Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2009                              

ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:  ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ 2009


από την Έλενα Ερμείδου


Οι τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) άναψαν  το πράσινο φως για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης, της τεχνικής προόδου, του εκσυγχρονισμού και των διαρθρωτικών προσαρμογών της οικονομίας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΕΕ το ποσοστό επί του ΑΕΠ για το 2007 ανήλθε στο 6%-8%, με την ελληνική αγορά να δαπανά στην αγορά της πληροφορικής 2,279, 2,384 και 2,540 εκατ. ευρώ για τα έτη 2006, 2007 και 2008 αντίστοιχα.
Παρά την οικονομική ύφεση που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, θετικές για τη χώρα μας είναι προοπτικές ανάπτυξης για το 2009, καθώς ο κλάδος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών δείχνει να επηρεάζεται λιγότερο από τις εξελίξεις συγκριτικά με τους άλλους κλάδους, ενώ σύμφωνα  με την έκθεση του δελτίου αγοράς του European Information Technology Observatory, ΕΙΤΟ, το 2009 θα αποτελέσει χρονιά ύφεσης για τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής οικονομίας, οι οποίες φαίνεται να εμφανίζουν μειωμένους ρυθμούς ανάπτυξης έως ίσως και μηδενικούς.


ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 2009
Σύμφωνα με μελέτη του EITO για την Ελλάδα, εκτιμάται ότι η αξία της αγοράς πληροφορικής μέσα στο 2009 θα παρουσιάσει μια αύξηση της τάξεως του 6,1% σε σχέση με το 2008, με το κλάδο να ανακτά τις δυνάμεις του κατά το β’ εξάμηνο του 2009 και με τις δαπάνες σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC να παρουσιάζουν αύξηση 2,5%, ωστόσο ο ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών πληροφορικής στη Δυτική Ευρώπη αναμένεται να φτάσει στο 1,2%, στην Κεντρική και Ανατολική 9,4% και στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου - Μέσης Ανατολής (ΕΜΕΑ) 2,8% έναντι 4,3%, 12,5% και 6,2% αντίστοιχα για το έτος 2008.
Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2003 μέχρι και τις μέρες μας, η ελληνική αγορά έχει παρουσιάσει μια αύξηση της αξίας και συγχρόνως στροφή προς τις νέες εξελιγμένες τεχνολογικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την μελέτη, η αξία της αγοράς κατά το 2009 αναμένεται να φτάσει στα 11,14 δισ. ευρώ. θα πρέπει να τονισθεί ότι παρά το ότι η αγορά τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αυτή την στιγμή παρουσιάζει σημάδια «κόπωσης» εν αντιθέσει με την αγορά πληροφορικής που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όπου και οι δύο στο σύνολο τους εκπροσωπούν περίπου το 4,5% του ΑΕΠ.
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η εγχώρια ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, καθώς η διαδικασία μετάβασης και εξέλιξης από τις συμβατικές στις ψηφιακές τεχνολογίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ωστόσο η ζήτηση δεν φαίνεται να είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης για το κλάδο.


ΑΓΟΡΑ Η/Υ & ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC, η αγορά λογισμικού στην Ελλάδα θα τρέξει με ρυθμούς από 3% έως 5%, ο τομέας των Υπηρεσιών Πληροφορικής αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη από 2% μέχρι 2,5%, ενώ ο τομέας σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών φαίνεται να μειώνει το μερίδιο του στην αγορά εν αντιθέσει με το τομέα φορητών υπολογιστών που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνει την τάση της αγοράς για φορητότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ, οι συνολικές πωλήσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2008 σημείωσαν ρεκόρ φτάνοντας τα 499.458 τεμάχια έναντι 399.059 αντίστοιχα για το 2007. Για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από το ΕΙTO, η αγορά λογισμικού κατά το 2009 στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης θα σημειώσει αύξηση κατά 2% και θα διαμορφωθεί στα 395 δις ευρώ, ενώ η αγορά σταθερών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα σημειώσει μείωση 1,3% φτάνοντας στα 87 δισ. ευρώ. Για τον ΕΙΤΟ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς διαδραματίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες καθώς η ζήτηση και η προσφορά του κλάδου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πάντως σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο μια και η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Από πλευρά προσφοράς, δύσκολη φαίνεται να είναι η επιβίωση κάποιων επιχειρήσεων λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της αγοράς καθώς στην αγορά γενικά των Τήλε-Επικοινωνιών κινούνται περισσότερες από 1800 επιχειρήσεις. Κατ αυτόν το τρόπο, η αγορά δείχνει να εξαρτάται από κινήσεις αναδιάρθρωσης όπως εξαγορές, συγχωνεύσεις, στρατηγικές συνεργασίες. Να προστεθεί ότι υπάρχει και ένα ποσοστό στην αγορά που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με έντονα αυξητικές τάσεις κατά την περίοδο 2006-7.


ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


~ ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ~
Με άνοδο των πωλήσεων  και με ικανοποιητικές ταμειακές ροές έκλεισε το 2008 για την Πλαίσιο Computers. Συγκεκριμένα, ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε στα 411.901 ευρώ έναντι 385.023 ευρώ το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,98%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα  13.055 έναντι 19.627 το 2007, παρουσιάζοντας μειωμένη κερδοφορία κατά 33.48% γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πλαίσιο Computers Κ. Γεράρδο στην αύξηση το προσωπικού και ειδικότερα στην παράλληλη λειτουργία του κέντρου διανομής με τον νέο και τον παλιό τρόπο, καθώς και στο αυξημένο δανεισμό για την χρηματοδότηση των επενδύσεων.
Η Πλαίσιο Computers με αντικείμενο την συναρμολόγηση και εμπορία προϊόντων πληροφορικής καθώς και την εμπορία ειδών γραφείου και ειδικών προϊόντων εστιάζοντας στο χονδρικό και στο λιανικό εμπόριο σημείωσε κατά το 2008 μια σημαντική ανάπτυξη σε όλες τις προϊοντικές της κατηγορίες. Συγκεκριμένα σε σχέση με το 2007, στα  Είδη Γραφείου σημείωσε ανάπτυξη 5,6%, σε Η/Υ & Ψηφιακές Εφαρμογές 8,2% και στα Τηλέφωνα κατά 3,2%, συγχρόνως επιτεύχθηκε μια σημαντική ανάπτυξη των καναλιών πώλησης στο σύνολο κατά 7%.
Επίσης, με επενδύσεις που ξεπέρασαν στο σύνολό τους τα 24.000 ευρώ, η Πλαίσιο επέκτεινε τα καταστήματα της στο Σύνταγμα και Αργυρούπολη, εγκαινίασε τα νέα της καταστήματα στην Πολυτεχνειούπολή και το εμπορικό κέντρο Athens Heart και συγχρόνως ολοκλήρωσε το έργο Κέντρου Διανομής στη Μαγούλα Αττικής.


~ INFO QUEST ~
Περί τα τέλη Φεβρουαρίου η διοίκηση της Info-Quest γνωστοποίησε ότι υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά προς το βασικό μέτοχο της Rainbow ΑΕ, κ. Γεώργιο Βάμιαλη για την αγορά 5.967.386 μετοχών που κατέχει στην εταιρία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 79,6% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε ευρώ 1,46 ανά μετοχή κι ενδέχεται να μειωθεί μόνο εφ’ όσον υπάρχουν σοβαρά ευρήματα στο διενεργούμενο νομικό και οικονομικό έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2009. Η ανωτέρω μη δεσμευτική προσφορά ισχύει μέχρι τις 15 Μαϊου 2009.
Εφ' όσον η προσφορά αυτή γίνει αποδεκτή, η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό τις ακόλουθες βασικές αιρέσεις :
α) Εξασφάλιση της συνεργασίας με την Apple για τη διανομή των προϊόντων της από τον Όμιλο της Info-Quest στην Ελλάδα και Κύπρο, επί μία τριετία τουλάχιστον.
β) Ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου.
γ) Έγκριση των βασικών όρων της σχετικής συμβάσεως αγοράς των μετοχών από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της RAINBOW ΑΕ.
δ) Έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Με κύκλο εργασιών 444 εκατ. ευρώ για το 2007, η InfoQuest βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής αγοράς πληροφορικής προσφέροντας στους πελάτες της προϊόντα που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες. Συγχρόνως η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μεταφέροντας νέα μοντέλα οργάνωσης και τεχνογνωσίας, με προοπτικές επέκτασης και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Συγκεκριμένα, η InfoQuest κατέχει την πρώτη θέση στο χονδρεμπόριο της αγοράς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια επιχείρησε με μεγάλη επιτυχία να κάνει άνοιγμα στην αγορά της λιανικής σε ό,τι αφορά το λογισμικό με δίκτυο 60 καταστημάτων στην Αθήνα και στην επαρχία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Info Quest με την εξαγορά της Unisystem αποτελεί το μεγαλύτερο System Integrator στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Η InfoQuest μέσω της 100% θυγατρικής της UniSystems σχεδιάζει, υλοποιεί, και υποστηρίζει λύσεις προηγμένης τεχνολογίας σε επιχειρήσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Η UniSystems ξεκίνησε το 2009 αναλαμβάνοντας να περατώσει το έργο της ολοκλήρωσης ψηφιακών παραγωγών του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Νόησις της Θεσσαλονίκης. Το έργο ύψους 805.000 ευρώ είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες της, η εταιρεία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την αναβάθμιση και επέκταση της υποδομής του Contact Center της ICAP Contact Center AE. Η InfoQuest επίσης στο πλαίσιο μιας περαιτέρω ανάπτυξης, ξεκινά συνεργασία με την Recom φέρνοντας στην Ελληνική αγορά gaming κουτιά υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα με στόχο την παροχή ενός μεγαλυτέρου εύρους προϊόντων υψηλών προδιαγραφών εμπλουτίζει το κατάλογο προϊόντων της με τις μητρικές κάρτες της εταιρείας Elitegroup Computer Systems, (ECS).


