Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2009                              

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΟΙ «ΜΑΧΕΣ» ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ...


Σε λιγότερους «παίκτες» η αγορά, αφού οι μικρότεροι δεν άντεξαν


από τον Μάκη Αποστόλου


Η διεθνής οικονομική κρίση επιταχύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης στην εγχώρια αγορά της σταθερής τηλεφωνίας. Σε έναν κλάδο, όπου τα προηγούμενα χρόνια, ουκ ολίγες εταιρίες επιχείρησαν να πάρουν μερίδιο από την πίτα, που ως τότε μονοπωλούσε ο ΟΤΕ, η εικόνα έχει αλλάξει άρδην, καθώς ο ένας εναλλακτικός πάροχος μετά τον άλλο βγαίνει εκτός παιχνιδιού, μην μπορώντας να αντέξει τις υψηλές οικονομικές υποχρεώσεις.
Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες, τέθηκαν εκτός «μάχης» η Lannet (του Θωμά Λαναρά) μαζί με την Telepassport την οποία είχε εξαγοράσει προ τριετίας περίπου, η Altec Telecoms (του Θανάση Αθανασούλη) και η Teledome (του Θανάση Πηλιούνη), η οποία πριν από μερικά χρόνια ετοιμαζόταν να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών (μέσω συγχώνευσής της με την Hellas On Line).
Τα προβλήματα βέβαια δεν λείπουν και από τους άλλους μεγάλους «παίκτες» της αγοράς, όπως είναι π.χ. η η Vivodi και η On Telecoms οι οποίες μάλιστα έχουν μπει πρώτες στον τομέα του triple play, καθώς οι απαιτούμενες επενδύσεις στα ιδιόκτητα δίκτυά τους είναι σαφώς υψηλότερες από τα έσοδά τους.
Για τις συγκεκριμένες εταιρείες, η εξεύρεση κάποιου ισχυρού στρατηγικού συμμάχου αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή που η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται ουσιαστική ανέφικτη στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.


ΣΕΝΑΡΙΑ... «ΓΑΜΟΥ»
Ειδικότερα για την On Telecoms, σημειώνουμε ότι δεν προχώρησε η συγχώνευσή της με την εισηγμένη Ζήνων, κίνηση με την οποία θα έμπαινε στο Χρηματιστήριο και πλέον το νέο σενάριο που κυκλοφορεί στην αγορά αφορά σε deal με τη Vodafone, τη Wind ή με την κυπριακή Cyta. Μην ξεχνάμε ότι η On Telecoms (την οποία ελέγχει η ολλανδική On Network Holdings NV με μετόχους το διεθνές fund ARGO Capital Partners Ltd και τα διευθυντικά στελέχη της) θα πρέπει να πληρώσει 21 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Champions League.
Το «φλερτ» με τη Vodafone φαίνεται να έχει κάποιο προβάδισμα, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone κ. Νίκου Σοφοκλέους, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία  στοχεύει εντός του 2009 να διευρύνει το μερίδιό της με νέες υπηρεσίες, όπως παροχής ευρυζωνικού Ιnternet για οικιακούς χρήστες, σταθερής τηλεφωνίας και ιντερνετικής τηλεόρασης (ΙΡΤV) – δηλαδή υπηρεσίες που προσφέρει η ON - τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει «ανοιχτή» σε επενδυτικές προτάσεις.
Σε ό,τι αφορά στη Vivodi, από το περυσινό καλοκαίρι έχουν επιβεβαιωθεί οι επαφές της διοίκησης της κυρίας Σοφίας Εφραίμογλου με την HOL (του Σωκράτη Κόκκαλη), οι οποίες, προφανώς και λόγω της κρίσης, δεν έχουν μέχρι σήμερα καταλήξει σε «γάμο».


ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Ακόμη όμως και οι Forthnet, Tellas και Hellas On Line, οι οποίες αποτελούν σήμερα τους πιο σοβαρούς ανταγωνιστές του ΟΤΕ στην αγορά της σταθερής, εμφανίζουν αδυναμία να εμφανίσουν κερδοφόρους ισολογισμούς.
Ξεκινώντας από τη Forthnet, η οποία έχει αυξήσει την πελατειακή της βάση πάνω από τις 200.000 συνδέσεις, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καθυστερήσει κατά ένα χρόνο ακόμη (το 2010 αντί του 2009 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση) να εμφανίσει καθαρά κέρδη. Παράλληλα σε πρόσφατη έκθεσή της η HSBC θεωρεί ότι η… ακριβή εξαγορά της Nova πραγματοποιήθηκε σε λάθος χρόνο και θα καταστρέψει την αξία της, ενώ εμπεριέχει και υψηλό εκτελεστικό ρίσκο. Ακόμη η Alpha Finance αμφισβητεί τη δυνατότητα της καλωδιακής τηλεόρασης για τα επόμενα δύο χρόνια να εγγράψει περισσότερους πελάτες τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και εξαιτίας της απώλειας των δικαιωμάτων των αγώνων UEFA Champions League.
Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο του 2008, οι ζημίες της εταιρείας ανήλθαν στα 32,106 εκατ. ευρώ από 24,975 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007 και οι κεφαλαιακές επενδύσεις ανήλθαν στα 53,790 εκατ. ευρώ από 33,903 εκατ. ευρώ. Ακόμη, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 123.377 εκατ. ευρώ από 86,022 εκατ. και οι προσαρμοσμένες ζημιές προ φόρων στα 29,364 εκατ. ευρώ από ζημιές 29,386 εκατ.
Αναφορικά με την Tellas και η περυσινή χρήση έκλεισε με ζημιές. Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 21% στα 36 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής κατά 51% φθάνοντας τα 17,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet αυξήθηκαν κατά 107% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκατ. ευρώ. Η πελατειακή βάση της Tellas διαμορφώθηκε στους 789.116 πελάτες στο τέλος του 2008, 170.000 των οποίων απολαμβάνουν full LLU υπηρεσίες.
Τέλος, η Hellas On Line προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 27 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο του 2008, οι ζημιές προ φόρων της εισηγμένης διαμορφώθηκαν σε 27,5 εκατ. ευρώ από 20,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2007, ενώ οι αποσβέσεις αυξήθηκαν κατά 119,1% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 17,3 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξανόμενων επενδύσεων σε ιδιόκτητες υποδομές. Όμως, η συνεχής εστίαση στη μείωση του λειτουργικού κόστους οδήγησε σε σημαντική βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας με το αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνεται σε - 3,5 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το -10,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007.
Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 119,3% φθάνοντας τα 74 εκατ. ευρώ από 33,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των εσόδων τόσο από υπηρεσίες LLU όσο και από υπηρεσίες προς εταιρικούς πελάτες.
Ο συνολικός αριθμός των πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών της εταιρίας στο τέλος Σεπτεμβρίου 2008 ανήλθε σε 121.587, αυξημένος κατά 77,1% σε ετήσια βάση, με τους συνολικούς LLU συνδρομητές να ξεπερνούν σήμερα τις 115.000, αντιστοιχώντας σε 18,1% συνολικό μερίδιο αγοράς, αυξημένο κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες από 13,7% στο τέλος του 2007.


Triple Play: το νέο πεδίο μάχης


Το βασικό πεδίο ανταγωνισμού για τις εταιρείες του κλάδου, αποτελεί ασφαλώς ο τομέας της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, δηλαδή την παροχή σταθερής τηλεφωνίας, γρήγορου Internet και ψυχαγωγίας (ψηφιακής τηλεόρασης) με επίκεντρο πλέον το triple play (και ειδικότερα το IPTV). Ήδη οι ευρυζωνικές συνδέσεις στη χώρα μας εκτιμάται ότι ξεπερνούν σήμερα τις 1,6 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές, οι ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις 3G που παρέχονται από τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οι οποίες εκτιμώνται στα επίπεδα των 200.000. Την προηγούμενη χρονιά, ο ΟΤΕ πρόσθεσε 315.000 νέες συνδέσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι συγκέντρωσαν περίπου 290.000 συνδέσεις πλήρους αδεσμοποίητης πρόσβασης (LLU) όπου δηλαδή οι συνδρομητές δεν εξαρτώνται από το δίκτυο του ΟΤΕ.
Στο επίκεντρο του ανταγωνισμού βρίσκεται το IPTV, το οποίο πρώτοι προσέφεραν στην αγορά η On Telecoms και η Vivodi, ενώ ακολουθούν ο ΟΤΕ, η Hellas On Line με τη Wind να ετοιμάζεται οσονούπω και αυτή να μπει στο παιχνίδι. Σημειώνεται δε ότι η Forthnet παίζει σε άλλο επίπεδο, αφού από πέρυσι έχει εξαγοράσει την συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Nova.


