Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2008                              

στα ενδότερα της οδού ΣοφοκλέουςCoca-Cola 3Ε:
Εξαγορά στην Ιταλία
Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε.) ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Socib S.p.A., δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή της The Coca-Cola Company στην Ιταλία.
Το συνολικό καθαρό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του χρέους αλλά όχι και των εξόδων εξαγοράς). Η τελική τιμή αγοράς υπόκειται σε ορισμένες αναπροσαρμογές. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών κι αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2008. Κατά συνέπεια, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη του 2008.
Η εξαγορά της Socib θα διευρύνει την παρουσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ιταλία με την προσθήκη πέντε ακόμα περιοχών της Νότιας Ιταλίας και 14 εκατ. κατοίκων. Η εξαγορά θα αυξήσει την κλίμακα των δραστηριοτήτων της Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά περίπου 25% σε όγκο πωλήσεων και θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης με την εφαρμογή πρωτοβουλιών marketing για όλη τη χώρα, με την βελτίωση των σχέσεων με σημαντικούς πελάτες και την ανταλλαγή ιδεών για καλύτερες εμπορικές πρακτικές. Επιπλέον, η εξαγορά αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση κερδών αξιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης άλλων εταιριών του ομίλου στην Ιταλία, όπως της Fonti del Vulture, εταιρίας εμφιάλωσης και εμπορίας νερού. Επίσης αναμένεται αποτελεσματικότερη διαχείριση κόστους λόγω των οικονομιών κλίμακας της διευρυμένης επιχείρησης.
Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με αυτή την εξαγορά, η οποία διευρύνει την παρουσία μας στην περιοχή της νότιας Ιταλίας και συμπληρώνει την παρουσία μας στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας. Η Socib έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων και θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξής του από τον συνδυασμό των δυο εταιριών. Ειδικότερα, η εξαγορά αυτή μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την γνώση μας για τη τοπική αγορά και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων πώλησής μας, ώστε να δημιουργηθεί μια ακόμα πιο ισχυρή και ολοκληρωμένή επιχείρηση στην ιταλική αγορά.
Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξαγορά αυτή είναι σύμφωνη με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον, να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και κέρδη για τους μετόχους της μέσω της συνεχούς διεύρυνσης του δοκιμασμένου επιχειρηματικού της μοντέλου σε νέες αγορές και κατηγορίες προιόντων. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Socib, Fabrizio Capua θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της διευρυμένης επιχείρησής μας στην Ιταλία και ο Dario Rinero, Γενικός Διευθυντής σήμερα στην Ιταλία, θα αναλάβει εκτελεστικά καθήκοντα για ολόκληρη την επιχείρησή μας στην χώρα».


ΥΧΥΧΥ


Sprider Stores:
Νέο κατάστημα
Ένα ακόμη Sprider Store έρχεται να προστεθεί στο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στο Νομό Αττικής. Το νέο σημείο πώλησης, το οποίο τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, αποτελεί το εικοστό πρώτο που εγκαινιάζεται εντός του 2008 και συνολικά το ογδοηκοστό έβδομο κατάστημα του Ομίλου Sprider Stores σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Το νέο σημείο πώλησης βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών 93 – 97 (κτίριο Carrefour) στον Ελαιώνα, εκτείνεται σε δύο επίπεδα ενώ διαθέτει συνολικούς χώρους πώλησης 1.680 τετραγωνικών μέτρων.
H Sprider Stores αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική αλυσίδα Οικονομικής Μόδας, η οποία προσφέρει Fashion for All ολοκληρωμένες λύσεις ένδυσης και υπόδησης για όλες τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, πάντα σε συνδυασμό με την πιο ανταγωνιστική σχέση τιμής – μόδας – ποιότητας, μέσω ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων, το οποίο αριθμεί σήμερα συνολικά ογδόντα επτά καταστήματα, εκ των οποίων εβδομήντα τρία σημεία πώλησης βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένα σε πόλεις – κλειδιά ανά την Ελλάδα και δεκατέσσερα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Πολωνία, στην ΠΓΔ Μακεδονίας και στην Κύπρο.


