Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2009                              


ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


 


Άγγελος Παρασχάκης
Εκλογή στη Βουλγαρία
Στις πρόσφατες εκλογές του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, ο Άγγελος Παρασχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της DDB Σόφια, εκλέχθηκε με 70% των ψήφων μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. O Α. Παρασχάκης αποτελεί το μόνο μέλος του νέου ΔΣ –το οποίο απαρτίζεται από τα διευθύνοντα στελέχη των μεγαλύτερων ελληνικών εταιριών στη Βουλγαρία- που προέρχεται από το χώρο της επικοινωνίας.


Ευρωκλινική
Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ο κ. Τάκης Γιαννίρης ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρωκλινική Αθηνών και Ευρωκλινική Παίδων. Ο κ. Γεώργιος Βελιώτης ο οποίος είχε αναλάβει προσωρινά την διοίκηση των κλινικών τον Δεκέμβριο του 2008, παραμένει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Τάκης Γαννίρης διαθέτει πλούσια διευθυντική εμπειρία σε καίριες διευθυντικές θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Όμιλου Ιασώ με το οποίον και συνεργάσθηκε για περίπου 10 χρόνια. Επίσης είναι Πρόεδρος του ΔΣ της  Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος (ΣΕΚ) και μέλος των ΔΣ των εισηγμένων εταιριών Έλαστρον ΑΕ, Eurodrip AE & Πλαστικά Θράκης Α.Ε.


Emirates Airlines
Νέος διευθυντής επικοινωνίας
Η Emirates Airlines όρισε τον κ. Boutros Boutros στη θέση του Divisional Senior Vice President, Corporate Communications.
Mε την έναρξη του νέου οικονομικού έτους για την Emirates από την 1η Απριλίου, ο κ. Boutros, ο οποίος είχε προηγουμένως καθήκοντα Senior VP - Media Relations, Sponsorships & Events της Emirates, αντικατέστησε τον Mike Simon. Ο Mike Simon συνταξιοδοτήθηκε, έπειτα από δύο δεκαετίες παροχής σημαντικών υπηρεσιών, συνεισφέροντας στο να καταστεί η εταιρική ταυτότητα της Emirates  αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Boutros ξεκίνησε την 18χρονη πορεία του στην Emirates, αρχικά ως  Media Relations Manager για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ γρήγορα οι αρμοδιότητές του επεκτάθηκαν σε όλο το δίκτυο της εταιρείας. Αργότερα, διορίστηκε Vice President-Media Relations & Promotions, έως το2006, όπου αναβαθμίστηκε σε Senior Vice President-Media Relations, Sponsorships & Events.


Boggi Milano
Εγκαίνια καταστήματος
Τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Boggi Milano πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 8 Απριλίου 2009, στο Golden Hall. Δύο νέοι επιχειρηματίες με εξαιρετικές περγαμηνές και επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του εμπορίου,  ο Παντελής Βελέντζας και ο Κωνσταντίνος Δελούδης, μέσω της εταιρείας Magister Artium Group, αντιπροσωπεύουν πλέον το γνωστό ιταλικό οίκο στην Ελλάδα.
Στα εγκαίνια παρέστη ο Γενικός Διευθυντής του οίκου και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Bocconi, κ. Giorgio Brandazza, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υφυπουργός Αμύνης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και πλήθος εκπροσώπων του εκδοτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου.


ΕΛΤΑ
Διαφήμιση από τη McCann Erickson
Πρωταγωνιστής της τέταρτης σε συνέχεια ταινίας της McCann Erickson Athens για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, είναι ένας ακόμη απεγνωσμένος επιχειρηματίας που εμπλέκεται σε «επικίνδυνες αποστολές» προκειμένου να προωθήσει να προϊόντα της εταιρείας του. Η συγκεκριμένη ταινία που αφορά στην υπηρεσία του Διαφημιστικού Ταχυδρομείου με χιούμορ μας υπενθυμίζει πως υπάρχει πιο απλός και σύγχρονος τρόπος να επικοινωνούν οι εταιρείες με τους πελάτες τους.
Πρόκειται για την τέταρτη ταινία μιας δυναμικής και σύγχρονης καμπάνιας που εμπνεύστηκε η McCann Erickson Athens και περιλαμβάνει τηλεοπτικά σποτ, ραδιόφωνο και έντυπη επικοινωνία. Με κεντρικό μήνυμα «ΕΛΤΑ: τόσα πολλά, τόσο κοντά», η καμπάνια εστιάζει στη πληθώρα των σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΕΛΤΑ αναδεικνύοντας νέους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας.
Η συγκεκριμένη ταινία εστιάζει σε ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας των εταιρειών με τους πελάτες τους – μέσω της υπηρεσίας του Διαφημιστικού Ταχυδρομείου.


