Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος - Αύγουστος 2007                               Τεύχος 334

Η ευρύτατη γκάμα των προϊόντων, σε συνδυασμό με το ότι οι αποδόσεις υπερβαίνουν πλέον το επίπεδο του πληθωρισμού, εξηγούν γιατί έχει τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.


Του Τάσου Παπανικόλα


Η προ μηνών κίνηση της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας να αυξήσουν σημαντικά -έως και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις- τα επιτόκια ταμιευτηρίου, «τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα», επαναφέροντας ως θέμα συζήτησης τις «ξεχασμένες» εδώ και χρόνια, καταθέσεις.
Δύο είναι τα νέα δεδομένα:
Πρώτον, ότι μετά από αρκετά χρόνια, τα επιτόκια των καταθέσεων (κυρίως των προθεσμιακών, αλλά ορισμένων άλλων κατηγοριών) άρχισαν είτε να καλύπτουν, είτε ακόμη και να υπερκαλύπτουν το επίπεδο του πληθωρισμού. Αυτό συνέβη για δύο λόγους: Πρώτον, λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και δεύτερον, στην κάποια περιορισμένη φετινή υποχώρηση του πληθωρισμού, κυρίως λόγω της υποχώρησης της τιμής των καυσίμων.
Παράλληλα, ενώ μέχρι πρότινος πολλοί υποστήριζαν ότι σε μεγάλο βαθμό ο ανταγωνισμός των τραπεζών θα διεξαχθεί στο μέτωπο των επιτοκίων χορηγήσεων, σήμερα αυξάνονται οι απόψεις που μιλούν για «μάχες στο πεδίο των καταθέσεων».
Δεν είναι μόνο το επίπεδο των επιτοκίων, που επιστρατεύεται προκειμένου να προσελκυσθούν καταθέσεις. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε:
. Προϊόντα των τραπεζών, που συνδυάζουν δεσμευμένες καταθέσεις, αλλά με μεγαλύτερη ρευστότητα, όπως για παράδειγμα, οι λογαριασμοί notice accounts (ανάληψη μετά από προειδοποίηση κάποιων ημερών), δεσμευμένες καταθέσεις με μηνιαία καταβολή τόκων ή και προκαταβολή τόκων, κ.λπ.
. Καταθετικά προϊόντα με ελκυστικές αποδόσεις, μέρος των οποίων τοποθετείται σε άλλου είδους επενδύσεις, όπως για παράδειγμα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.
. Καταθετικά προϊόντα που συνδυάζουν ταμιευτήριο και δεσμευμένες καταθέσεις.
. Προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, που μπορούν να οδηγήσουν -κάτω από προύποθέσεις- σε υψηλές αποδόσεις.
. Λογαριασμούς μισθοδοσίας με υψηλότερα επιτόκια και κίνητρα για την απόκτηση και άλλων προϊόντων της τράπεζας, σε ελκυστικότερη τιμή.
. Συνεργασία των τραπεζών με τις συγγενείς ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να προσφερθούν προϊόντα bancassurance, προϊόντα δηλαδή μακροπρόθεσμης μεν διάρκειας, τα οποία συχνά προσέφεραν είτε εγγυημένη ετήσια απόδοση της τάξεως έως και του 3,35% (εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο), είτε άλλου είδους εγγυήσεις.
Η ουσία είναι ότι οι τράπεζες έχουν μπροστά τους μια ισχυρή ζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, με τη λιανική τραπεζική να προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται με ρυθμούς της τάξεως του 15% έως 20% κατά την επόμενη τριετία, αλλά και τα Βαλκάνια, εκεί όπου οι προοπτικές της ζήτησης για δάνεια είναι ακόμη πιο υψηλές.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λογικό είναι οι τράπεζες να αναζητούν πρόθετο χρήμα, τόσο μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, όσο και μέσα από αυξημένες καταθέσεις.
Και αυτό που επίσης βλέπουμε από τα επίσημα στοιχεία είναι ότι κατά τα τελευταία χρόνια, οι καταθέσεις των τραπεζών αυξήθηκαν με σημαντικούς ρυθμούς, καθώς ο μέσος Έλληνας απέφυγε να τοποθετηθεί σε επενδύσεις υψηλού κινδύνου. Ενδεικτική είναι η στάση των μικροεπενδυτών του χρηματιστηρίου, η θέση των οποίων σε ελληνικές μετοχές μειώθηκε δραστικά κατά την τελευταία τριετία, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των μετοχών «τράβηξαν την ανηφόρα». Οι επενδυτές δηλαδή της πρώην Σοφοκλέους, είδαν την άνοδο των τιμών ως ευκαιρία ρευστοποίησης μετοχών και τοποθέτησης των κεφαλαίων σε άλλες επενδύσεις, όπως τα ακίνητα, αλλά και οι σίγουρες τραπεζικές καταθέσεις.
Σήμερα δηλαδή, οι τραπεζικές καταθέσεις αποκτούν ολοένα και υψηλότερο ενδιαφέρον, καθώς από την μια πλευρά τα επιτόκια -και γενικότερα οι αποδόσεις - έχουν γίνει περισσότερο δελαεστικά, και από την άλλη πλευρά, γιατί η γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων έχει πλέον διευρυνθεί σημαντικά, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε πελάτη.


