Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2009                              

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ... ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΩΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ζητείται συναίνεση

Σημεία επί των οποίων ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από την αντιπολίτευση:
1. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και οι προσπάθειες για σταθερότητα στην οικονομία και για αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγω της κρίσης, πρέπει να γίνονται με την τήρηση των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ.
2. Το υψηλό δημόσιο χρέος είναι διαχρονικό, τεράστιο θέμα που μας βαραίνει ιδιαίτερα και πρέπει να το πολεμήσουμε με συντονισμένες δράσεις ώστε οι προσπάθειές μας να έχουν αποτέλεσμα.
3. Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα και κεντρικό εργαλείο επ' αυτού είναι η αποτελεσματική μείωση των δημοσίων δαπανών και όχι νέα φορολογικά μέτρα.
4. Το δημόσιο χρέος και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική και αν ξεφύγουμε, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη.
5. Σε ορισμένους κρίσιμους τομείς της χώρας, όπως π.χ. ο τουρισμός, είναι απαραίτητες ειδικές αναπτυξιακές δράσεις, πάντα με τήρηση των κανόνων της ΕΕ.
6. Όλοι μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων αφού η κατάσταση δεν επιτρέπει πλειοδοσία παροχών.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ

Όχι! (1)

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΚΕ

Όχι! (2)

Το ΚΚΕ δεν βάζει πλάτη σε μια αντιλαϊκή πολιτική.


ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Όχι! (3)

Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί βαθιές αλλαγές και όχι επιφανειακές προτάσεις.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ


Ναι...

Η λογική υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους εξόδου από την κρίση.


ΑΝΤΟΝΙ ΣΟΥΑΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ


Η εικόνα της κρίσης

Η φωτογραφία της χρονιάς (2008) τραβήχτηκε από τον Αμερικανό φωτορεπόρτερ Άντονι Σουάου, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο του φετινού διαγωνισμού World Press Photo. Η φωτογραφία ελήφθη για το περιοδικό Time, στις 26 Μαρτίου 2008 στο Κλίβελαντ του Οχάιο (ΗΠΑ), και απεικονίζει τον αστυνομικό Ρόμπερτ Κόουλ -με το όπλο στο χέρι- να ερευνά σπίτι που έχει κατασχεθεί από τράπεζα, για να βεβαιωθεί ότι αυτό έχει εκκενωθεί από τους μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες του, οι οποίοι αδυνατούσαν πλέον να καταβάλουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου.


ΛΟΡΕΝΣ ΣΑΜΕΡΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

Κι άλλο δημόσιο χρήμα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει άλλη επιλογή από το να παρέμβει δραστικά ώστε να σώσει την αγορά. Ομοίως, οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο οφείλουν να διοχετεύσουν περισσότερο δημόσιο χρήμα στην αγορά και ιδιαίτερα στις τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών -υπό τις παρούσε συνθήκες- είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της ζήτησης και ως εκ τούτου η παγκόσμια οικονομία να ξεπεράσει την κρίση.


ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Βαθιά ύφεση

Η παγκόσμια οικονομία είναι κοντά στην ύφεση με μια πρόβλεψη ανάπτυξης κατά 0,5% για το 2009. Οι ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται ήδη σε βαθιά ύφεση. Δεν βλέπουμε προς το παρόν σημάδι ότι το 2009 μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που περιμένουμε.


ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΤΡΙΣΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Προς την ανάκαμψη

Πλησιάζουμε τη στιγμή που θα υπάρξει μια ανάκαμψη. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή δέσμευση των αρχών, των κυβερνήσεων, να μην αφήσουν να ναυαγήσουν θεσμοί συστημικής σημασίας. Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή δέσμευση, η οποία δεν έχει ληφθεί πλήρως υπόψη από τις αγορές.


ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ BERKSHIRE HATHAWAY

Σε έξι χρόνια

Ουδέποτε είχα δει τέτοιο φόβο μεταξύ των επενδυτών. Αρκούν πέντε λεπτά για να σε καταλάβει ο φόβος, όμως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απαιτεί περισσότερο καιρό. Το σύστημα, όμως, δεν λειτουργεί χωρίς εμπιστοσύνη. Η οικονομία θα ανακάμψει μέσα σε έξι χρόνια, αλλά επιθυμώ να τα καταφέρουμε νωρίτερα.


ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ολυμπιακή με κέρδη για το δημόσιο!

Αν τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουμε μία καινούργια Ολυμπιακή, την οποία δεν θα πληρώνουμε με 350 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά, αντιθέτως, θα εισπράττουμε 150 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο ‘Ελ.Βενιζέλος’ από το φόρο μισθωτών υπηρεσιών και τις εισφορές στο ΙΚΑ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ALPHA BANK

Προβλέψεις - αναχώματα

Θεωρούμε φρόνιμο σε μια χρονιά υψηλής κερδοφορίας να αυξήσουμε σημαντικά τις προβλέψεις μας για ολόκληρο το έτος σε επίπεδα αισθητά άνω του 1% επί των δανείων μας. Με την ενέργεια αυτή αφ’ ενός χτίζουμε αναχώματα, αν τα πράγματα εξελιχθούν πιο άσχημα απ' ό,τι περιμένουμε, και αφ’ ετέρου δείχνουμε εμπράκτως στην αγορά ότι θα βγούμε νικητές από την επερχόμενη κρίση.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Το χέρι στην τσέπη

Ο Πρωθυπουργός, με το πακέτο των 28 δισ. ανέλαβε ένα τεράστιο πολιτικό κόστος. Το κράτος πλέον έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες στήριξης του τραπεζικού συστήματος. Οι βασικοί μέτοχοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι που έρχεται, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αυξήσεις οι οποίες θα καλύψουν και τις επισφάλειες που είναι μπροστά μας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒ

Πολιτική σύγκλιση για την ανόρθωση

Η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει ότι οι προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας πετυχαίνουν μόνο όταν υπάρξει κοινή προσπάθεια με σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΔΥ

Ανακύκλωση αποτυχημένων συνταγών

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζητά από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να απαντήσει με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές: Ποια είναι τα αποτελέσματα και η απόδοση των συνταγών («φιλευθεροποίησης» των αγορών αλλά και κρατικής ενίσχυσης των προβληματικών εταιριών, η πρακτική των οποίων προκαλεί τις κρίσεις), που έως τώρα ακολουθήθηκαν; Τι τις καθιστά πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και στο μέλλον;

  Περιεχόμενα
Editorial: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ... ΦΡΑΓΚΟΥΣ
Επικαιρότητα: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ...ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΩΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
περιεχόμενα τ. 350/03.2009
Προτάσεις Αγοράς: Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ... ΘΗΡΙΟ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Συνέντευξη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ»
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ: EUROBANK PROPERTIES
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: LOGISTICS & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
Αρθρο: Το «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΕΡΕΥΝΑ: STAT BANK
ΕΡΕΥΝΑ: ERNST & YOUNG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site