Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


SG Private Banking
Ενίσχυση δυναμικού στην Ελλάδα
Η SG Private Banking, τομέας διαχείρισης περιουσίας του Ομίλου Societe Generale, προέβη στο διορισμό ομάδας τριών Senior Private Bankers αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των Ultra High Net Worth Individuals (UHNWI) στην Ελλάδα.
Επί κεφαλής της ομάδας θα είναι ο Μίλτος Κάρλος, ο οποίος διορίσθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Σε συνεργασία με τη Νάντια Ιγγλέζη ως Εμπορική Διευθύντρια και την Σεβερίν Ντρεβέ ως Senior Private Banker, είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τους UHNWI πελάτες στην Ελλάδα. Αναφέρονται στον Francois Farjallah, Γενικό Διευθυντή και Chief ERxecutive Officer της SG Private Banking στην Ελλάδα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της SG Private Banking στη Μέση Ανατολή.
Ο Μίλτος Κάρλος κεφαλαιοποιεί τα 24 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας εξαίρετη γνώση της ελληνικής αγοράς. Ξεκίνησε  τη σταδιοδρομία του το 1982 ως Head of Organization and Computer Systems στην Importex Peugeot, προτού αναλάβει τα ίδια καθήκοντα στην Banque Nationale de Paris (BNP) στην Ελλάδα το 1984. Διορίσθηκε Deputy Chief Operating Officer στην τράπεζα το 1990 και Head of Private Banking το 1995. Το 2008 έγινε Deputy CEO της BNP Paribas Private Bank στην Αθήνα. Ο Μίλτος Κάρλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Computer Science, Mathematics and Statistics του Πολυτεχνείου του Βόρειου Λονδίνου. Είναι μέλος του Royal Institute of Statisticians του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Νάντια Ιγλέζη εντάχθηκε στην BNP στην Ελλάδα το 1982, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις προτού μεταβεί στο τμήμα ιδιωτικής τραπεζικής ως Account Officer το 1990. Το 2000 έγινε Deputy Private Banking Manager της BNP Paribas Private Bank Greece. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου Deree της Αθήνας.
Η Σεβερίν Ντρεβέ ξεκίνησε την καριέρα της στην BNP το 1998, όπου εργάσθηκε σε διάφορες θέσεις, μεταξύ άλλων Branch Manager για το ελληνικό Private Banking Division της τράπεζας. Το 2007 έγινε Senior Relationship Manager στην BNP Paribas Private Bank στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Hellenic American Educational Foundations σε Money Market και Foreign Exchange και κάτοχος πτυχίου από το ελληνικό Ινστιτούτο ΕΛΚΕΠΑ σε Finance and Accounting.


Ινστιτούτο Επικοινωνίας
Ημερίδα για τα «Social Media»
Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας πραγματοποιεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, ώρες 09.30-16.30, ημερίδα με τίτλο «Social Media & Επικοινωνία». Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της ad hoc έρευνας που διεξήγαγε το ΙΕπ σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, το τμήμα Marketing & Επικοινωνίας του Οικονομικού  Πανεπιστημίου Αθηνών και την MRB Hellas, για τα social media στην Ελλάδα, καθώς και άλλα στοιχεία ερευνών για τη χρήση των social media στον ελλαδικό και τον διεθνή χώρο.
Στην Ημερίδα, που καλύπτει θεματολογικά τους τομείς τόσο της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών, όσο και του marketing εταιρειών και της πολιτικής επικοινωνίας, θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις ειδικοί επί του θέματος με παγκόσμια δράση, ακαδημαϊκοί,  ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, Έλληνες πολιτικοί με έντονη ενασχόληση με τα social media και χρήστες των social media.
H Ημερίδα θα μεταδίδεται απ’ ευθείας μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από οποιοδήποτε σημείο της χώρας αλλά και Έλληνες από άλλες χώρες.


