Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009                              

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


ΟΤΕ: Συγκαταλέγεται στις προτάσεις αγοράς των περισσότερων αναλυτών για το 2009: λογικό P/E, θετικό cash flow, θετικές συνέργιες από τη στρατηγική συνεργασία με τους Γερμανούς της Deutsche Telecom, πιθανή δρομολόγηση νέων προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που θα μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος. Επίσης, λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο οι ανταγωνιστές.

ΔΕΗ: «Στη μόδα» τα κρατικόχαρτα το τελευταίο διάστημα, ιδίως για την Επιχείρηση που ό,τι χειρότερο ήταν να δει από πλευράς αποτελεσμάτων, το είδε μέσα στο 2008. Η ΔΕΗ αναμένεται να αποτελέσει μέσα στη χρονιά το ισχυρότερο turn around story της Σοφοκλέους, καθώς κάτι η ραγδαία πτώση στην τιμή του πετρελαίου, κάτι τα αυξημένα τιμολόγια, κάτι οι προσπάθειες περικοπών κόστους, αναμένεται να αποδώσουν σημαντικά.

Τράπεζα Πειραιώς: Την ξεχωρίζουμε από τις άλλες τράπεζες, λόγω του θέματος που προέκυψε με την Deutsche Bank (ακολούθησε αγωγή). Η ουσία είναι ότι οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, καταφεύγοντας σε ασφαλέστερες μετοχικές επιλογές. Εξ ου, και η συνεχιζόμενη διολίσθηση του κλάδου στο ταμπλό.

Τράπεζα Κύπρου: Διαφώνησε -και αυτή- ανοιχτά με την έκθεση της Deutsche Bank, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε αγωγή. Αντίθετα, επισπεύδει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προκειμένου να «μιλήσει με στοιχεία» και να απαντήσει στην τεταμένη (γύρω από τον κλάδο) περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Αλουμύλ Μυλωνάς: Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης έχει υποχωρήσει μόλις γύρω στα 23 εκατ. ευρώ, για έναν όμιλο με «τόσα εργοστάσια σε τόσες χώρες». Ιδιαίτερα χαμηλό το P/E, ωστόσο όλοι αναμένουν ότι το 2009 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. Και οι τέσσερις εισηγμένες του κλάδου αποτιμώνται αθροιστικά στο ταμπλό, μόλις γύρω στα 80 εκατ. ευρώ!

ATE Ασφαλιστική: Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση όπου ναυαγούσε το deal με την Groupama θα βλέπαμε την τιμή της μετοχής σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η πώληση της εταιρίας σε μια πολύ δύσκολη πορεία για τον ασφαλιστικό κλάδο, θα ωφελούσε την μητρική τράπεζα και θα δημιουργούσε προοπτικές ανάπτυξης και για την ΑΓΡΑΣ.

FG Europe: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας, στελέχη της οποίας μιλούν για «ήπια διόρθωση» στα φετινά αποτελέσματα και όχι για μια μεγάλη πτώση. Το πάρα πολύ χαμηλό P/E σε συνδυασμό με την κινητικότητα στην κατά 40% θυγατρική RF Energy αξίζουν προσοχής.

Sciens: Η διαφορά μεταξύ της τρέχουσας τιμής και της καθαρής εσωτερικής αξίας της μετοχής στις 30/9/2008 (1,33 ευρώ) είναι τεράστια. Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι από τότε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις της εισηγμένης σε hedge funds αντιστοιχούν μόλις σε 8 ευρωλεπτά ανά μετοχή, ενώ ακόμη και κάποιες άλλες απομειώσεις να προκύψουν, η διαφορά θα παραμείνει τεράστια.

Pasal Development: Πολύ κάτω από την Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (NAV) η μετοχή της εταιρίας. Το μεγαλύτερο project της εισηγμένης, το εμπορικό κέντρο Athens Heart, ξεκίνησε τη λειτουργία του «σύμφωνα με τους στόχους, παρά τη δυσμενή συγκυρία», όπως υποστηρίζουν στελέχη της εισηγμένης. Φέτος, θα προχωρήσει η ευρύτερη προβολή του κέντρου, καθώς η επέκτασή του μέσα από την προσέλκυση και κινηματογράφων.

Κυριακίδης Μάρμαρα: Η συμφωνία για πώληση της θυγατρικής ΜΕΡΚΟ επιλύει το πρόβλημα ρευστότητας της εισηγμένης και επιπλέον ανακουφίζει τις τράπεζες. Ωστόσο, από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η μετοχή δεν κατάφερε να καρπωθεί οφέλη, είτε λόγω της γενικότερης επενδυτικής απραξίας στην περιφέρεια, είτε γιατί είναι γνωστό ότι η ΜΕΡΚΟ αποτελούσε το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του εισηγμένου Ομίλου. 

  Περιεχόμενα
Editorial: Αναζητώντας απαντήσεις που αξίζουν χρυσάφι
Επικαιρότητα
Προτάσεις Αγοράς: Χρηματοστήριο - το «παιχνίδι» πέρασε στους πολιτικούς!
Στιγμιότυπα από τη Σοφοκλέους
Συνέντευξη: Σπύρος Καπράλος - Πρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών
Άρθρο: Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι χρηματιστηριακές αγορές
Θέμα: Οι 4 εποχές του χρηματιστηρίου και τι «διδάσκουν» για τις επενδύσεις
Θέμα: Επενδύσεις σε ακίνητα - Αγοραστικές ευκαιρίες, ικανοποιητικές αποδόσεις
Θέμα: Προτείνεται ειδικό βαλκανικό πακέτο στήριξης
Ανάλυση Merrill Lynch: Πώς βλέπει το επενδυτικό 2009 ο Gary Dugan της Merrill Lynch
Αφιέρωμα: Εταιρίες Δημοσίου
Παρουσίαση: Ο νομπελίστας P.Krugman για την οικονομική κρίση
Αφιέρωμα: South-East Europe Insurance Conference 2008
Παρουσίαση: ΧΡΗΜΑ & INSURANCE WORLD - Νέες κσι ανανεωμένες εκδόσεις της Metaholding
Αφιέρωμα: Αγορά μαζικής εστίασης
Παρουσίαση: IDC Security Roadshow 2009
Αφιέρωμα: Καταθετικά προϊόντα τραπεζών
Αφιέρωμα: Αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων
Διεθνείς Αγορές: 2009, με βαρυχειμωνιά
Ανάλυση Schroders: Πως βγήκαν οι αγορές από τις προηγούμενες υφέσεις
Αποκλειστικότητα Euromoney: Πως οι εταιρείες θα επιβιώσουν όσο διαρκεί η κρίση ρευστότητας
Ανάλυση BlackRock: Οι προοπτικές του 2009
Στα ενδότερα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Τα νέα της αγοράς
Δια ταύτα...: Μάλλον, για χλωμό το βλέπουμε

 Όροι και προϋποθέσεις του site