Εθνική Τράπεζα: Καταθέσεις για νέους


Δικαιούχοι:
Φυσικά πρόσωπα έως 25 ετών. Όταν ο δικαιούχος ή ο νεότερος συνδικαιούχος, σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, συμπληρώσει το 25ο έτος, ο λογαριασμός μετατρέπεται αυτόματα σε λογαριασμό Εθνοταμιευτηρίου.
Ελάχιστο όριο αρχικής κατάθεσης:
Δεν υπάρχει περιορισμός.
Παροχές:
. Απόκτηση της κάρτας «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΚΗ», με δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο. 
. Εξυπηρέτηση από το μεγαλύτερο δίκτυο Καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. 
. Μετά τη συμπλήρωση 3ετίας από το άνοιγμα του λογαριασμού, δικαίωμα δανειοδότησης για απόκτηση επαγγελματικής στέγης ή κατοικίας, με προνομιακό επιτόκιο, κατά 15% μικρότερο από το εκάστοτε ισχύον βασικό επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας δανείου, διάρκειας μέχρι 15 χρόνια. Το ποσό που δικαιούστε να πάρετε ισούται με το 3πλάσιο του μέσου υπολοίπου της κατάθεσης, με ανώτατο όριο τα 29.347,03 ευρώ και μέχρι το 75% της αξίας του ακινήτου. Επιπλέον, για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος δανειοδότησης: 
. Δωρεάν, για 3 χρόνια, ασφάλιση πυρός του ακινήτου μέχρι το ύψος της προσημείωσης. 
. Δωρεάν ασφάλιση αποπληρωμής του δανείου σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας.


Alpha Bannk: Alpha Ταμιευτήριο Plus
Το επιτόκιο κάθε κλίμακος εφαρμόζεται σε ολόκληρο το ποσό της καταθέσεως με βάση το ύψος του ημερησίου διαθέσιμου υπολοίπου.
Πλεονεκτήματα
. Κάρτα Alpha Bank Enter Visa χωρίς συνδρομή για αναλήψεις μετρητών και αγορές σε όλο τον κόσμο με άμεση χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού.
. Δυνατότητα εκδόσεως της Alpha Bank Bonus Visa χωρίς συνδρομή για ένα έτος.
. Δυνατότητα εξοφλήσεως λογαριασμών ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ, πιστωτικών καρτών ή άλλων λογαριασμών, μέ πάγια εντολή.
. Δυνατότητα τραπεζικών συναλλαγών μέσω τηλεφώνου, Internet, κινητού τηλεφώνου, με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας Alphaphone, Alpha Web Banking και Alpha Bank m-Banking αντίστοιχα.
. Ενημέρωση με δωρεάν μηνιαίο αντίγραφο κινήσεων στη διεύθυνση του δικαιούχου.
. Έκπτωση 10% στα ασφάλιστρα των προγραμμάτων "Αlpha Kατοικία" και "Αlpha Kατοικία Plus".
Ελάχιστο ποσό για άνοιγμα λογαριασμού :
Ευρώ 300.               