ΟΤΕ: CONN-X TV
Ειδικότερα, ο ΟΤΕ ξεκίνησε σε περιορισμένο αριθμό υφιστάμενων πελατών του, τη δοκιμαστική εμπορική διάθεση του Conn-x TV σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Παράλληλα, με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.ά.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.
Η υπηρεσία Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub θα διατίθεται μέχρι τις 31/05/2009 με 15 ευρώ το μήνα και για 12μηνη παραμονή. Για την υπηρεσία ενοικίασης ταινιών η χρέωση είναι 2 - 4,5 ευρώ ανά ταινία, ενώ ο εξοπλισμός θα παρέχεται δωρεάν με ετήσια δέσμευση. Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).
Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός έχει συμφωνήσει με την On Demand Group, θυγατρική της SeaChange International, για την πρόσβαση σε περιεχόμενο. Η On Demand Group, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διάθεσης περιεχομένου και διαχείρισης video-on-demand, συνεργαζόμενη με παρόχους στους οποίους περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες καλωδιακών υπηρεσιών, η Virgin Media.
Η On Demand Group βοήθησε τη Virgin Media να εγκαταστήσει την υπηρεσία TV on-demand, η οποία σήμερα εξυπηρετεί 3,2 εκατ. νοικοκυριά, και επεκτείνεται πλέον και στην Ευρώπη, σε περιοχές όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Αυστρία.
Για την παροχή υπηρεσιών IPTV, o ΟΤΕ συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την Ericsson, η οποία του παρέχει εξοπλισμό που θα καλύπτει συστήματα της Tandberg Television (ανήκει στον όμιλο Ericsson), ενδιάμεσες εφαρμογές, πλατφόρμα παράδοσης του περιεχομένου και ένα ευέλικτο portal για τους καταναλωτές.


ON TELECOMS: ON TV
Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η On Telecoms προσφέρει το νέο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών τηλεόρασης με την επωνυμία On TV. Μέσω της υπηρεσίας οι συνδρομητές της εταιρείας έχουν μεταξύ άλλων πρόσβαση σε ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια, σε κινηματογραφικές ταινίες και σε παιχνίδια μέσω της τηλεόρασής τους. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, περίπου το 75% - 80% των συνδρομητών της On Telecoms έχουν επιλέξει πακέτα πρόσβασης σε υπηρεσίες IPTV.
Στο πακέτο της «Oλα σε 1» περιλαμβάνονται περισσότερα από 45 ελληνικά και διεθνή κανάλια σε ψηφιακή ποιότητα, δυνατότητα επιλογής κινηματογραφικών ταινιών (On Cinema), έξι επιλεγμένες ταινίες κάθε εβδομάδα (On Multiplex), υπηρεσία που επιτρέπει την εγγραφή του τηλεοπτικού προγράμματος των τελευταίων τριών ημερών (On Rec), αλλά και On TV Games, δημοφιλή παιχνίδια.


VIVODI: CABLE TV
Ακόμη η Vivodi, με το cable TV, παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της υπάρχουσας δικτυακής υποδομής τεχνολογίας ADSL2+ της Vivodi. Οι συνδρομητές της cableTV έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια συνεχούς ροής προγραμμάτων (IPTV) και σε κατά παραγγελία ή κατ΄ απαίτηση διαθέσιμο προς θέαση οπτικοακουστικό περιεχόμενο (Video-On-Demand). Η διάθεση της υπηρεσίας cableTV πραγματοποιείται μέσω του «κλειστού» ιδιόκτητου τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Vivodi (FULL LLU) και όχι μέσω του διαδικτύου.


FORTHNET: SUPERLEAGUE
Αναφορικά με τη Forthnet, αξίζει να σημειώσουμε πως, παρ’ ότι έχασε το Champions League, εν τούτοις ήρθε σε συμφωνία με τη Superleague για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος για την τριετία 2009-2012 (αντί 105 εκατ. ευρώ) και θα μπορεί να προσφέρει πρώτη στην ελληνική αγορά υπηρεσίες triple-play με εθνική κάλυψη. Εάν μάλιστα συλλογιστούμε ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει χαμηλό ποσοστό διείσδυσης στην Ελλάδα (7%-8%) σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε τις προοπτικές που υπάρχουν για τα επόμενα χρόνια.


