Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2009                              


ΕΡΕΥΝΑ


ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DELOITTE
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ


Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα στελέχη πωλήσεων πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σε θέματα οικονομικής φύσης.


 


Καθώς ο κλάδος της υγείας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους κινδύνους στο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, μία νέα έρευνα της Deloitte, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Economist Intelligence Unit, αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των στελεχών του κλάδου θεωρεί απαραίτητο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική των εταιριών τους, αν θέλουν να επιβιώσουν την επόμενη δεκαετία.
Πιο συγκεκριμένα, τρία στα τέσσερα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η εταιρία τους πρέπει να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές σε κάποια από τα τμήματά της ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις, ενώ ένα στα τέσσερα στελέχη θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σε ολόκληρο το οργανωτικό φάσμα της εταιρίας τους. Στις φαρμακευτικές εταιρίες, το 30% των στελεχών πιστεύει ότι η υφιστάμενη στρατηγική πρέπει να αναπροσαρμοστεί εξ ολοκλήρου, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις εταιρίες βιοτεχνολογίας ανέρχεται στο 82%. Ακόμα, στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι αγορές αναπτύσσονται με αργούς ρυθμούς από το 2001, το 31% των στελεχών θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή στρατηγικής, ενώ στις ΗΠΑ, περίπου ένα στα πέντε στελέχη δήλωσε ότι η εταιρία πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική που ακολουθεί στις χονδρικές πωλήσεις για να αποσοβήσει πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους.


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ OUTSOURCING
Παράλληλα, το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα στελέχη πωλήσεων πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σε θέματα οικονομικής φύσης, ώστε να μπορούν να εξηγούν με σαφήνεια τα οικονομικά πλεονεκτήματα των προϊόντων στους ασθενείς, στους ιατρούς και στους υπόλοιπους πελάτες τους. Ακόμα, το 44% προβλέπει ότι ο ρόλος του outsourcing θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς την επόμενη δεκαετία οι περισσότερες επιστημονικές ανακαλύψεις και τα αρχικά στάδια των ερευνών θα πραγματοποιούνται στις μικρές εταιρίες του κλάδου. Τέλος, το 26% αναμένει ότι οι κίνδυνοι από την Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, ενώ ένα στα τρία στελέχη δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους αυξάνοντας τις δαπάνες.
«Το υψηλό κόστος της Έρευνας και Ανάπτυξης, ο ανταγωνισμός στις τιμές, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έληξαν, καθώς και, σε κάποιες περιπτώσεις, η πτώση των τιμών των μετοχών των εταιριών, είχαν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον κλάδο της υγείας τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρίες πλέον αντιλαμβάνονται ότι δε μπορούν να βασίζουν την ανάπτυξή τους στις μελλοντικές αποδόσεις των νέων προϊόντων που ετοιμάζουν, αλλά πρέπει να επαναξιολογήσουν τη στρατηγική τους και να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του διαρκώς μεταβαλλόμενου οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται, αν θέλουν να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο κ. Χρήστος Κωνσταντίνου, Partner και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Τμήματος της Deloitte Ελλάδας.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την έγκυρη ετήσια έκθεση «Healthcare Consulting Marketplace 2009–2012» της εταιρίας Kennedy Consulting Research & Advisory, η Deloitte κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα σε 20 πολυεθνικές εταιρίες παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών και στο ρυθμό ανάπτυξης, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2007. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση για την Deloitte, η οποία έχει ηγετική παρουσία στον κλάδο υγείας, παρέχοντας συμβουλευτικές και άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες σε μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές εταιρίες.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: τ. 352, Μάιος 2009
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ : ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ASSET MANAGEMENT MONEY CONFERENCE 2009
ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ICAP
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ
ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΤτΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site