Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2009                              


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


BEST WORKPLACES 2009
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ανακοινώθηκαν τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2009 για την αξιολόγηση των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Οι 20 εταιρείες της φετινής κατάταξης που διακρίνονται για το 2009 είναι οι εξής:
Η έρευνα αξιολόγησης Best Workplaces, διοργανώνεται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεισφορά του τμήματος εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School, υπό την εποπτεία της Δρος Όλγας Επιτροπάκη.
Αξίζει να τονιστεί ότι ηΗ τελική αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των υπαλλήλων τους, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό την έρευνα μοναδικόή ως προς τη μεθοδολογία τηςου, αφού η γνώμη των εργαζομένων είναι αυτή που τελικά έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην βαθμολογία και κατάταξη της κάθε εταιρείας. Τα ερωτηματολόγια των εργαζομένων είναι εμπιστευτικά, συμπληρώνονται ανώνυμα από τους εργαζόμενους και αποστέλλονται κατευθείαν απευθείας στους αξιολογητές.
Η βράβευση των 20 εταιρειών έγινε την Τετάρτη 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι 20 εταιρείες που βραβεύονται στο πλαίσιο της έρευνας θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν εντός του Μαΐου στην Αυστρία.
 
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: Οι εταιρείες που διακρίνονται είναι:
Οι 10 με πάνω από 250 εργαζόμενους Οι 10 με 50- 250 εργαζόμενους
1 COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ 1 PISCINES IDEALES
2 ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ 2 MICROSOFT ΕΛΛΑΣ
3 MILLENΝIUM BANK 3 BRISTOL-MYERS SQUIBB
4 TASTY FOODS 4 CISCO HELLAS
5 HEWLETT-PACKARD HELLAS 5 ΑΙΩΝ
6 CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI 6 ΨΗΜΙΤΗ AE
7 ΒΙΒΕΧΡΩΜ  7 3M HELLAS MEPE
8 HELLENIC POSTBANK – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 8 GENESIS PHARMA
9 MARFIN EGNATIA BANK 9 EXODUS
10 DELOITTE  10 JOHNSON DIVERSEY ΕΛΛΑΣ


ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
1 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΕΤΕΠ, ALPHA BANK & EUROBANK

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε τον Απρίλιο στην Αθήνα τη νέα χρηματοδοτική διευκόλυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ελλάδα, ανερχόμενη στο ποσό-ρεκόρ των 500 εκατ. ευρώ, με την Alpha Bank και την Eurobank EFG, οι οποίες θα προσθέσουν στο ποσό αυτό άλλα 500 εκατ. ευρώ από δικούς τους πόρους. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, και περίπου 100 επιχειρηματιών, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, κ. Δημήτριο Μαντζούνη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank EFG, κ. Νικόλαο Νανόπουλο.
Οι δύο τράπεζες - εταίροι της ΕΤΕπ, οι οποίες είναι μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών τραπεζών και διαθέτουν εκτεταμένα δίκτυα καταστημάτων και σημαντικά χαρτοφυλάκια ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και σε γειτονικές χώρες, έλαβαν από 250 εκατ. ευρώ έκαστη.  Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ στους τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας, των εμπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού στην Ελλάδα.  Η χρηματοδοτική διευκόλυνση που υπεγράφη με την Eurobank EFG περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω χρηματοδοτικών μισθώσεων.


15-17 ΜΑΪΟΥ 2009
AUTONOMIA EXPO
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Autonomia EXPO διεξάγεται στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από όλες τις εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την αποκατάσταση, για την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και χιλιάδες βοηθήματα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση θα γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρείτε τα πάντα από αναπηρικά καθίσματα χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα, αυτοκίνητα και προσαρμογές αυτοκινήτων, προσπελάσιμα σκάφη αναψυχής και αγωνιστικά, προσπελάσιμα ξενοδοχεία, προσαρμοσμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένο λογισμικό, βοηθήματα και υπηρεσίες για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου του περιβάλλοντος, συστήματα ουροσυλλογής και θεραπείας των κατακλίσεων, εξοπλισμός κατοικίας, κουζίνας και μπάνιου, κέντρα αποκατάστασης, μηχανήματα άθλησης, βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, βοηθήματα για την φυσική άσκηση, φυσικοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήρια, νοσηλευτική υποστήριξη, προσαρμοσμένος ρουχισμός, εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες αναψυχής, εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου, προσπελάσιμος τουρισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Πληροφορίες για την Autonomia Expo παρέχονται στους δικτυακούς τόπους
www.autonomiaexpo.org και στα τηλέφωνα 210 8660556, 210 6913301 και 2310 211915.