HOL: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...
Τέλος, έτοιμη εμφανίζεται να παρέχει ανάλογες υπηρεσίες και η HOL, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες συμφωνίες για την εξασφάλιση περιεχομένου. Πρόθεση της διοίκησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας είναι να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει το ιδιόκτητό δίκτυό της και να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των εναλλακτικών ανταγωνιστών της. Δεν αποκλείεται βέβαια η εταιρεία του κ. Κόκκαλη να μπει στην αγορά του triple play μέσω της εξαγοράς της Vivodi, η οποία προσφέρει IPTV και αριθμεί συνολικά περισσότερους από 32 χιλιάδες συνδρομητές LLU.


ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΣΤΟ IPTV
Αναφορικά με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τόσο η Wind όσο και η Vodafone δεν σκοπεύουν να μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό.
Σε ό,τι αφορά στη Wind Hellas, μετά την ενοποίηση της Tellas με την Wind, η εταιρεία αναμένεται να κινηθεί προς τον  τομέα του IPTV εκτιμάται το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Πάντως, ήδη «τρέχουν» πιλοτικά κάποιες εφαρμογές, ενώ τεχνογνωσία μπορεί να προσφέρει και η Wind Ιταλίας, όπου προσφέρονται υπηρεσίες IPTV.
Τέλος και η Vodafone Hellas εξετάζει την είσοδό της στο triple play ακόμη και μέσω εξαγοράς (On Telecoms, HOL κ.ά.), ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η στρατηγική για τις υπηρεσίες IPTV χαράσσεται κεντρικά από το Vodafone Group, το οποίο ασχολείται με κάθε μία χώρα ξεχωριστά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει η έκπληξη στην Ελλάδα, κατά τα πρότυπα διάθεσης υπηρεσιών triple play σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Αυτή την περίοδο αναπτύσσονται ανάλογα πακέτα στην Πορτογαλία.


ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ LLU


Εταιρεία Συνδέσεις
ΟΤΕ 650.000
Forthnet  210.000
Tellas 170.000
Hellas On Line 128.000
On Telecoms 103.000
Vivodi 30.000
Net One 7.500
Teledome 6.000


Τα νέα της χρονιάς για τους «μεγάλους»


ΟΤΕ


Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, προτίθεται να προχωρήσει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επενδύοντας συστηματικά στην επέκταση των ευρυζωνικών του υποδομών, ο ΟΤΕ σχεδιάζει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ονομαστικών ταχυτήτων ADSL ως εξής:
* Όλες οι συνδέσεις 1 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 2 Mbps.
* Όλες οι συνδέσεις 4 Mbps θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε 8 Mbps.
Όπως επισημαίνεται, με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης οι προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
* 2 Mbps
* 8 Mbps
* έως 24 Mbps
Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.
Σημειώνεται, ότι κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων, που εκτιμάται τον Απρίλιο, θα ανακοινωθεί και η νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για το σύνολο των προσφερόμενων ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ.
Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις, εκτός από ακόμη πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου.
Τέλος, τονίζεται, ότι το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ, φέρνει την ευρυζωνικότητα σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 1430 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.


ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ο ΟΤΕ παρουσίασε πρόσφατα τα νέα οικονομικά προγράμματα Business Call και Business Call Premium διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους για επικοινωνία. Τώρα προσφέρονται ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις σε κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο.
Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα Business Call παρέχει σε εταιρείες και επιχειρήσεις σημαντικές μειώσεις τιμών που, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, μπορούν να φθάσουν:
• έως και 24% για αστικές κλήσεις,
• έως και 30% για υπεραστικές κλήσεις και
• έως και 35% για διεθνείς κλήσεις.
Ειδικά για τις διεθνείς κλήσεις, οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν από 1 έως 3 χώρες για κλήσεις προς σταθερό που επιθυμούν να καλούν και να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο μειώνοντας το κόστος της επικοινωνίας τους.
Εταιρείες με περισσότερες από μία τηλεφωνικές συνδέσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστά πακέτα Business Call, με διαφορετικούς συνδυασμούς χωρών για κάθε σύνδεση.
Επί πλέον, το Business Call μπορεί να συνδυαστεί και με τα οικονομικά πακέτα ΟΤΕ mobile 30, 60, 120, 240 και 480 που προσφέρουν δωρεάν χρόνο ομιλίας για κλήσεις προς κινητό τηλέφωνο και μεγιστοποιούν τα οφέλη για την επιχείρηση.
Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που διαθέτουν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, τo νέο πρόγραμμα Business Call Premium, παρέχει εκπτώσεις με βάση τη συνολική μηνιαία κίνηση από όλες τις συνδέσεις του ενιαίου λογαριασμού.
Οι συγκεκριμένες μειώσεις τιμών μπορούν να φθάσουν:
• έως και 24,40% για αστικές κλήσεις,
• έως και 30% για υπεραστικές κλήσεις και
• έως και 18% για διεθνείς κλήσεις.
Τα προγράμματα Business Call & Business Call Premium εντάσσονται στο πλαίσιο του OTEbusiness που σχεδιάζει και προτείνει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τηλεφωνίας, συνδεσιμότητας και δεδομένων, καθώς και προηγμένες λύσεις που συνδυάζουν τεχνολογίες δικτύων και πληροφορικής στα μέτρα κάθε σύγχρονης επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της.