Boggi Milano
Δυναμικά στην ελληνική αγορά
Στο τέλος Ιανουαρίου το ιταλικό brand Boggi Milano ντεμπουτάρησε στο Golden Hall, μέσω της Magister Artium Group (MAG), συμφερόντων των κ.κ Παντελή Γ. Βελέντζα και Κωνσταντίνου Γ. Δελούδη. Η Boggi λειτουργεί περισσότερα από 65 καταστήματα στην παγκόσμια αγορά, στην Ιταλία, Ελβετία, Αγγλία, Ινδία, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία. Ο όμιλος στοχεύει στο άνοιγμα νέων αγορών μεταξύ των οποίων η Γαλλία, Ρωσία και οι ΗΠΑ.
Το μοντέλο ανάπτυξης της Boggi είναι βασισμένο στη λιανική διανομή με άνοιγμα Monobrand καταστημάτων, γεγονός που αυτομάτως εξαιρεί από την αλυσίδα το χονδρικό εμπόριο και τα συνυφασμένα με αυτό περιθώρια κέρδους. Το αποτέλεσμα είναι να εξοικονομείται μεγάλο ποσοστό της τελικής τιμής και να φτάνουν τα προϊόντα στο ράφι σε τιμές φθηνότερες από τον ανταγωνισμό.
Η στρατηγική ανάπτυξης στοχεύει στην επιτυχημένη διάδοση της μάρκας σε όλη τη χώρα. Η διάδοση θα βασιστεί στα εντυπωσιακά καταστήματα και στο εξαιρετικό customer service που θα πλαισιώνουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και τις προσιτές τιμές. Για την πρώτη δεκαετία το πλάνο της εταιρίας περιλαμβάνει περισσότερα από δέκα καταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, εμπορικούς δρόμους και κλειστές αγορές, είτε με ανοίγματα απευθείας από την εταιρία είτε μέσω επιχειρηματικών συμμαχιών με στρατηγικούς συνεργάτες.


ALICO
'Ανοδος παραγωγής ασφαλίστρων
Σημαντική αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε για άλλη μια χρονιά η ALICO Ελλάδος κατά το 2008. Τα ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα 294 εκατ. ευρώ, έναντι 269 εκατ. ευρώ το 2007, με αύξηση 9,3%. Η παραγωγή αυξήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%. Εκτός από την πολύ καλή εικόνα που εμφανίζουν οι πωλήσεις ατομικών συμβολαίων Ζωής και Υγείας, ιδιαίτερα σημαντική για άλλη μια χρονιά ήταν η συμβολή του Κλάδου Ομαδικών Ασφαλειών της Εταιρίας. Στο συγκεκριμένο Κλάδο η ALICO κατέχει εδώ και πολλά χρόνια την πρώτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Σε δήλωσή του, Δημήτρης Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε υπερήφανοι που η Εταιρία μας διαθέτει ανθρώπους με ικανότητες και θέληση να συμβάλουν στη συνεχή ανάπτυξη των εργασιών της. Οι σημερινές επιτυχίες είναι φυσικό επακόλουθο της άρτιας οργάνωσης και εταιρικής δομής της ALICO, αλλά και αποτέλεσμα τόσο της συνετής στρατηγικής που ακολουθεί η Εταιρία όσο και του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν οι άνθρωποί της. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στη συμβολή του Agency, το οποίο είχε και θα έχει πάντα την αμέριστη υποστήριξη της Εταιρίας, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα σημαντικό άξονα για την περαιτέρω ανάπτυξή της.»


Ελληνική Τράπεζα
Και στα Χανιά
Την έναρξη λειτουργίας νέου καταστήματoς της στα Χανιά, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 34 και Μιχελιδάκη, από τα μέσα του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα. Το νέο αυτό κατάστημα, όπως και τα υπόλοιπα της Ελληνικής Τράπεζας, στελεχώνεται από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, και προσφέρει μεγάλη σειρά σύγχρονων τραπεζικών, επενδυτικών, συμβουλευτικών και ασφαλιστικών προϊόντων, εξυπηρετώντας όλο το φάσμα των πελατών. Ξεχωρίζει δε για το υψηλό επίπεδο αισθητικής, άνεσης και λειτουργικότητάς τους. Σήμερα, η Ελληνική Τράπεζα στην Ελλάδα διαθέτει δίκτυο 29 καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στην Πάτρα και στα Χανιά.