Marfin Egnatia Bank: SALARY PLUS

Απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους εταιριών που συνεργάζονται με την Τράπεζα, καθώς και υπαλλήλους του δημοσίου και συνταξιούχους.
Με το ομαδικό πρόγραμμα μισθοδοσίας που προσφέρεται, μπορείτε να αποκομίσετε πολλά πλεονεκτήματα ως εταιρία ή ως εργαζόμενος σε εταιρία που συνεργάζεται με την Marfin Egnatia Bank.
. Υψηλή απόδοση με επιτόκιο που φτάνει έως και 3,00% στο λογαριασμό μισθοδοσίας σας.
. Δυνατότητα υπερανάληψης ενός επιπλέον μισθού χωρίς περιορισμό με ανταγωνιστικό επιτόκιο και χωρίς περαιτέρω διαδικασίες.
. Δωρεάν κάρτα MARFIN Cash & Buy  για να πραγματοποιείτε, εκτός από τις συναλλαγές σας στα ΑΤΜ, και τις αγορές σας σε περισσότερες από 8.000.000 επιχειρήσεις με το σήμα ELECTRON, στην Ελλάδα και στον κόσμο, με αυτόματη χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού.
. Πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή.
. Προνομιακά επιτόκια και τιμολογήσεις στα έξοδα προσωπικών και καταναλωτικών δανείων.
. Δωρεάν αμοιβή εξέτασης και έγκρισης για το στεγαστικό σας δάνειο.
. Δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών σας (ΔΕΚΟ) χωρίς καμία επιβάρυνση.
. Ενημέρωση για τις Τραπεζικές σας συναλλαγές με τριμηνιαίο statement.
. 50% έκπτωση στα ετήσια έξοδα ενοικίασης θυρίδας.
Επιπλέον:
. Τηλεφωνική εξυπηρέτηση και πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών μέσω της υπηρεσίας phone banking που σας παρέχεται δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο
. Πρόσβαση στους λογαριασμούς σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από όπου κι αν βρίσκεστε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας eBanking χωρίς καμία επιβάρυνση
. Έκδοση μπλοκ επιταγών
. Δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους λογαριασμούς σας.
Attica ΥΠΕΡΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ


Με το πραγματικά μεγαλύτερο επιτόκιο ταμιευτηρίου
της αγοράς, 3,25%, από το πρώτο ευρώ.
Ένα νέο προϊόν ταμιευτηρίου προσφέρει η Attica Bank, το Attica Υπερταμιευτήριο.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του προϊόντος;
. Επιτόκιο 3,25% για οποιοδήποτε ποσό, από το πρώτο ευρώ.
. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή, με μόνη προϋπόθεση ότι για πάνω από τρεις αναλήψεις το μήνα, ο λογαριασμός εκτοκίζεται, για το μήνα αυτό, με το βασικό επιτόκιο ταμιευτηρίου της Τράπεζας, 1,50%.
Σε ποιους απευθύνεται το προϊόν;
. Σε όσους επιθυμούν υψηλές αποδόσεις για τις καταθέσεις τους.
. Σε όσους θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματά τους χωρίς να δεσμεύονται από μια προθεσμιακή κατάθεση.
. Σε όσους δεν κάνουν αναλήψεις συχνά.
Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό κατάθεσης;
. Για το άνοιγμα του λογαριασμού δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό κατάθεσης.
Ποιες κινήσεις λαμβάνονται υπόψη ως αναλήψεις;
. Ως αναλήψεις θεωρούνται οι αναλήψεις από τα ταμεία της Τράπεζας, στα ΑΤΜ, οι αυτόματες χρεώσεις (π.χ., πάγιες εντολές ΔΕΚΟ), προμήθειες ΔΙΑΣ για αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, αναλήψεις για δημιουργία προθεσμιακής, εξόφληση δόσεων δανείων και καρτών, χρεώσεις μέσω e-banking. Εξαιρούνται οι εγγραφές χρεωστικών τόκων και η παρακράτηση φόρου τόκου καταθέσεων.
Ποιες είναι οι πρόσθετες παροχές προς τον καταθέτη;
. Δυνατότητα διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ συναλλαγών μέσω e-banking και mobile banking.
Ο λογαριασμός χρεώνεται με λειτουργικά έξοδα;
. Ο λογαριασμός δεν χρεώνεται με λειτουργικά έξοδα.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του λογαριασμού έναντι των προθεσμιακών καταθέσεων;
. Ο λογαριασμός προσφέρει ελκυστικό επιτόκιο παράλληλα με τη δυνατότητα τριών αναλήψεων το μήνα, οι οποίες είναι υπέρ αρκετές για τους συνήθεις καταθέτες ταμιευτηρίου.
. Ο καταθέτης μπορεί να έχει παράλληλα ένα λογαριασμό  κλασικού ταμιευτηρίου, με μικρό σχετικά υπόλοιπο, τον οποίο θα έχει συνδεδεμένο με πάγιες εντολές, δόσεις δανείων, κ.ά., ώστε να μην πραγματοποιούνται πολλές κινήσεις και έτσι να απολαμβάνει το 3,25% στο Attica Υπερταμιευτήριο κάθε μήνα.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του λογαριασμού έναντι των παρόμοιων προϊόντων που προσφέρουν άλλες τράπεζες;
. Υψηλότερο επιτόκιο.
. Δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών όχι αποκλειστικά στα καταστήματα της Τράπεζας, αλλά και στα ATMs και μέσω e-banking και mobile banking.