MY E-BILL
Τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να εξοφλούν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, όπου κι αν βρίσκονται, προσφέρει ο ΟΤΕ στους πελάτες του, οικιακούς και επαγγελματίες. Η νέα δωρεάν υπηρεσία My e-Bill διατίθεται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος
www.oteshop.gr στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του ΟΤΕ και της εξυπηρέτησης των πελατών του.
Με τη νέα υπηρεσία My e-Bill, οι πελάτες του ΟΤΕ, πέρα από την ενημέρωση που θα έχουν μέσω του έντυπου λογαριασμού, μπορούν -μέσω του
www.oteshop.gr - να:
- Εξοφλούν online τον λογαριασμό τους εύκολα, απλά και με ασφάλεια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, όπου κι αν βρίσκονται (ακόμα και στο εξωτερικό) 24ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα,
- Βλέπουν την πλήρη ανάλυση του τηλεφωνικού τους λογαριασμού (αστικές, υπεραστικές, κλήσεις προς κινητά κ.λπ.) για όλες τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις,
- Επιλέξουν, εάν επιθυμούν, να λαμβάνουν ειδοποιητήρια email κατά την έκδοση των λογαριασμών,
- Ανατρέχουν στους τελευταίους τρεις λογαριασμούς τους με ένα κλικ,
- Βλέπουν στατιστικά στοιχεία για τις κλήσεις τους (π.χ. διάρκεια ανά προορισμό, ημέρες μέγιστης/ελάχιστης κίνησης, αριθμούς που καλούνται συχνότερα κ.λπ.) και να εξάγουν τα δεδομένα σε επεξεργάσιμη μορφή (αρχείο excel, txt ή xml),
- Βλέπουν το ιστορικό των online πληρωμών τους.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η εγγραφή στην υπηρεσία πραγματοποιείται δωρεάν σε οποιοδήποτε κατάστημα OTEshop, όπου ο πελάτης παραλαμβάνει τον προσωπικό κωδικό του. Στη συνέχεια, ενεργοποιεί την ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας
www.oteshop.gr/myebill.
Οι πελάτες που θα επιλέξουν την υπηρεσία Μy e-Βill θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τον έντυπο διμηνιαίο λογαριασμό τους


FORTHNET
Τη νέα υπηρεσία Forthnet Telephony, με την οποία οι πελάτες της εταιρίας έχουν τη δυνατότητα δωρεάν απεριόριστων κλήσεων σε σταθερά δίκτυα Ελλάδος και 40 χωρών εξωτερικού και 60 λεπτά προς εθνικά κινητά, με 29,90 ευρώ/ μήνα, γνωστοποίησε η FORTHnet.
Με τη νέα υπηρεσία Forthnet Telephony, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να απολαμβάνουν:
* Δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις προς το σύνολο των τηλεφωνικών αριθμών όλων των σταθερών δικτύων της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις ή περιορισμούς.
* Δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα 40 χωρών του εξωτερικού.
* Δωρεάν κλήσεις προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, συνολικής διάρκειας 60 λεπτών το μήνα.
* Δωρεάν ψηφιακές ευκολίες, όπως αναγνώριση, αναμονή, εκτροπή κλήσεων κ.ά.
Επί πλέον, έχουν τη δυνατότητα:
* Να διατηρήσουν τον τηλεφωνικό αριθμό τους.
* Να αποκτήσουν νέα τηλεφωνική γραμμή, με νέο αριθμό Forthnet.
* Να αποκτήσουν και δεύτερη τηλεφωνική γραμμή, μόνο με 9,90 ευρώ/μήνα.
Όποιος είναι ήδη συνδρομητής της υπηρεσίας Forthnet Telephony, για να απολαύσει το νέο, ανανεωμένο πρόσωπό της, το μόνο που χρειάζεται είναι να καταθέσει σχετικό αίτημα μετατροπής. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στις περιοχές που ακόμη δεν καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet, με κόστος 20,90 ευρώ/ μήνα.