ΥΧΥΧΥ


Tellas:
Αύξηση κεφαλαίου,
συγχώνευση με Wind
Η Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ ανακοίνωσε τη συγχώνευση της Τellas AE. Η συγχώνευση, η οποία υπόκειται σε συγκεκριμένες εγκρίσεις, θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των δυο εταιριών, καθιστώντας παράλληλα την εταιρία έναν ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό φορέα στην Ελληνική αγορά.
Η συγχώνευση θα προχωρήσει ύστερα από αύξηση κεφαλαίου της Tellas AE  της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί ισόποσα από τους υπάρχοντες μετόχους. Η αύξηση κεφαλαίου θα εγκριθεί από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών σήμερα. Οι κεφαλαιακές συνεισφορές στην Tellas AE θα πραγματοποιηθούν πριν τις 31 Αυγούστου 2008 ενώ η διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2008, με την έγκριση της αρμόδιας Νομαρχιακής Αρχής.
«Η διαδικασία συγχώνευσης μεταξύ της Wind Ελλάς και της Tellas αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία πλήρους αναβάθμισης των υπηρεσιών μας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για τη δημιουργία ενός πραγματικά ανταγωνιστικού παίκτη στην Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Επιβεβαιώνει επίσης την ισχυρή δέσμευση του μετόχου μας προς την Ελληνική αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας». δήλωσε ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς.


ΥΧΥΧΥ


Κατσέλης:
Εκτός επιτήρησης
Σε καθεστώς ελεύθερης διαπραγμάτευσης επιστρέφουν από αύριο οι μετοχές της Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ καθώς βγαίνουν από την επιτήρηση μετά τη σημαντική ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της εικόνας.
Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε, στην πρώτη συνεδρίασή του μετά την καλοκαιρινή περίοδο, την άρση της επιτήρησης με την αιτιολογία ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι υπαγωγής σε αυτή.
Ο Όμιλος Κατσέλη παρουσίασε ενισχυμένα οικονομικά μεγέθη στο α’ εξάμηνο του 2008, απόρροια της στρατηγικής που έχει επιλεγεί από τα μέσα του 2007 με έμφαση στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και στην υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης. 
Παράλληλα, η εταιρία έχει προχωρήσει σε πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 35 εκατ. ευρώ η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της εν εξελίξει διαδικασίας συγχώνευσης των εταιριών Αλλατίνη ΑΕ και Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ, θα καλύψει τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας στην Ελλάδα και θα επιτρέψει ταυτόχρονα την επέκταση σε νέες αγορές.
Η διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008. Ο νέος οργανισμός, έτσι όπως θα προκύψει από τη συγχώνευση αυτή, θα έχει τζίρο τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ, πέντε εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα και αυτόνομα εκτεταμένα δίκτυα διανομής πρώτων υλών και καταναλωτικών προϊόντων αρτοποιίας.
Θυμίζουμε ότι η μετοχή της εταιρίας μεταφέρθηκε στην Κατηγορία Επιτήρησης από τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου 2008 δεδομένου ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της με στοιχεία 31/12/2007 οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της.


ΥΧΥΧΥ


Τιτάν:
Δεν συμφώνησε με Yalco
Η ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν ενημερώνει ότι οι συζητήσεις που είχε με την εταιρία Yalco - Σ.Γ. Κωνσταντίνου & Υιός ΑΕ σχετικά με τις δραστηριότητες του κλάδου πορσελάνης και της θυγατρικής της εταιρίας Ιωνία ΑΒΕΕ δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ως εκ τούτου η Εταιρία συνεχίζει απρόσκοπτα την δραστηριότητά της στον εν λόγω κλάδο.


ΥΧΥΧΥ


Jumbo:
Τρία νέα καταστήματα
Ο όμιλος Jumbo, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα ανακοινώνει την έναρξη τριών νέων καταστημάτων για την τρέχουσα οικονομική χρήση 1/07/2008-30/06/2009.
Ο Όμιλος επιταχύνοντας το επενδυτικό του έργο για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων μέσα στους δύο πρώτους μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2008 - Ιούνιος 2009 προχώρησε στο άνοιγμα και των τριών υπερ-καταστημάτων που είχε προγραμματίσει για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής περιόδου.
Τον Ιούλιο ξεκίνησε η λειτουργία του υπερ-καταστήματος στον Προμαχώνα Σερρών κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία συνολικής έκτασης 8.000τ.μ. περίπου ενώ τον Αύγουστο ξεκίνησε η λειτουργία του μεγαλύτερου καταστήματος Jumbo στην οδό Πειραιώς συνολικής έκτασης 20.000τ.μ. περίπου και το υπερ-κατάστημα στο Μαρούσι στο σταθμό Νερατζιώτισσα συνολικής έκτασης 10.000τ.μ. περίπου.
Το δίκτυο του Ομίλου αποτελείται σήμερα από 44 καταστήματα εκ των οποίων τα 19 είναι στην Αττική τα 22 στην επαρχία, τα δύο στην Κύπρο και το ένα στη Βουλγαρία.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι πωλήσεις για την χρήση που έκλεισε στις 30 Ιουνίου του 2008 αυξήθηκαν κατά 17,88% κάνοντας τον προαναγγελθέντα στόχο για αύξηση των κερδών κατά 21,42% απολύτως εφικτό. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων κατά το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσης κινείται μέσα στο στόχο που είχε θέσει η διοίκηση για μέση ετήσια αύξηση 15% για τα έτη 2007-2010.
Τα ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση 2007/2008 θα ανακοινωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.


