Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2009                              


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


OTE - DEUTSCHE TELEKOM
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ
Με μία συμβολική «τελετή», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2009 στο International Net Management Center της Deutsche Telekom στη Φρανκφούρτη, ολοκληρώθηκαν και επίσημα οι διαδικασίες ενοποίησης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες των δύο εταιρειών, η ομογενοποίηση των δύο δικτύων έγινε με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, ιδιαίτερα για τις περιοχές των Βαλκανίων, καθώς επίσης και την επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των συνεργιών ανάμεσα στον ΟΤΕ και την DT - συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ σε εύρος δεκαετίας, περιλαμβάνεται επίσης σε πρώτη φάση και η διάθεση του Apple iPhone 3G από την Cosmote, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βουλγαρία.
Σημαντικά οφέλη για τις δύο εταιρείες αναμένεται να προκύψουν και από την κοινού αξιοποίηση των δικτύων υποβρύχιων καλωδίων του ΟΤΕ στη Μεσόγειο και της DT στον Ατλαντικό. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η δημιουργία ενός εξαιρετικά διευρυμένου δικτύου, που θα καλύπτει σημαντικό μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης και στις υπηρεσίες δεδομένων. Στον τομέα αυτό οι συμφωνίες που ήδη έχει επιτύχει η DT με κορυφαίους παρόχους περιεχομένου θα μεταφερθούν σταδιακά στην ελληνική και ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης. Σύντομα λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις και στο data roaming στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.
Στη φωτογραφία: οι Ηλίας Δρακόπουλος - γενικός διευθυντή εταιρικών και επιχειρησιακών πελατών ΟΤΕ και Wolfram Puschner - head of global networks, Deutsche Telekom, συνδέουν τα καλώδια που συμβολίζουν τα δίκτυα του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom.


MINOAN LINES
ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ ΤΟ CRUISE EUROPA
Στο Castellammare, στα Ναυπηγεία της Stabia, καθελκύστηκε το Cruise Europa, που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ιταλίας και ηγετικής διαχειρίστριας εταιρείας στην Ευρώπη στους θαλάσσιους δρόμους (βασικού μετόχου και των Μινωικών Γραμμών). Τα πλοία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (ΕΙΒ).
Μετά την παράδοση, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Οκτώβριο, το  Cruise Europa θα δρομολογηθεί στη γραμμή Αγκώνα - Ηγουμενίτσα - Πάτρα από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Minoan Lines, η οποία ανήκει στον Όμιλο Grimaldi.
Αυτό που διαφοροποιεί το νέο πλοίο από το Cruise Rome και το Cruise Barcelona (τα δύο πλοία που παραδόθηκαν από την Fincantieri στον Όμιλο Grimaldi, το 2008 και που τώρα εξυπηρετούν το καθημερινό δρομολόγιο Civitavecchia - Porto Torres - Barcelona) είναι η ικανότητα μεταφοράς περισσότερων επιβατών και η νέα χωροθέτηση των κοινόχρηστων χώρων του. Το Cruise Europa σχεδιάστηκε με βάση τις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.


PHOENIX SOLAR
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Το δυναμικό της «παρών» στην ελληνική αγορά υπογράμμισε με σχετική εκδήλωση επίσημων εγκαινίων στη χώρα μας η εταιρία Phoenix Solar ΕΠΕ. Η εταιρία αποτελεί θυγατρική της μεγάλης ομώνυμης γερμανικής εταιρίας, κορυφαίου διεθνούς προμηθευτή φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρίας Phoenix Solar AG αναφέρθηκαν στο όραμα και τη φιλοσοφία της εταιρίας, στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η διεθνής και ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Η γερμανική εταιρία Phoenix Solar AG εισήλθε στις 9 Ιουνίου 2008 στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, ιδρύοντας θυγατρική εταιρία με την επωνυμία «Phoenix Solar ΕΠΕ» που εδρεύει στην Αθήνα. Η επέκταση στη χώρα μας αποτελεί στρατηγικής σημασίας βήμα για την Phoenix Solar AG που στοχεύει στην ανάπτυξη πωλήσεων εξαρτημάτων και φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και έργων κατασκευής φωτοβολταϊκών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.


BEST WORKPLACES
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ
Οι εταιρικές παροχές που προτιμούν οι εργαζόμενοι είναι η ιδιωτική ασφάλεια υγείας και η εκπαίδευση, όπως προκύπτει από την έρευνα Best Workplaces σχετικά με την αξιολόγηση 45 εταιρικών παροχών, και συγκεκριμένα από τις απαντήσεις περισσότερων από 16.000 εργαζομένων σε 109 εταιρίες, οι οποίες έλαβαν μέρος στην έρευνα τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι εργαζόμενοι σε πολυεθνικές επιχειρήσεις εμφανίζονται περισσότερο ικανοποιημένοι από τις παροχές που λαμβάνουν συγκριτικά με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, οι οποίοι εμφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένοι. Οι γυναίκες και οι εργαζόμενοι κάτω των 35 χρόνων είναι συστηματικά λιγότερο ικανοποιημένοι από τις παροχές που λαμβάνουν, ενώ τα διευθυντικά στελέχη είναι συστηματικά περισσότερο ικανοποιημένα από τις παροχές που σχετίζονται με θέματα αμοιβών, ανάπτυξης καριέρας και αδειών.
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι στη διαμόρφωση ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας συμβάλλει ο βαθμός ικανοποίησης των εργαζομένων για παροχές που απολαμβάνουν, όπως:
· Αμοιβές και πριμ απόδοσης
· Ανάπτυξη καριέρας
· Αναγνώριση και επιβράβευση
· Ευελιξία και εξισορρόπηση εργασιακής-προσωπικής ζωής
Ως γενικό συμπέρασμα της έρευνας προκύπτει ότι η ανεύρεση κοινής λύσης για όλους τους οργανισμούς δεν είναι δυνατή ενώ παράλληλα είναι καλό να πραγματοποιείται συχνή επανεξέταση των προσφερόμενων παροχών και κατανόηση των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του προσωπικού κάθε εταιρίας.