~ SINGULAR LOGIC ~
Με σημαντική παρουσία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, η Singular Logic διαθέτει ένα ισχυρό πανελλαδικό δίκτυο διανομής και εξειδικεύεται στα: Software Division, Enterprise DIS Division, Integrator Division.
Συγκεκριμένα το Software Division δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού ERP, CRM, BI, AVAYA για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, για υπηρεσίες χρηματοδότησης στην Ελληνική αγορά και στην αγορά των Βαλκανίων.
Στόχος του Enterprise DIS Profile είναι η παροχή λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε επιχειρήσεις του εμπορίου, της βιομηχανίας και των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ERP, HR, CRM, Enterprise Content, Management (ECM), BI, BPM, Τεχνολογίες Φωνής και εξειδικευμένες λύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα παρέχει λύσεις σε Χρηματοπιστωτικούς, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις Λιανικής.
Σημαντικό να σημειωθεί ότι η όμιλος στις 27/1/2009 ανακοίνωσε την επέκταση στρατηγικής του συνεργασίας με τη Microsoft, και την πιστοποίηση της ως Microsoft Large Account Reseller / Enterprise Software Advisor (LAR/ESA). Η πιστοποίηση αυτή αφορά στην διαχείριση, μεταπώληση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που απαιτούνται σε μεγάλα συμβόλαια αγοράς ή ενοικίασης αδειών χρήσης και υποστήριξης προϊόντων πλατφόρμας Microsoft από μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμούς, καθώς και ιδρύματα, όπως για παράδειγμα τα συμβόλαια “Enterprise Agreement” (EA) και “Select” για επιχειρήσεις και οργανισμούς με περισσότερους από 250 σταθμούς εργασίας και υπηρεσίες υποστήριξης. Με αφορμή την ανωτέρω πιστοποίηση, οι εταιρείες του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) υπέγραψαν με την διεθνή εταιρεία, Enterprise Agreement για προϊόντα πλατφόρμας Microsoft σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Logic κ. Ιωάννης Καρακαδάς δήλωσε: «Η εταιρεία μας με την επέκταση αυτής της συνεργασίας παραμένει πιστή στο όραμά της να εξελίσσει και να υποστηρίζει τους πελάτες της προσφέροντας τους την καταλληλότερη  ολοκληρωμένη λύση λογισμικού, υποδομών και βέλτιστων πρακτικών για την αδιάλειπτη λειτουργία τους.»
Σε ό,τι αφορά τα έργα στο Δημόσιο Τομέα, η Singular Logic στις αρχές Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο «Δημοτικές Διαδικτυκές Πύλες Δυτικής & Νότιας Ελλάδας - Υποέργο 4» που είχε αναλάβει για λογαριασμό του Υπ. Εσωτερικών Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.


