητες για την παραλία θέτουν και οι "εν όπλοις αδελφοί" του Ντον Μπράουν. Ο "Κώδικας Ντα Βίντσι" έκανε την αρχή και η συνέχεια εξελίχθηκε εντυπωσιακή (σε όγκο τουλάχιστον). Σημειώστε: "Η αδελφότητα της ιεράς σινδόνης" της Χούλια Ναβάρο ("Πατάκης", 19,50 ευρώ), "Ο ιεροεξεταστής του Ρίνο Καμιλέρι ("Διήγηση", 14 ευρώ), "Ο μυστικός δείπνος" του Χαβιέ Σιέρα ("Πατάκης", 17,50) είναι μόλις τρία από αυτά. Όλα είναι η χαρά των μυστικών οργανώσεων και της συνωμοσίας! Αν τα έχετε βαρεθεί όλα αυτά, το "Κώδικας Ντα Βίντσι: η παρωδία" του Άνταμ Ρόμπερτς ("Κέδρος", 10 ευρώ) είναι σαφές στο πού ακριβώς αποσκοπεί.


Η προηγούμενη κατηγορία έχει θέσει σε (τρόπον τινά) δεύτερη μοίρα το ιστορικό μυθιστόρημα, που έχει όμως εσχάτως να επιδείξει έναν πολύ καλό εκπρόσωπο, τον Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε, με τον περίφημο ήρωά του Λοχαγό Αλατρίστε. "Ο ήλιος της Μπρέντα" ("Πατάκης", 12,5 ευρώ) είναι το πλέον πρόσφατο που κυκλοφόρησε.


Απλά να σημειώσουμε, κλείνοντας, ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν έχουν σε καμία περίπτωση απόλυτο χαρακτήρα κι ότι είναι κάποιες πρώτες επιλογές από μια πληθώρα καλών βιβλίων που έχουν εκδοθεί. Ασφαλώς, η βόλτα και η αναζήτηση στα βιβλιοπωλεία είναι η καλύτερη μέθοδος. Τέλος, να πούμε ότι κάποια από τα βιβλία που προτάθηκαν πιο πάνω θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά από το in2life προσεχώς, μόλις γυρίσουμε και εμείς από τις διακοπές μας!


του Χρήστου Ζαρίφη


Καλοκαιρινά φεστιβάλ: Η τέχνη εκτός τειχώνΓια τους Αθηναίους είναι ο συνδυασμός του τερπνού (της απόδρασης) μετά του ωφελίμου (της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου). Για τους κατοίκους της περιφέρειας είναι η απόδειξη ότι, επιτέλους, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ο λόγος για τα πολιτιστικά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επαρχίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών και συμμετεχόντων από κάθε σημείο του κόσμου.
Συναυλίες μεγάλων εγχώριων και ξένων καλλιτεχνών, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, σεμινάρια και διαλέξεις, θεατρικές παραγωγές που, αφού έκαναν επιτυχία στη "βάση" τους αποφάσισαν να... πάρουν τα βουνά. Ο κατάλογος είναι μακροσκελής, και περιλαμβάνει εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα.


Εμείς επιλέξαμε κάποια από τα (αναρίθμητα) φεστιβάλ που πραγματοποιούνται από τη Θράκη μέχρι τη Σύρο και από την Καλαμάτα μέχρι την Καβάλα και σας τα παρουσιάζουμε, γιατί μπορεί φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών να είναι εκπληκτικό, αλλά πόσες μέρες με καύσωνα θα αντέξετε στην Αθήνα;


Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Το δημοφιλές
Ίσως το δημοφιλέστερο εκ των ελληνικών φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπληρώνει φέτος τα 12 χρόνια του, έχοντας κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τη σημαντική συμβολή του στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται και ενισχύεται η ελληνική δημιουργία, μέσω της ανάθεσης χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, και της στήριξης της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.
Ποιους θα δούμε φέτος: Μεταξύ άλλων, το "μάγο του αυτοσχεδιασμού" David Zambrano από τη Βενεζουέλα, στο ντουέτο Maza-Dama, μαζί με τον Ερμή Μαλκότση της ομάδας Sinequanon, την πολυεθνική κολεκτίβα Peeping Tom, την αντιπρόσωπο της νέας πορτογαλικής σκηνής Sonia Baptista, την ομάδα Liquid Loft από την Αυστρία και τους "δικούς μας" Ζωή Δημητρίου, X-it και Noema Dance Works.
Παράλληλες εκδηλώσεις: Σεμινάριο σύγχρονου χορού, 13 έως 23 Ιουλίου, με τον David Zambrano.
Ημερομηνίες: 14-23 Ιουλίου
Εισιτήρια: 20 ευρώ (15 ευρώ φοιτητικό). Προπώληση στα τηλέφωνα 27210 80163 & 80127.
Πληροφορίες: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα, τηλ: 27210 83086 και 90886.


Έθνικ Φεστιβάλ Θράκης: Το εναλλακτικό
Μετά την επιτυχία του πρώτου Samothraki World Music Festival, το Φεστιβάλ μεταφέρεται γεωγραφικά στην τοποθεσία Λουτρών Τραϊανούπολης (στο14 χλμ. Αλεξανδρούπολης-Συνόρων) και μετονομάζεται σε Thraki Ethnic Festival. Τρεις ημέρες γεμάτες παραδοσιακές μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου, από τη Σερβία μέχρι την Ινδία και από τη Νιγηρία μέχρι τη Βραζιλία, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στον ποταμό Λουτρό, που διαθέτει και ελεύθερο κατασκηνωτικό χώρο, με ρεύμα, νερό και τουαλέτες για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ από κοντά.
Τι θα ακούσουμε φέτος: Αφροβραζιλιάνικα κρουστά σε ρυθμούς samba reggae από την ομάδα Paranaue, ινδική κλασσική μουσική από την Avijit Ghosh, εναλλακτικό hip hop από τους Stavento, παραδοσιακή αρμένικη μουσική από τον Τιγκρανιάν Ασμίκ, jazz rock και experimental electro jazz από τους Jazz a Moment και On the corner, Νιγηριανή funk, afro, groovy jazz από τους Salvador Sango, reggae από τους One drop forward και Paranga Soundsystem και ήχους της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου από το μουσικό σχήμα Εύδουσιν.
Παράλληλες εκδηλώσεις: σεμινάρια κρουστών, παραστάσεις Ζογκλέρ από τους Lazy Dayz, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές με ποδήλατα στον υδροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου και στο Δάσος της Δαδιάς, τοξοβολία και άλλα.
Ημερομηνίες: 21-23 Ιουλίου
Εισητήρια: 10 ευρώ ημερήσιο, 25 ευρώ τριημέρου
Πληροφορίες: Weproductions, Άρδα 32, Αλεξανδρούπολη, τηλ.: 25510 20616, 6978042905.


Φεστιβάλ Καβάλας Cosmopolis: Το κοσμοπολίτικο
Στο διεθνές φεστιβάλ Cosmopolis, που πραγματοποιείται φέτος για έκτη συνεχή χρονιά, συμμετέχουν οκτώ χώρες, με περίπτερα που στήνονται στον κεντρικό δρόμο της ήδη γεμάτης επιρροές διαφόρων πολιτισμών Χερσονήσου της Παναγίας. Street bazaar με είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά όργανα και χοροί των συμμετεχόντων χωρών, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, εικαστικές εκθέσεις και παιδικές εκδηλώσεις συνθέτουν το προφίλ ενός από τα πλέον multicultural ελληνικά φεστιβάλ.
Ποιους θα ακούσουμε φέτος: το διάδοχο σχήμα των Gypsy Kings, Chico and the Gypsys, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον DJ Martin Morales, τους Folk U2, τους "multi-ethnic" Les Boukakes και το συγκρότημα Third World από τη Τζαμάικα.
Παράλληλες εκδηλώσεις: Παιδικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ γεύσεων απ’ όλο τον κόσμο, προβολές ταινιών, εικαστικές εκθέσεις, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, μουσικό καφενείο, street bazaar.
Ημερομηνίες: 19-23 Ιουλίου
Εισιτήρια: Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας, τηλ.: 2510-831388.