Praktiker Πειραιώς
Ανανεωμένο και με τιμές έκπληξη    
Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του καταστήματος της εταιρείας, στον Ταύρο, που πλήρωςανανεωμένο αναμένει τους καταναλωτές ακόμη πιο λειτουργικό και με τιμές έκπληξη. Το ανακαινισμένο κατάστημα στην οδό Πειραιώς 176 με συνολικό χώρο πώλησης 9.625 τ.μ., προσφέρει πρακτικές, έξυπνες και οικονομικές λύσεις με 40.000 είδη προϊόντων για το σπίτι, τον κήπο και τον ελεύθερο χρόνο. Το κατάστημα διαθέτει χώρο στάθμευσης 310 θέσεων και πλήθος υπηρεσιών όπως οι επισκευές προϊόντων, οι δοκιμές εργαλείων, οι χρωμοσυνθέσεις, η κοπή ξυλείας και η ανακύκλωση μικροσυσκευών και μπαταριών. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας, αλλαγής προϊόντων και μεταφοράς, καθώς και η δυνατότητα έως 24 άτοκων μηνιαίων δόσεων σε όλες τις πιστωτικές κάρτες και σημαντικά προνόμια με την κάρτα Prakticard.


British Airways
20 εκατ. επιβάτες σε ένα έτος
Η British Airways υποδέχθηκε 20 εκατ. επιβάτες στο Terminal 5, το καινούργιο της «σπίτι» στο Heathrow, στη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας του, ένα χρόνο από την έναρξη, (27 Μαρτίου 2008). Το Terminal 5, η δαπάνη του οποίου ανήλθε σε 4,3 δισ. στερλίνες, προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους επιβάτες που διέρχονται από αυτό.
Τις περισσότερες ημέρες, το 90% των πτήσεων αναχωρεί στην προκαθορισμένη ώρα, ενώ η παράδοση των αποσκευών γίνεται με τέτοια ταχύτητα που πολλές φορές οι επιβάτες τις βρίσκουν στον ιμάντα παραλαβής ερχόμενοι από τον έλεγχο διαβατηρίων.
Η κα Φρέντυ Στίερ, Διευθύντρια Ελλάδας της British Αirways, δήλωσε σχετικά: «Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του νέου terminal υποδεχθήκαμε 20 εκατ. επιβάτες και πραγματοποιήσαμε 154.000 πτήσεις. Οι επιβάτες μας, στις έρευνες που πραγματοποιούμε, δηλώνουν ότι απολαμβάνουν το ταχύτατο check-in, τους ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους, την απουσία… ουρών, την εύκολη μετεπιβίβαση για όσους αλλάζουν αεροπλάνο και, τέλος, τα πολυτελή lounges από τα οποία πέρασαν 1.850.000 επιβάτες».


Fiat
3 εκατ. οχήματα στην Προύσα
Το εργοστάσιο Tofas στην Bursa (Προύσα) της Τουρκίας παρέδωσε το 3.000.000ό αυτοκίνητο, ένα Fiat Qubo, το μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία των εταιριών Fiat-PSA. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή που επιστεγάζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του ομίλου Fiat και της Koc Holding που υπογράφτηκε πριν από 41 χρόνια.
Το εργοστάσιο Tofas έχει ετήσια παραγωγή 400.000 αυτοκινήτων και απασχολεί περισσότερους από 7.000 υπαλλήλους, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια παραγωγής της Fiat παγκοσμίως. Εκεί παράγονται τα Fiat Linea, Qubo, Albea, Palio Sole και Doblo, μαζί με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Fiat Professional Fiorino και Doblo Cargo.
Να τονισθεί πως το Fiat Qubo έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά της Τουρκίας αλλά και στις εξαγωγές προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε το προϊόν προήλθε από μια απλή αλλά επαναστατική ιδέα. Το Qubo αποτελεί εξέλιξη για τα πολυμορφικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα free space όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες, χάρη σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με πρακτικότητα και ευελιξία που είναι μοναδικές στην κατηγορία του.


Toyota - Rav
Νέο «σποτ» της DDB
Νέα τηλεοπτική επικοινωνία από την DDB για το Rav 4 της Toyota προβάλλεται από τις 6.4.2009. To Rav 4 ήταν πρώτο σε πωλήσεις το 2008 στην κατηγορία των Compact SUV. Η επικοινωνία απευθύνεται σε άντρες 40 έως 50 ετών που επιθυμούν να βρίσκονται μπροστά από τους άλλους, να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος, να έχουν μια συναρπαστική ζωή. Με τις επιλογές τους εκφράζουν το ανεξάρτητο πνεύμα τους, την αναζήτηση του ιδεώδους, την περιπέτεια στη ζωή τους. Έτσι όπως ένας φωτογράφος κάνει τα πάντα για την ιδανική εικόνα.