Eurobank: Λογαριασμός Μισθοδοσίας     


Με το Πρόγραμμα "Μισθοδοσία-Pronomio" που σχεδιάστηκε ειδικά για εσάς, καλύπτετε τις Τραπεζικές σας ανάγκες προνομιακά.
1. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ
Λογαριασμός Μισθοδοσίας με:
. Προνομιακό επιτόκιο κατάθεσης για όλο το ποσό, από το πρώτο ευρώ.
. Όριο Υπερανάληψης με επιτόκιο μειωμένο κατά 2 μονάδες από το εκάστοτε τρέχον.
. Αποστολή τριμηνιαίου αντίγραφου λογαριασμού ή χορήγηση βιβλιαρίου.
. Κάρτα ανάληψης μετρητών για συναλλαγές μέσω ΑΤΜ's.


Δωρεάν Τραπεζικές Συναλλαγές χωρίς όρους!
. Βιβλιάριο επιταγών.
. Εμβάσματα σε ευρώ εντός Ελλάδος.
. Έκδοση τραπεζικών επιταγών με χρέωση λογαριασμού.
. Απεριόριστος αριθμός καταθέσεων & αναλήψεων στο ταμείο.
. Καταθέσεις μετρητών Υπέρ Τρίτων (πχ., Κατάθεση ενοικίου).
. Όλες οι Πάγιες εντολές (πχ., ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Κινητή Τηλεφωνία).
. Όλες οι πληρωμές λογαριασμών από εναλλακτικά δίκτυα (phone banking, e-banking, ATM) και το Δίκτυο Καταστημάτων Open24.
. Κατάργηση Εξόδων Χαμηλού Υπολοίπου & Αδράνειας.


2. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
Σε περισσότερα από 1.000 σημεία, σε όλη την Ελλάδα:
. 400 Καταστήματα Eurobank, για εξυπηρέτηση από εξειδικευμένα στελέχη, που απαντούν σε κάθε σας ανάγκη.
. 100 Καταστήματα Open24, που λειτουργούν σε ώρες εμπορικών καταστημάτων, το πρωί, το απόγευμα, ακόμη και το Σάββατο.
. 800 ATM's, για δωρεάν συναλλαγές όλο το 24ωρο. 
. Περισσότερα από 6.000 ATM's άλλων Τραπεζών, με κόστος συναλλαγής μειωμένο κατά 30% από το εκάστοτε ισχύον.


3. ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
. Eurobank Visa: Δωρεάν συνδρομή για όσο χρόνο μισθοδοτείστε μέσω της Eurobank.
. Eurobank MasterCard: Δωρεάν συνδρομή για πάντα, σε συνδυασμό με τη Eurobank Visa.
. EuroLine/ EuroLine Style: πιστωτική κάρτα Maestro, με δυνατότητα χρηματοδότησης έως και 15.000 ευρώ από όλα τα ταμεία και τα ATM's Eurobank και από τα ATM's με το σήμα Maestro, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
. EuroLine Debit: χρεωστική κάρτα, με δικαίωμα αναλήψεων από 900.000 ΑΤΜs σε όλο τον κόσμο και δυνατότητα αγορών εντός Ελλάδος,  με απευθείας χρέωση του Λογαριασμού Μισθοδοσίας.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ EUROBANK ΙΣΧΥΕΙ:
. Πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου από πιστωτικές κάρτες άλλων Τραπεζών με 0% επιτόκιο από τη στιγμή της μεταφοράς και για 6 μήνες!
. Πρόγραμμα Επιβράβευσης EΠΙΣΤΡΟΦΗ: Χρησιμοποιείστε τις κάρτες σας σε εκατοντάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και εξασφαλίστε επιστροφή σε Ευρώ, για τις επόμενες αγορές σας!
4. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
4.1 Δάνειο 12 για Μισθωτούς: Ανακυκλούμενη Πίστωση κυμαινόμενου επιτοκίου.
. Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το εκάστοτε τρέχον.
. Χρηματοδότηση ύψους έως και 12 μηνιαίων μισθών. 
. Μηδενικά έξοδα εξέτασης (έξοδα πρώτου χρόνου).
. Ελάχιστη μηνιαία καταβολή 1,5% του εκάστοτε χρεωστικού υπολοίπου.
4.2 Ευέλικτη Γραμμή: Τοκοχρεωλυτικό Δάνειο συγκεκριμένης διάρκειας.
. Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες από το εκάστοτε τρέχον.
. Χρηματοδότηση μέχρι όποιο ποσό θέλετε.
. Διάρκεια δανείου έως 120 μήνες.
. Δυνατότητα επιλογής μεταξύ σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου.
. Ευελιξίες αποπληρωμής δανείου για πελάτες που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και εφόσον έχουν παρέλθει οι πρώτοι 6 μήνες διάρκειας του δανείου.
. Δυνατότητα αύξησης της μηνιαίας δόσης (έως και ποσοστό 100%) ή/ και μείωσής της (έως και 50%) σωρευτικά δύο φορές το χρόνο και για 6 μήνες.
. Δυνατότητα παράλειψης της πληρωμής μιας δόσης μια φορά το χρόνο.
. Δυνατότητα μεταβολής της διάρκειας του δανείου με τη μεταβολή του αριθμού των δόσεων. 


5. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
5.1 «Στεγαστικό SWISS»: με χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο σε Ελβετικό Φράγκο (CHF), χαμηλή μηνιαία δόση και προστασία από πιθανές συναλλαγματικές μεταβολές του ελβετικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ.
Πλέον των παραπάνω, παρέχονται σε Ελβετικό Φράγκο (CHF) και προγράμματα σταθερού επιτοκίου για 7 ή 10 έτη.
5.2 «EuroHome Ευρωπαϊκό»: πρόγραμμα κυμαινόμενου επιτοκίου συνδεδεμένο με το επιτόκιο του ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.).
5.3 «EuroHome Σταθερό»: προγράμματα σταθερού επιτοκίου με ανταγωνιστική τιμολόγηση και με τη δυνατότητα επιλογής μετά το πέρας της σταθερής περιόδου, κυμαινόμενου επιτοκίου με προνομιακή τιμολόγηση.
5.4 «Πρόγραμμα Bridge»: με περίοδο χάριτος 18 μηνών και έκπτωση 50% στα έξοδα  προσημείωσης.
Στεγαστικό δάνειο για αγορά ακινήτου με την προοπτική να πουληθεί στην περίοδο χάριτος, υφιστάμενο ακίνητο.

Σε όλα τα Στεγαστικά Προγράμματα, ισχύουν για τους μισθοδοτούμενους οι παρακάτω προνομιακές παροχές: 
.  Έξοδα Δανείου: Δωρεάν η Εφάπαξ Δαπάνη Προέγκρισης Δανείου και η Εφάπαξ Δαπάνη Νομικού και Τεχνικού Ελέγχου.
.  Έκπτωση 10% στο πρόγραμμα ασφάλισης αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου.
. Έκπτωση 15% για την ασφάλιση του ενυπόθηκου ακινήτου με το πρόγραμμα "SWEET HOME", 9% με το πρόγραμμα "ΑΠΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" και 9% με το πρόγραμμα "ΑΠΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ".
Επιπλέον ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, έχετε στη διάθεση σας όλες τις ευελιξίες των στεγαστικών Eurobank (Μείωση δόσης, παράλειψη δόσης, αύξηση δόσης, αύξηση διάρκειας, μείωση διάρκειας, μερική αποπληρωμή).
Προς διευκόλυνση της μηνιαίας αποπληρωμής του στεγαστικού σας δανείου, έχετε τη δυνατότητα σύνδεσής του με το λογαριασμό μισθοδοσίας για αυτόματη χρέωση της μηνιαίας σας δόσης.
6. ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ  - ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
6.1. Πρόγραμμα Σύνταξης VALUE με προσιτές και τακτικές καταβολές από 600 ευρώ το χρόνο, για τη δημιουργία εγγυημένου κεφαλαίου ή εισοδήματος και φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων μέχρι 1.100 ευρώ το χρόνο.

6.2. Πρόγραμμα Σύνταξης FLEXI με ευελιξία καταβολών, χωρίς δεσμεύσεις, που προσαρμόζετε εσείς, όπως και όποτε σας εξυπηρετεί, χωρίς να διακόπτεται, ακόμη κι αν παραλειφθεί κάποια καταβολή.

6.3. Πρόγραμμα Σύνταξης LINK ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ με συνδυασμό εγγύησης και επένδυσης, προοπτικές υψηλών αποδόσεων και δυνατότητα προσαρμογής της καταβολής όπως σας εξυπηρετεί.


6.4 Πληθώρα Επενδυτικών Προϊόντων, για όσους επιθυμούν σ'ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και αυξημένης μεταβλητότητας, να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο με την προοπτική υψηλών αποδόσεων.


 