Φεστιβάλ Φιλίππων: Το κλασσικό
Ένα από το αγαπημένα Φεστιβάλ των θεατρόφιλων, μια ανάσα πριν συμπληρώσει τα πενήντα χρόνια του, διοργανώνεται στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων από το Δήμο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Κλασσικές, κυρίως, παραστάσεις, κωμωδίες και τραγωδίες, αλλά και συναυλίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών, συνθέτουν το πρόγραμμα ενός από τα μακροβιότερα ελληνικά φεστιβάλ.
Τι θα δούμε φέτος: "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη και "Πέρσες" του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο, "Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Ευρυπίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, "Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ" από τη θεατρική ομάδα Προσκήνιο, "Μαρία Πενταγιώτισσα" του Μποστ, από το Θέατρο Διαδρομή, "Οθέλλο" του Σαίξπηρ από το Θέατρο του Νέου Κόσμου και πολλά άλλα.
Ημερομηνίες: 1 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, 2510 220876 και 2510 220877.


Φεστιβάλ Ολύμπου: Το ετερόκλητο


Ένα από τα λίγα φεστιβάλ που δεν κατατάσσονται εύκολα σε μια κατηγορία, το Φεστιβάλ Ολύμπου περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικά αφιερώματα, εικαστικές εκθέσεις, επιστημονικές διαλέξεις και παραστάσεις χορού. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι οι χώροι στους οποίους πραγματοποιείται –το αρχαίο θέατρο Δίου, το κάστρο Πλαταμώνα και το αρχαιολογικό πάρκο Δίου προσελκύουν κάθε χρόνο ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών, διαφορετικών ηλικιών και καλλιτεχνικών προτιμήσεων.
Τι θα δούμε φέτος: Συναυλίες από τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ζακ Στεφάνου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Jeronimo Bros, θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ("Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη και "Πέρσες" του Αισχύλου) και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ("Ιφιγένεια εν Ταύροις" του Ευρυπίδη), χορευτική παράσταση από την ομάδα Irish Passion και πολλά άλλα.
Ημερομηνίες: 12 Ιουλίου – 26 Αυγούστου
Εισιτήρια: από 10 έως 25 ευρώ, ανάλογα με την εκδήλωση.
Πληροφορίες: Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, Ειρήνης 69, Κατερίνη, τηλ.: 23510 76041.


Και ακόμη…
Το αγαπημένο των νέων Φεστιβάλ Άρδα θα πραγματοποιηθεί φέτος για δωδέκατη χρονιά, από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου, στη μαγευτική παρόχθια περιοχή του ποταμού Άρδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στις 15 Ιουλίου ξεκινά το 10ο Φεστιβάλ Σάμου "Μανώλης Καλομοίρης", με συναυλίες κλασσικής μουσικής, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ Ερευνητικού Θεάτρου, που πραγματοποιείται από το 2000 στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ το σύγχρονο θέατρο και οι εναλλακτικές μορφές του προσεγγίζονται μέσω παραστάσεων, θεατρικών εργαστηρίων, εκθέσεων, συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων.
Από τα μέσα Ιουνίου έως και την τελευταία μέρα του Ιουλίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κέρκυρας "Ionian Concerts" με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες κλασσικής και jazz μουσικής, βραδιά φλαμένκο, παραδοσιακή ισραηλινή μουσική, σεμινάρια και διαλέξεις.
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάτρα. Μεγάλα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Raining Pleasure, Open Jazz Quartet, Eros Ramazzoti, Ian Anderson, Gocoo, Μίκης Θεοδωράκης, Jose Carreras, Manuel Barrueco και Ivo Pogorelich, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.