~ BYTE COMPUTERS ~
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με παρουσία στην Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, η Byte Computers διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία στα λογισμικά πακέτα των μεγαλυτέρων κατασκευαστών λογισμικού ενσωματώνοντας με αποτελεσματικότητα καινοτόμες λύσεις και επιτρέποντας την ενιαία διαχείριση όλων των επιχειρηματικών πόρων και λειτουργιών. Να τονισθεί ότι σύμφωνα με τις ενδιάμεσες καταστάσεις της περιόδου 1/1/08-30/9/08 η εταιρεία κατέγραψε θετικά οικονομικά αποτελέσματα με έσοδα από τις πωλήσεις να φτάνουν στα 38197 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 1971 εκατ. ευρώ.
Μέσα στα πλαίσια αυτά η Byte προσφέρει υπηρεσίες  Λογισμικού Συστημάτων και Εφαρμογών, Δικτύωσης και Επικοινωνίας, Ολοκλήρωσης Φωνής, Εικόνας και Δεδομένων, Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Ενοποίησης Εταιρικής Επικοινωνίας, Υλοποίηση εφαρμογών IVR, Ολοκλήρωσης Διαλειτουργικών Εφαρμογών, Υλοποίησης Μετεγκατάστασης Συστημάτων, Υποδομών Ανάκτησης Δεδομένων και Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ανάμεσα στους στόχους της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες μετατρέποντας τις επενδύσεις των πελατών της σε μετρήσιμο επιχειρηματικό αποτέλεσμα.


~ IBM ΕΛΛΑΣ ~
Με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, η IBM Ελλάς δραστηριοποιείται στους τομείς υλικού, του λογισμικού, των δικτύων και των ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής, εστιάζοντας στην δημιουργία και στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών και την μετατροπή αυτών σε μοχλό ανάπτυξης και κερδοφορίας για τους πελάτες της. Πελάτες της εταιρείας είναι ο δημόσιος τομέας, μεγάλες και μικρό-μεσαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα,  ενώ κάποια από τα προϊόντα της είναι οι Blade Servers, Cluster Servers, Linux Servers, Servers x86 για Windows και Linux, Hard Drives/Micro, λογισμικό αποθήκευσης, αναβαθμίσεις, αξεσουάρ, εξαρτήματα, κα.


~ INTRACOM ~
Με πάνω από 500 πελάτες από όλο το κόσμο και με έντονη παρουσία στην Νότιο Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ελλάδα και έχοντας συνάψει μια πλειάδα εμπορικών συμφωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο, η Intracom IT Services παρέχει υπηρεσίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων σε τράπεζες, σε οικονομικές υπηρεσίες, σε e-governments και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. 


~ MULTIRAMA ~
Ως το πρώτο εξειδικευμένο Δίκτυο Καταστημάτων Πληροφορικής στην Ελληνική αγορά, η Multirama AEBE ιδρύθηκε το 1996 και η εξέλιξή της ακολούθησε την  ανάπτυξη της αγοράς πληροφορικής, θέτοντας ως στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πελάτη σε προϊόντα πληροφορικής και τεχνολογίας. Έχοντας καταγράψει μια επιτυχημένη πορεία, η εταιρεία το 2001 αναπτύσσει μια μονάδα παραγωγής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας: Μultirama PC, Built - To - Order PC & το Multirama Notebook. Συγχρόνως δημιούργησε ένα τμήμα τεχνικής υποστήριξης με δυνατότητα επισκευής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών τόσο στα καταστήματα της όσο και στο χώρο των πελατών της. Από το 2006 μέχρι και σήμερα η Multirama AEBE αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς το δίκτυο καταστημάτων της ενώ το 2008 επιχειρεί να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Βουλγαρία με την δημιουργία ενός επιπλέον καταστήματος.


~ QUALITY & RELIABILITY ~
Η Q&R είναι από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες πληροφορικής, εισηγημένη στο ΧΑ από το 2000.
Από τις πιο γνωστές εφαρμογές λογισμικού της εταιρείας είναι το σύστημα Υλοποίησης Πληροφοριακού Συστήματος Εμπορικής και Οικονομικής Διαχείρισης (ERP) με βάση το έτοιμο προϊόν της Orama ERP ή με βάση το διεθνές ERP της ORACLE, ενώ κάποιες παρεχόμενες υπηρεσίες στο χώρο της πληροφορικής είναι η εκπόνηση μελετών, υπηρεσίες οργάνωσης, εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας, υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων.
Από το 1992, έτος ίδρυσης της μέχρι και σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να έχει μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία αναπτύσσοντας και διευρύνοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της και το πελατολόγιο της στο ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα με πελάτες όπως το ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΣΕ, ΟΓΑ, ΙΚΥ κ.ά.
Η Q&R αριθμεί έξι θυγατρικές εταιρείες, εξ αυτών και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΧΑ ολοκληρώθηκε στις 24/1108 η συμφωνία μεταβίβασης ποσοστού 37% του ποσοστού που κατείχε η European Profile ΑΕ. Το τίμημα αυτής ανήλθε σε 250678,51 ευρώ για το σύνολο των μετοχών της.


