Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2006                               Τεύχος 321

Διεθνείς Αγορές: Εντείνονται οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αντιθέσεις


Η μακροχρόνια ανοδική τάση των μετοχικών αξιών σε συνάρτηση με την ελεύθερη πτώση των ομολογιακών τιμών αντιβαίνουν προς τα σημάδια στροφής των
κερδοσκόπων στα πολύτιμα μέταλλα, ενώ η υποχώρηση του δολαρίου προβληματίζει


Δυο κυρίαρχα «μοτίβα» εμφανίζουν φέτος οι διεθνείς αγορές με τις μετοχές και τα ομόλογα να αντανακλούν μακροοικονομική και επιχειρηματική αισιοδοξία και τα πολύτιμα και βασικά βιομηχανικά μέταλλα αλλά και το πετρέλαιο να δίνουν το δικό τους απειλητικό στίγμα. Συγκεκριμένα, οι εξελίξεις είναι πολλές και σημαντικές σε όλα τα χρηματοοικονομικά μέτωπα με τον ένα άξονα να αντανακλά αισιοδοξία και τον άλλο σκεπτικισμό. Η δέκατη έκτη κατά σειρά αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 5%, η αναμονή για νέα τρίτη κατά σειρά αύξηση και στην Ευρωζώνη (από το 2,5% στο 2,75%) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και επίσης η αναμονή για αύξηση των ιαπωνικών επιτοκίων επιβεβαιώνουν «ηχηρά» τις προβλέψεις των κεφαλαιαγορών σχετικά με τη μακροοικονομική, πληθωριστικού τύπου, ανάπτυξη αν και υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις οικονομολόγων που μιλάνε για σχετική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας κατά το τρέχον τρίμηνο.
Για άλλη μια φορά πάντως και με βάση την εξαιρετική εικόνα των πιο πρόσφατων μακροοικονομικών δεικτών επιβεβαιώνονται οι τάσεις των αγορών και η ικανότητά τους να σταθμίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο μηχανισμό το τι μέλλει γενέσθαι στην οικονομική σκακιέρα. Αφού λοιπόν οι κεφαλαιαγορές έγκαιρα προεξόφλησαν την ανοδική πορεία του πρώτου φετινού τριμήνου με την ομαλή και αισιόδοξη συμπεριφορά των τελευταίων μηνών του 2005 και των αρχών του έτους, σήμερα εκπέμπουν και πάλι μηνύματα αισιοδοξίας με διατήρηση της ανοδικής τους κατεύθυνσης και απουσία σημείων κόπωσης, ενώ και τα ομόλογα υποδεικνύουν το ίδιο σενάριο με τη διευρυνόμενη καθοδική τους τάση. Η εμπειρία του παρελθόντος έχει διδάξει ότι αυτό που «οσμίζονται» οι αγορές συνήθως πραγματοποιείται και έτσι το φετινό έτος αναμένεται λίαν αναπτυξιακό και επωφελές κυρίως για τους πολυεθνικούς κολοσσούς. Τα περισσότερα χαρτοφυλάκια των funds λοιπόν παραμένουν προσανατολισμένα προς τις πιο «επιθετικές» επενδύσεις, αν και η μεταβλητότητα αρκετών αγορών αυξάνεται αισθητά.
Η αγορά ομολόγων τώρα, εάν εξεταστεί σε μέσο-μακροπρόθεσμη βάση, δείχνει σημεία συνέχισης και προέκτασης της καθοδικής τάσης των τιμών και ανόδου των yields, παρά το γεγονός ότι βραχυπρόθεσμα είναι υποτιμημένη και αξίζει ενός rebound. Συνεπώς, οι επενδυτές και κυρίως οι traders της αγοράς σταθερού εισοδήματος μπορεί να προβαίνουν σε κάποιες συντηρητικές αυξήσεις θέσεων τώρα που ο πτωτικός κύκλος ίσως αγγίξει «πάτο» για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα είναι ακόμα επιφυλακτικοί για τη συνέχεια και κυρίως την πορεία του έτους όπου και αναμένονται νέες εντάσεις. Τουλάχιστον αυτό φανερώνει ο καθοδικός εν εξελίξει κύκλος των ομολογιακών τιμών.