Τράπεζα Κύπρου: Λογαριασμοί NOTICE   


Oι καταθετικοί λογαριασμοί NOTICE διαθέτουν τα υψηλά επιτόκια μιας προθεσμιακής κατάθεσης αλλά και την ευελιξία ενός αποταμιευτικού λογαριασμού σε ένα μοναδικό συνδυασμό που καλύπτει κάθε καταθετική σας ανάγκη.
Κύρια Χαρακτηριστικά: 
. Ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο έως 4,00 % για όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού.
. Δυνατότητα κατάθεσης ανά πάσα στιγμή.
. Ανάληψη για συγκεκριμένο ποσό, με προειδοποίηση 8 ή 35 ημερών.
. Εξαμηνιαία καταβολή τόκων και έκδοση βιβλιαρίου καταθέσεων. 
. Προσφέρεται σε Ευρώ, με ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης 5.000 ευρώ.
Πρόσθετα Πλεονεκτήματα
. ΚΥΠΡΟΥ Visa με δώρο τη μισή συνδρομή και επιτόκιο αγορών 9,50%* για τον πρώτο χρόνο ενώ για μεταφορά υπολοίπου από άλλη πιστωτική κάρτα 4,9%* για δύο χρόνια.
. ΚΥΠΡΟΥ MasterCard με δωρεάν συνδρομή για τους κατόχους ΚΥΠΡΟΥ VISA, επιτόκιο αγορών 9,50%* για τον πρώτο χρόνο και επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου από άλλη πιστωτική κάρτα 4,9%* για δύο χρόνια.
. Ολοκληρωμένα Εναλλακτικά Δίκτυα (Phone Banking, Internet Banking, ATMs) για γρήγορη και εύκολη ενημέρωση και πραγματοποίηση των συναλλαγών σας από απόσταση.


 


ΑΤΕ Bank: Λογαριασμός «Νέα Ζευγάρια»


Εάν είστε νεόνυμφοι ή πρόκειται σύντομα να παντρευτείτε, η ΑΤΕbank προσφέρει το νέο γαμήλιο πρόγραμμα  που σχεδιάστηκε ειδικά για εσάς.
Το πρόγραμμα αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων, συνδυάζοντας τον καταθετικό λογαριασμό με μια σειρά από τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες που έχετε στο νέο σας ξεκίνημα!

Με τον καταθετικό λογαριασμό:
. οι καλεσμένοι σας μπορούν να καταθέτουν το ποσό των χρημάτων που επιθυμούν να σας «δωρίσουν»,
. εσείς απολαμβάνετε απόδοση των χρημάτων σας από το πρώτο ευρώ,
. έχετε τη δυνατότητα υπερανάληψης για την κάλυψη έκτακτων εξόδων.


Ταυτόχρονα, με το ανοικτό προσωπικό δάνειο:
. μπορείτε να λάβετε χρηματοδότηση έως 15.000 ευρώ για να καλύψετε τα βασικά έξοδα του γάμου, του γαμήλιου ταξιδιού, της αγοράς οικιακών συσκευών, και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σας σε μετρητά,
. έχετε τη δυνατότητα να καταβάλετε χαμηλή, σταθερή και προκαθορισμένη ελάχιστη μηνιαία δόση,
. έχετε μόνιμη πρόσβαση σε μετρητά, όποτε και εάν τα χρειαστείτε.

Επιπλέον, απολαμβάνετε μοναδικά προνόμια όπως:
. Δωρεάν έξοδα αξιολόγησης- έγκρισης στεγαστικού και καταναλωτικού δανείου,
. Πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή για όλο το διάστημα συνεργασίας.


Τράπεζα Πειραιώς: Αποδοτικό Ταμιευτήριο


Αποταμιευτικός Λογαριασμός Μηνιαίας Απόδοσης με υψηλό κλιμακούμενο επιτόκιο. Όσο μεγαλύτερο είναι το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, τόσο υψηλότερη είναι και η απόδοση των χρημάτων σας.


Αναλυτικά σας προσφέρει:
. ’νοιγμα λογαριασμού με οποιοδήποτε ποσό.
. Απόδοση από το πρώτο ευρωλεπτό.
.  Μηνιαία καταβολή τόκων.
. Κλιμακούμενο επιτόκιο, όπου η κλίμακα επιτοκίου εφαρμόζεται σε όλο το ποσό της κατάθεσης και όχι τμηματικά.
. Μηνιαίο Αντίγραφο Κίνησης Λογαριασμού που σας αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που επιθυμείτε.
. Βιβλιάριο Καταθέσεων για την ενημέρωσή σας.
. Δωρεάν την κάρτα wincard Visa Electron για ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ και πραγματοποίηση αγορών με άμεση χρέωση του λογαριασμού σας.
. Δυνατότητα για δωρεάν ετήσια συνδρομή εφ΄ όρου ζωής της πρώτης πιστωτικής κάρτας (Visa ή MasterCard), ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών που πραγματοποιείται και τη συνέπεια των πληρωμών σας.
. Δωρεάν συνδρομή για πάντα για τη δεύτερη πιστωτική κάρτα με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης διατηρεί και τις δύο κάρτες.
. Δυνατότητα για διεκπεραίωση πληρωμών και για αυτόματη εξόφληση λογαριασμών.
. Δωρεάν εξόφληση των λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κ.λπ.).
. Πρόσβαση στους λογαριασμούς σας από πολλαπλά μέσα.
. Διεκπεραίωση αυτόματης πληρωμής υπολοίπου πιστωτικής κάρτας.


