Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2008                              


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

FORTHNET:
ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Η Forthnet, η εταιρία που έφερε το Ιnternet στην Ελλάδα, είναι σήμερα, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών της χώρας.


Αποτελώντας την επιλογή 200 χιλ. οικογενειών που την έχουν εμπιστευτεί για να καλύπτουν πλήρως τις τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες, η Forthnet κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά των LLU υπηρεσιών, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο πάροχο, τόσο σε αριθμητικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο.
Η Forthnet φέρει ποιοτικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται τόσο την ευρωστία της στην παρούσα φάση, όσο και την ανάπτυξη της μελλοντικά. Η εταιρία διαθέτει έναν ισχυρό νέο μέτοχο, εγγυημένα κεφάλαια για την ολοκλήρωση και ενδυνάμωση των επενδύσεων της και μια ξεκάθαρη στρατηγική που συνοψίζεται στην πρόταση «Broadband πρόσβαση σε όλους, σχεδόν από παντού». Όλα αυτά, αποτελούν σημαντικά σημεία διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, ενώ  αναγνωρίζονται από τους καταναλωτές που έχουν ταυτίσει την επωνυμία Forthnet με την αξιοπιστία, την ποιότητα, την καινοτομία και την προσήλωση στις ανάγκες τους.
Με κύριο όχημα την υπηρεσία Forthnet 2play, η εταιρία κυριαρχεί  στο χώρο των συνδυασμένων υπηρεσιών τηλεφωνίας και broadband ADSL, ενώ με την πρόσφατη εξαγορά των NetMed Ν.V. και Intervision (Services) B.V, κατοχύρωσε την πρωτιά  και στον κλάδο των συνδυασμένων υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικών υπηρεσιών και τηλεόρασης – περιεχομένου (3play).


ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ BROADBAND
Πέραν, όμως, του πληρέστατου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών, η Forthnet, σε πρώτη προτεραιότητα θέτει πάντα την παροχή πλήρους και ποιοτικής εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της. Για αυτό και σήμερα είναι η μόνη ιδιωτική εταιρία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, που διαθέτει δίκτυο εξειδικευμένων καταστημάτων broadband με την επωνυμία της και προσφέρει προσωπική επαφή και εξυπηρέτηση στους καταναλωτές.
Σε διάστημα μικρότερο του  έτους, η εταιρία εγκαινίασε 89 Καταστήματα Forthnet σε περισσότερες από 45 πόλεις της χώρας, προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε ελληνική οικογένεια να ζήσει πραγματικά την εμπειρία του broadband και να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις πολυδιάστατες δυνατότητες της ευρυζωνικότητας. Βέβαια, από 1ης Δεκεμβρίου, στα Καταστήματα Forthnet οι καταναλωτές, βρίσκουν και όλα τα πακέτα συνδρομής και τον απαραίτητο εξοπλισμό nova και έτσι μπορούν συνδυάσουν πραγματική ελευθερία στην επικοινωνία με τις broadband υπηρεσίες της Forthnet και μοναδικές τηλεοπτικές εμπειρίες με τη συνδρομητική τηλεόραση nova. Στόχος της Forthnet είναι έως το τέλος του έτους 100 εξειδικευμένα καταστήματα broadband με την επωνυμία της, να βρίσκονται σε λειτουργία σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο της παροχής broadband πρόσβασης σε όλους, σχεδόν από παντού, η εταιρία αναπτύσσει και το δίκτυο Forthnet HotSpot, το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων ασύρματης broadband  πρόσβασης στην Ελλάδα. Σήμερα, περισσότερα από 290 Forthnet HotSpot, λειτουργούν κυρίως σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και διασκέδασης ενώ έως το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα ξεπερνά τα 300. Στο δίκτυο Forthnet HotSpot συγκαταλέγονται πολύ γνωστές επιχειρήσεις όπως τα Starbucks, τα Kitchen Bar, τα McDonalds, η αλυσίδα ξενοδοχείων Sbokos, το ξενοδοχείο Porto Carras και πλήθος άλλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εταιριών εστίασης σε όλη την Ελλάδα, όλα τα Καταστήματα Forthnet  το σύνολο του στόλου των Μινωικών Γραμμών και το Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Περνώντας σε ζητήματα υποδομών, αξίζει να αναφερθεί ότι η Forthnet εκπονεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο τριετούς διάρκειας, ιδιωτικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, ύψους 253 εκατ. ευρώ. Σήμερα, διαθέτει για τη διασύνδεσή της με το διεθνές Internet, ενσύρματα κυκλώματα μέσω οπτικής ίνας συνολικής χωρητικότητας 12,5Gbps από Αθήνα και 2,5 Gbps από Θεσσαλονίκη, ενώ το ιδιόκτητο ADSL2+ δίκτυό της καλύπτει περισσότερες από 50 πόλεις. Στόχος της Forthnet είναι μέχρι το τέλος του έτους να προσφέρει broadband υπηρεσίες στο 80% του ελληνικού πληθυσμού.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ιδιαίτερη δραστηριότητα που σημειώνει η εταιρία στις περιοχές της Ανατολικής – Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων, στο πλαίσιο της Δράσης για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στην Περιφέρεια. Παράλληλα, με άξονα την αναδοχή του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Forthnet  ουσιαστικά αποτελεί τον κύριο πάροχο broadband υπηρεσιών στη Βόρειο Ελλάδα.