Μακροοικονομική εικόνα
Φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι οικονομολογικές εκτιμήσεις περί υψηλής οικονομικής ανάπτυξης κατά το A’ τρίμηνο του έτους με τη δημοσίευση του αμερικανικού Α.Ε.Π. το οποίο αυξήθηκε κατά 4,8% αναστρέφοντας την πτωτική πορεία του τελευταίου τριμήνου του 2005. Μάλιστα οι επενδύσεις των επιχειρήσεων άγγιξαν υψηλό εξαετίας αυξανόμενες κατά 14,3%!
Η άνοδος του δείκτη ISM της αμερικανικής βιομηχανικής δραστηριότητας για το μήνα Απρίλιο στο επίπεδο του 57,3%, από το 55,2% του Μαρτίου, κινήθηκε προς την ίδια αισιόδοξη κατεύθυνση. Μάλιστα, ο υποδείκτης τιμών ανατιμήθηκε σημαντικά από το 66,5% στο 71,5%, όπως επίσης άνοδο σημείωσαν τα αποθέματα και η απασχόληση στον κλάδο. Συνεχίζονται όμως τα θετικά μακροοικονομικά νέα και από το μέτωπο της βιομηχανικής παραγωγής. Κατά το μήνα Μάρτιο η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% ενώ το ποσοστό χρήσης της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας αυξήθηκε στο 81,3% που αποτελεί παράλληλα και ιστορικό υψηλό πενταετίας! Θετική όμως έκπληξη επεφύλασσε στους αναλυτές και η δημοσίευση της πορείας των βιομηχανικών παραγγελιών Μαρτίου στις Η.Π.Α.,  η οποία προέκυψε αυξημένη κατά 4,2% λόγω της έντονης ζήτησης αεροσκαφών και μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Επίσης, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών του Μαρτίου ξεπέρασαν κάθε δυνατή πρόβλεψη των αναλυτών αυξανόμενες κατά 6,1% με ευρεία συμμετοχή των τομέων αεροναυπηγικής, μηχανολογίας και ηλεκτρονικών, σημάδι ότι η ανάπτυξη πλέον είναι διάχυτη σε ετερογενείς κλάδους της αμερικανικής οικονομίας και έχει γερές «βάσεις».
Ο δείκτης Philly FED μέτρησης της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφεια, ανέκαμψε τον Απρίλιο στο 13,2 από το 12,3 του Μαρτίου, ενώ ο δείκτης Chigaco PMI που καλύπτει με τη σειρά του τη βιομηχανική ζώνη του Σικάγο κατέδειξε μια πτωτική πορεία τον ίδιο μήνα από το 60,4 στο 57,2 χωρίς όμως να δημιουργήσει ανησυχία.
Πέραν κάθε πρόβλεψης, πάντως, κυμάνθηκε ο δείκτης ISM του τομέα των υπηρεσιών για το μήνα Απρίλιο, καθώς κινήθηκε έντονα ανοδικά αγγίζοντας το 63% από το επίπεδο του 60,5% του Μαρτίου. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό του εν λόγω δείκτη από τον περασμένο Αύγουστο και φυσικά για άλλη μια επιβεβαίωση του σεναρίου συνεχιζόμενης ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Οι συνολικές αμερικανικές λιανικές πωλήσεις Μαρτίου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων και κυμάνθηκαν στο +0,6%, μετά την πτώση κατά 0,8% του Φεβρουαρίου. Χωρίς τον κλάδο των αυτοκινήτων που εντυπωσίασε (1,6%) οι υπόλοιπες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%.
Η ανάκαμψη των πωλήσεων των νέων κατοικιών στις Η.Π.Α. κατά 13,8% το μήνα Μάρτιο υπερκάλυψε την πτώση του Φεβρουαρίου καταγράφοντας μάλιστα νέο υψηλό έτους στις 1,213 εκατ. ετησιοποιημένες μονάδες. Παράλληλα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,3% στις 6,92 εκατ. ετησιοποιημένες μονάδες.
Οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία κατά το μήνα Απρίλιο δεν ικανοποίησαν πλήρως τους οικονομολόγους και τους επενδυτές καθώς κυμάνθηκαν μόλις στις 138.000, έναντι μέσου όρου προβλέψεων κοντά στις 200.000. Το μηνιαίο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο χαμηλό επίπεδο του 4,7%. Αλλά εάν τα στοιχεία κριθούν συνολικότερα θα φανεί ότι ο μέσος όρος απασχόλησης και αμοιβών αυξήθηκε κατά το διάστημα αυτό.
Όσον αφορά τέλος την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυτή βαίνει αυξανόμενη όπως δηλώνει ο δείκτης του conference board για το μήνα Απρίλιο, ο οποίος αναρριχήθηκε στο 109,6 από το 107,2 του Μαρτίου. Ο δείκτης εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan από την άλλη πλευρά εμφάνισε οριακή μείωση τον ίδιο μήνα στο 87,4 από το 88,9.
Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία αλλά σταθμίζοντας και δηλώσεις αξιωματούχων της FED αλλά και στοιχεία όπως η λεγόμενη «μπεζ βίβλος» που εκδίδει η ίδια, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το momentum με το οποίο «τρέχει» η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά στο εγγύς μέλλον εκτός από μικρές διακυμάνσεις. Η φετινή ανάπτυξη αναμένεται φυσικά υψηλότερη από την περυσινή παρά το γεγονός ότι κάποιοι επενδυτικοί οίκοι έχουν προβλέψει μείωση του ρυθμού κατά το τρέχον τρίμηνο του έτους. Συνολικά μια μέση εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης ολόκληρου του 2006 κινείται στο 3,5% περίπου, το οποίο είναι ικανοποιητικό.