ΥΧΥΧΥ


Entersoft:
Θυγατρική στη Βουλγαρία
Συνεχίζοντας τη ραγδαία ανάπτυξή της και την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων για επέκταση και σε νέες αγορές, η Entersoft ίδρυσε την εταιρία «Entersoft Bulgaria Ltd» με έδρα τη Σόφια Βουλγαρίας. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, το οποίο έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Entersoft ΑΕ. Η νέα εταιρία θα αναλάβει άμεσα την προώθηση των βασικών προϊόντων της Entersoft στη Βουλγάρικη αγορά και την υποστήριξη των τοπικών μεταπωλητών.
Η Entersoft εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 3/6/2008 και υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη διετία 2008-2009, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού.


ΥΧΥΧΥ


Lavipharm:
Συνεργασία με Pfizer
Σημαντική συμφωνία co-marketing του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης για την στηθάγχη υπέγραψαν η Lavipharm και η Pfizer Hellas. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το προϊόν θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από το δίκτυο πωλήσεων της Pfizer Hellas και θα κυκλοφορεί με τη διεθνώς κατοχυρωμένη ονομασία της Lavipharm, Trinipatch. Το Trinipatch παράγεται στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία και η εμπορική του διάθεση από τη Pfizer Hellas θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Το Trinipatch της Lavipharm είναι ένα διαδερμικό σύστημα Νιτρογλυκερίνης για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και της καρδιακής ανεπάρκειας. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα διαδερμικό σύστημα 3ης γενιάς, που εξασφαλίζει ταχεία έναρξη δράσης και παρέχει υψηλή αποδέσμευση του δραστικού συστατικού, ενεργώντας αποτελεσματικά και με ασφάλεια. H Lavipharm κυκλοφορεί το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα με την εμπορική ονομασία Nitrong TTS, ενώ το εξάγει ως Trinipatch σε πολλές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Καναδά), όπου διατίθεται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.
Τα Διαδερμικά Συστήματα Χορήγησης (Transdermal Drug Delivery Systems, TDDS) αποτελούν  μία από τις φαρμακευτικές τεχνολογίες, όπου δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία η Lavipharm Laboratories Inc., η θυγατρική εταιρία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για επιθέματα που επικολλώνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και επιτρέπουν σε ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες να διαπεράσουν τα στρώματα του δέρματος και να εισχωρήσουν στο αίμα.
Νίκας:
Αλλαγή διευθυντικού στελέχους
Η Π.Γ. Νίκας ΑBEE γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, ότι η κα Χριστίνα Παπανδρέου αποχώρησε από τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ από την 5η Σεπτεμβρίου 2008. Η διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρίας ευχαριστούν την κα Παπανδρέου για την προσφορά της και εύχονται κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια. Έως την κάλυψη της θέσης,  προσωρινά τα μεν θέματα της μητρικής Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ χειρίζεται η κα Σοφία Βεντούρα, τα δε των θυγατρικών ο κ. Αργύρης Μπαριτάκης.


ΥΧΥΧΥ


Apha Trust ΑΕΠΕΥ:
Στην Εναλλακτική Αγορά
Μετά από πολλούς μήνες πραγματοποιήθηκε νέα εισαγωγή εταιρίας στο Χρηματιστήριο. Πρόκειται για την Alpha Trust ΕΠΕΥ, η έναρξη διαπραγμάτευσης της αγοράς της στην ΕΝ.Α πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 1η Αυγούστου.
Η Alpha Trust, είναι η πρώτη ΑΕΠΕΥ που εισέρχεται στο Χρηματιστήριο και μαζί με την Euroxx είναι οι δύο πρώτες μετοχές του χρηματοοικονομικού χώρου που εισάγονται στην Εναλλακτική Αγορά.
Εν όψει της εισαγωγής της πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου η παρουσίαση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών από τον Αντιπρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Σταματόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Φαίδωνα Ταμβακάκη. Την παρουσίαση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός αναλυτών και παραγόντων των Τραπεζών και του Χρηματοοικονομικού χώρου.
Σύμβουλος για την εισαγωγή της Alpha Trust ήταν η Alpha Bank.


