Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2008                              

Στιγμές από τη ΣοφοκλέουςΕθνική Τράπεζα: Όταν ο ισχυρότερος τίτλος του ελληνικού χρηματιστηρίου υποχρεώνεται σε τόσο μεγάλη πτώση και σε τόσο έντονη μεταβλητότητα, τότε τι μπορούμε να πούμε για τακτικές αντιμετώπισης του κινδύνου; Η επέκταση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης μετατρέπεται για τις ελληνικές τράπεζες από συγκριτικό πλεονέκτημα σε παράγοντα ανασφάλειας.
Τράπεζα Κύπρου: Εντονότατη πτώση και για το μεγαλύτερο κυπριακό Συγκρότημα, για ανάλογους λόγους με αυτούς της Εθνικής Τράπεζας. Κάποιοι προσπάθησαν να αποδώσουν την έντονη αυτή πτώση στην έκθεση που υπάρχει στη Ρωσία, πλην όμως κύκλοι της αγοράς την αποδίδουν στη «ρηχότητα» του κυπριακού χρηματιστηρίου, σε μια περίοδο πρωτόγνωρης διεθνούς κρίσης.
Coca-Cola Τρία Έψιλον: 'Aλλο πράγμα είναι να αναθεωρείται δύο φορές προς τα κάτω το guidance και εντελώς άλλο, η κατρακύλα μιας μετοχής που είναι εισηγμένη σε τρία χρηματιστήρια. Μάλιστα, λόγω του αντικειμένου των δραστηριοτήτων του, ο εισηγμένος Όμιλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμυντικός απέναντι στην κρίση. Όσο και αν πρόκειται για ένα «μακροοικονομικό» χαρτί, η τιμωρία από την αγορά, ενδεχομένως να είναι και ακραία.
Ηλεκτρονική Αθηνών: Μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και πολύ υψηλό ταμείο, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί το άνοιγμα νέων καταστημάτων. Αν σ' όλα αυτά συνεκτιμήσει κάποιος και τις θετικές ταμιακές ροές, τότε αντιλαμβάνεται ότι η εισηγμένη συγκαταλέγεται στις πλέον ασφαλείς σε περιόδους κρίσης. Αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε την καταβαράθρωση της μετοχής.
Εμπορική Τράπεζα: Οι Γάλλοι είχαν δώσει 25 ευρώ για να την αγοράσουν και αν συγκρίνει κάποιος το συγκεκριμένο τίμημα με την τρέχουσα τιμή του ταμπλό, τότε αντιλαμβάνεται ότι η διαφορά είναι τεράστια. Ιδίως για μια τράπεζα που δεν έχει ανάγκη να ενταχθεί στο ταμείο στήριξης των τραπεζών και που τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε υψηλότατες προβλέψεις, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιό της.
Alapis: Η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική της αξία και όπως φαίνεται με μονοψήφιο δείκτη P/E. Η εισηγμένη προγραμματίζει νέες επενδύσεις (πχ συζητήσεις για την εξαγορά της Γερολυμάτος). Έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο δάνειο 157,5 εκατ. ευρώ. Διαθέτει ταμείο 161 εκατ. (30/6) και βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις 8,8 εκατ. ευρώ.
Byte Computers: Εταιρία πληροφορικής που διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική της αξία και με πολύ υψηλή μερισματική απόδοση. Στις 30/6 το ταμείο υπερέβαινε το σύνολο των τραπεζικών δανείων κατά 1,3 εκατ. ευρώ. Μικρή σχετικά η εξάρτησή της από έργα του δημοσίου.
Eurobank Properties: Διαπραγματεύεται με discount άνω του 50% σε σχέση με την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (τρέχουσα τιμή 4,76 ευρώ έναντι NAV που υπερβαίνει τα 11). Η εισηγμένη έχει ήδη εξασφαλίσει δανεισμό 70 εκατ. ευρώ και διαθέτει ταμείο για νέες επενδύσεις που κυμαίνεται γύρω στα 200 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που βρεθούν ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας.
ΕΥΑΘ: Η μετοχή διαπραγματεύεται με έντονα μονοψήφιο P/E καθώς η κεφαλαιοποίησή της έχει υποχωρήσει στα 99 εκατ. ευρώ και τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 6,83 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των δανείων προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, όταν παράλληλα υπάρχει και γερό ταμείο.
Πέρα από την ανυπαρξία, ουσιαστικά, δανεισμού, οι λειτουργικές ταμιακές ροές είναι θετικές (4,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο), άρα υπάρχουν άνετα περιθώρια για οσεσδήποτε επενδύσεις. Επιπλέον, η ΕΥΑΘ συγκαταλέγεται στις περισσότερο ασφαλείς εταιρίες της Σοφοκλέους, καθώς: α) δεν αντιμετωπίζει κανέναν ανταγωνισμό β) δεν υπάρχει ενδεχόμενο οι καταναλωτές να μειώσουν τη ζήτηση νερού λόγω της κρίσης γ) τα τιμολόγια ορίζονται από το κράτος.
Pasal Development: Καταβαράθρωση της μετοχής στο ταμπλό της Σοφοκλέους, με το discount έναντι της Καθαρής Αξίας του Ενεργητικού ανά μετοχή (NAV/share) να υπερβαίνει πλέον το 50%. Μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη ξεκινά η λειτουργία της «ναυαρχίδας» της εισηγμένης, του εμπορικού κέντρου Athens Heart στην Οδό Πειραιώς.

  Περιεχόμενα
Editorial
Επικαιρότητα
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ
Αφιέρωμα: Σταθερή & κινητή τηλεφωνία
Αφιέρωμα: Αγορά Αυτοκινήτου
Αφιέρωμα: Λιανικό εμπόριο
Συνέντευξη - Ανδρέας Ταπραντζής: Να μετατρέψουμε τις "αναταράξεις" σε ευκαιρίες
Συνέντευξη - Μάκης Ιωάννου: Η τεχνολογία αποτελεί «όπλο» σε περίοδο κρίσης
Θέμα: Πρόγραμμα «Θησέας»
Αποκλειστικότητα Euromoney - Με αξιολόγηση ΑΑ+ και υγιή ρευστότητα:Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες ωφελούνται από την κρίση
Αποκλειστικότητα Euromoney : Μια νέου τύπου «καθίζηση» της παγκόσμιας αγοράς τιτλοποιήσεων
Ανάλυση - Πιάνουν "πάτο" οι αποτιμήσεις:Μεγάλο μέρος του κινδύνου έχει ήδη προεξοφληθεί
Ανάλυση - Παγκόσμια Πιστωτική Κρίση:Προσδοκάται ανάκαμψη στα μέσα του 2009
Έρευνα - Αξιολόγηση από την Hellastat:Μειώνεται η φερεγγυότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Φάκελοι - Πλαίσιο: «Δρόμος αντοχής και όχι sprint»
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Παρουσιάσεις
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site