Global Business Services
Υπηρεσία Video Conference
H Global Business Services, αποτελεί την πρώτη αμιγώς ελληνική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες γραφειακής στέγασης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες επαγγελματίες. Με ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο που βρίσκεται στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 90), η Global Business Services καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες εταιρειών, μισθώνοντάς τους γραφεία πλήρως εξοπλισμένα και παρέχοντας τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ποιότητας.
Ένας ακόμη τομέας, στον οποίο η Global Business Services καινοτομεί στην Ελλάδα, είναι και αυτός των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μια από τις υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση και ζήτηση είναι και η υπηρεσία του Video Conference. Πρόκειται για μια υπηρεσία ενοικίασης κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων με τον πιο εξελιγμένο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, πολύ μεγάλες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο και με υπηρεσίες γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης 24 ώρες την ημέρα. Χάρη στην υπηρεσία αυτή, ο κάθε επαγγελματίας δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδεύει, για να παρακολουθήσει ζωντανά μια εταιρική παρουσίαση ή να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη. Έτσι, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου ενώ παράλληλα, ενισχύεται η αξιοπιστία και προβάλλεται το επαγγελματικό προφίλ του κάθε χρήστη.


Royal Caribbean International
Διεθνή βραβεία από τον Τύπο

Με την έλευση της νέας χρονιάς, η Royal Caribbean International γιορτάζει την διεθνή της αναγνώριση, έχοντας λάβει περισσότερα από 40 βραβεία από τον παγκόσμιο Τύπο κατά την διάρκεια του 2008. Τα συγκεκριμένα βραβεία προέκυψαν από ψηφοφορίες δημοσιογράφων, φορέων της βιομηχανίας και ειδικών, όπως επίσης και ταξιδιωτικών γραφείων και του κοινού, και βραβεύουν τους ηγέτες και τα στελέχη της Royal Caribbean International για την πρωτοπόρο νοοτροπία τους, τα καινοτόμα κρουαζιερόπλοια και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες της.


Wind
Νέο Sony Ericsson Xperia Χ1
Το Sony Ericsson Xperia Χ1, την πολύ-αναμενόμενη συσκευή που σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην κινητή επικοινωνία, ένα ξεχωριστό slider κινητό, παρουσιάζει πρώτη στην ελληνική αγορά η Wind. Η Wind δίνει σε όλους τη δυνατότητα να προ παραγγείλουν το νέο Sony Ericsson Xperia Χ1 μέσα από τα 400 καταστήματα Wind και την ιστοσελίδα της
www.wind.com.gr και να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα απολαύσουν τη διαδικτυακή επικοινωνία και ψυχαγωγία με πολυμέσα από το κινητό τους.


 


 

  Περιεχόμενα
Editorial: Αναζητώντας απαντήσεις που αξίζουν χρυσάφι
Επικαιρότητα
Προτάσεις Αγοράς: Χρηματοστήριο - το «παιχνίδι» πέρασε στους πολιτικούς!
Στιγμιότυπα από τη Σοφοκλέους
Συνέντευξη: Σπύρος Καπράλος - Πρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών
¶ρθρο: Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι χρηματιστηριακές αγορές
Θέμα: Οι 4 εποχές του χρηματιστηρίου και τι «διδάσκουν» για τις επενδύσεις
Θέμα: Επενδύσεις σε ακίνητα - Αγοραστικές ευκαιρίες, ικανοποιητικές αποδόσεις
Θέμα: Προτείνεται ειδικό βαλκανικό πακέτο στήριξης
Ανάλυση Merrill Lynch: Πώς βλέπει το επενδυτικό 2009 ο Gary Dugan της Merrill Lynch
Αφιέρωμα: Εταιρίες Δημοσίου
Παρουσίαση: Ο νομπελίστας P.Krugman για την οικονομική κρίση
Αφιέρωμα: South-East Europe Insurance Conference 2008
Παρουσίαση: ΧΡΗΜΑ & INSURANCE WORLD - Νέες κσι ανανεωμένες εκδόσεις της Metaholding
Αφιέρωμα: Αγορά μαζικής εστίασης
Παρουσίαση: IDC Security Roadshow 2009
Αφιέρωμα: Καταθετικά προϊόντα τραπεζών
Αφιέρωμα: Αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων
Διεθνείς Αγορές: 2009, με βαρυχειμωνιά
Ανάλυση Schroders: Πως βγήκαν οι αγορές από τις προηγούμενες υφέσεις
Αποκλειστικότητα Euromoney: Πως οι εταιρείες θα επιβιώσουν όσο διαρκεί η κρίση ρευστότητας
Ανάλυση BlackRock: Οι προοπτικές του 2009
Στα ενδότερα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Τα νέα της αγοράς
Δια ταύτα...: Μάλλον, για χλωμό το βλέπουμε

 Όροι και προϋποθέσεις του site