Διεθνείς αγορές
Από όποια πλευρά και να κοιτάξει κανείς τη συμπεριφορά των διεθνών κεφαλαιαγορών θα εντυπωσιαστεί από την επίμονη ισχυρή τάση αλλά και την αυξημένη μεταβλητότητα ορισμένων εξ αυτών, όπως επίσης και από την καταγραφή απανωτών νέων ιστορικών ρεκόρ. Ένας πραγματικός οργασμός κερδοσκοπίας αλλά και πραγματικού οικονομικού υποβάθρου οδηγεί τις χρηματιστηριακές εξελίξεις αφήνοντας εμβρόντητους πολλούς, συντηρητικούς κυρίως, επενδυτές.
Ας ξεκινήσουμε από τους χρηματιστηριακούς δείκτες και το ρυθμό διακύμανσης των μετοχικών αξιών. Οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX, CAC-40, FTSE-100, SMI, DJ Eurostoxx 50) διατηρούν τη βασική μέσο-μακροπρόθεσμη ανοδική τους τάση έχοντας καταγράψει σημαντικά υψηλά έτους και ταυτόχρονα πενταετίας, αλλά παράλληλα εμφανίζουν κάποια τεχνικά σημεία κόπωσης που ίσως δηλώνουν την ανάγκη για κάποιες «διορθωτικές» ανάσες και συσσώρευση πριν τη συνέχιση της προαναφερθείσας κατεύθυνσής τους. Σε ορίζοντα έτους πάντως, η κατεύθυνση δείχνει να παραμένει θετική.
Εύρωστη είναι και η τεχνική εικόνα που εμφανίζουν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με προεξέχοντα τον Dow Jones, ο οποίος όμως δεν είναι καθόλου ενδεικτικός της κατάστασης της ευρύτερης αγοράς, αντικατοπτρίζοντας μόνο την εικόνα των τριάντα μεγαλύτερων blue chips. Για παράδειγμα, η ανοδική δυναμική του Dow Jones είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από αυτή του NASDAQ ή του Russell 2000, γεγονός που δείχνει τη διαρκή συσσώρευση του ελέγχου του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος από τους πανίσχυρους πολυεθνικούς κολοσσούς.
Σημεία επιβράδυνσης του momentum εντοπίζονται και στους αμερικανικούς δείκτες αλλά και πάλι σε ευρύτερο χρονικό ορίζοντα υπερισχύει η θετική τάση. Στην Ιαπωνία, η οικονομία της οποίας ανακάμπτει ορμητικά, ο δείκτης Nikkei 225 έχει καταγράψει νέο υψηλό έτους στις 17.563 μονάδες και εμφανίζει μια καθ’ όλα ισχυρή τάση αν και με κάποιες αρνητικές βραχυπρόθεσμες αποκλίσεις που δηλώνουν την πιθανή εκδήλωση μιας τοπικής «διόρθωσης».
Οι διεθνείς αγορές ομολόγων εμφανίζουν την αντίθετη ακριβώς εικόνα σε σχέση με τις μετοχικές τιμές, καθώς εκεί τα yields κλιμακώνουν την άνοδό τους σε νέα υψηλά επίπεδα αρκετών ετών και οι τιμές καταρρέουν υπό το βάρος μαζικών ρευστοποιήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεκαετές treasury yield στις Η.Π.Α. κινείται για αρκετό διάστημα πλέον άνω του 5% ενώ και η καμπύλη των επιτοκίων έχει λάβει τη γνώριμη ανοδική της κλίση. Η τεχνική μακροοικονομική εικόνα της αγοράς σταθερού εισοδήματος δείχνει με σαφήνεια θα λέγαμε την προοπτική επιμήκυνσης του φετινού μεσοπρόθεσμου καθοδικού κύκλου των τιμών σε νέα ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και γενικά την αρνητική επίδραση που θα έχουν στα ομόλογα οι επερχόμενες εξελίξεις.
