Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2009                              


ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣBritish Airways
Μέτρα κατά της ύφεσης
Η British Airways ανακοίνωσε δέσμη μέτρων αξίας 15 εκατ. λιρών με σκοπό τη στήριξη μικρών και μεσαίων βρετανικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την οικονομική ύφεση. Συγκεκριμένα, η British Airways συμφώνησε με το Βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου και Επενδύσεων (UKTI) και τον Σύνδεσμο Βρετανικών και Αμερικανικών Επιχειρήσεων (ΒΑΒ) να προσφέρει 5.000 εισιτήρια μετ’ επιστροφής αξίας 15 εκατ. λιρών, ώστε να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να κλείσουν επιχειρηματικές συμφωνίες εκτός συνόρων.
Ο Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Αirways, δήλωσε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της βρετανικής οικονομίας και αυτή την εποχή υποφέρουν κυριολεκτικά. Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ως εκ τούτου οι επιχειρηματικές ευκαιρίες δεν βρίσκονται πάντοτε στο κατώφλι μας. Η πρωτοβουλία αυτή παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό».
Η British Airways θα ανακοινώσει και άλλες πρωτοβουλίες στους επόμενους 6 μήνες προς όφελος επιχειρήσεων και επιβατών, με στόχο την τόνωση της βρετανικής οικονομίας.


Fujitsu
Θεμέλιος λίθος ο Primergy BX900
Η Fujitsu ανακοίνωσε το σύστημα που θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για το πρόγραμμα ανάπτυξης των x86 servers, με την παρουσίαση του Dynamic Cube – της νέας γενιάς blade server Primergy BX900. Συγκεκριμένα, ο Primergy BX900 που αποτελεί μία ολοκληρωμένη δυναμική λύση υποδομής server σε ένα μόνο blade cube, παρέχοντας δυναμική προσαρμογή στις διαφορετικές ανάγκες ενός IT περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους και παράλληλα την αξιοσημείωτη αύξηση της ευελιξίας της υποδομής IT, έχει δημιουργηθεί με τέσσερις βασικές αρχές. Η πρώτη αφορά σε ένα δυναμικό σύστημα ψύξης και ενέργειας, με στόχο τη μείωση του κόστους που δαπανάται για ενέργεια. Η δεύτερη αφορά σε βελτιώσεις στην λειτουργική απόδοση μέσω του δυναμικού virtualization. Η τρίτη αρχή στο concept του PRIMERGY BX900 αφορά στη διάθεση αδιάλειπτου χρόνου συνεχούς λειτουργίας, μέσω της δυναμικής υψηλής διαθεσιμότητας. Τέλος, εγγυημένη προστασία της επένδυσης επιτυγχάνεται μέσω της τέταρτης αρχής, η οποία προσφέρει δυναμική ευελιξία και επεκτασιμότητα μέσω νέου συστήματος αρχιτεκτονικής.
Ο αναλυτής της εταιρίας ερευνών IDC, Senior Vice-President του τομέα έρευνας Enterprise Infrastructure, Consumer and Telecom, κ. Vernon Turner, σχολίασε: «Ο συνδυασμός κορυφαίας απόδοσης του συστήματος, ισχυρών δυνατοτήτων virtualization και εξοικονόμησης ενέργειας, καθιστούν τον PRIMERGY BX900 ως μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση. Αναμένουμε ενίσχυση στο μερίδιο αγοράς της Fujitsu στον τομέα των blade server ως άμεσο επακόλουθο της νέας αυτής ανακοίνωσης.”