WIND (TELLAS)
Στα 112,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές για τον όμιλο της Wind Ελλάς το 2008 αυξημένες κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Tellas καθώς και της αποπληρωμής τόκων που απορρέουν από τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας.
Αναλυτικότερα:
- Τα συνολικά έσοδα για το 2008 ανήλθαν σε 1.268,8 εκατ. ευρώ.
- Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 433,8 εκατ. ευρώ.
- Το περιθώριο κέρδους (EBITDA margin) επί των συνολικών εσόδων για το 2008 διαμορφώθηκε στο 34,2%.
- Ο συνολικός αριθμός πελατών του ομίλου σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία ήταν 5.982 εκατ.
- Οι καθαρές ζημιές μετά φόρων ανήλθαν σε 112,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Tellas καθώς και της αποπληρωμής τόκων που απορρέουν από τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας.
- Οι επενδύσεις του ομίλου άγγιξαν τα 176 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τη συνεχή επέκταση του τεχνικού δικτύου της Wind, την αύξηση της χωρητικότητας και της απόδοσης του, την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών data καθώς και την επέκταση των καταστημάτων Wind σε όλη την Ελλάδα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 37 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου της Tellas κυρίως για τη δημιουργία νέων κόμβων LLU καθώς και την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στη σταθερή τηλεφωνία και το Internet
Ειδικότερα για την Tellas σημειώνεται ότι:
- Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 21% στα 36 εκατ. ευρώ.
- Τα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής αυξήθηκαν κατά 51% σε σύγκριση με το 2007 φτάνοντας τα 17,2 εκατ. ευρώ.
- Τα έσοδα από υπηρεσίες ευρυζωνικού Internet αυξήθηκαν κατά 107% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκατ. ευρώ.
- Η πελατειακή βάση της Tellas διαμορφώθηκε στους 789.116 πελάτες στο τέλος του 2008, 170.000 των οποίων απολαμβάνουν full LLU υπηρεσίες.
Το δίκτυο της Tellas καλύπτει σήμερα την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και περισσότερες από 44 πόλεις σε 33 νομούς της χώρας με 145 κύριους και δευτερεύοντες κόμβους καθώς και εθνικό Δίκτυο κορμού οπτικών ινών μήκους 3.000 χλμ.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ
Στις αρχές του έτους, η Wind Ελλάς ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την Tellas, μετά και την έγκριση της αρμόδιας Νομαρχιακής Αρχής. Η Tellas θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και Internet ως business unit της Wind Ελλάς, διατηρώντας την εμπορική επωνυμία της.
Επί κεφαλής του business unit Σταθερής Τηλεφωνίας & Ευρυζωνικού Internet, αναλαμβάνει ο Claudio Ongaro, ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wind Ελλάς, κ. Σωκράτη Κομινάκη. O κ. Ongaro προέρχεται από τον όμιλο της Orascom και έχει πάνω από 14 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Χάρη στην εξαγορά και τη συγχώνευση της Tellas, η Wind Ελλάς καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και ο μόνος φορέας που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες του κινητή τηλεφωνία, σταθερή και γρήγορο Internet σε ένα πακέτο, από ένα σημείο πώλησης και εξυπηρέτησης.