 


Εμπορική Τράπεζα: Premium αποταμιευτικός


Ο λογαριασμός Ταμιευτηρίου με αντίγραφο λογαριασμού (statement) της Emporiki Bank , που σας παρέχει ευελιξία , άμεση ρευστότητα και παράλληλα υψηλότερη απόδοση από τον κλασικό λογαριασμό Ταμιευτηρίου.
Επιτόκιο:
Τα επιτόκια κλιμακώνονται μέχρι και 3,25 %(μικτό).
Το επιτόκιο κάθε κλίμακας εφαρμόζεται σε ολόκληρο το ποσό κατάθεσης, με βάση το ποσό του ημερήσιου υπολοίπου.
Ελάχιστο Ποσό Κατάθεσης: δεν υπάρχει.
Εκτοκισμός:
Ο εκτοκισμός είναι εξαμηνιαίος (Ιούνιο και Δεκέμβριο) με κεφαλαιοποίηση των τόκων με βάση το ποσό του ημερήσιου υπολοίπου.
Παροχές:
. Δυνατότητα κοινού λογαριασμού
. Δωρεάν τριμηνιαίο αντίγραφο κινήσεων λογαριασμού στη διεύθυνση επιλογής του πελάτη.
. Συναλλαγές μέσω ATMs:
Συναλλαγές όλες τις ημέρες και ώρες στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την Κάρτα Τραπεζικών Συναλλαγών Visa Debit, που παρέχεται δωρεάν. H Emporiki Bank, συμμετέχοντας στο Διατραπεζικό Σύστημα Αυτόματων Συναλλαγών (ΔΙΑΣ), παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης, με μικρή επιβάρυνση, σε περισσότερα από 4.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.
. Αυτόματη εξόφληση λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και λογαριασμών δανειακών προϊόντων της τράπεζας( πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων), μέσω πάγιων εντολών, με σύνδεση του λογαριασμού σας.
. Δυνατότητα αυτόματης εξόφλησης άλλων εταιριών (κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικών, συνδρομητικής τηλεόρασης).
. Συναλλαγές μέσω e-Banking.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Μετοχικό εξωτερικού


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στην Κυπριακή Χρηματιστηριακή Αγορά, τον Ιούλιο του 2003 μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ., σύστησε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.
Το συγκεκριμένο Αμοιβαίο Κεφάλαιο, επενδύει το ενεργητικό του κυρίως στην αγορά μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με γνώμονα την ανάλυση των μακροοικονομικών και μικροοικονομικών εξελίξεων της Κυπριακής Οικονομίας. Στόχος είναι η επίτευξη υπεραξιών σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, μέσω της ενεργούς διαχείρισης επιλεγμένων μετοχικών αξιών.
Απευθύνεται σε επενδυτές οι οποίοι, στα πλαίσια της διασποράς του μετοχικού χαρτοφυλακίου τους, μπορούν να «συμμετέχουν» στις χρηματιστηριακές εξελίξεις της Κυπριακής Οικονομίας.
Την τελευταία τριετία, από 31.03.04 έως 31.03.07, η απόδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ανήρθε σε 73,16%, επιβεβαιώνοντας εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στο μακροπρόθεσμο χαρακτήρα των μετοχικών επενδύσεων.
Το εν λόγω Αμοιβαίο Κεφάλαιο είναι μια ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή για τους επενδυτές, το οποίο σε συνδυασμό με τα άλλα δύο μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, τα οποία προσφέρει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε συνεργασία με την Alico AIG Α.Ε.Δ.Α.Κ., μπορούν να αποτελέσουν ένα αξιόπιστο μετοχικό χαρτοφυλάκιο.


