Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2008                              

Στιγμές από τη Σοφοκλέους


Marfin Popular Bank: Η κυπριακή τράπεζα διαπραγματεύεται κάτω πλέον από τη λογιστική της αξία, με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο να έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές αγορές μετοχών μέσω του ταμπλό της Κοινής Πλατφόρμας. Ικανοποιητικά κινήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.


Μυτιληναίος: Παρά τις αγορές ιδίων μετοχών, παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου και την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ, παρά τέλος την ανάληψη του μεγάλου έργου της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ στη Συρία, η μετοχή δεν έχει κερδίσει τον τελευταίο μήνα ούτε ένα σεντ. Αντίθετα, καταγράφει απώλειες 0,26%.


Lamda Development: Το ένα χαμηλό δωδεκαμήνου διαδέχεται το άλλο. Αν πιστέψουμε μάλιστα τους αναλυτές, τότε στο τέλος του έτους, η μετοχή θα διαπραγματεύεται με έκπτωση άνω του 50% σε σχέση με την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (NAV).  


Σφακιανάκης: Ανοδικά ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, με τη διοίκηση του εισηγμένου Ομίλου να δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία κατά το δεύτερο μισό του έτους, ιδίως μετά και την αναμενόμενη ενίσχυση από την εξαγορασθείσα Ergotrack. Κι όμως η μετοχή έχει χάσει γύρω στο 50% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με το P/E να είναι σαφώς μονοψήφιο. Ο δανεισμός βέβαια, κάθε άλλο, παρά ευκαταφρόνητος είναι.


Alpha Γκρίσιν: Η μετοχή έχει επιδείξει ισχυρή άμυνα στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων, με την κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 28,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη εξαμήνου να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυρά λόγω της συμβολής των κλιματιστικών Panasonic. Η εισηγμένη προσδοκά υψηλές υπεραξίες τα επόμενα χρόνια από το χώρο των ακινήτων.


Sprider: Μονοψήφιο P/E αν επιβεβαιωθεί το φετινό guidance. Η Alpha Finance μπορεί μεν να αμφισβητεί το growth της εισηγμένης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά ένδυσης, ωστόσο εξακολουθεί και συνιστά τη μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων (outperform).


Δάιος: Τεράστια η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης εταιρίας (137,1 εκατ. ευρώ), αν συγκριθεί με τις λειτουργικές επιδόσεις τόσο της παραγωγής, όσο και του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει βέβαια και μια πολύ μεγάλη έκταση στην Κρήτη που προορίζεται για μεγάλο πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά σε τέτοιες εποχές καλύτερο είναι κάποιος να μην ποντάρει τόσο πολύ σε projects που ελπίζεται να αποδώσουν σε αρκετά χρόνια από σήμερα…


Byte: Κάτω και από το 1,5 ευρώ η τιμή της μετοχής, με τη διοίκηση της εισηγμένης να δηλώνει ότι τίποτε το αρνητικό δεν συμβαίνει και με τους βασικούς μετόχους να ενισχύουν τις θέσεις τους, αγοράζοντας τίτλους μέσω του ταμπλό. Στο 6,16% η μερισματική απόδοση με βάση το περσινό μέρισμα των 9 λεπτών.


Mevaco : Νοικοκυρεμένη εταιρία που προσφέρει μερισματική απόδοση ανώτερη του 5% και έχει ανοδικές προοπτικές λειτουργικών επιδόσεων μέσα στην επόμενη τριετία. Λόγω των γεγονότων αυτών, αλλά και του σχετικά περιορισμένου free float, η μετοχή έχει επιδείξει ισχυρή άμυνα στο ταμπλό.


Centric: Το μέλλον της εταιρίας και της μετοχής είναι συνυφασμένο πλέον με τις επιδόσεις της και τα επεκτατικά της σχέδια στο χώρο του on line entertainment και ειδικότερα των τυχερών παιχνιδιών. Τα κέρδη εξαμήνου ήταν υψηλά και οι προοπτικές διαφαίνονται ανοδικότερες.


 

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα ΔΕΘ-Βόρεια Ελλάδα
Αφιέρωμα:Ιδιωτική Εκπαίδευση
Αφιέρωμα:Αγορά Ακινήτων
Αφιέρωμα:Corporate Banking
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία: Ανερχόμενη δύναμη στην εταιρική διακυβέρνηση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία:Σε διαρκή ανοδική πορεία οι τραπεζικές χορηγήσεις
¶ρθρο - Ελληνική οικονομία: Ζητείται διέξοδος και ελπίδα
Έρευνα - Κλαδική μελέτη της ICAP:Σε ανοδική πορεία ο κλάδος διαμεταφορών
¶ρθρο - Επιχειρηματικό περιβάλλον:Ευκαιρίες και απειλές
Έρευνα RepTrak:Toyota, Google και Ikea oι πρωταθλητές στη φήμη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: Η ατέλειωτη άνοιξη της αγοράς συναλλάγματος
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY:Ραγδαία εξάπλωση του Private Equity* στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
Ανάλυση
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site