ATC
Σε ευρωπαϊκή πλατφόρμα έρευνας
Η ATC συμμετέχει από το Μάρτιο του 2009 ως ένας από τους κύριους εταίρους  στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Έρευνας και Τεχνολογίας για το λογισμικό και τις υπηρεσίες NESSI (Networked European Technology Platform for Software and Services). Η πλατφόρμα NESSI (
www.nessi-europe.eu/Nessi) ιδρύθηκε το 2005, και έχει ως στόχο να δημιουργήσει και να διαμορφώσει μια ενιαία ευρωπαϊκή ατζέντα για την  έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα του λογισμικού και των υπηρεσιών. Στους κύριους εταίρους του ΝESSI συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων των Atos Origin, Alcatel – Lucent, BT, Engineering Ingegneria Informatica, France Telecom, HP, IBM, Nokia, OW2, SAP, Siemens, Software AG, Telecom Italia, Telefonica, και Thales καθώς και σημαντικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΤC είναι μια από τις δύο μόνο ΜΜΕ πληροφορικής σε όλη την Ευρώπη οι οποίες κλήθηκαν στις αρχές του 2009 να πλαισιώσουν τους κορυφαίους αυτούς οργανισμούς συμμετέχοντας στη συντονιστική επιτροπή (Steering Committee) της πλατφόρμας NESSI.


Eλληνική Eταιρία Logistics
Μέλος του ELMED
Με σκοπό την περαιτέρω συμβολή της στην ανάπτυξη των Logistics στην Ευρώπη η Ελληνική Εταιρεία Logistics προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τον Σύνδεσμο European Logistics Mediterranean (ELMED). Ο ELMED συστήθηκε τον Απρίλιο του 2008 με στόχο την ενίσχυση του κλάδου των Logistics στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, μέσα από τη συμμετοχή όλων των συνδέσμων Logistics της περιοχής, αλλά και όλων εκείνων των κρατών που έχουν εμπορικά συμφέροντα στη Μεσόγειο.
Δράσεις του Οργανισμού είναι η διενέργεια ερευνών, η πραγματοποίηση μελετών, η άσκηση πίεσης προς τις κυβερνήσεις, η καταγραφή στοιχείων και η προβολή όλων αυτών στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και διακρατικής τοποθέτησης για τα logistics στη Μεσόγειο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕL κος Σωτήρης Τριχάς, «Για το Σύνδεσμό μας η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι μια πρόκληση, την οποία αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία. Δημιουργούμε νέες ευκαιρίες συνεργασίας και μαζί με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές δυνάμεις που συσπειρώνονται κάτω από τον ELMED εργαζόμαστε για την ισχυροποίηση του κλάδου των logistics στη Μεσόγειο».


Interamerican
Νέες ασφαλιστικές προτάσεις
Την αντεπίθεσή της σε όλους τους βασικούς τομείς των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της εκδηλώνει αυτές τις ημέρες η Interamerican, επιχειρώντας καινοτόμες προσεγγίσεις που διαφοροποιούνται σημαντικά από τα προϊόντα της αγοράς.
Η εταιρεία επιχειρεί να ανανεώσει την παρουσία της στον κλάδο Ζωής με την προώθηση του συστήματος επένδυσης Capital, που διευρύνει τις επενδυτικές δυνατότητες μέσα από τη συνεργασία με τους κορυφαίους διαχειριστές της αγοράς και 28 Αμοιβαία Κεφάλαια. Στον υπασφαλισμένο κλάδο Πυρός η Interamerican λανσάρει το πρόγραμμα τριών βαθμίδων Interamerican Home (Classic-Extra-Total), ενώ στις Ομαδικές ασφαλίσεις, όπου η εταιρεία εστιάζει ιδιαίτερα, έχοντας μεγενθύνει σημαντικά την παραγωγή της (212% αύξηση το α’ τρίμηνο 2009 έναντι του τριμήνου 2008) προωθεί 2 πακέτα ασφάλισης υγείας, που αποτελεί πρώτη προτίμηση των εργαζομένων στις παροχές των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Εξάλλου, αναμένεται μια πρωτοποριακή εμφάνιση της εταιρείας τις προσεχείς ημέρες και στον χώρο των περιβαλλοντικών κινδύνων, με γκάμα καλύψεων που θα προκαλέσουν αίσθηση.