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Εν αρχή...
Επικαιρότητα - 2009: Ένα έτος...έτοιμο για όλα!
Προτάσεις Αγοράς - Σοφοκλέους: Οι παράμετροι του νέου «στοιχήματος»
Στιγμιότυπα από τη Σοφοκλέους
Συνέντευξη: Bram Boon - Διευθύνων Σύμβουλος ING Ελλάδος
Θέμα: Τράπεζες - Από τη ραγδαία επέκταση στη βαλκανική...υποχώρηση
Θέμα: Εμπορικά κέντρα - Τα malls πληθαίνουν παρά την κρίση
Επενδύσεις: Χρυσός - Τα γιατί και τα πως της επένδυσης στο «Βασιλιά των μετάλλων»
Αφιέρωμα: South-East Europe Investment Conference 2008
Αφιέρωμα: Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γεώργιος Ουζούνης
Αφιέρωμα: Ασφαλιστική αγορά - Αντίσταση στην κρίση με όπλο τον κλάδο υγείας
Αφιέρωμα: Ασφαλιστική αγορά - β' μέρος
Αφιέρωμα: Αγορά τυχερών παιχνιδιών - Και η τύχη...ατυχεί λόγω συγκυρίας
Αφιέρωμα: Αγορά Leasing - Φρένο στην ανάπτυξη λόγω παγκόσμιας κρίσης
Αφιέρωμα: Πιστωτικές κάρτες - Και όμως,στην Ελλάδα είναι "φθηνές"
Αφιέρωμα: Αγορά πετρελαιοειδών - Η κρίση δεν κάμπτει τις εισηγμένες
Φάκελοι: Ελλάκτωρ - "Επίθεση" με αιχμή τον κλάδο παραχωρήσεων
Διεθνείς Αγορές
Αποκλειστικότητα Euromoney: Λεπτές ισορροπίες στις βαλκανικές τράπεζες
Αποκλειστικότητα Euromoney: Ασφαλιστικές εταιρίες - Πρόβλημα η μακροημέρευση
¶ρθρο: Ραγδαία αναπτυσσόμενη η αγορά συμβολαίων επί της διαφοράς
¶ρθρο: Πώς επιδρά η κρίση στις πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη
Ανάλυση: Πληθωρισμός - Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ακόμη ο πόλεμος
Στα ενδότερα του χρηματιστηρίου Αθηνών
Επενδύσεις: Forthnet - Πρώτη στην ευρυζωνικότητα και στις επενδύσεις
Παρουσιάσεις
Τα νέα της αγοράς
Δια ταύτα

 Όροι και προϋποθέσεις του site