Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2008                              

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


ΕΥΑΘ: Κέρδισε αρκετούς «πόντους» το τελευταίο διάστημα στο ταμπλό της Σοφοκλέους, καθώς έπεισε την αγορά, ότι συγκαταλέγεται όχι  μόνο στις μετοχές με μονοψήφιο P/E, αλλά και σε εκείνες με το χαμηλότερο βαθμό κινδύνου. Πράγμα, καθόλου ευκαταφρόνητο στην εποχή μας.

Τράπεζα Κύπρου: Η αγορά φαίνεται να τιμωρεί αυστηρά τη μετοχή, λόγω της εξαγοράς της ρωσικής τράπεζας Uniastrum Bank, ή ακόμη και γιατί φοβάται κάποια στιγμή παρενέργεια στις καταθέσεις από το εξωτερικό. Παράγοντες πάντως της κυπριακής αγοράς, υποστηρίζουν ότι οι φόβοι της αγοράς είναι υπερβολικοί και το θέμα του κινδύνου διογκωμένο.

Marfin Investment Group: Τα διαθέσιμα της εισηγμένης ανέρχονται σε 1,2 δις ευρώ και δρομολογούνται να γίνουν κινήσεις με στόχο την αύξησή τους στα 2 δις ευρώ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε όλες οι συμμετοχές της MIG θα αποτιμώνται στο ταμπλό μόλις 200-300 εκατ. ευρώ, οπότε λογικά θα δούμε και κάποιο rebound στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Φουρλής Συμμετοχών: Ιδιαίτερα αδύναμος ο τίτλος στο ταμπλό, υποχωρώντας έντονα. Στην τρέχουσα τιμή της μετοχής έχει ήδη προεξοφληθεί ένα σαφώς δυσμενές σενάριο για την μελλοντική πορεία της εισηγμένης, σενάριο όμως με το οποίο διαφωνεί η διοίκηση του Ομίλου. Το μέλλον τελικά θα δείξει ποιος θα έχει δίκιο: οι αναλυτές ή η διοίκηση;

ΟΤΕ: Από τις μετοχές που συγκαταλέγονται στη λίστα με το χαμηλότερο κίνδυνο: ισχυρό μετοχικό σχήμα, διατηρησιμότητα των φετινών κερδών και το 2009, ενώ η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη στρατηγική συνεργασία με τους Γερμανούς της Deutsche Telecom.

Ελλάκτωρ: Θεωρητικά θα πρέπει -μαζί με τις άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου- να συγκαταλέγεται στις μετοχές χαμηλού κινδύνου, λόγω του πολύ υψηλού ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων και των πολλών αυτοχρηματοδοτούμενων συμβάσεων. Παρόλα αυτά, στο ταμπλό συνεχίζει να «υποφέρει», παραμένοντας αρκετά κοντά στο χαμηλό του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Αλουμύλ-Μυλωνάς: Θετική έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι στο εννεάμηνο συνέχισε να παρουσιάζει ανοδικά κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Πολύ ελκυστικός ο δείκτης P/E, με την αγορά ωστόσο να φοβάται το κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η ζήτηση για προφίλ αλουμινίου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια (ιδιαίτερα σε Βουλγαρία και Ρουμανία).

Σφακιανάκης: Αν κάποιος συγκρίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης και τα κέρδη του εννεαμήνου θα καταλήξει σε ένα P/E μεταξύ του 2 και του 3. Όσο και αν κάποια φετινά κέρδη είναι μη επαναλαμβανόμενα, ο συγκεκριμένος δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Επιφυλακτικότητα πάντως υπάρχει στην αγορά για τη μελλοντική πορεία της ζήτησης στην αγορά αυτοκινήτων και για το δανεισμό.

Ζάμπα: Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι χαμηλότερη από το ύψος των διαθεσίμων της, με τον τραπεζικό της δανεισμό να είναι μηδενικός. Τι θα μπορούσε να συμβεί θεωρητικά; Η διοίκηση να αποφασίσει επιστροφή κεφαλαίου όσο η τρέχουσα τιμή της μετοχής και στη συνέχεια να απομείνουν κάποια μετρητά, η μικρή δραστηριότητα στα κλιματιστικά, η σημαντική ακίνητη περιουσία και το «όχημα»...

Motor Oil: Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν μια περιορισμένη υποχώρηση κερδών το 2009 και στη συνέχεια ανάκαμψη επιδόσεων από το 2010 και μετά, κυρίως γιατί θα δούμε μια σημαντική άνοδο του παραγόμενου όγκου προϊόντων στα διυλιστήρια της εισηγμένης εταιρίας. Και αυτό χωρίς να συνυπολογίζουμε το 2009 κέρδη από αποθέματα.

  Περιεχόμενα
Editorial: Εν αρχή...
Επικαιρότητα - 2009: Ένα έτος...έτοιμο για όλα!
Προτάσεις Αγοράς - Σοφοκλέους: Οι παράμετροι του νέου «στοιχήματος»
Στιγμιότυπα από τη Σοφοκλέους
Συνέντευξη: Bram Boon - Διευθύνων Σύμβουλος ING Ελλάδος
Θέμα: Τράπεζες - Από τη ραγδαία επέκταση στη βαλκανική...υποχώρηση
Θέμα: Εμπορικά κέντρα - Τα malls πληθαίνουν παρά την κρίση
Επενδύσεις: Χρυσός - Τα γιατί και τα πως της επένδυσης στο «Βασιλιά των μετάλλων»
Αφιέρωμα: South-East Europe Investment Conference 2008
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γεώργιος Ουζούνης
Αφιέρωμα: Ασφαλιστική αγορά - Αντίσταση στην κρίση με όπλο τον κλάδο υγείας
Αφιέρωμα: Ασφαλιστική αγορά - β' μέρος
Αφιέρωμα: Αγορά τυχερών παιχνιδιών - Και η τύχη...ατυχεί λόγω συγκυρίας
Αφιέρωμα: Αγορά Leasing - Φρένο στην ανάπτυξη λόγω παγκόσμιας κρίσης
Αφιέρωμα: Πιστωτικές κάρτες - Και όμως,στην Ελλάδα είναι "φθηνές"
Αφιέρωμα: Αγορά πετρελαιοειδών - Η κρίση δεν κάμπτει τις εισηγμένες
Φάκελοι: Ελλάκτωρ - "Επίθεση" με αιχμή τον κλάδο παραχωρήσεων
Διεθνείς Αγορές
Αποκλειστικότητα Euromoney: Λεπτές ισορροπίες στις βαλκανικές τράπεζες
Αποκλειστικότητα Euromoney: Ασφαλιστικές εταιρίες - Πρόβλημα η μακροημέρευση
Άρθρο: Ραγδαία αναπτυσσόμενη η αγορά συμβολαίων επί της διαφοράς
Άρθρο: Πώς επιδρά η κρίση στις πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη
Ανάλυση: Πληθωρισμός - Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ακόμη ο πόλεμος
Στα ενδότερα του χρηματιστηρίου Αθηνών
Επενδύσεις: Forthnet - Πρώτη στην ευρυζωνικότητα και στις επενδύσεις
Παρουσιάσεις
Τα νέα της αγοράς
Δια ταύτα

 Όροι και προϋποθέσεις του site