Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2008                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


Ιωάννης Πεχλιβανίδης:
Αισιοδοξία για τη Ν.Α. Ευρώπη
Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας στην ημερίδα του Euromoney


Τις εκτιμήσεις του για τις  πρόσφατες εξελίξεις και την επίδρασή τους στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και τις απόψεις του για την επόμενη μέρα, εξέθεσε ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης στην 8η ετήσια διημερίδα του Euromoney, για την Ν.Α. Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21-22 Οκτωβρίου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ειδικότερα στις δύο χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βουλγαρία και Ρουμανία, αγορές με ιδιαίτερη σημασία για την Εθνική Τράπεζα.
Χωρίς να παραβλέπει τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν από την κρίση, ο  Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε και θετικές επιπτώσεις, όπως η σημαντική μείωση των τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων, ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των οικονομιών των χωρών και για την εξέλιξη των εργασιών των θυγατρικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή.
Υπογράμμισε τη σταθερή και συνετή πιστοδοτική πολιτική που υιοθέτησε ο Όμιλος της Εθνικής τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η πολιτική αυτή υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της ισχυρής παρουσίας και αναγνωρισιμότητας που οικοδόμησε ο Όμιλος, επιτρέποντάς του να διανύσει την τωρινή περίοδο αστάθειας με ασφάλεια.  Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας διαθέτει σύνολο ενεργητικού 95 δισ. ευρώ, σχέση δανείων καταθέσεων 94% και άνω των 1.650 καταστημάτων σε Ελλάδα, Τουρκία και Ν.Α. Ευρώπη.
«Είμαστε αισιόδοξοι για τις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Πεχλιβανίδης και έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η Εθνική Τράπεζα, με την υπερβάλλουσα και τόσο πολύτιμη όσο και σπάνια, υπό τις παρούσες συνθήκες, ρευστότητα που διαθέτει, καθώς και με την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, είναι σε θέση να απορροφήσει εύκολα τη βραχυχρόνια μεταβλητότητα που αναμένεται κατά τους επόμενους μήνες».Συνέδριο Σ.Ο.Ε.Λ.:
Ορκωτοί Λογιστές και Εποπτικές Αρχές σε περιόδους κρίσεων
Στην Αθήνα, στις 8 Νοεμβρίου 2008


Το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) διοργανώνει το 7ο Συνέδριό του με θέμα «Ο ρόλος των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Εποπτικών Αρχών σε περιόδους οικονομικών κρίσεων».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008, στο «Κτήμα Πεντελικόν» στην Βαρυμπόμπη (από ώρα 10.00-12.00 και από ώρα 12.00-14.00 θα ακολουθήσουν οι Απονομές των Αδειών Ασκήσεως Επαγγέλματος στους νέους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές και των Μεταπτυχιακών Επαγγελματικών Τίτλων Κατάρτισης Ελεγκτών Λογιστών). Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή ιδεών για το ρόλο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και των Εποπτικών Αρχών στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Στο Συνέδριο έχουν κληθεί και θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, προσωπικότητες του ελεγκτικού θεσμού και του επιχειρηματικού κόσμου.  Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του Publ_c Interest Overs_ght Board (PIOB) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών IFAC Καθηγητής κ. Σταύρος Θωμαδάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) κ. Παναγιώτης (Τάκης) Ζαφειρόπουλος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Γιάγκος Χαραλάμπους.3o PANHOL Real Estate Forum:
Συμβιβασμός
οικοπεδούχων,
κατασκευαστών
Σημαντικές επενδύσεις στη Ρουμανία