Β. ΚΑΤΣΟΣ ΤΗΣ PHARMATHEN
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ο κ. Βασίλειος Κάτσος ανακηρύχθηκε «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2008 στην τελετή που διοργάνωσε η Ernst & Young με κύριο χορηγό τη Vodafone, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Enterpreneur Of The Year».
Το βραβείο στον κ. Κάτσο απένειμε ο «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2006 κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου στο οποίο παρεκάθησαν κορυφαίοι παράγοντες του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου.
Ο κ. Κάτσος θα λάβει μέρος στην 9η διοργάνωση του διεθνούς σκέλους του διαγωνισμού μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες από περίπου 50 χώρες για να διεκδικήσει τον τίτλο «World Entrepreneur Of The Year 2008» τον Μάιο του 2009 στο Monte Carlo.

adBOOK
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ & ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ

Ο ετήσιος επιχειρηματικός οδηγός adBOOK, στην 15η χρονιά κυκλοφορίας του από την Direction, καινοτομεί ακόμη μία φορά προσφέροντας σε αυτή την έκδοση στους πιστούς αναγνώστες του, εκτός από την καθιερωμένη έντυπη μορφή του και μία σύγχρονη ηλεκτρονική, διαδραστική διάσταση.
Η έντυπη έκδοση, όπως κάθε χρόνο, έχει συγκεντρώσει στις 1.268 σελίδες της, ανά κατηγορία, αναλυτικά στοιχεία για όλες τις εταιρίες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επικοινωνίας.
Η ηλεκτρονική μορφή του οδηγού συμπληρώνει την έντυπη εκδοχή του, προσφέροντας στους χρήστες της μέγιστη λειτουργικότητα, αφού πλέον τους δίνει τη δυνατότητα:
1. Αυτόματης περιήγησης και επεξεργασίας των στοιχείων
2. Περιήγησης στα περιεχόμενα μέσω hyperlinks
3. Χρήσης rich media και weblinks
4. Σημειώσεων στις σελίδες του
5. Press clippings
Το CD rom που περιλαμβάνει όλο τον οδηγό σε ηλεκτρονική, διαδραστική μορφή, περιέχει επίσης και τις καλύτερες διαφημιστικές δημιουργίες του 2008.


ΛΕΣΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ALBA
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Μετά την περυσινή επιτυχία, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του EasyGroup, χορηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ», στο πλαίσιο των βραβείων που έχει θεσμοθετήσει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Οργανωτικός και επιστημονικός συνεργάτης της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για το Βραβείο είναι το ALBA Graduate Business School.
Το βραβείο αυτό, πέρα από την ηθική αναγνώριση, θα αποφέρει στον επιχειρηματία ή την ομάδα νέων επιχειρηματιών που θα βραβευθεί το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, που θα πρέπει να επενδυθεί ως κεφάλαιο στην επιχείρηση.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009, στο ALBA Graduate Business School, συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του βραβείου
www.alba.edu.gr/stelios με έναν από τους τρόπους που περιγράφονται.


CAPITAL LINK
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Με συμμετοχή άνω των 200 στελεχών και παραγόντων της ελληνικής αλλά και διεθνούς αγοράς έλαβε χώρα την Δευτέρα 6 Απριλίου 2008 η τελετή δημοσιοποίησης και απονομής των Βραβείων Επενδυτικών Σχέσεων για το 2008 σε ειδική πανηγυρική τελετή στην Αίγλη Ζαππείου.
Σκοπός του θεσμού αυτού, τον οποίο η Capital Link καθιέρωσε στην Ελλάδα από το 2003, είναι η επιβράβευση των εταιριών, καθώς και των ατόμων που υιοθετούν και εφαρμόζουν υψηλές αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, επικοινωνίας και σχέσεων με το επενδυτικό κοινό. Επίσης, να ενισχύσει το επενδυτικό προφίλ και τη σπουδαιότητα των λειτουργιών των επενδυτικών σχέσεων των εισηγμένων εταιριών, και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα στην Ελλάδα.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: τ. 352, Μάιος 2009
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ : ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ASSET MANAGEMENT MONEY CONFERENCE 2009
ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ICAP
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ
ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΤτΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site