ΥΧΥΧΥ


Εναλλακτική Αγορά:
Εννέα οι εισηγμένες
Η ΕΝ.Α αποκτά μέρα με τη μέρα ένα σημαντικό μέγεθος με την προοπτική μέχρι το τέλος του έτους να αριθμεί 10-15 εταιρίες και να διαθέτει και σχετικό δείκτη.
Μετά την εισαγωγή σ’ αυτή την αγορά της Alpha Trust εγκρίθηκε η εισαγωγή από το ΔΣ του Χρηματιστηρίου δύο εταιριών πληροφορικής, της Optronics Technologies ΑΒΕΤΕ και της Performance Technologies AE.
Μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης αυτών των δύο νέων εταιριών, η ΕΝ.Α θα διαθέτει πλέον εννέα εισηγμένες εταιρίες.


ΥΧΥΧΥ


ΕΕΑΠ:
Σημαντική δραστηριότητα
Οι Εταιρίες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ένας κλάδος των εισηγμένων εταιριών, που με τη σχεδιαζόμενη προσθήκη στο χώρο τους των εταιριών του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, και της Βιοχάλκο αναμένεται να αποκτήσει σημαντικό μέγεθος, παρουσιάζει σήμερα με τις υπάρχουσες εταιρίες του σημαντική δραστηριότητα.
Έτσι η Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους στο πρώτο εξάμηνο του έτους, αυξημένα κατά 18,7% (5,9 εκατ. ευρώ) και το σύνολο του ενεργητικού της διαμορφώθηκε στα 112,6 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο επενδύσεών της σε ακίνητα έφθανε στο τέλος Ιουνίου τα 94 εκατ. ευρώ. Η εταιρία αποκτά ήδη μεγάλο δυναμισμό με την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο της PASAL.
Παράλληλα η Eurobank Properties η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 547 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την εξαγορά της ρουμανικής εταιρίας Seferco, διαθέτοντας 20,3 εκατ. ευρώ, και αναπτύσσοντας ήδη επενδυτική δραστηριότητα και στην Ουκρανία και τη Σερβία. Η Seferco έχει στην ιδιοκτησία της ένα νεόκτιστο κτίριο γραφείων 22.704 τ.μ σε κεντρικό σημείο του Βουκουρεστίου, στο οποίο η Eurobank Properties αναμένεται να στεγάσει τις εταιρίες του Ομίλου EFG που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, μετά από σχετική συμφωνία με την EFG.
Τέλος η MIG RealEstate η τρίτη κατά σειρά ιδρυθείσα ΑΕΕΑΠ με αρχικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 57 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του έτους.


ΥΧΥΧΥ


Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:
Για τις αγορές ιδίων μετοχών
Σημαντική παρέμβαση στο θέμα της αγοράς ιδίων μετοχών από τις εισηγμένες εταιρίες πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Πιλάβιος με επιστολή του που απηύθυνε στις εταιρίες. Ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τις εταιρίες που υλοποιούν πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών να προβαίνουν σε δημοσιοποίηση των αγορών των μετοχών που πραγματοποιούν, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα και πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο.
Με την επιστολή του Προέδρου της ΕΚ επιτυγχάνεται πλήρης διαφάνεια στο συγκεκριμένο θέμα και αποφεύγεται η συναγωγή εσφαλμένων εντυπώσεων από το επενδυτικό κοινό, σχετικά με τον όγκο των συναλλαγών της μετοχής κατά την τελευταία διαπραγμάτευσή της.


ΥΧΥΧΥ


Ελληνική Ναυτιλία:
Προς το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μια από τις πιο σοβαρές επιδιώξεις της Διοίκησης της ΕΧΑΕ, να προωθήσει την εισαγωγή ναυτιλιακών εταιριών στο Χρηματιστήριο, φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
Με την τροποποίηση των διατάξεων του κανονισμού του ΧΑ και τις αναμενόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, προβλέπεται η πρωτογενής, αλλά και η δευτερογενής εισαγωγή αυτών των εταιριών (επιβατηγών, μεσογειακών και ποντοπόρων πλοίων) στην Κύρια αλλά και την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου.
Σημειώνεται ότι για την παράλληλη εισαγωγή τους ενδιαφέρονται πολλές ναυτιλιακές εταιρίες που είναι ήδη εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Ν. Υόρκης και Λονδίνου.
Με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προωθείται γενικότερα η δευτερογενής εισαγωγή εγχώριων ή αλλοδαπών εταιριών στο Χρηματιστήριο, αλλά και η πρωτογενής εισαγωγή σ’ αυτό ξένων εταιριών και άλλων χρηματιστηριακών προϊόντων.