~ ENTERSOFT ~
H Entersoft είναι εταιρία ανάπτυξης λογισμικού για επιχειρήσεις που προσφέρει το ενοποιημένο περιβάλλον ERP, CRM και E-Commerce στο πιο σύγχρονο τεχνολογικό πλαίσιο Microsoft-Net και με προϊόντα συμβατά με τα Windows 7.
Με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 26% στα έσοδα και το 41% στα κέρδη προ φόρων έκλεισε την οικονομική χρήση του 2008 η Entersoft, συνεχίζοντας για πέμπτη συνεχή χρονιά την έντονα αναπτυξιακή της πορεία. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε στα 7,114 εκατ. ευρώ έναντι 5,624 εκατ. το 2007 ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,557 εκατ. ευρώ το 2008 έναντι 1,108 το προηγούμενο οικονομικό έτος. Ο όμιλος είχε μηδενικό δανεισμό στο τέλος του 2008, ενώ ο δείκτης άμεσης ρευστότητας διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό 5,16 έναντι 2,4 την προηγούμενη χρονιά, επίπεδα πολύ υψηλότερα του μέσου δείκτη του κλάδου της Πληροφορικής.
Οι εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις επιτεύχθησαν σε μια χρονιά σταθμό, αφού εντός του 2008 εισήλθε στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και υλοποιώντας το διετές επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ανέπτυξε νέα προϊόντα και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα σε Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω ίδρυσης θυγατρικών εταιρειών και μέσω εμπορικών αντιπροσώπων και στην Κύπρο. Σημαντικό να καταγραφεί ότι η Entersoft πρόσφατα υπέγραψε προσύμφωνο εξαγοράς του 100% των μετοχών της Nova Consultants, εξαγορά η οποία θα επιδράσει θετικά στην αύξηση των εσόδων της εταιρίας. Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 400 χιλ. ευρώ και θα καταβληθεί σε μετρητά.


~ PROFILE ~
Με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την παραγωγή ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού για τον χρηματοοικονομικό τομέα, Financial Solutions, αλλά και στον ευρύτερο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Business Solutions και έχοντας παρουσία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο, Βουκουρέστι, Νότιο Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, η Profile AEBE - εδώ και 18 χρόνια - παρέχει αξιόπιστα προϊόντα λογισμικού και υπηρεσίες δομημένα σε  state of art τεχνολογίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να βελτιώσουν τις εσωτερικές τους λειτουργίες και συγχρόνως να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να εκμεταλλευτούν μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της θέση της στην αγορά και επενδύοντας στην επιτυχημένη συνεργασία που έχει μέχρι τώρα με την Oracle & HP, η Profile διοργάνωσε πρόσφατα παρουσίαση με θέμα «Advanced Business Insight through Oracle Business Development».
Η σημερινή αγορά χαρακτηρίζεται από διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και από μια κατακόρυφη αύξηση των δεδομένων που προέρχονται από πρωτογενή συστήματα και καταλήγουν σε διάφορους χρήστες. Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες, ο μεγαλύτερος όγκος δεδομένων εντοπίζεται σε συστήματα ERP, CRM, σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα, CDR, σε τραπεζικά συστήματα, ΑΤΜ σε ειδικά συστήματα για το λιανεμπόριο, POS, σε βιομηχανικά συστήματα, κ.λπ.
Η πληροφορία αποτελεί εργαλείο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ανταγωνισμού, η οποία μετά από σωστή επεξεργασία μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ή ακόμα και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Το ζητούμενο είναι πόσο αποτελεσματικά μεταφέρονται οι πληροφορίες στον τελικό και στον ενδιάμεσο χρήστη καθώς και στον διαχειριστή. 
Με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες αυτές, η Oracle σε συνεργία με την Profile παρουσίασε το Oracle Business Intelligence Standard Edition One. To Oracle Business Intelligence Standard One είναι ένα ολοκληρωμένο άψογα σχεδιασμένο σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας.
Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του και σύμφωνα με τον κ. Φ. Ζερβό, Διευθυντή Τεχνολογίας στο Sales Consulting της Oracle, είναι:
- Το άκρως φιλικό προς τους τελικούς χρήστες περιβάλλον, το οποίο υποστηρίζει τις καθημερινές ενέργειες και τον στρατηγικό σχεδιασμό των αποφάσεων.
- Το δικαίωμα εργασίας σε  off-line μορφή.
- Η δυνατότητα ενοποίησης των διαθέσιμων δεδομένων που προέρχονται από ετερογενή περιβάλλοντα διαφόρων προμηθευτών. Συνδυάζει επίσης ιστορικά δεδομένα με πληροφορίες πραγματικού χρόνου προσφέροντας την μοναδική δυνατότητα πραγματοποίησης αναλύσεων πραγματικού χρόνου (Real - Time DataWarehousing), ενδυναμώνοντας την ποιοτική και ποσοτική πληροφόρηση.
- Η δυνατότητα εργασίας σε  ένα ενοποιημένο περιβάλλον διαχείρισης όπου μέσα από το σύστημα ο χρήστης έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί το Budget & Planning αλλά και την λύση της Επιχειρηματική ευφυϊας.
- Η εκμετάλλευση στο έπακρο των προσφερόμενων λειτουργιών και της επεξεργαστικής ισχύς του Database Server.
- Οι τεράστιες δυνατότητες επεκτασιμότητας και επέκτασης με την χρήση μηχανισμού caching.
- Είναι βασισμένο σε ανοιχτά πρότυπα παρέχοντας τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί και να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε τεχνολογία και υποδομή, βάσεις δεδομένων, web servers, LDAP servers, ETL διαδικασίες, κ.λπ. Ως αποτέλεσμα, ελαχιστοποιείται το συνολικό κόστος κτήσης (TCO) και μεγιστοποιείται η απόδοση των επενδύσεων (ROI).