PROFILE


Η PROFILE είναι πλέον καθιερωμένη εταιρία πληροφορικής με ιδιαίτερη εξειδίκευση στον κλάδο του χρηματοοικονομικού λογισμικού και με δυναμική παρουσία σε 10 χώρες και 3 ηπείρους. Με δυναμική πορεία στο χώρο πλέον των 15 ετών, έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης, έχει συνάψει αποκλειστικές συνεργασίες με διεθνείς οίκους και έχει αναπτύξει καινοτόμες λύσεις για τον κλάδο με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξυπηρέτηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.
Στον χρηματοοικονομικό κλάδο προσφέρει λύσεις που υποστηρίζουν τις ανάγκες των τραπεζών, των εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης και των επενδυτικών ιδρυμάτων. Οι λύσεις αυτές στηρίζονται σε προηγμένες λειτουργικά και τεχνολογικά πλατφόρμες που επιτρέπουν στα ιδρύματα την γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση επενδυτικών υπηρεσιών καλύπτοντας ταυτόχρονα και την συμμόρφωση με τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές κανονιστικές οδηγίες.
Η ναυαρχίδα της εταιρίας, το IMSplus, μία πολυδιάστατη πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων επιτρέπει συμμόρφωση με τις οδηγίες του MΙFID όπως διαμορφώνονται αλλά και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις των οργανισμών που έχουν την ανάγκη για λεπτομερή, εξειδικευμένη και σταθερή διαχείριση των κεφαλαίων και επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων. Το IMSplus ήδη χρησιμοποιείται από 50 τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αυτοματοποίηση και διαχείριση των υπηρεσιών που παρέχουν στο Private Banking, Asset Management, Custody, Treasury κ.ά.
Η PROFILE επίσης προσφέρει μία σειρά από εφαρμογές ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων του Χρηματιστηρίου για την καλύτερη τεχνική ανάλυση που χρειάζονται οι  επενδυτές (ιδιώτες ή επαγγελματίες) μέσω των GlobalSoft Monopoly, PROFILE Analytics και SourceOne.net.
Ως προς την διαχείριση μετοχολογίου, το PROFILE Registry χρησιμοποιείται από το 70% των εισηγμένων ελληνικών εταιριών, προσφέροντας πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση για τους μετόχους. Οι νέες υπηρεσίες του Consulting & Outsourcing γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση και ήδη χρησιμοποιούνται από μεγάλους Δημόσιους Οργανισμούς και Τράπεζες.
Το SPECTRUM - η πλατφόρμα υποστήριξης της διαχείρισης των τραπεζικών εργασιών - είναι η πρόταση της PROFILE για την υποστήριξη καταθέσεων, δανείων/χορηγήσεων, leasing και  long-term rentals κλπ, σε ένα πελατο-κεντρικό, πολύ-γλωσσικό και πολύ-νομισματικό περιβάλλον λειτουργίας. Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται, στην υποστήριξη των αναγκών δια-συνοριακής λειτουργίας Ομίλων τραπεζών, με ταυτόχρονη τήρηση των κανονιστικών πλαισίων λειτουργίας και φορολογικής ενημερότητας σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χώρας αλλά και τις ανάγκες της μητέρας τράπεζας.
Η λύση χρησιμοποιείται με επιτυχία από τον πολυεθνικό όμιλο DaimlerChrysler Bank σε ένα περιβάλλον πραγματικής δι-Ευρωπαϊκής λειτουργίας.
Ιδιαίτερα στον τομέα του e-banking, η PROFILE έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση Financial Portals, δηλαδή μια προσέγγιση που υποστηρίζει τις ανάγκες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και (όταν απαιτείται) διαμεσολάβησης της τράπεζας για την ολοκλήρωση εμπορικών πράξεων ανάμεσα σε εταιρίες.

Τα προϊόντα της PROFILE καλύπτουν όλο το εύρος τραπεζικών λειτουργιών και προσφέρουν ολοκληρωμένη πρόταση (best of breed approach), μέσω συνεργασιών με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες, όπως η SUNGARD, για λύσεις Βασιλείας ΙΙ, διαχείρισης κινδύνου, κ.ά, η NetEconomy, για λύσεις Anti-money Laundering, Market Abuse και Internal Fraud, η FUNDtech, για λύσεις σε Cash Management, Payments κ.ά, η Equis - με το Metastock - για λύσεις τεχνικής ανάλυσης και η Delta Dealing Community για online επικοινωνία των υποκαταστημάτων με το dealing room.

  Περιεχόμενα
Editorial
Προτάσεις αγοράς / Χρηματιστήριο
Αφιέρωμα : Ελληνική επιχειρηματικότητα
Αφιέρωμα : Καταθετικά προϊόντα - Στο επίκεντρο όσο ποτέ
Αφιέρωμα : Kαλοκαιρινές αποδράσεις
Άρθρο : Η επιστροφή του κύκλου
Άρθρο : ΚLEEMAN το "διαμάντι" απ' το Κιλκίς
Άρθρο : Η πειρατεία λογισμικού πλήττει την ελληνική οικονομία και στερεί νέες θέσεις εργασίας
Άρθρο : Κύπρος - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των επιχειρηματικών σήριαλ
Άρθρο : Το project της προσέλκυσης βορειοευρωπαίων για ημιδιαμονή στην Ελλάδα
Άρθρο : Κατά πόσο συμφέρει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα
Άρθρο : Τρόποι "διάγνωσης" των λογιστικών παρεμβάσεων
Άρθρο : Εφαρμογή δυναμικής τεχνικής ανάλυσης ομολόγων
Ανασκόπηση : Επενδύσεις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων
Ταμείο : Το δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης!

 Όροι και προϋποθέσεις του site