της Ηρώς ΚουνάδηΤΕΡΨΗ
Θερινοί: Ταινίες υπό το σεληνόφως
Το προ δεκαετίας κλείσιμο αρκετών θερινών κινηματογράφων λόγω χαμηλών εισπράξεων και ο σάλος που δημιουργήθηκε στο μυαλό όσων είχαν σιγοτραγουδήσει το "φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια" του Λουκιανού, οδήγησαν στην αναζωπύρωση της καθαρά ελληνικής (άντε, μεσογειακής) αυτής συνήθειας.
Οι ίδιοι οι κινηματογράφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των περιστάσεων και προχώρησαν σε σημαντικές αισθητικές αναβαθμίσεις που περιελάμβαναν περισσότερο πράσινο, αλλαγή του παραδοσιακού οικοδομικού χαλικιού με πλακάκια πολυτελείας και αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων προβολής με νέες.


Κάθε "οπαδός" των θερινών κινηματογράφων έχει σίγουρα τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε ιδιαίτερα στο πανέμορφο "Αμόρε", στο Πολύγωνο, στη Ριβιέρα των Εξαρχείων και στο "Θησείον" στην Αποστόλου Παύλου. Κοινό τους χαρακτηριστικό το πολύ πράσινο που στην περίπτωση της Ριβιέρας φτάνει ακόμα να γίνει και σπίτι... νυχτερίδων που αρκετές φορές περνούν μπροστά από την οθόνη!


Ανεπιφύλακτα συνιστούμε, επίσης, τη "σταθερή αξία" της Αίγλης στον κήπο του Ζαππείου, που έχει γαλουχήσει πολλές γενιές σινεφίλ, τον "παντός καιρού" Αλφαβίλ, με τη συρόμενη οροφή που εξασφαλίζει προβολές υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, τη "Φιλοθέη", με τις σαιζλόνγκ δίπλα στο bar για όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις από τις προβολές που παρακολουθούν και το, κλασσικό, πλέον, "Σινέ Paris", στην Πλάκα, με την εκπληκτική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.


Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον ημικεντρικό "Ορφέα", στη Σαρωνίδα. Για όσους βρεθούν στην περιοχή αξίζει να περάσουν μια φιλμική βόλτα από τον κινηματογράφο που με αγάπη έφτιαξε η (καλλιτεχνική) οικογένεια Σκλάβου.


Εξαιρετικής αισθητικής είναι ακόμη η "Μαργαρίτα" στην Κηφισιά που προσφέρει και σνακς και βέβαια το "Σινέ Ψυρρή" που εγγυάται την αρτιότερη ποιότητα προβολής και που αν και "σύγχρονο" είναι σαφώς καλόγουστο. Αυτό που σίγουρα θα βρείτε στο Σινέ Ψυρρή και πιθανότατα δεν θα το βρείτε σε αρκετούς άλλους θερινούς είναι η επαρκής ένταση του ήχου. Εξηγούμαστε: λόγω της γειτνίασης με κατοικίες, αρκετοί κινηματογράφοι έχουν την ένταση του ήχου εξαιρετικά χαμηλά (τουλάχιστον στην προβολή των 11) με αποτέλεσμα οι θεατές να καλούνται να... μαντέψουν την ηχητική επένδυση.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Αθηναία Refresh" στον πεζόδρομο της Χάριτος, που όμως με τη διάσημη τυρόπιτά του σε κάνει να ξεχνάς το ελάττωμα.


Ο συναισθηματισμός και η χαλαρή αισθητική των καλοκαιρινών κινηματογράφων δεν ήταν όμως οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν τη μεγαλύτερη μάζα του κόσμου στις "αίθουσες". Η πρώτη προβολή δημοφιλών και αναμενόμενων ταινιών μεσούντος του θέρους ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται αδιάλειπτα.
Φέτος, ξεχωρίσαμε δέκα ταινίες που θα πρωτοδούμε υπό το φως της σελήνης.


Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest
Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει ως κάπταιν Τζακ Σπάροου σε ένα σίκουελ που μοιάζει μεν υπερφορτωμένο αλλά μάλλον θα σωθεί από το γνωστό χιούμορ και την πολλή δράση.
Lucky Number Slevin
Το απόλυτο γκανγκστερικό φιλμ του Ιουλίου, εκτός από Φρίμαν, Κίνγκσλει, Γουίλις και Χάρτνετ έχει στιλ, τσαμπουκάδες και την απαραίτητη ανατροπή.
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Η τρίτη ταινία της, αγαπημένης στους λάτρες των γρήγορων αυτοκινήτων, σειράς είναι γυρισμένη στο Τόκυο και αναμένεται να δώσει ότι ακριβώς υπόσχεται, δράση.
Hard Candy
Η αμφιλεγόμενη ταινία του Τζεφ Χέιλι γύρω από την παιδοφιλία, φιλοδοξεί να εγείρει ηθικά διλήμματα και να ταρακουνήσει το κοινό της.
Glory Road
Η αληθινή ιστορία του θρυλικού προπονητή καλαθοσφαίρισης Ντον Χάσκινς, που κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα του 1966 κατεβάζοντας για πρώτη φορά σε τελικό, πεντάδα αφροαμερικανών.
The Lost City
Η μακροσκελής ταινία του Άντι Γκαρσία γύρω από την επανάσταση που έριξε τον Μπατίστα και την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού κράτους του Φιντέλ Κάστρο.
The Business
Μία εγγλέζικη γκανγκστερική ταινία από το σκηνοθέτη του "Football Factory", με τη δράση να τοποθετείται στη δεκαετία του ’80, όπου ένας νεαρός εγκληματίας μπαίνει απότομα σε σκληρά κόλπα.
Takeshis’
Ο ιδιόρρυθμος Γιαπωνέζος σκηνοθέτης και ηθοποιός επιστρέφει με ένα αυτοαναφορικό κωμικοτραγικό φιλμ όπου ο διάσημος Τακέσι συναντά τον άσημο σωσία του, τον Κιτάνο.
Romanzo criminale
Ο Μικέλε Πλασίντο σκιαγραφεί τον υπόκοσμο της Ιταλίας σε σχέση με τα γεγονότα της τελευταίας τριακονταετίας, μέσα από τη δράση των τριών πρωταγωνιστών και της συμμορίας τους.
Man Push Cart
Η ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού στο τελευταίο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης είναι η ιστορία ενός πακιστανού μετανάστη και των περιπλανήσεών του στη νυχτερινή Νέα Υόρκη.


της Ηρώς ΚουνάδηΤραπεζάκια έξω!


Το καλοκαίρι μας έκανε τα τσαλίμια του μέχρι να μπει για τα καλά, αλλά... είναι εδώ. Η παραδοσιακή διασκέδαση των Ελλήνων, η έξοδος για φαγητό, ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να γνωρίσει πεδίον δόξης λαμπρό, αφού οι αυλές των αθηναϊκών ταβερνών, ήδη δίνουν το παρόν στη γαστριμαργική παλέτα της πόλης.
Πιστές στους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, οι ταβέρνες συνεχίζουν (ευτυχώς) να βγάζουν τα τραπεζάκια έξω και να μας προσφέρουν μαζί με τα θερινά σινεμά τις καλύτερες "αστικές" απολαύσεις.


Κουτούκι Καλυψώ
Με μια από τις πιο πράσινες αυλές της Αθήνας και φιλική, "παρεΐστικη" ατμόσφαιρα, το κουτούκι Καλυψώ ενδείκνυται ιδιαίτερα για τις βραδινές συναντήσεις της παρέας. Τηγανητά μεζεδάκια, μαγειρευτές σπεσιαλιτέ (δοκιμάστε τη φάβα Σαντορίνης) και ψητά στα κάρβουνα συνθέτουν ένα μενού χωρίς περιττές υπερβολές, που δίνει έμφαση στην ποιότητα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Περίπου 20 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί. (Πεντέλης 41, Παλαιό Φάληρο).