~ EPSILON NET ~
Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της για 4η συνεχή χρονιά, η Epsilonet εντάχθηκε στο κατάλογο των 500 αναπτυσσόμενων εταιρειών στην ΕΕ. Κάποιοι από τους στόχους της εταιρείας είναι οι διαρκείς επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία, η ποιοτική υποστήριξη των πελατών της καθώς και η κοινωνική και πολιτιστική προσφορά μέσω σεβασμού της στο φυσικό περιβάλλον και της ενεργούς υποστήριξης των πολιτιστικών γεγονότων. Η εταιρεία διαθέτει υπηρεσίες ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών καθώς και 24ώρη ηλεκτρονική τράπεζα γνώσεων, προηγμένα λογισμικά συστήματα, IP, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο Αθήνας - Θεσσαλονίκης και ενιαίο δίκτυο πληροφορικής μεταξύ δύο καταστημάτων. Η Epsilonet έχει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών ενώ το πρόγραμμά της πιστοποιείται από τις κατηγορίες «Epsilon Gold Partner», «Epsilon Silver Partner», και «Νέοι Συνεργάτες».
Αξίζει να σημειωθεί η εταιρεία στις 16/2 προχώρησε στην επέκταση συμφωνίας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών με την ένωση Ορκωτών Λογιστών της Μεγάλης Βρετανίας.


~ FINVENT ~
Η Finvent εταιρεία με παρουσία στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων και κινδύνων σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Πρόσφατα και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2009, η εταιρεία στα πλαίσια της στρατηγικής της ανάπτυξης ανακοίνωσε την διεύρυνση των λύσεων της με την εισαγωγή του Advent Tamale RMS (Research Management System) στην επενδυτική πλατφόρμα (FIP - Finvent Investment Platform).
To Advent Tamale RMS είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο στο τομέα ανάλυσης. Όπως δήλωσε ο κ. Μάκης Ιωάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Στόχο της εταιρείας μας αποτελεί η πλήρης αυτοματοποίηση της ροής των εργασιών στην διαχείριση των επενδύσεων μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων λύσεων.
Με την ένταξη του Advent Tamale RMS στην επενδυτική πλατφόρμα παρέχουμε στους πελάτες μια κεντροποιημένη πληροφόρηση που διευκολύνει τη διαδικασία της λήψης αποφάσεων, μέσα από μια οργανωμένη και πιο αποδοτική διαχείριση ανάλυσης».


