Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009                              


IDC SECURITY ROADSHOW 2009
11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009, CROWNE PLAZA, ATHENS CITY CENTER


ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ


Το συνέδριο της IDC θα οδηγήσει τις συζητήσεις γύρω από την αλλαγή προτεραιοτήτων, τις νέες δυνατότητες και τις επερχόμενες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν την ασφάλεια ΙΤ τα προσεχή έτηΕμπειρογνώμονες ασφάλειας IT, ηγέτες της βιομηχανίας, ανεξάρτητοι αναλυτές, και τελικοί χρήστες θα συγκεντρωθούν για το αναγνωρισμένου κύρους συνέδριο της IDC: IT Security Roadshow 2009, το οποίο θα ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Φεβρουαρίου 2009, και θα συνεχίσει σε 23 πόλεις «κλειδιά» της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEMA).
Στην Αθήνα θα λάβει χώρα στις 11 Μαρτίου 2009, στο Crowne Plaza, Athens City Center. Βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η «Ισορρόπηση Πραγματικότητας και Αντίληψης σε μια Νέα Οικονομική Εποχή», και σκοπός του είναι η παροχή μιας πλατφόρμας για την ανταλλαγή ιδεών, μια ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών και η συζήτηση των τελευταίων τάσεων και εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας IT.


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η αντίληψη σχετικά με θέματα ασφαλείας έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, από ένα και μόνο προϊόν περιμετρικής ασφάλειας σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαδικασιών ασφάλειας η οποία είναι αναγκαία για το σχεδιασμό, την αξιολόγηση, την κατασκευή, και τη διαχείριση ασφαλών υποδομών δικτύων και εκτενών προγραμμάτων ασφαλείας. Οι εταιρείες προσπαθούν να ενσωματώσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη υποδομή πληροφορικής με την αξιολόγηση των αρχιτεκτονικών ασφαλείας, την εφαρμογή σωστών μεθόδων, την εξασφάλιση όλων των επιπέδων τεχνολογίας, καθώς και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών τους με την εξωτερική ανάθεση διαχείρισης των υποδομών ασφαλείας.
«Οι προκλήσεις που μέχρι τώρα έδιναν ώθηση στην εντυπωσιακή αύξηση των τεχνολογιών ΙΤ ασφάλειας δεν θα εξαφανιστούν λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης», λέει ο Tomasz Sloniewski, Research Manager, IDC CEMA. «CSOs και CIOs πρέπει να γνωρίζουν αυτό το γεγονός και να είναι σε θέση να διατηρούν υψηλά επίπεδα ασφάλειας, συχνά μέσα στον ίδιο ή και ακόμη μικρότερο προϋπολογισμό. Εκτός από το ότι επιτρέπουν στις εταιρείες να περάσουν τις δοκιμές κανονιστικής συμμόρφωσης, τα ενδεδειγμένα επίπεδα ασφαλείας ενισχύουν επίσης τις επιχειρήσεις, εμποδίζοντας την απώλεια κρίσιμων δεδομένων.»


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΑΧΥ ΡΥΘΜΟ
Το 2007, οι συνολικές δαπάνες για λογισμικό ασφάλειας (security software)στη Δυτική Ευρώπη ανήλθαν στα 4,369 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσδοκίες για τις αντίστοιχες δαπάνες του 2008 αναμένονται στα 5,025 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων για λογισμικό ασφάλειας το 2007 ήταν περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 η αγορά ήταν πάνω από 21,5 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας έναν ετήσιο μέσο όρο ανάπτυξης της τάξεως του 9,4%. Παρά την οικονομική κρίση, η IDC αναμένει ότι η αγορά λογισμικού ασφάλειας στη Δυτική Ευρώπη θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ένα μέσο ποσοστό αύξησης της τάξεως του 9,8% για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Το συνέδριο της IDC IT Security Roadshow 2009 θα «αγκαλιάσει» αυτή την εποχή της επέκτασης και θα οδηγήσει τις συζητήσεις γύρω από την αλλαγή προτεραιοτήτων, τις νέες δυνατότητες και τις επερχόμενες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν την ασφάλεια ΙΤ τα προσεχή έτη. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από διακεκριμένους επαγγελματίες ασφαλείας ΙΤ, καλύπτοντας ένα φάσμα θεμάτων, όπως: την εξέλιξη του τελικού σημείου ασφαλείας, την απώλεια δεδομένων και την απειλή της για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στη γνώση, τον κίνδυνο του Crime 2.0 και άλλες αναδυόμενες απειλές, τη συμμόρφωση και τις επιπτώσεις της για την ασφάλεια, τα μηνύματα ασφάλειας στην εποχή του Web 2.0, καθώς και την σύγκλιση της ασφάλειας, των συστημάτων, της αποθήκευσης και της διαχείριση δικτύου.
Πλατινένιος Χορηγός στο συνέδριο είναι η Microsoft, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως σε θέματα ασφαλείας, λύσεων και υπηρεσιών IT. Το ΧΡΗΜΑ είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.
Πληροφορίες για τα συνέδρια της IDC μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα
www.idc.com ή επικοινωνώντας με την κα Τέρυ Ματθαιογιάννη (tmattheoyianni@idc.com ή +30 210 74 73 675).