Επίσης, από τεχνικής απόψεως έτοιμα να αντιδράσουν ανοδικά δείχνουν και τα spreads των εταιρικών ομολόγων σε σύγκριση με τα κρατικά ομόλογα αναφοράς, καθιστώντας τα εταιρικά μια προβληματική εν γένει επιλογή. Όταν τα spreads των εταιρικών τίτλων αυξάνονται σημαντικά τότε συνήθως υποαποδίδουν έναντι των κρατικών τους ανταγωνιστών.
Στον τομέα της αγοράς συναλλάγματος, οι εξελίξεις είναι επίσης ραγδαίες καθώς έχει αναπτυχθεί μια μεγάλης κλίμακας τάση διολίσθησης του αμερικανικού δολαρίου έναντι τόσο του ευρώ όσο και του ιαπωνικού γεν. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δείχνει να κατευθύνεται προς τη δοκιμασία διάσπασης του ιστορικού υψηλού των $1,3667 σε μεσοπρόθεσμο βέβαια ορίζοντα μερικών μηνών ενδεχομένως. Ο προηγούμενος ετήσιος πτωτικός της κύκλος έχει αντιστραφεί σε έναν ισχυρότατο ανοδικό με πολύ συσσωρευμένο momentum και δυνατότητα αναρρίχησης σε υψηλότερα από τα τωρινά επίπεδα. Στην ιοστιμία δολαρίου/γεν ο κύκλος υπερτίμησης του δολαρίου κορυφώθηκε στα 121,40 γεν και τώρα έχει αντιστραφεί με πιθανό στόχο τη δοκιμασία του περυσινού χαμηλού των 101,70 γεν.
Η διαρκής αυτή αποδυνάμωση του δολαρίου όπως είναι φυσικό έχει στρέψει τους κερδοσκόπους και τα διεθνή funds, αλλά ενδεχομένως και κάποιες κεντρικές τράπεζες, σε αγορές πολύτιμων μετάλλων, με συνέπεια η τιμή του χρυσού να καταγράφει ιστορικό υψηλό εικοσιεξαετίας άνω των $700 ανά ουγκιά και η τιμή του αργύρου να κινείται επίσης κοντά σε ένα ανάλογο υψηλό στα $14,50 ανά ουγκιά. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι τα ανοδικά αυτά αγοραστικά κύματα κλιμακώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και ίσως εκτονωθούν, η κυρίαρχη τάση θα παραμείνει ανοδική σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα όπως δείχνουν αυτή την ώρα τα σχετικά γραφήματα.
Η αγοραστική φρενίτιδα των πολύτιμων μετάλλων έχει μετακυλιστεί όμως και στα υπόλοιπα βασικά μέταλλα. Η τιμή του χαλκού ξεπέρασε τα $8.000 ανά τόνο για πρώτη φορά στην ιστορία αποδίδοντας 82% από τις αρχές του έτους! Η παγκόσμια ζήτηση είναι αυξημένη και τα αποθέματα σχετικά περιορισμένα.
Τέλος στην αγορά της ενέργειας, οι εξελίξεις δεν είναι πιο αισιόδοξες, καθώς η παγκόσμια γεωπολιτική ένταση στις σχέσης Η.Π.Α. και Μέσης Ανατολής αλλά και Ρωσίας οδηγεί σε φρενήρη άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Οι μακροπρόθεσμες μάλιστα τεχνικές τάσεις της αγοράς παραμένουν σταθερά ανοδικές.