Πλαίσιο
iPod touch με δώρο το iKaraoke
Το Πλαίσιο Computers AE προσέφέρε εντελώς δωρεάν στα μέσα του περασμένου μήνα μαζί με κάθε iPod touch 8GB, 16GB ή 32GB το πρωτότυπο αξεσουάρ-μικρόφωνο iKaraoke, που εξαφανίζει τα vocals των κομματιών και σας επιτρέπει στους χρήστες να γίνουν τραγουδιστές. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των καταστημάτων Πλαίσιο είδαν από κοντά τις λειτουργίες του και την εκπληκτική ποιότητα video, επίσης συνδέθηκαν στο internet μέσω WiFi για να κατεβάσουν μουσική ή πάνω από ένα δισεκατομμύριο διαθέσιμες εφαρμογές από το iTunes App Store!


Krimitzas
Διεθνείς συμφωνίες
Η εταιρεία εγκαινίασε καινούργια συνεργασία στον τομέα των διαχωριστικών δαπέδων οροφής, με την εξασφάλιση της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των συστημάτων διαχωριστικών της εταιρείας Faram για την Ελλάδα. Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες η εταιρεία Κριμίτζας υπέγραψε σύμβαση για τον εξοπλισμό του νέου κτιρίου γραφείων της TUI Hellas στην Κηφισιά. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Να τονισθεί ότι η εταιρεία Κριμίτζας έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2009 κρατώντας σταθερά τα μεγέθη της εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του κλάδου, αποδεικνύοντας τη δυναμική ανάπτυξης που διαθέτει στο μέλλον. Παράλληλα, υπογράφηκαν συμβάσεις με εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση έργων ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες εντάσσονται στο business plan που η διοίκηση έχει θέσει για το τρέχον έτος.


Printec
Χορηγός της Autotec
Η Printec, ως Χορηγός Πληροφορικής στην Autotec Hellas παρείχε την εφαρμογή και τον εξοπλισμό για την προσωποποίηση των καρτών των επισκεπτών κατά την είσοδό τους στην έκθεση, καθώς επίσης και την εφαρμογή Διαχείρισης Πελατολογίου προσφέροντας έτσι στους Εκθέτες τη δυνατότητα να έχουν ηλεκτρονικά όλο το πελατολόγιο της έκθεσης καθώς και το ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στα επιμέρους εκθεσιακά περίπτερα. Η Printec, κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων αυτοματισμού συναλλαγών, παρείχε επίσης και εξειδικευμένες λύσεις για πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες ήταν διαθέσιμες για τους επισκέπτες της έκθεσης στο χώρο του εκθεσιακού περιπτέρου της εταιρείας. Διαθέτοντας ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία, επενδύοντας σε έρευνα και τεχνολογία καθώς και σε ένα άριστα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρία αναπτύσσει λύσεις βασισμένες στις ειδικές ανάγκες των πελατών της. Επίσης σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες παροχής λύσεων όπως η VeriFone, Talaris, NCR, Gemalto κ.ά., και εστιάζοντας στον πετρελαϊκό τομέα, η Printec προσφέρει υλοποιεί και υποστηρίζει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες οι οποίες παρέχουν στους πελάτες της ευελιξία, αξιοπιστία και αυξημένη κερδοφορία.


Παζαρόπουλος
Ενίσχυση μεριδίου αγοράς
15 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως εξουσιοδοτημένος dealer στην ελληνική αγορά συμπληρώνει εφέτος ο Όμιλος Παζαρόπουλου. Εκτός των ειδικών προσφορών και του επιθετικού μάρκετινγκ που ο όμιλος ετοιμάζει μέσα στο επόμενο εξάμηνο δρομολογείται ένα πλαίσιο επενδύσεων που σκοπό έχουν την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ομίλου στη συνολική αγορά και την παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Οι επενδύσεις αναμένεται να στραφούν προς την κατεύθυνση τόνωσης του after sales support, το οποίο αποτελεί και το πλέον κερδοφόρο κομμάτι του ομίλου, καθώς και της αναδιοργάνωσης του εμπορικού δικτύου.

  Περιεχόμενα
ΧΡΗΜΑ τ. 353, Ιούνιος 2009
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΟΓΙΚΗΣ…
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΘΕΜΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ AKINHTA
CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2009
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (συνέχεια)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑΛΥΣΗ
ΕΡΕΥΝΑ
ΕΡΕΥΝΑ: ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (συνέχεια)
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site