Link Up Markets
Σύνδεση ευρωπαϊκών αποθετηρίων
Η Link Up Markets, η κοινοπραξία των οκτώ Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων (CSDs) που αντιπροσωπεύουν το 50% των συναλλαγών στην Ευρώπη, ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της στις 30 Μαρτίου, διευκολύνοντας έτσι την διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων Κεντρικών Αποθετηρίων (CSDs). Οι Clearstream Banking Frankfurt (Γερμανία), OeKB (Αυστρία), SIX SIS (Ελβετία) και το VP (Δανία) συνδέθηκαν μεταξύ τους τη Δευτέρα. Η διασύνδεση των  υπολοίπων αποθετηρίων θα ακολουθήσει σύντομα.
Η Link Up Markets είναι κοινοπραξία μεταξύ των Κεντρικών Αποθετηρίων της Αυστρίας (Oesterreichische Kontrollbank), Κύπρου (Cyprus Stock Exchange), Δανίας (VP), Γερμανίας (Clearstream Banking Frankfurt), Ελλάδας (Hellenic Exchanges), Νορβηγίας (VPS), Ισπανίας (Iberclear) και Ελβετίας (SIX SIS).
Η Link Up Markets στοχεύει να συμβάλει στην δημιουργία μίας αποτελεσματικότερης Ευρωπαϊκής αγοράς κινητών αξιών παρέχοντας ενιαία και αποδοτική πρόσβαση. Με την σύνδεση στην υποδομή της Link Up Markets, κάθε συμμετέχων Κεντρικό Αποθετήριο θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των άλλων αγορών των Κεντρικών Αποθετηρίων με τα οποία θα αποκτήσει σύνδεσμο (link). Οι συμμετέχοντες στις αγορές θα λαμβάνουν σε συνεχή βάση τις καλύτερες υπηρεσίες διακανονισμού και θεματοφυλακής με άμεση πρόσβαση σε 8 αγορές από ένα μόνο Κεντρικό Αποθετήριο.  Η λύση αυτή παρέχει την δυνατότητα σημαντικής μείωσης  της διαφοράς κόστους μεταξύ των εγχώριων και των διασυνοριακών συναλλαγών.


Sony
Μίνι βιντεοκάμερα με GPS
Ακόμη πιο μικρή και πιο λεπτή από το προηγούμενο μοντέλο, η νέα Handycam® HDR-TG7VE της Sony κρατάει και πάλι τα πρωτεία της μικρότερης και πιο ελαφριάς Full HD βιντεοκάμερας.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
· Έξι ώρες βιντεοσκόπηση Full HD στην εσωτερική μήμη των 16 GB (δυνατότητα επέκτασης)
· Ελαφριά, με σχεδίαση ultra-compact και ανθεκτικό σώμα από τιτάνιο
· Αυτόματη γεωαναφορά μέσω GPS και δυνατότητα Map Index view
· Απλοποιημένος χειρισμός και άμεση εκκίνηση


Wind - Tellas
Σταθερό και κινητό όλα σε 1
Συνδυασμό δύο υπηρεσιών, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε 1, προσφέρει η Wind, εξασφαλίζοντας σημαντική έκπτωση και δωρεάν επικοινωνία για τους καταναλωτές. Με τη νέα αυτή προσφορά όλοι οι νέοι ή και υφιστάμενοι συνδρομητές Wind και Tellas που επιθυμούν να συνδυάσουν κινητή τηλεφωνία Wind με Tellas σταθερή τηλεφωνία απολαμβάνουν σημαντική οικονομία, αλλά και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση από ένα σημείο πώλησης. Η προσφορά εξασφαλίζει σε όποιον συνδυάσει κινητό Wind με Tellas Telephony 400 ή Unlimited: εκπτώσεις, δωρεάν χρόνος ομιλίας, προσφορά οικογενειακών προγραμμάτων ενώ κάποια από τα προγράμματα της Wind δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις.


Εμπορική Τράπεζα
Διευκρινίσεις για τουριστικές επιχειρήσεις
Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που προέκυψαν μετά τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπου γίνεται αναφορά στο όνομα της Εμπορικής Τράπεζας, η Διοίκηση της Τράπεζας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
Η Εμπορική Τράπεζα ουδέποτε εξέδωσε οδηγία προς το δίκτυό της με την οποία να συνιστά να μην γίνονται δεκτές επιταγές από τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ δεν έχουν περιέλθει στην αντίληψη της Διοίκησης τέτοιου είδους περιστατικά. Η Εμπορική Τράπεζα, στο πλαίσιο του ρόλου που διαδραματίζει στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του κλάδου των τουριστικών επιχειρήσεων, αντιλαμβανόμενη τη σημαντική συμβολή του συγκεκριμένου κλάδου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η Εμπορική Τράπεζα συνεργάζεται σταθερά με τον ΣΕΤΕ για σειρά ετών, ενώ αποτελεί και μέλος του Συνδέσμου. Η Εμπορική Τράπεζα, σεβόμενη τους πελάτες και τους ανθρώπους της, επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στο πλαίσιο του οικονομικού και κοινωνικού της ρόλου.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: τ. 352, Μάιος 2009
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ : ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ASSET MANAGEMENT MONEY CONFERENCE 2009
ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΜΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ICAP
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ
ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΤτΕ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site