HELLAS ON LINE
Η Hellas Online έγινε ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος που προσφέρει την τεχνολογία Fiber to the Building (FTTB).
Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη 1.200 κτίρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι απευθείας συνδεδεμένα με το οπτικό της δίκτυο.
Η Ηellas Οnline ανακοίνωσε πως έχει ήδη έτοιμες τις υποδομές Metropolitan Area Network για να στηρίξει τέτοιες εγκαταστάσεις ακόμα και εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, σε οποιοδήποτε σημείο παρουσιαστεί ζήτηση για υπηρεσίες εγγυημένου υψηλού bandwidth χάρη στο αναπτυσσόμενο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά σήμερα τα 3.600 χλμ., έχει 215 συν εγκαταστάσεις LLU σε 46 νομούς της Ελλάδας και παρέχει πλέον πρόσβαση στο 65% των διαθέσιμων τηλεφωνικών γραμμών της χώρας.
Παράλληλα, η Ηellas Οnline γνωστοποιεί πως έχει αναβαθμίσει τη χωρητικότητα διασύνδεσης με το εξωτερικό, διπλασιάζοντας την μέσα σε ένα χρόνο, από 5 στα 10 Gbps.
Σημειώνεται πως οι νομοί που καλύπτονται από το ιδιόκτητο δίκτυο της Ηellas Οnline είναι οι ακόλουθοι:
Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Άρτα, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Έβρος, Εύβοια, Ζάκυνθος, Ηλεία, Ημαθία, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, , Λευκάδα, Λέσβος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ροδόπη, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χανιά, Χίος.
Η hellas online παρουσίασε τα νέα πακέτα hol telephony lite και hol double-play lite τα οποία, μαζί με τα επιτυχημένα υφιστάμενα πακέτα double play και telephony, αποτελούν την πληρέστερη γκάμα επιλογών για υπηρεσίες τηλεφωνίας & internet, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε χρήστη στις πλέον συμφέρουσες τιμές της αγοράς.
Τα νέα πακέτα hol telephony lite και hol double-play lite απευθύνονται σε συνδρομητές που κάνουν χαμηλή χρήση του τηλεφώνου τους, απαλλάσσοντάς τους ταυτόχρονα από το πάγιο ΟΤΕ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Hellas On Line συμπεριλαμβάνει στα συγκεκριμένα πακέτα και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς όλους τους προορισμούς, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
Συγκεκριμένα τα hol telephony lite και hol double play lite προσφέρουν:
• 200’ κάθε μήνα δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις.
• 20’ κάθε μήνα δωρεάν προς όλα τα κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδος.
• 20’ κάθε μήνα δωρεάν διεθνείς κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα σε 26 χώρες.
Το hol double play lite συνδυάζει επιπλέον και απεριόριστο, γρήγορο adsl internet στα 6 Mbps, ενώ  συνοδεύεται και με δωρεάν ασύρματο (wifi) εξοπλισμό.
Τα πακέτα hol telephony lite και hol double-play lite προσφέρονται στα 19,90 ευρώ/μήνα και 23,90 ευρώ/ μήνα αντίστοιχα.


ON TELECOMS
Η Οn Telecoms είναι η μόνη που προσφέρει στην Ελλάδα το πακέτο Triple Play με απεριόριστη τηλεφωνία - γρήγορο και σταθερό internet, καθώς και δυνατότητα λήψης υπηρεσιών τηλεόρασης με 40 κανάλια, το μπουκέτο της Νova και 1500 ταινίες, στην τιμή των 35 ευρώ / μήνα. Επίσης οι νέοι πελάτες της On μπορούν να επιλέξουν, εφόσον επιθυμούν, την υπηρεσία Double Play (τηλεφωνία + internet) στην τιμή των 32 ευρώ / μήνα. H On αναβάθμισε επίσης στα 24 Μbps την ταχύτητα σύνδεσης όλων των εταιρικών της πακέτων, αλλά και για όσους επιθυμούν μια αναβαθμισμένη οικιακή σύνδεση. Παράλληλα, προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες της και σε νέες περιοχές: Αρτέμιδα, Ασπρόπυργος, Βάρκιζα, Γέρακας, Ελευσίνα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Μέγαρα, Νέα Μάκρη, Παιανία, Παλλήνη, Πέραμα, Σαλαμίνα.

  Περιεχόμενα
Editorial: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ... ΦΡΑΓΚΟΥΣ
Επικαιρότητα: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ...ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΩΝ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
περιεχόμενα τ. 350/03.2009
Προτάσεις Αγοράς: Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ... ΘΗΡΙΟ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Συνέντευξη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ»
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ: EUROBANK PROPERTIES
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: LOGISTICS & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
Αρθρο: Το «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΕΡΕΥΝΑ: STAT BANK
ΕΡΕΥΝΑ: ERNST & YOUNG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site