Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2009                              

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Χαρακτηριστική πορεία τραπεζικής μετοχής κατά τους τελευταίους μήνες, με τους ξένους να μειώνουν τις θέσεις τους και το αγοραστικό ενδιαφέρον να είναι περιορισμένο. Οι αναλυτές φοβούνται ότι στον τραπεζικό κλάδο, μετά από ένα κακό δ’ τρίμηνο του 2008, θα ακολουθήσει ένα χειρότερο 2009.

ΚΑΕ

Η μετοχή έχει προεξοφλήσει ένα πολύ κακό σενάριο για το μέλλον. Αρχικά, κάποιοι έλεγαν ότι φοβούνταν το θέμα της χρηματοδότησης, πράγμα όμως που φαίνεται να αντιμετωπίζεται επαρκώς. Τώρα μιλούν για τις επιπτώσεις από μια μεγάλη πτώση του τουριστικού ρεύματος και του εμπορίου γενικότερα. Οψόμεθα.
REVOIL
Μονοψήφιο το P/E με βάση τα κέρδη του 2008, παρά την εγγραφή αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Επιπλέον, το γεγονός ότι η εισηγμένη δεν δραστηριοποιείται στο βιομηχανικό και το ναυτιλιακό καύσιμο αποτελεί άμυνα προστασίας απέναντι στην κρίση. Να σημειωθεί και η ικανοποιητική μερισματική απόδοση.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Το 2009 υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε η συγχωνευμένη πλέον εταιρία με την Αλλατίνη, να καταστεί κερδοφόρος. Πρώτον, γιατί ο κλάδος δεν επηρεάζεται από την κρίση. Δεύτερον, γιατί σχεδιάζονται νέα προϊόντα και τρίτον, γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης του κόστους, αρχής γενομένης από φέτος. 

ΝΗΡΕΑΣ

Σχεδιάζει μειώσεις κόστους στην παραγωγή μέσα από ανταλλαγές μονάδων με ανταγωνιστές, αλλά και καλύτερη τοποθέτηση στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση σε έναν κλάδο που δεν πλήττεται από την κρίση και σε περίπτωση που ανακάμψει η τιμή της τσιπούρας…

ΟΤΕ

Δεν είναι μόνο ότι φέτος αναμένεται ανοδική κερδοφορία, αλλά και ότι το cash flow από εδώ και στο εξής προβλέπεται θετικό. Και αυτό, πέρα από τις περιβόητες συνέργιες από τη στρατηγική συνεργασία με τους Γερμανούς της Deutsche Telecom, για τις οποίες όμως η διοίκηση του Οργανισμού έχει σπεύσει να λάβει αποστάσεις, για το πόσες θα είναι και το πότε θα έρθουν.

EUROBANK PROPERTIES

Η πορεία κατά τους τελευταίους μήνες τόσο της μετοχής αυτής, όσο και της τέως Πειραιώς ΑΕΕΑΠ (νυν Trastor ΑΕΕΑΠ) δείχνει ότι ο κλάδος είναι σε θέση να προσφέρει μια σημαντική μερισματική απόδοση ακόμη και σε περίοδο κρίσης και ένα προϊόν πολύ καλό, τουλάχιστον για τα συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας. 

ΕΛΑΣΤΡΟΝ

Μπορεί με βάση τα κέρδη του εννεαμήνου το P/E της εισηγμένης, αλλά και των άλλων εταιριών του κλάδου, να φαίνεται «τσάμπα», αλλά η κατολίσθηση της τιμής του μετάλλου και της ζήτησης, δημιουργούν κλίμα για ένα κακό δ’ τρίμηνο του 2008 και για ένα δυσμενές 2009. Να σημειωθεί ότι η Ελαστρον δεν ανέβαλε τις επενδύσεις της ούτε στη Βόρειο Ελλάδα (εγκαινιάστηκε ήδη0, ούτε στη Ρουμανία (ολοκληρώνεται προς το τέλος του έτους).

ΕΥΑΘ

Κλασική περίπτωση αμυντικής μετοχής, ακόμη και αν η διοίκηση της εισηγμένης «πάγωσε» τα τιμολόγια του 2009 για τους περισσότερους πελάτες της. Όχι μόνο δεν έχει υποχρεωθεί σε πτώση, αλλά αντίθετα έχει καταγράψει αξιοζήλευτα κέρδη για όσους την είχαν εντοπίσει στα χαμηλά (σας είχαμε επισημάνει έγκαιρα την περίπτωση).

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Για φέτος, όλα δείχνουν ότι η μερισματική απόδοση θα πιάσει ή και θα ξεπεράσει το 5% (θα διανείμει χαμηλότερο ποσοστό των μειωμένων κερδών της). Για του χρόνου, η διοίκηση έχει λάβει κάποιες άμυνες, έτσι ώστε αν η πτώση της αγοράς δεν λάβει έντονες διαστάσεις, τότε οι επιπτώσεις να είναι περιορισμένες.

  Περιεχόμενα
Editorial: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ... ΦΡΑΓΚΟΥΣ
Επικαιρότητα: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ...ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΩΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
περιεχόμενα τ. 350/03.2009
Προτάσεις Αγοράς: Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ... ΘΗΡΙΟ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Συνέντευξη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ»
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ: EUROBANK PROPERTIES
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: LOGISTICS & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
Αρθρο: Το «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΕΡΕΥΝΑ: STAT BANK
ΕΡΕΥΝΑ: ERNST & YOUNG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site