~ PRINTEC ~
Συνεχίζοντας τη δυναμική του πορεία και ενισχύοντας το ρόλο του, ο όμιλος Printec, πρωτοπόρος στο τομέα Συστημάτων Αυτοματισμού Συναλλαγών στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία με την Mag Tek, παγκόσμιο ηγέτη στο τομέα της τεχνολογίας ηλεκτρονικών συναλλαγών στα πλαίσια παροχής εύκολης και ασφαλής έκδοσης τραπεζικών καρτών μέσα στο κατάστημα. Συγκεκριμένα, η Printec με το σύστημα Express Card 1000 της Mag Tek θα παρέχει στους πελάτες της ένα άριστο και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών καθώς οι πελάτες των τραπεζών θα προμηθεύονται τις τραπεζικές τους κάρτες άμεσα και σε λίγα λεπτά εντός καταστήματος.


~ ALTEC ~
Με παρουσία σε Ελλάδα Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, η Altec της οποίας το 39,89% των μετοχών κατέχει ο κ. Α. Αθανασούλης, με κύριο αντικείμενο την πληροφορική,  η Altec κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην ΝΑ Ευρώπη. Με εφαρμογές μεταφρασμένες σε διάφορες γλώσσες που λειτουργούν στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες, η Altec διαθέτει μια γκάμα επιχειρηματικών λύσεων για ERP, BI, CRM, HR, εμπορικές, λογιστικές, ασφαλιστικές, εφαρμογές και ερευνητικά προγράμματα. Αντικείμενο της εταιρείας η παροχή λύσεων εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων και η αξιοποίηση των νέων δεδομένων επιχειρηματικής πρακτικής.


~ INFORMER ~
Με στόχο την μεταφορά τεχνογνωσίας προς τους πελάτες της, η Informer δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων. Ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας προς τους πελάτες, είναι η μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων και εξοπλισμού πληροφορικής, η εγκατάσταση δικτύων επικοινωνίας, η υλοποίηση και υποστήριξη λογισμικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού. Έχοντας πλέον επίσης συγκεντρώσει την κατάλληλη εμπειρία και το κατάλληλο Know-How, η εταιρεία επεκτάθηκε και στο εξωτερικό παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες στο Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και Λουξεμβούργο.


~ PC SYSTEMS ~
Η εταιρεία Συστήματα Μικροϋπολογιστών ΑΕ με το διακριτικό PC Systems με μια επιτυχή παρουσία στο κλάδο της πληροφορικής δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες συστημάτων ασφαλείας, διαχείρισης, σε υπηρεσίες VoIP, σε εκπαίδευση, σε εφαρμογές διαδικτυακές και τηλεπικοινωνιακές, σε υπηρεσίες υποστήριξης, σε τηλεϊατρική και e-government. Σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η PC Systems AE πρόεβη τη Δετέρα 23.2.09 μέσω μέλους του ΧΑ «Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» σε αγορά 600 ιδιωτικών μετοχών συνολικής αξίας 174,00 ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση  της εταιρείας Opentec AE μέσω απορρόφησης της από την PC Systems και η εισφορά του κλάδου δικτύων της ComputerBank Networking.


~ MLS MULTIMEDIA ~
Συνυφασμένη με την έκδοση καινοτομικών προϊόντων, η MLS Multimedia AE ιδρύθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο χώρο των Multimedia. Πλέον η MLS δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, έκδοση, και διάθεση συστημάτων πλοήγησης καθώς και εφαρμογών γλωσσικής τεχνολογίας εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας είναι το μεταφραστικό πρόγραμμα Systran, ο Ελληνικός Φωνητικός Κειμενογράφος MLS Talk & Write, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ΤΟΜΗ, όπως και το σύστημα αυτόματης πλοήγησης MLS Destinator. Παράλληλα με τις ανωτέρω δραστηριότητες, η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τρίτους φορείς και συγκεκριμένα στο πεδίο της τεχνολογίας, εκπαίδευσης, τηλεματικής και στις εφαρμογές πολυμέσων.


~ ΙΛΥΔΑ ~
Η εταιρεία από το 1992 που ιδρύθηκε δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και υποστήριξη συστημάτων ERP, ανάπτυξη λογισμικού για κάθετες αγορές, ανάπτυξη λογισμικού κατά παραγγελία, ανάπτυξη λογισμικού για εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιο τομέα.


~ CPI ~
Aπό τις μεγαλύτερες εταιρείες στη προμήθεια των περιφερειακών, η CPI δραστηριοποιείται στα Προϊόντα Διανομής σε Λύσεις Εκτύπωσης και Αυτοματισμού Γραφείων και σε Λύσεις IT.