EMPORIKI BANK
ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΙΑΝΙΚΗΣ
Το πρώτο κατάστημα που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του σύμφωνα με το νέο μοντέλο λιανικής που εισάγει ο Εμπορικός Μετασχηματισμός, εγκαινίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του νέου μοντέλου για την επίτευξη των στόχων της λιανικής τραπεζικής, με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της εξυπηρέτησης του πελάτη.
Το νέο μοντέλο τραπεζικού καταστήματος της Εμπορικής βασίζεται στη διαφάνεια και το μοντέρνο σχεδιασμό, καθώς και στην εύκολη αναγνώριση και άνετη πρόσβαση του πελάτη στις διαφορετικές «ζώνες συναλλαγών», όπως -ενδεικτικά- η ζώνη ταχείας εξυπηρέτησης που εξασφαλίζει ολοκλήρωση των απλών συναλλαγών σε 15 λεπτά και η συμβουλευτική ζώνη.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 40 επιπλέον καταστήματα θα υιοθετήσουν πλήρως το νέο μοντέλο μέχρι το τέλος του 2009.


ΣΕΒΤ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Την ετήσια Γενική Συνέλευσή του πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στην Αίγλη Ζαππείου την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2009.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ε. Καλούσης, επεσήμανε τη συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελληνική Οικονομία και τόνισε ότι: «H Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην ελληνική οικονομία, αποτελεί τον κλάδο με τη μεγαλύτερη συμβολή σε όλα τα βασικά μεγέθη της μεταποίησης (πωλήσεις, προστιθέμενη αξία, αριθμός επιχειρήσεων, απασχόληση) και απασχολεί το 26% του εργατικού τομέα της μεταποίησης, ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 350.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και τον αγροτικό πληθυσμό».
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξ αιτίας των αρνητικών οικονομικών συγκυριών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο και δήλωσε ότι: «Μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, η Βιομηχανία Τροφίμων κάνει το παν ώστε να ξεπεράσει την κρίση, συγκρατώντας τις τιμές των προϊόντων της και προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας».


ΕΒΕΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μετά τον απολογισμό ενεργειών και οικονομικών στοιχείων του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ GR) για το 2008, ο Πρόεδρος Αντώνης Γκορτζης αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Ευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης αλλά και του Συνεδρίου που θα γίνει στην χώρα μας 9-12 Σεπτεμβρίου 2009 με θέμα στην εκδήλωση με θέμα «Πάθος για ήθος».
Κύριος στόχος του ΕΒΕN GR στο 2009 είναι η επιτυχή διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης του EBEN Ευρώπης, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με διεθνή συμμετοχή εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Επιχειρήσεων αλλά και διεθνώς ηγετικών μορφών του χώρου.
Κατά τη διάρκεια του διεθνούς αυτού 22ου ετήσιου συνεδρίου του ΕΒΕΝ (9-12 Σεπτεμβρίου 2009) θα γίνει και η επιβράβευση σημαντικών εταιριών οι οποίες υποστηρίζουν την  Επιχειρηματική Ηθική.

  Περιεχόμενα
Editorial
περιεχόμενα τ. 351/04.2009
Επικαιρότητα
Προτάσεις Αγοράς
Συνέντευξη: Αρης Ξενόφος
Αφιέρωμα: Διαχείριση Κεφαλαίων
ΘΕΜΑ: Εξελίξεις στην Αγορά Ακινήτων
Θέμα: Αλλαγή Πλεύσης
Αφιέρωμα: Αγορά Φαρμάκου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Νέα Χορηγητικά Προϊόντα
EUROMONEY: Δομημένα Προϊόντα για Δύσκολους Καιρούς
Διεθνείς Αγορές: 8 εκατ. Ευρωπαίοι θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στο 2009
Αρθρο: Αντιμέτωποι με την ύφεση, γιατί μπήκαμε, πώς θα βγούμε
ΑΝΑΛΥΣΗ: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩ, ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΠΟΥ ΑΤΥΧΗΣΕ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 2009 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥ ΡΙΣΚΟΥ;
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ερευνα: της DELOITTE
Ερευνα της ICAP: Ελληνικές επιχείρησεις
Ερευνα της EXPERIAN: Ξοδεύεουν λιγότερα το 2009 οι Ευρωπαίοι καταναλωτές
Στα ενδότερα του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Παρουσιάσεις
Τα Νέα της Αγοράς
Δία Ταύτα: Ουδείς ασχολείται με την ουσία…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site