Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2008                              

NEA THΣ AΓOPAΣ


ΕΛΤΑ:
Παγκόσμια
Διάκριση
O Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, εξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος του Συμβουλίου Ταχυδρομικής Εκμετάλλευσης (Postal Operations Council) της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) ή εν συντομία του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου, για την περίοδο 2008-2012, κατά τη διάρκεια του 24ου Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου, που διεξήχθη στη Γενεύη. Την ίδια θέση διεκδίκησαν η Μεγάλη Βρετανία και η Ελβετία, που ήταν και η διοργανώτρια χώρα του Συνεδρίου.
Το Συμβούλιο Ταχυδρομικής Εκμετάλλευσης (ΣΤΕ) είναι το πιο σημαντικό όργανο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ενός διεθνούς διακυβερνητικού Οργανισμού με 191 χώρες-μέλη, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Eθνών (OHE). Ειδικότερα, το ΣΤΕ -στο οποίο συμμετέχουν 40 χώρες-μέλη της ΠΤΕ- λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τα επιχειρησιακά, οικονομικά και εμπορικά θέματα, της παγκόσμιας ταχυδρομικής σύμβασης, καθώς και για την υλοποίηση της στρατηγικής και της αποστολής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. Έχει την ουσιαστική ευθύνη της υλοποίησης των αποφάσεων του Παγκόσμιου Συνεδρίου και της θέσπισης των κανόνων λειτουργίας της διεθνούς ταχυδρομικής αγοράς.Stephen R. Covey:
Ημερίδα περί ηγεσίας
Aναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η κορυφαία αυθεντία σε θέματα Ηγεσίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Wall Street Journal, ο Covey κατατάσσεται ως ο υπ΄ αριθμόν 10 των κορυφαίων 100 σύγχρονων Business Gurus. Ο Dr Covey είναι ο συγγραφέας αρκετών αναγνωρισμένων βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς bestseller, The 7 Habits of Highly Effective People που έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα, σε όλο τον κόσμο, μεταφρασμένο σε 38 γλώσσες. Άλλα βιβλία που έχει συγγράψει ο Dr. Covey και έγιναν bestsellers περιλαμβάνουν τα First Things First, Principle-Centered Leadership, με πωλήσεις που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο, The 7 Habits of Highly Effective Families και The 8th Habit: From Effectiveness to Greatness.
O Dr Covey, έρχεται στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου 2008, για πρώτη φορά και θα μιλήσει στο Κέντρο Τεχνών στο ACS, σε μια μοναδική Ημερίδα που διοργανώνει η ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΕ, με θέμα: “The 7 Habits of Highly Effective People: Great Leaders, Great Teams, Great Results”.