~ INTEPTEK ~
Η Intertech AE ιδρύθηκε το 1990 αντιπροσωπεύοντας τα προϊόντα Panasonic συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς Επικοινωνιών του Αυτοματισμού Γραφείου της Πληροφορικής και των Επαγγελματικών Συστημάτων ήχου και Εικόνας με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των φαξ, τηλεφωνικών κέντρων, κινητής και ασύρματης τηλεφωνίας, των περιφερειακών ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φωτοααντιγραφικών. Στις 24/12/08 η Ίντερτεκ AE απέκτησε 136.286 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 29,35 ευρώ, ως εκ τούτου συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Cosmotelco AE, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με ποσοστό 7,32% ενώ κατά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα 1/1-30/9/2008, η Ίντερτεκ ΑΕ σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 1987 εκατ. ευρώ.


~ PERFORMANCE ~
Με μεγάλους πελάτες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Παραγωγή & Εμπορία Προϊόντων, Λύσεων & Υπηρεσιών Πληροφορικής, εστιάζοντας στους τομείς Enterprise Storage, Virtualization, Disaster Recovery, Business Continuity, IT Security και IT Systems & Services Management σε περιβάλλον Unix και LInux


~ RAINBOW COMPUTERS ~
Έκτακτη ΓΣ πραγματοποιεί στις 19 Μαρτίου 2009 η Rainbow για την έγκριση πρότασης εξαγοράς μετοχών τoυ βασικού μετόχου καθώς και λοιπών μετοχών, την εκλογή νέου ΔΣ και την παροχή αδείας πώλησης στοιχείων ενεργητικού στον βασικό μέτοχο.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η διοίκηση της InfoQuest  υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά προς το βασικό μέτοχο της Rainbow, κ. Γεώργιο Βάμιαλη για την αγορά 5.967.386 μετοχών που κατέχει στην εταιρία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 79,6% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται σε ευρώ 1,46 ανά μετοχή κι ενδέχεται να μειωθεί μόνο εφ’ όσον υπάρχουν σοβαρά ευρήματα στο διενεργούμενο νομικό και οικονομικό έλεγχο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2009.
Η Rainbow είναι επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο με κύριο αντικείμενο της επιχείρησης τη συναρμολόγηση και εμπορία προϊόντων πληροφορικής καθώς και εμπορία ειδών γραφείου και ειδικών προϊόντων.


~ COMPUCON ~
Η Compucon AE επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού αυτόματου σχεδιασμού και επεξεργασίας (CAD) κεντητικών προϊόντων, στο σχεδιασμό και παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων δικτύωσης και ελέγχου (CAM) για τη βιομηχανία του κεντήματος, στην ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού μεγάλης κλίμακας για εταιρείες του ευρύτερου κλάδου του κεντήματος (custom made projects), στη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τηλεματικής με συστήματα που περιλαμβάνουν λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που έχει αναπτύξει η εταιρία, στην ανάπτυξη και παραγωγή εξελιγμένων συσκευών laser για χάραξη και κοπή, στη μελέτη και υλοποίηση εξειδικευμένων διαδικτυακών εφαρμογών λογισμικού για την προβολή και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου και την ανάπτυξη λογισμικού ιατρικών εφαρμογών.
Στις 26/1/09 σύμφωνα με την εφαρμογή του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρείας Compucon AE εντάχθηκαν στην «Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, Εμπορευσιμότητας & Ειδικού Χαρακτήρα».


~ LOGISMOS ~
Έχοντας μετονομαστεί  από Mηχανολογιστική σε Logismos Συστήματα Πληροφορικής, η εταιρεία αναλαμβάνει νέο ρόλο στην ΙΤ αγορά σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Το Momentum-ERP, το πρώτο Ελληνικό ERP, αποτέλεσε μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία, ενώ σήμερα το σύστημα αυτό είναι ένα επιτυχημένο και ώριμο σύστημα που λειτουργεί με επιτυχία σε πάνω από 200 επιχειρήσεις με πάνω από 2.500 χρήστες στο τομέα των υπηρεσιών, της οικονομίας, βιομηχανίας και εμπορίου.

  Περιεχόμενα
Editorial: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ... ΦΡΑΓΚΟΥΣ
Επικαιρότητα: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ...ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΩΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
περιεχόμενα τ. 350/03.2009
Προτάσεις Αγοράς: Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ... ΘΗΡΙΟ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Συνέντευξη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ»
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ: EUROBANK PROPERTIES
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: LOGISTICS & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
Αρθρο: Το «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΕΡΕΥΝΑ: STAT BANK
ΕΡΕΥΝΑ: ERNST & YOUNG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site