Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2008                              

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Oxygen Capital Management:
Νέο Venture Capital Fund


Εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας


Στη σύσταση venture capital fund προχώρησε η εταιρία Oxygen Capital Management AE, συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και άλλους σημαντικούς Έλληνες επενδυτές.
Το κεφάλαιο αυτό στοχεύει στην επίτευξη υψηλών μεσοπρόθεσμων αποδόσεων για τους μετόχους του, συμμετέχοντας μέσω αυξήσεων κεφαλαίου σε δυναμικές ελληνικές μικρομεσαίες εταιρείες από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Έμφαση θα δοθεί σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ψηφιακών μέσων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και των ψηφιακών υπηρεσιών γενικότερα.
«Η έναρξη λειτουργίας του Oxygen TANEO NeoVentures, αν και πραγματοποιείται σε ένα εξαιρετικά δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων και την πεποίθησή μας ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχουν ευκαιρίες για επιτυχημένες επενδύσεις στην Ελληνική αγορά», δήλωσε ο κ. Βίκτωρ Ρέστης με αφορμή τη σύσταση του fund.
Ο κ. Νικόλαος Χαριτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ δήλωσε: «Η συνεργασία του ΤΑΝΕΟ με δυναμικούς Έλληνες επενδυτές, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, φιλοδοξούμε ότι θα αναδείξει άμεσα τις ανεξάντλητες επενδυτικές μας ευκαιρίες».
Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη δυναμική των γειτονικών χωρών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Oxygen Capital Management AE αναζητά και υποστηρίζει αξιόπιστα επιχειρηματικά σχήματα με αποδεδειγμένες ικανότητες και ισχυρές φιλοδοξίες επιδιώκοντας να διαμορφώσει μαζί τους στενή εταιρική σχέση, με προφανή αναπτυξιακά οφέλη. Ιδιαίτερα η ψηφιακή σύγκλιση, η οποία έχει πλέον δρομολογηθεί και στην Ελλάδα, δημιουργεί ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές δράσεις, που προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα και ενισχύουν τον ανταγωνισμό.
Το νέο fund Oxygen TANEO NeoVentures, με υπό διαχείριση κεφάλαια που αναμένεται να ανέλθουν έως τα 30 εκατ. ευρώ, είναι ήδη σε λειτουργία και Διευθυντής Επενδύσεων της διαχειρίστριας εταιρίας Οxygen Capital Management AE έχει οριστεί ο κύριος Σπύρος Τραχάνης.Όμιλος Globo:
Εντυπωσιακά αποτελέσματα


Νέο πρωτοποριακό προϊόν προαναγγέλλει η εισηγμένη στην αγορά, ΑΙΜ του Λονδίνου, ελληνική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού e-business


Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ελληνικού Ομίλου Globo, εισηγμένου στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (GBO:LN, www.globoplc.com), για το α’ εξάμηνο του 2008. Οι βασικοί οικονομικοί δείκτες κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 76% φτάνοντας τα 7,21 εκατ. ευρώ έναντι 4,09 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2007 ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 115% φτάνοντας τα 0,86 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.
Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε: «Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο οφείλονται στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία που έχει ως αποτέλεσμα την ανάληψη σημαντικού αριθμού έργων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στον χώρο του Software as a Service (S.a.a.S.). Οι προβλέψεις μας για το τρέχον έτος υποστηρίζονται από υπογεγραμμένες συμβάσεις έργων σε εξέλιξη με ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο Όμιλος συνεχίζει την έντονη εμπορική του δραστηριότητα εισερχόμενη στο δεύτερο και παραδοσιακά ισχυρότερο εξάμηνο του έτους. Παράλληλα κατά το πρώτο εξάμηνο ιδρύσαμε τη θυγατρική μας στη Ρουμανία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ίδρυση θυγατρικών στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Ταυτόχρονα ο Όμιλος συνεχίζει την επενδυτική του δραστηριότητα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών με έμφαση στη διάθεση υπηρεσιών λογισμικού πάνω από ενσύρματα και ασύρματα ευζωνικά δίκτυα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα νέο, παγκοσμίως πρωτοποριακό προϊόν που απευθύνεται στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας και Internet».
Η Globo ιδρύθηκε το 1997 και κατατάσσεται στις κορυφαίες ελληνικές εταιρίες στο χώρο της ανάπτυξης επιχειρηματικού λογισμικού e-business ενώ χαρακτηρίζεται από διαρκή και αυξανόμενη δραστηριότητα και κερδοφορία. Οι λύσεις της εταιρείας εξυπηρετούν καθημερινές επιχειρηματικές ανάγκες και περιλαμβάνουν λογισμικά προϊόντα (Content management, Intranets, Workflow management, ERP, CRM, Document Management) καθώς και υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet (Wireless Hotspots).


 

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - South-East Europe Investment Conference 2008
Αφιέρωμα: Asset Managemnet
Αφιέρωμα: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Αφιέρωμα: Αμυντική Βιομηχανία
Αφιέρωμα: Αγορά Διαδικτύου
Επικαιρότητα
Φάκελοι
¶ρθρο: Προβλέπονται συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών
Αποκλειστικότητα Euromoney - Πώς τα κατάφερε η Goldman Sachs:Στη διαχείριση κινδύνου "παίζει μπάλα" μόνη της
Αποκλειστικότητα Euromoney: Η κρίση των ακινήτων, γόνιμο έδαφος για τα Κρατικά Επενδυτικά Κεφάλαια
¶ρθρο: Η μετάβαση στα ΔΠΧΠ και η επίδρασή της στις εταιρίες του κλάδου τεχνολογίας του ΧΑ
Έρευνα της Stat Bank: ¶νω των 11 δισ. ευρώ ο τζίρος της αγοράς αυτοκινήτου
Έρευνα: Βιομηχανία "δύο ταχυτήτων" η ελληνική τουριστική αγορά
Επενδυτικά Θέματα
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Νέα της Αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site