Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2009                              


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ20ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ
ΕΞΥΠΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ – ΚΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας που διοργάνωσε η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) στις 19 Μαΐου με θέμα: «Έξυπνοι Ηγέτες-Κακές Αποφάσεις».
Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΣΕ Μιχάλης Παγίδας. Στην συνέχεια ο Sydney Finkelstein, καθηγητής Μάνατζμεντ στο Tuck Schoοl of Business των ΗΠΑ, μίλησε για τις ρίζες της αποτυχίας, την ψυχολογία των ηγετών και την κουλτούρα που εμπεδώνουν στις εταιρίες τους, ενώ ο Kevin Roberts, Διευθύνων Σύμβουλος, παγκοσμίως, της διαφημιστικής εταιρίας Saatchi & Saatchi, τόνισε ότι δίχως την αποτυχία δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το πάνελ των Ελλήνων ομιλητών, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Greece Χρήστος Αδαμαντιάδης, υποστήριξε ότι οι δύο δικλείδες ασφαλείας κατά της αποτυχίας είναι α) η προσωπική ευθύνη και η επιλογή κατάλληλων συνεργατών και β) η θεσμική θωράκιση, δηλαδή η ύπαρξη θεσμοθετημένων εταιρικών μηχανισμών που «δοκιμάζουν» τις αποφάσεις. Η Νίκη Πανοτοπούλου - Κουτσιανά, Πρόεδρος της Apivita, υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να μαθαίνει κανείς από τα λάθη και να τα χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο νέων ιδεών και στρατηγικών. Ο Ιωάννης Κωστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, παρουσίασε την «Έρευνα Ηγετών Ελληνικών Επιχειρήσεων», η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 18 Έλληνες ηγέτες,  σύμφωνα με την οποία, κάθε κακή απόφαση είναι συγκερασμός τριών παραγόντων: του χαρακτήρα ενός ηγέτη, της διαδικασίας απόφασης και υλοποίησης και των μηχανισμών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ Γιάννης Αναστασόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Οφείλουμε όχι μόνο για να οδηγήσουμε τις εταιρίες μας στην επιτυχία, αλλά πρωτίστως για να αποφύγουμε τις παγίδες της ηγεσίας, να γίνουμε καλύτεροι μάνατζερ, καλύτεροι ηγέτες».


MICROSOFT ΕΛΛΑΣ
ΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Εκδήλωση με θέμα «Ημέρα Καινοτομίας» της Microsoft Ελλάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft υπό την αιγίδα του προγράμματος «Ψηφιακή Ελλάδα» της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα Το Βήμα και τη διαδικτυακή πύλη in.gr. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η «Ημέρα Καινοτομίας» φιλοξένησε τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναφορικά με την ανάγκη επένδυσης στην καινοτομία, ενώ φέροντας τον τίτλο «Επενδύοντας στη Γνώση» επικεντρώθηκε στη διερεύνηση της δυνατότητας αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών του ελληνικού τελικού του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup 2009.
Παράλληλα, σε ειδική αίθουσα του Κέντρου Καινοτομίας, έλαβε χώρα η παρουσίαση της επαναστατικής διαδραστικής πλατφόρμας Microsoft Surface. Για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά τον πρωτοποριακό αυτό υπολογιστή και να γνωρίσει το καινοτόμο interface που εισάγει νέο τρόπο διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου, επιτρέποντας μια πιο φυσική επαφή με την τεχνολογία.


CPI
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Την νέα πρόταση VoIP τηλεφωνίας “FiT SoHo” παρουσίασε η CPI. Μελετώντας τις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης, η CPI ανέπτυξε το FiT SoHo, ένα σύγχρονο IP κέντρο, σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες  επικοινωνία μιας επιχείρησης,  προσφέροντας λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Έτσι το FIT SoHo περιλαμβάνει:
- 2 εξόδους αναλογικών θυρών για σύνδεση 2 PSTN ή 1 ISDN BRI τηλεφωνικών γραμμών
- Δυνατότητα αναβάθμισης για σύνδεση έως 8 PSTN ή 4 ISDN BRI τηλεφωνικών γραμμών
- Δυνατότητα λειτουργίας μέχρι και 16 τηλεφωνικές συσκευές
- Σύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου  και συσκευών στο υπάρχον δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ενώ διαθέτει  προηγμένες εφαρμογές όπως
- Ηλεκτρονική γραμματέας (IVR) για προαπάντηση εισερχομένων κλήσεων και αυτόματη σύνδεση με συγκεκριμένο τμήμα ή χρήστη.
- Φωνητικό ταχυδρομείο (Voice Mail) με αυτόματο τηλεφωνητή για προώθηση του μηνύματος στην τηλεφωνική συσκευή ή το mail του καλούμενου
- 2 ουρές κλήσεων
- Telecoference για πολυμερείς συνομιλίες
- VoIP ready για δυνατότητα σύνδεσης με πάροχους VoIP τηλεφωνίας
Επισημαίνεται ότι το λειτουργικό του FIT SoHo διαθέτει Ελληνικό μενού επιλογών, είναι φιλικό στην χρήση interface με παραθυρικό μενού, ενώ υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω internet.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, οι ρυθμοί ανάπτυξης που έχουν παρατηρηθεί στις γραμμές VoIP σε Ευρωπαϊκά επίπεδα κατά την διάρκεια της τελευταίας διετίας είναι πραγματικά θεαματικοί ενώ υπολογίζεται ότι οι ρυθμοί αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται με την ίδια ταχύτητα και τα επόμενα χρόνια. Το VoIP αποτελεί αντικαταστάτη της συμβατικής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ η CPI επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών και μέσω FiT SoHo καλύπτει απόλυτα τις επαγγελματικές ανάγκες για επικοινωνία με ταυτόχρονη σημαντική μείωση του κόστους.