Με κεντρικό θέμα την αγορά Real Estate στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2008 το 3ο PANHOL Real Estate Forum, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.
O αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PANHOL κ. Ιωάννης Παναγιωτίδης, τόνισε ότι - για να ξεπεραστούν οι κραδασμοί από την οικοδομική κρίση - απαιτούνται συμβιβασμί: από ιδιοκτήτες ακινήτων, που επιβάλλεται να «νερώσουν το κρασί» τους ως προς τα τιμήματα που ζητούν, από κατασκευαστές / developers, που δεν πρέπει να επιδιώκουν υπέρμετρο κέρδος, από τις τράπεζες που πρέπει να διευκολύνουν αναλόγως την αγορά.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάσθηκε το πρώτο project της Σωκράτης Παναγιωτίδης Αναπτύξεις Ακινήτων Α.Ε. – PANHOL developments, οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης στο Ανατολικό Βουκουρέστι, που θα υλοποιηθεί από τη ρουμανική θυγατρική του ομίλου. Το έργο, επένδυσης 70.000.000 ευρώ, θα αποτελείται από 730 διαμερίσματα και εμπορικούς χώρους, ενώ θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2009 και πρόκειται να παραδοθεί μέχρι την άνοιξη του  2012. Το 2ο έργο της εταιρίας, πολυόροφο κτήριο γραφείων – καταστημάτων στο κέντρο του Βουκουρεστίου, επένδυσης 70.000.000 ευρώ, θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2009.
Ίδρυμα Marfin:
Για την κοινωνία
και το περιβάλλον
Συστάθηκε αστική μη κερδοσκοπική εταιρία


Ανακοινώθηκε η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο «Ίδρυμα Marfin» ή «Marfin Foundation», η οποία συστάθηκε από την MIG, την MPB και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι:
α) η χρηματοδότηση, η συμμετοχή και η στήριξη κοινωφελών έργων, πρωτοβουλιών και προσπαθειών στους τομείς της υγείας, της επιστήμης, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος, και η ενίσχυση, υλική και ηθική, της πνευματικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και κοινωνικής πρωτοβουλίας.
β) η χρηματοδότηση, η συμμετοχή και η στήριξη πάσης φύσεως έργων, πρωτοβουλιών και προσπαθειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναφέρονται στη συμπαράσταση και ενίσχυση, οικονομική και μη, ατόμων με περιορισμένους πόρους, με στόχο τη βελτίωση των παρεχομένων σε αυτά υπηρεσιών υγείας, την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξή τους.
Μεταξύ των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος περιλαμβάνονται:
> Μαραθώνιος Αγάπης για τα παιδιά 2008, σε συνεργασία με την Marfin Egnatia Bank.
> sHOPE: Αποθήκη στην οποία εργαζόμενοι στις εταιρίες του Ομίλου προσφέρουν ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα είδη, τα οποία ακολούθως προσφέρονται σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
> Ενίσχυση οικογενειών που επλήγησαν από έκτακτες συνθήκες και φυσικές καταστροφές.
> Βραβεία και υποτροφίες.
> Αρωγή σε κοινωφελή νομικά πρόσωπα.
> Διοργάνωση συνεδρίων κ.ά. εκδηλώσεων, καθώς και παραγωγή εντύπου και οπτικοακουστικού υλικού.Αθηναϊκή
Ζυθοποιία:
Πορεία αειφόρου ανάπτυξης
Αύξησε τις προμήθειες ελληνικού κριθαριού


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε την έκδοση της πρώτης έκθεσης αειφόρου ανάπτυξης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου.
Ο κ. Jac van Herpen, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, ανέφερε: «Η αποδοτική διαχείριση οικονομικών πόρων και οι αξίες μας αποτελούν την "πυξίδα" μας στην επιχειρηματική μας διαδρομή. Η διαφάνεια, η ευθύνη, η δέσμευση και η επιθυμία να 'κάνουμε τη διαφορά', είναι η κινητήριος δύναμη στην πορεία των 45 χρόνων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας».
Όπως παρουσιάζεται στην έκθεση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία:
> Λειτουργεί και αναπτύσσει προγράμματα για τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων και την ορθολογικότερη χρήση νερού και ενέργειας.
> Τονώνει την ελληνική οικονομία, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την απασχόληση αλλά και τονώνοντας την τοπική οικονομία. Το τελευταίο αποτυπώνεται στην πρόσφατη πρωτοβουλία της εταιρίας για αύξηση της προμήθειας του εγχωρίως παραγόμενου κριθαριού μέσω συμφωνιών συμβολαιακής καλλιέργειας, αναπτύσσοντας έτσι σχέσεις ευθύνης και εμπιστοσύνης με τους Έλληνες αγρότες.
> Εστιάζοντας στην επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων της, και εφαρμόζοντας τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας του Ομίλου Heineken, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. προσανατολίζει τους ανθρώπους της σε υψηλή απόδοση, συνεχή μάθηση και βελτίωση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εξελιχθούν επαγγελματικά αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους μέσα στην εταιρεία.
> Προτρέπει ενεργά την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.