Groupama Φοίνιξ:
Συνεργασία με Euromedica
H Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστική διεύρυνε τις στρατηγικές της συνεργασίες στον τομέα της Υγείας υπογράφοντας συμφωνία με τον Όμιλο Euromedica. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η Groupama Φοίνιξ από 1η Σεπτεμβρίου 2008 θα είναι συμβεβλημένη με Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κλινικές, καλύπτοντας απευθείας τους ασφαλισμένους της, στις περιπτώσεις νοσηλείας. Συγκεκριμένα η συνεργασία αφορά: την Κλινική «Αθήναιον Α΄» στην Αθήνα, τον «Κυανού Σταυρό», τη «Γενική Κλινική» και την «Κεντρική Κλινική» στην Θεσσαλονίκη, την Γενική Κλινική «Κυανούς Σταυρός» στην Λάρισα, την Κλινική «Ζωοδόχος Πηγή» στην Κοζάνη και την «Γενική Κλινική Δωδεκανήσου» στην Ρόδο.Allianz: Θετικά αποτελέσματα
Aνοδικά κινήθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2008 όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Allianz Ελλάδος, επιτρέποντας στην εταιρεία να διατηρεί τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά. Ειδικότερα, βάσει Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, η Allianz Ελλάδος στο α΄ εξάμηνο του 2008 εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 5,5 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 100,6 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, σε πλήρη ταύτιση με τους οικονομικούς στόχους της χρονιάς, η παραγωγή ασφαλίστρων Ατομικών Συμβολαίων Ζωής παρουσίασε αύξηση 5,5%, οι Ομαδικές Ασφαλίσεις 10,1% και η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Αυτοκινήτου 10,7%. Η παραγωγή Γενικών Ασφαλίσεων ανήλθε στα 41,2 εκατ. ευρώ και η δραστηριότητα Ζωής στα 59,9 εκατ. ευρώ.
"Σημαντική συμβολή στην κερδοφορία μας, πέραν της σωστής επενδυτική τοποθέτησής μας από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, έχει η ακόμα ορθολογικότερη διαχείριση των ασφαλιστικών κινδύνων, που μας επιτρέπει να διατηρούμε υψηλά επίπεδα αποθεματοποίησης προς όφελος των πελατών μας" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου.Enel:
Νέα «καθαρή» μονάδα
O Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Claudio Scajola παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων της πρώτης από τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του εργοστασίου της Enel στην Τσιβιταβέκια, αφού προηγήθηκε επίσκεψη σε όλες τις εγκαταστάσεις. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Gianni Letta, ο Πρόεδρος της περιφέρειας του Λάτσιο Piero Marrazzo, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της Enel με επικεφαλής τον Πρόεδρο Piero Gnudi και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Fulvio Conti, καθώς και μέλη τοπικών και περιφερειακών αρχών.
«Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού της Torrevaldaliga Nord», δήλωσε ο Fulvio Conti, «συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διαφοροποίηση των πηγών του ενεργειακού δυναμικού της χώρας και στην ασφάλεια της παροχής, στη μείωση των εκπομπών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιταλικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρισμού, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πολιτική ενέργειας».
Η ανακαινισμένη μονάδα θα καλύπτει το 50% των αναγκών σε ηλεκτρισμό της περιοχής του Λάτσιο, που αντιστοιχεί στο περίπου 4% της εγχώριας κατανάλωσης.Interamerican:
Διακοπές στη Ρόδο
Eπιβράβευση των συνεργατών της για τις παραγωγικές επιδόσεις τους αποτέλεσε το ταξίδι διακοπών που οργάνωσε η Interamerican στη Ρόδο, από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου.
Το ταξίδι συνδύασε αναψυχή με συνεδριάσεις για επαγγελματικά θέματα, κατά τις οποίες στελέχη του Ομίλου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. A. Hegarty και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γ. Κώτσαλο, παρουσίασαν την πορεία, τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τους στόχους της Interamerican.
Κατά την παραμονή στη Ρόδο η διοίκηση της Interamerican, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» προσέφερε ένα σύγχρονου απηνιδωτή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου για την κάλυψη ανάγκης πρώτων βοηθειών σε καρδιακά επεισόδια.Emirates Airline:
Τέταρτο βραβείο Skytrax 
H Emirates δέχτηκε, για άλλη μια φορά, επαίνους για την καινοτόμο εν πτήσει τεχνολογία της, κατακτώντας, για τέταρτο διαδοχικό έτος, τo αναγνωρισμένο βραβείο Skytrax 2008, το οποίο αφορά στο «Καλύτερο Σύστημα Ψυχαγωγίας Αεροπορικής Εταιρίας».
Τα συστήματα ice (ακρωνύμιο των λέξεων information, communication και entertainment) και ice Digital Widescreen έλαβαν κορυφαίες διακρίσεις, βάσει μια έρευνας που διεξήχθη ανάμεσα σε επιβάτες, από τον Skytrax. Από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια ταξιδιώτες, από 93 υπηκοότητες, συμμετείχαν στην παγκόσμια έρευνα, World Airline Survey, του Skytrax, η οποία κάλυψε διάφορους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας.
Το 2003, η Emirates εισήγαγε το σύστημα ice και σύντομα το ανέπτυξε ως το κυρίαρχο σύστημα ψυχαγωγίας της αεροπορικής βιομηχανίας. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους εκατοντάδες ταινίες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, με περισσότερα από 600 κανάλια ψυχαγωγίας. Το περιεχόμενο διατίθεται σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων της αγγλικής, της αραβικής, της Hindi, της Urdu, της κινέζικής και της ιαπωνικής.Tetra Pak:
Επένδυση
στην Ιταλία
H Tetra Pak, πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο της χάρτινης συσκευασίας και των ολοκληρωμένων συστημάτων επεξεργασίας και διανομής τροφίμων, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 26 εκατ. ευρώ σε νέo τεχνολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και κατασκευής υλικού συσκευασίας στις εγκαταστάσεις της, στη Rubiera της Ιταλίας. Ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός θα αυξήσει τη δυνατότητα εκτύπωσης και κατασκευής του υλικού συσκευασίας κατά 25% και 30% αντίστοιχα- προσφέροντας τελικά καλύτερη ποιότητα, ταχύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες.
Ο νέος εξοπλισμός θα αρχίσει την παραγωγή τον Μάρτιο του 2009 και θα ενισχύσει τη δυναμική της παραγωγής από 3 δισ. συσκευασίες που είναι σήμερα, σε περίπου 4 δισεκατομμύρια το 2009, προσφέροντας στους πελάτες υψηλότερη ποιότητα και απόδοση.
Ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και θα απελευθερώνει μειωμένο CO2 σε σχέση με τον προηγούμενο. Αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της εταιρίας, η οποία παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για 10% συνολική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι το 2010.Infolex:
Συνεργασία με Dionic
ΗΗ Infolex προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Dionic, η οποία από τις 8 Σεπτεμβρίου προστέθηκε στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων διανομέων των εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων Lexmark στην ελληνική αγορά. Στόχο της Infolex αποτελεί η πλήρης διαθεσιμότητα των προϊόντων στο δίκτυο μεταπωλητών, καθώς και η εκτενής γεωγραφική κάλυψη σε ότι αφορά τα σημεία διάθεσης των προϊόντων.


 

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα ΔΕΘ-Βόρεια Ελλάδα
Αφιέρωμα:Ιδιωτική Εκπαίδευση
Αφιέρωμα:Αγορά Ακινήτων
Αφιέρωμα:Corporate Banking
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία: Ανερχόμενη δύναμη στην εταιρική διακυβέρνηση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY - Τουρκία:Σε διαρκή ανοδική πορεία οι τραπεζικές χορηγήσεις
¶ρθρο - Ελληνική οικονομία: Ζητείται διέξοδος και ελπίδα
Έρευνα - Κλαδική μελέτη της ICAP:Σε ανοδική πορεία ο κλάδος διαμεταφορών
¶ρθρο - Επιχειρηματικό περιβάλλον:Ευκαιρίες και απειλές
Έρευνα RepTrak:Toyota, Google και Ikea oι πρωταθλητές στη φήμη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: Η ατέλειωτη άνοιξη της αγοράς συναλλάγματος
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY:Ραγδαία εξάπλωση του Private Equity* στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
Ανάλυση
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site