Ταβέρνα του Ψυρρή
Η "Ταβέρνα του Ψυρρή" είναι η απόδειξη ότι δεν είναι όλα τα φαγάδικα της περιοχής "γδάρτες". Στο 12 της οδού Αισχύλου, κοντά στην Πλατεία Ηρώων το φαγάδικο με το προσωνύμιο "Σχολείο", λόγω της εξωτερικής του τοιχογραφίας. Με περίπου 15- 18 ευρώ το άτομο (με κρασί) θα φάτε πολύ νόστιμα εδέσματα στην αυλίτσα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού, αν και η είσοδος για αυτήν είναι παραπλεύρως.


Σκούφιας
Για τον Σκούφια έχουμε ξαναγράψει. Είναι σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα και αν και τυπικά ίσως θα ήταν ορθότερο να ενταχθεί στην κατηγορία των "νεοταβερνών" (ξέρετε, έπιπλα στο χρώμα των τοίχων κουζίνας του ’50 κλπ) το κλίμα στην πλατεΐτσα του Μεγάλου Βασιλείου απέναντι από το μαγαζί, όπου ο Σκούφιας βγάζει τραπεζάκια. Από το πολύ καλό φαγητό του ξεχωρίζει ασφαλώς το διάσημο Μελωμένο Κότσι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα παραδοσιακά γλυκά του. Υπολογίστε λίγο λιγότερο από 20 ευρώ το άτομο. Ο Σκούφιας είναι στην διασταύρωση των οδών Μ. Βασιλείου (ξεκινά από την Πειραιώς μετά το Γκάζι) και Τρώων 63.


Γιάντες
Στα Εξάρχεια, δίπλα στον κινηματογράφο Ριβιέρα σας περιμένει η καταπληκτική αυλή της… έτερης "νεοταβέρνας". Μια από τις καλύτερες "απλές" προτάσεις, με πολύ καλό φαγητό και λογικότατες τιμές. Με 22- 25 ευρώ το άτομο θα φάτε υπεραρκετά. Προτιμήστε κοτόπουλο μόμα με γλυκόξινη σάλτσα (βυζαντινή συνταγή), ντοματοκεφτέδες και κρεμμύδια γεμιστά. Πιείτε το χύμα λευκό.


Ο Ψαράς
Μία από τις ελάχιστες καλές ψαροταβέρνες της Αθήνας, ο Ψαράς, στην Καλλιθέα και στο 29 της οδού Δοϊράνης, περιμένει να σας θυμίσει την εξαιρετική γεύση των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών που είχατε συνηθίσει να παραγγέλνετε μόνο στα νησιά. Ψάρια με το κιλό, οστρακοειδή, αστακομακαρονάδες και άλλες θαλασσινές νοστιμιές "δένουν" αρμονικά με το καταπράσινο περιβάλλον της αυλής και ανταποκρίνονται στα πλέον απαιτητικά γούστα. Σπεσιαλιτέ το γεμιστό καλαμάρι και το πιλάφι με μύδια. Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο (αν δεν... παρασυρθείτε) μαζί με το κρασί.


Το Τζάκι
Παραδοσιακή ταβέρνα με καμάρες και αυλή σκεπασμένη με κληματαριές για δροσιά ακόμη και σε καύσωνα. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές σεφταλιές και το ψαρονέφρι, που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Για επιδόρπιο, τσεκάρετε τον "χαλβά του μπακάλη" αλλά και το γιαούρτι με γλυκό. Τιμή με κρασί, υπολογίστε 20-25 ευρώ το άτομο. (Ιωάννου Φωκά 61, Γαλάτσι).


Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας
Θα βρείτε τον Τζίτζικα και το Μέρμηγκα στην Πλατεία Παπαδιαμάντη, η οποία έχει μείνει στην ιστορία από τις ταινίες του Βέγγου. Με τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, κάτω από τα πλατύφυλλα, είναι ιδανική περίπτωση για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Εξαιρετικοί μεζέδες όπως το μαστιχάτο (κομμάτια από κοτόπουλο με σως μαστίχας σε φωλιά κανταϊφιού), η τηγανιτή γραβιέρα με μπέικον, μέλι και σουσάμι αλλά και οι χωριάτικες πίτες του. Για τιμή, υπολογίστε περί τα 18-20 ευρώ. (Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια).


Ο Ίανθος
Θα τον βρείτε μέσα στην Πλατεία Λαμπρινής, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Πρόκειται για περίπτωση πρώην-καντίνας-που-αναπτύχθηκε-και-έγινε-ταβέρνα, ιδανική περίπτωση για μεσημεριανή αλλά και βραδινή έξοδο χωρίς οποιασδήποτε μορφής dress code. Το άλσος προστατεύει από τον ήλιο αλλά και από τις ανεπιθύμητες αστικές εικόνες. Δοκιμάστε τις ποικιλίες του Μπάμπη και το εξαίρετο κόκκινο χύμα. Τιμή στα 10 ευρώ το άτομο.Grecotel Cape Sounio  • Σούνιο, Αττική
Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά σημεία του κόσμου φορτισμένο με το Μύθο του Αιγαίου. Oι καμπάνες του χτισμένες αμφιθεατρικά αγναντεύουν το Ναό του Ποσειδώνα μέσα από τα πεύκα του Αττικού τοπίου. Ζήστε την πολυτέλεια της φύσης, χαρείτε πολύτιμες στιγμές στα Deluxe Bungalow ή τις βίλες πριβέ κήπο & πισίνα. To Cape Sounio απέκτησε το δικό του ιστιοπλοικό για αξέχαστες μίνι κρουαζιέρες και μαγικά ηλιοβασιλέματα, με σαμπάνια και μουσική. Καθημερινές εκδρομές ή private booking. Για τους αμετανόητους jet-setters ιδιωτικό ελικοδρόμιο μέσα στο ξενοδοχείο!   Νέα γαστρονομικά αποκτήματα το “So Oriental” δια χειρός Ασιάτη σεφ και οι “Cavo Kolones” απέναντι από το Ναό κάθε Παρασκευή & Σάββατο αυθεντική κουζίνα και εμπνευσμένες γευστικές δημιουργίες με αγνά, κρητικά προϊόντα από τη φάρμα μας.  Χαρίστε στον εαυτό σας ευεξία και ενέργεια με μια θεραπεία στο κινηματογραφικό Elixir Spa '007'. Επιλέξτε τη μοναδική στην Ελλάδα θεραπεία της Payot, με θαλάσσιους ορυκτούς κρυστάλλους και ημιπολύτιμο βάλσαμο, που θα αφήσει το δέρμα απαλό, σφιχτό και ακαταμάχητα μεταξένιο. Ζητήστε να σας ενημερώσουμε για τα σεμινάρια yoga που διοργανώνονται στο ξενοδοχείο τον Αύγουστο από τη διάσημη Μaya Fiennes!


των Δημήτρη Γλύστρα, Ηρώς Κουνάδη, Γιώργου Φλώκα

  Περιεχόμενα
EDITORIAL 18 χρόνια περιοδικό «ΧΡΗΜΑ»
ΠPOTAΣEIΣ AΓOPAΣ: Επιχειρήσεις: Μπαίνοντας στην... τελική ευθεία των εξελίξεων
¶ρθρο: Πόσο ζοφερή είναι η οικονομική πραγματικότητα;
AΦIEPΩMA ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
AΦIEPΩMA ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
AΦIEPΩMA ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
AΦIEPΩMA ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
AΦIEPΩMA Ελλάδα-Κύπρος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ: Ανασκόπηση για το Μήνα Ιούνιο του 2006

 Όροι και προϋποθέσεις του site