 


Stephen R. Covey:
Σπουδαίοι ηγέτες, σπουδαία αποτελέσματα

Τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στην ημερίδα της Πρόθεσης


Ο Dr. Stephen Covey, μέσα σε μία περίοδο όπου η επικαιρότητα κατακλύζεται από τη διεθνή οικονομική κρίση, μετέδωσε μήνυμα αισιοδοξίας στους 550 συμμετέχοντες της Ημερίδας που διοργάνωσε η Πρόθεση στο αμφιθέατρο του Κέντρου Τεχνών στο ACS, στις 22 Οκτωβρίου.
Μίλησε για την ηθική της προσωπικότητας που πρέπει να αντικαταστήσει την ηθική της συμπεριφοράς, καθώς και για τη δύναμη των ομάδων όπου τα μειονεκτήματα του κάθε μέλους εξισορροπούνται από τα προτερήματα των υπολοίπων.
Στους συμμετέχοντες στην ημερίδα δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν ποια είναι τα «χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού ηγέτη», σύμφωνα με τις απόψεις του συνόλου των συνέδρων. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που αποτελεί μέρος ερευνητικού έργου που έχει αναλάβει η καθηγήτρια κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή με ειδική ομάδα συνεργατών της από το Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η Ημερίδα. Τη στατιστική ανάλυση των ερωτηματολογίων επιμελήθηκε η εταιρεία Inventive με την επιστημονική επίβλεψη της παραπάνω ομάδας.
Ο Dr Covey είναι συγγραφέας αναγνωρισμένων βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς bestseller, The 7 Habits of Highly Effective People που έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα, σε όλο τον κόσμο, μεταφρασμένο σε 38 γλώσσες.


 

  Περιεχόμενα
Editorial
Επικαιρότητα
Επενδύσεις Προτάσεις Αγοράς
Στιγμές από τη Σοφοκλέους
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ
Αφιέρωμα: Σταθερή & κινητή τηλεφωνία
Αφιέρωμα: Αγορά Αυτοκινήτου
Αφιέρωμα: Λιανικό εμπόριο
Συνέντευξη - Ανδρέας Ταπραντζής: Να μετατρέψουμε τις "αναταράξεις" σε ευκαιρίες
Συνέντευξη - Μάκης Ιωάννου: Η τεχνολογία αποτελεί «όπλο» σε περίοδο κρίσης
Θέμα: Πρόγραμμα «Θησέας»
Αποκλειστικότητα Euromoney - Με αξιολόγηση ΑΑ+ και υγιή ρευστότητα:Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες ωφελούνται από την κρίση
Αποκλειστικότητα Euromoney : Μια νέου τύπου «καθίζηση» της παγκόσμιας αγοράς τιτλοποιήσεων
Ανάλυση - Πιάνουν "πάτο" οι αποτιμήσεις:Μεγάλο μέρος του κινδύνου έχει ήδη προεξοφληθεί
Ανάλυση - Παγκόσμια Πιστωτική Κρίση:Προσδοκάται ανάκαμψη στα μέσα του 2009
Έρευνα - Αξιολόγηση από την Hellastat:Μειώνεται η φερεγγυότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Φάκελοι - Πλαίσιο: «Δρόμος αντοχής και όχι sprint»
Στα ενδότερα της οδού Σοφοκλέους
Παρουσιάσεις
Νέα της αγοράς
Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου...

 Όροι και προϋποθέσεις του site