ΥΧΥΧΥ


ΕΧΑΕ:
Προωθεί νέα προϊόντα
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εισαχθούν στην ελληνική αγορά τα νέα προϊόντα που έχει προγραμματίσει η ΕΧΑΕ, τα οποία θα τεθούν προς διαβούλευση στους φορείς της αγοράς το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την εισαγωγή σύνθετων προϊόντων (Structured Products), τον εμπλουτισμό των ETFs με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση ETFs που κυκλοφορούν και διαπραγματεύονται στις ευρωπαϊκές αγορές, την εισαγωγή στο ΧΑ των ναυτιλιακών εταιριών με τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με νόμο που προωθείται και θα καταστήσει ελκυστική την εισαγωγή αυτών των εταιριών για τους εκδότες τους.


ΥΧΥΧΥ


Χρηματιστήριο Αθηνών:
Μετονομασία κατηγορίας μετοχών

Με απόφαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου πραγματοποιείται από το μήνα Σεπτέμβριο η μετονομασία της υφιστάμενης κατηγορίας Μετοχών «Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών» σε «Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας και Ειδικών Χαρακτηριστικών».
Με την ανωτέρω μετονομασία αίρονται οι παρεξηγήσεις που εδημιουργούντο για ισχυρές εταιρίες, οι οποίες εντάσσονται σ’ αυτή τη κατηγορία, π.χ. λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας των μετοχών τους, με αποτέλεσμα να εξισώνονται στη συνείδηση των επενδυτών ισχυρές οικονομικά εταιρίες με εταιρίες που είχαν καταταγεί σ’ αυτή την κατηγορία λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.


ΥΧΥΧΥ


Εθνική Ασφαλιστική:
Προς πώληση
σε «στρατηγικό σύμμαχο»
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναζητήσει στρατηγική συνεργασία με διεθνή ασφαλιστικό οίκο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ασφαλιστικής εταιρείας Η ΕΘΝΙΚΗ και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών του Ομίλου γενικότερα στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία.
Την τελευταία τριετία, η Διοίκηση της Ασφαλιστικής εταιρείας Η ΕΘΝΙΚΗ ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιοργάνωση της Εταιρείας βελτιώνοντας ταυτόχρονα το μερίδιο αγοράς και την αποδοτικότητα της Εταιρείας. Στην κατεύθυνση αυτή εντοπίστηκαν και αξιοποιήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην εσωτερική αγορά και διεθνώς, με έμφαση στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα, καθώς και δυνατότητες για περαιτέρω λειτουργική αποτελεσματικότητα.
Η Εθνική Τράπεζα προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της Ασφαλιστικής εταιρείας Η ΕΘΝΙΚΗ και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών της, αποφάσισε να διερευνήσει τη δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας με διεθνή ασφαλιστικό οίκο με στόχο την υλοποίηση του φιλόδοξου Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ομίλου στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδίως στον τομέα των τραπεζοασφαλειών.
Για το σκοπό αυτό η Εθνική Τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε διεθνή διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου ο οποίος, θα συνεισφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση για τη διασφάλιση της επιτυχημένης περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών της Ασφαλιστικής Εθνική, τόσο στις δραστηριότητες μέσω του εταιρικού δικτύου και των πρακτόρων της στην Ελλάδα όσο και στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες στην Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και την Τουρκία, σε συνεργασία με το εκτεταμένο δίκτυο του Ομίλου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.


 

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα ΔΕΘ-Βόρεια Ελλάδα
Αφιέρωμα:Ιδιωτική Εκπαίδευση
Αφιέρωμα:Αγορά Ακινήτων
Αφιέρωμα:Corporate Banking
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία: Ανερχόμενη δύναμη στην εταιρική διακυβέρνηση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία:Σε διαρκή ανοδική πορεία οι τραπεζικές χορηγήσεις
¶ρθρο - Ελληνική οικονομία: Ζητείται διέξοδος και ελπίδα
Έρευνα - Κλαδική μελέτη της ICAP:Σε ανοδική πορεία ο κλάδος διαμεταφορών
¶ρθρο - Επιχειρηματικό περιβάλλον:Ευκαιρίες και απειλές
Έρευνα RepTrak:Toyota, Google και Ikea oι πρωταθλητές στη φήμη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: Η ατέλειωτη άνοιξη της αγοράς συναλλάγματος
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY:Ραγδαία εξάπλωση του Private Equity* στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
Ανάλυση
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site