Επενδυτική στρατηγική
Τον προηγούμενο μήνα υπήρξε μια μαζική αναδιάρθρωση της φετινής επενδυτικής στρατηγικής του διεθνοποιημένου ισορροπημένου χαρτοφυλακίου εν όψει πιθανών ανατροπών των τάσεων των αγορών και αυξημένης μεταβλητότητας. Σήμερα θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό με κάποιες πρόσθετες «διορθωτικές» κινήσεις. Εφόσον οι μετοχικές τιμές κλιμάκωσαν ακόμα περισσότερο την ανοδική τους πορεία θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η βαρύτητα των μετοχικών και αναπτυξιακών επενδύσεων από το 50% στο 45% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ποσοστό το οποίο τώρα θεωρείται το κατώτερο δυνατό για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Στη συνέχεια, το ποσοστό των τίτλων σταθερού εισοδήματος αυξάνεται για δεύτερη φορά από το 15% στο 20%. Η στάθμιση των πολύτιμων μετάλλων δεν αλλάζει, καθώς ο ανοδικός τους κύκλος βρίσκεται σε πλήρη ακόμα εξέλιξη και το ποσοστό είναι μάλλον χαμηλό. Τα ρευστά διαθέσιμα παραμένουν στο 30% του συνολικού χαρτοφυλακίου, δηλώνοντας πως οι διαχειριστές θα βρίσκονται σε στάση αναμονής για την εκμετάλλευση ενδεχόμενης «διόρθωσης» στις μετοχικές τιμές.
Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδείχτηκε η μειωμένη στάθμιση των δολαριακών επενδύσεων του χαρτοφυλακίου, καθώς η ανατίμηση του ευρώ και του γεν ευνόησε το 70% των συνολικών τοποθετήσεων. Τα ποσοστά της νομισματικής κατανομής θα διατηρηθούν ανέπαφα, καθώς και η αγορά συναλλάγματος βρίσκεται στη μέση ενός φαινομένου μαζικής διολίσθησης του αμερικανικού δολαρίου.
Το ομολογιακό τμήμα του διεθνοποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα μετά τη δεύτερη κατά σειρά μηνιαία αύξησή του. Οι τεχνικές ενδείξεις της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων συγκλίνουν στο ενδεχόμενο διόγκωσης των εταιρικών spreads, σε σχέση με τα κρατικά yields, τόσο σε δολάριο όσο και σε ευρώ. Η ανοδική κατεύθυνση των spreads θα προκαλέσει πιθανότατα υποαπόδοση των εταιρικών έναντι των κρατικών τίτλων. Συνεπώς διατηρείται η έμφαση στους τίτλους υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας για δεύτερο συνεχή μήνα, εξαλείφοντας παντελώς ομόλογα της κατηγορίας junk, τα οποία πλέον δεν προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις στη λήξη προκειμένου να αντισταθμίσουν τις όποιες «αναταράξεις» της αγοράς.


του Χάρη Κουρούκλη

  Περιεχόμενα
Editorial
Επενδύσεις: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΑΛΛΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Επενδύσεις: Διεθνείς Αγορές: Εντείνονται οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αντιθέσεις
Αφιέρωμα: Βαριά Βιομηχανία: Κι όμως, έχει μέλλον
Αφιέρωμα: Τηλεπικοινωνίες: ένας κλάδος γεμάτος deals
¶ρθρο: ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ...
Αφιέρωμα: Επιβατηγός ναυτιλία: Μερική απελευθέρωση της αγοράς
¶ρθρο: ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
Αφιέρωμα: E-Business O «γίγαντας» που δεν ξύπνησε...
¶ρθρο: PRIVATE BANKING: «ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αφιέρωμα: Αυτοκίνητο: Τα νέα μοντέλα
¶ρθρο: Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ: Τα Private Banking, τα Funds και η διασπορά του Κινδύνου
¶ρθρο: Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
¶ρθρο: ΣΠΥΡΟΥ: ΕΝΑ «ΤΡΕΛΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
¶ρθρο:
Επενδύσεις: EΠENΔYΣEIΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ Ανασκόπηση για το Μήνα Απρίλιο του 2006

 Όροι και προϋποθέσεις του site