METROPOLITAN EXPO
ΝΕΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στις 12 Μαΐου, παρουσία 1700 καλεσμένων, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Metropolitan Expo σε μια εκδήλωση που ανέδειξε τις διαστάσεις και τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Ο νέος πολυχώρος εκθεσιακών και συνεδριακών χρήσεων άνοιξε τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2009.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος τόνισε: «Το Metropolitan Expo αποδεικνύει ότι μπορούμε να αποκτήσουμε υπερσύγχρονες υποδομές και να διεκδικήσουμε μία νέου τύπου ανάπτυξη, που βασίζεται στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, στην ανταπόκριση στις σύγχρονες επιχειρηματικές ανάγκες, αλλά και στην εδραίωση σε νέες δραστηριότητες, όπως ο συνεδριακός και εκθεσιακός τουρισμός.»
Ο κ. Χρήστος Κοπελούζος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Athens Metropolitan Expo AE επεσήμανε ότι με το Metropolitan Expo η Αθήνα θα μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα διεθνή και εγχώρια εκθεσιακά δρώμενα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο θα αποτελέσει πεδίο δράσης για την άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.


HSBC
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Η HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ διοργάνωσε εκδήλωση στις 20 Μαΐου με θέμα «Παγκόσμια οικονομία και στρατηγική μετοχικών επενδύσεων». Ο κ. Νίκος Παντελάκης Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέροντας: «Καλέσαμε εξειδικευμένα στελέχη του διεθνούς Ομίλου της HSBC για να μας εκθέσουν τις απόψεις τους σε επίκαιρα χρηματοοικονομικά ερωτήματα».
Η κα Astrid Schilo, Pan-European Economist μίλησε για τις προοπτικές ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ τις εκτιμήσεις του σχετικά με τη στρατηγική μετοχικών επενδύσεων μετά την κρίση κατέθεσε με τη σειρά του ο κ. Kevin Gardiner, Head of Global Equity Strategy.
Στη συνέχεια, ο κ. John Lomax, Global Emerging Markets Equity Strategist, ανέλυσε τη στρατηγική επενδύσεων στις αναδυόμενες αγορές. Την ελληνική πραγματικότητα, από την πλευρά του, αποτύπωσε ο κ. Πάρης Μαντζαβράς, Senior Analyst, αναφερόμενος στις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας και κεφαλαιαγοράς.
Τέλος, ο κ. Simon Jukes, CEO HSBC Ελλάδος τόνισε ότι «Η HSBC στέκεται πάντα στο πλευρό των πελατών της. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να θέτουν ερωτήματα για τα θέματα που τους απασχολούν». Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ανανέωσε το ραντεβού, ως την επόμενη εκδήλωση ανάλογου ενδιαφέροντος.


ΕΘΕ
2ο WORK SHOP
Στις 5 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το 2ο Work Shop της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών με την συμμετοχή των Διευθυνόντων Συμβούλων και Γενικών Διευθυντών των μελών της και την τιμητική παρουσία του κ. Αν. Γαβριηλίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο οποίος αναφέρθηκε σε ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι εποπτικές αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά την διάρκεια της κρίσης καθώς και σε επικείμενες αλλαγές στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.
Ο κ. Ξενόφος, Πρόεδρος της ΕΘΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης του 3ου Πυλώνα ασφάλισης στην Ελληνική αγορά και στην περιορισμένη ανάθεση της διαχείρισης της περιουσίας των αποθεματικών των Ταμείων στους επαγγελματίες της αγοράς, κάτι που έχει ως επακόλουθο την ρηχή αγορά θεσμικών κεφαλαίων, αδύναμη να στηρίξει το Ελληνικό Χρηματιστήριο, την επιχειρηματικότητα και τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Καράσσο, Αντιπρόεδρος της ΕΘΕ κάνοντας μια ανασκόπηση της αγοράς για το 2008, αναφέρθηκε στα πρώτα θετικά σημάδια εισροών στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων.
Ο κ.  Ταμβακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Trust ΑΕΠΕΥ αναφέρθηκε στην υπεραπόδοση των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων έναντι του Γενικού Δείκτη του ΧΑ από το 1991, την σημαντική μείωση των υπό διαχείριση κεφαλαίων την τελευταία τριετία, το χαμηλό επίπεδο του περίπου 1,2%, στο οποίο έχει διαμορφωθεί το τιμολόγιο αμοιβής διαχείρισης, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό ύψος των κεφαλαίων που παραμένουν στο εξωτερικό.
Ο κ. Καντεμνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της EPIC ΑΕΠΕΥ, τόνισε επίσης την ανάγκη επεξεργασίας και υποβολής προτάσεων προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για τον επαναπατρισμό κεφαλαίω και παράλληλα στην θετική εξέλιξη της μείωσης των εισφορών των ΑΕΠΕΥ στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, καθώς και στην ανάγκη εφαρμογής των αρχών του Κοινού Λογαριασμού στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των επενδυτών.
Τέλος, κ. Κλέτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ υπογράμμισε το σημαντικό discount στο οποίο διαπραγματεύονται οι Εταιρείες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου στο ΧΑ.

  Περιεχόμενα
ΧΡΗΜΑ τ. 353, Ιούνιος 2009
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΟΓΙΚΗΣ…
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΘΕΜΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ AKINHTA
CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2009
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (συνέχεια)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ
ΕΡΕΥΝΑ: ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (συνέχεια)
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site