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η IDC
Η IDC  είναι ο παγκόσμιος πάροχος της έρευνας αγοράς, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκδηλώσεων για την τεχνολογία της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των αγορών καταναλωτικής τεχνολογίας. Η IDC βοηθάει τους επαγγελματίες πληροφορικής,  τα στελέχη και την επενδυτική κοινότητα να  λαμβάνουν σωστές και αξιόπιστες αποφάσεις για τις τεχνολογικές αγορές  και την επιχειρηματική στρατηγική. Πάνω από 1000 αναλυτές της IDC σε 100 χώρες παρέχουν παγκόσμια περιφερειακή και τοπική αρτιότητα γνώσεων για τεχνολογικές και βιομηχανικές ευκαιρίες και τάσεις. Για περισσότερο από 44 χρόνια, η IDC παρέχει στρατηγικές διορατικότητας που βοηθούν τους πελάτες της να επιτύχουν τους κύριους επιχειρηματικούς στόχους τους.
Για να καλύψει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η IDC εργοδοτεί πάνω από 140 αναλυτές σε ένα δίκτυο από γραφεία σε 20 χώρες  με περιφερειακά ερευνητικά κέντρα στην  Πράγα, Μόσχα, Ντουμπάι και Κωνσταντινούπολη.
Στους πελάτες συμπεριλαμβάνεται μεγάλη γκάμα από προμηθευτές λογισμικού και υπηρεσιών, κυβερνήσεων και μέλη της  οικονομικής κοινότητας. Η IDC είναι θυγατρική της IDG, παγκοσμίως πρωτοπόρου εταιρείας στα τεχνολογικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Αναζητώντας απαντήσεις που αξίζουν χρυσάφι
Επικαιρότητα
Προτάσεις Αγοράς: Χρηματοστήριο - το «παιχνίδι» πέρασε στους πολιτικούς!
Στιγμιότυπα από τη Σοφοκλέους
Συνέντευξη: Σπύρος Καπράλος - Πρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών
Άρθρο: Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι χρηματιστηριακές αγορές
Θέμα: Οι 4 εποχές του χρηματιστηρίου και τι «διδάσκουν» για τις επενδύσεις
Θέμα: Επενδύσεις σε ακίνητα - Αγοραστικές ευκαιρίες, ικανοποιητικές αποδόσεις
Θέμα: Προτείνεται ειδικό βαλκανικό πακέτο στήριξης
Ανάλυση Merrill Lynch: Πώς βλέπει το επενδυτικό 2009 ο Gary Dugan της Merrill Lynch
Αφιέρωμα: Εταιρίες Δημοσίου
Παρουσίαση: Ο νομπελίστας P.Krugman για την οικονομική κρίση
Αφιέρωμα: South-East Europe Insurance Conference 2008
Παρουσίαση: ΧΡΗΜΑ & INSURANCE WORLD - Νέες κσι ανανεωμένες εκδόσεις της Metaholding
Αφιέρωμα: Αγορά μαζικής εστίασης
Παρουσίαση: IDC Security Roadshow 2009
Αφιέρωμα: Καταθετικά προϊόντα τραπεζών
Αφιέρωμα: Αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων
Διεθνείς Αγορές: 2009, με βαρυχειμωνιά
Ανάλυση Schroders: Πως βγήκαν οι αγορές από τις προηγούμενες υφέσεις
Αποκλειστικότητα Euromoney: Πως οι εταιρείες θα επιβιώσουν όσο διαρκεί η κρίση ρευστότητας
Ανάλυση BlackRock: Οι προοπτικές του 2009
Στα ενδότερα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Τα νέα της αγοράς
Δια ταύτα...: Μάλλον, για χλωμό το βλέπουμε

 Όροι και προϋποθέσεις του site