Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2009 - Τεύχος 354                              

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην αύξηση προμήθειας εγχωρίου παραγόμενου κριθαριού, μέσω συμφωνιών συμβολαιακής καλλιέργειας για την παραγωγή των προϊόντων της στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποϊα. Συγκεκριμένα, το 2009 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στοχεύει στην προμήθεια 30.000 τόνων ελληνικού κριθαριού, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 50% των ετήσιων αναγκών της για την παραγωγή των προϊόντων Amstel και Άλφα, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2008, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στοχεύει να καλύψει με κριθάρι ελληνικής παραγωγής το 100% των αναγκών της για τα προϊόντα Amstel και Άλφα, που αντιστοιχεί σε  54.000 τόνους ετησίως. Εμπράκτως, έτσι η εταιρεία συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, αναπτύσσοντας συγχρόνως σχέσεις ευθύνης και εμπιστοσύνης με τους Έλληνες αγρότες.
Παράλληλα, παρακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με τρεις νέες και παγκοσμίως αναγνωρισμένες μάρκες: την ιταλική μπύρα Moretti, την ασιατική μπύρα Tiger, καθώς και την τσέχικη Krusovice, ενώ λανσάρει στην ελληνική αγορά πέντε ακόμα δημοφιλείς μάρκες, τις Foster’s, Bulmers Original,  Strongbow, John Smith’s Extra Smooth, Newcastle Brown Ale. Να σημειωθεί ότι μέσα στο 2009 θα επενδυθούν 17 εκατ. ευρώ, κυρίως σε περιβαλλοντικά έργα υποδομής καθώς και επενδύσεις στα υλικά συσκευασίας για τα προϊόντα της. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 370 εκατ. ευρώ στη βελτίωση και την ανανέωση του εξοπλισμού της, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις της να θεωρούνται από τις πιο σύγχρονες και παραγωγικές στην Ευρώπη.


ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Το Ίδρυμα Κόκκαλη, τιμώντας το Ευρωπαϊκό Έτος Καινοτομίας, διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, συζήτηση της μελέτης «Καινοτομία στην Ελλάδα» που εκπονήθηκε από ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στο έργο του Ιδρύματος για την προώθηση της εκπαίδευσης και της έρευνας στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στο έργο του Athens Information Technology, πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Intracom το 2002.
Στην συνέχει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ΣΕΒ για συμβολή στην προσπάθεια περαιτέρω αξιοποίησης των ευρημάτων της μελέτης του ΟΠΑ και της μετάφρασής τους σε συγκεκριμένες δράσεις.
Ο επί κεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΟΠΑ καθηγητής Σπυρίδων Λιούκας επεσήμανε ότι οι χαμηλές δαπάνες στην Ελλάδα για έρευνα, η απουσία σύνδεσης βιομηχανίας με την εκπαίδευση και επενδυτικών σχημάτων για τα πρώτα στάδια της καινοτομικής δραστηριότητας είναι παράγοντες που συμβάλλουν στη χαμηλή κατάταξη της χώρας μας στους γενικούς δείκτες καινοτομίας.
Ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Ελευθέριος Σταυρόπουλος, μίλησε για την έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία και για τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανταγωνιστικότητα και την πράσινη επιχειρηματικότητα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη των εταιριών, ιδιαίτερα μάλιστα για την έξοδό τους από την κρίση, και έδωσε έμφαση όχι μόνο στην υψηλή δαπάνη της Intralot για έρευνα ύψους 12% των εσόδων ετησίως αλλά και στην αναζήτηση καινοτομίας πέρα από τα προϊόντα.
Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Καθηγητής Ιωάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στη χαμηλή ποιότητα παιδείας, προτείνοντας αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και συνθήκες για πραγματική αυτονομία του ελληνικού πανεπιστημίου.
Ο Οικονομικός και Στρατηγικός Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, με την παραβολή στοιχείων ανέδειξε τη σημασία ενός δίκαιου και χρονικά ευέλικτου ρυθμιστικού πλαισίου για υγιή επιχειρηματικότητα, ενώ πρότεινε την αξιοποίηση του ταλέντου των αποδήμων Ελλήνων επιστημόνων για μεταφορά και ενδυνάμωση της επιστημονικής γνώσης στην Ελλάδα.


ΑΟΝ HELLAS
ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου των κλάδων Aon Risk Services και Aon Consulting της AON στην Ελλάδα, ανέλαβε από την 17η Ιουνίου 2009 ο κ. Γιώργος Δαλιάνης. Ο κ. Δαλιάνης γεννήθηκε το 1964, είναι οικονομολόγος με σπουδές στην Αθήνα και τη Μεγ. Βρετανία και έχει εκπαιδευτεί σε ποικίλα ασφαλιστικά αντικείμενα, σε διεθνή κέντρα και φορείς. Από το 1990 έχει θητεύσει ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε επίπεδο ευθύνης Διευθυντή, Γενικού Διευθυντή και Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου θυγατρικών του εξωτερικού, διαδοχικά στις εταιρείες Sun Alliance, Marsh & McLennan, Εθνική Ασφαλιστική και EFG Eurolife. Διαθέτει ευρεία γνώση και πολύπλευρη εμπειρία σε θέματα ασφάλισης, αντασφάλισης, ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και Bancassurance.


ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε η δεξίωση εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου κέντρου διοίκησης, διανομής και συναρμολόγησης της εταιρίας Πλαίσιο στην Μαγούλα Αττικής με παρουσία 2.700 φίλων, επιχειρηματικών εταίρων και συνεργατών της εταιρίας.
Την κορδέλα των νέων εγκαταστάσεων έκοψαν ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Γιώργος Γεράρδος και ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννης Παπαθανασίου με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι βουλευτές Χ. Παπουτσής, Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Δούκας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των δήμων της περιοχής.
Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο της Πλαίσιο έχει μέχρι σήμερα φθάσει σε επένδυση το ποσό των  26 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την συνεχή ανάπτυξη της εταιρίας στα επόμενα χρόνια.


EUROCHARITY
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ
Τη νέα της έκδοση «EuroCharity Yearbook 2008: Πράσσειν Έλλογα - Πράσινη Ανάπτυξη & Αειφορία: Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα» παρουσίασε η EuroCharity την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.
 Η σειρά «EuroCharity Yearbook», αποτελεί ένα ετήσιο εγχείρημα και μια ξεχωριστή δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία σκοπό έχει να παρουσιάσει πρωτοβουλίες και δράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η EuroCharity, με σημείο αναφοράς την ΕΚΕ και την πράσινη οικονομία, με τη φετινή έκδοση επιθυμεί να συνεισφέρει στο διάλογο για την κριτική του υφιστάμενου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο έχοντας οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, τίθεται σε αμφισβήτηση, ενώ προτείνει την ανάδειξη της πράσινης οικονομίας και τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε στρέφοντας τις δράσεις μας σε αυτό το σύγχρονο και αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης.
Στην ειδική έκδοση παρουσιάζοντα τα προγράμματα, οι δράσεις και το όραμα σημαντικών επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες οι: Alapis, Aldemar, Polyeco, JTI, ΟΤΕ, Henkel, Starbucks, Frigoglass BP Solar, Cosmote, ΑΓΕΤ Ηρακλής (Όμιλος Lafarge), Eunice, Χάλυψ Δομικά Υλικά (Όμιλος Italcementi), Ledra Marriott, Life ltd και Γέφυρα ΑΕ. Εκτός από τις παρουσιάσεις των δράσεων εταιριών και οργανισμών, το λεύκωμα φιλοξενεί μηνύματα σημαντικών προσώπων, απόψεις ειδικών, εκπροσώπων ΜΚΟ, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και αποσπάσματα ερευνών που αφορούν στο σημαντικό αυτό θέμα.


ΚΟΡΡΕΣ
ΝΕΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Mε το βραβείο του Νέου Επιχειρηματία της χρονιάς τιμήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Κορρές», κ. Γιώργος Κορρές στην ετήσια εκδήλωση απονομής «Βραβείων EBEA 2009» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η βράβευση έρχεται σε συνέχεια σημαντικών άλλων βραβείων της «Κορρές» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το Most Creative Brand Worldwide For 2008 (Διάκριση στα HBA Industry Awards 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) και το Most Innovative Brand (International Cosmetic News), καλύπτοντας τομείς όπως ποιότητα προϊόντων, καινοτομία, επιχειρηματικότητα και design (προϊόντων και καταστημάτων). Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία της «Κορρές» αναγνωρίζεται συνεχώς και περισσότερο, έχοντας φτάσει τον αριθμό των 48 διεθνών βραβεύσεων.
Παράλληλα, η εταιρία «Κορρές» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και στην παγκόσμια αγορά με ανοίγματα καταστημάτων στην Πράγα, στο Ντουμπάι, στη Γερμανία και δύο καταστημάτων στην Αυστρία, υποστηρίζοντας το όραμα και τη βράβευση του «Νέου Επιχειρηματία της χρονιάς». Η διάθεση προϊόντων της πραγματοποιείται σε περισσότερα από 6.000 σημεία πώλησης διεθνώς.


ΤΙΤΑΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις πρακτικές ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας, δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τσιμέντου της εταιρείας «Τιτάν» στο Καμάρι Αττικής.
Με παρουσία πλέον των εκατό ετών, από την ίδρυση της εταιρείας το 1902, και με σταθμό στην πορεία της την εξαγορά της πλειοψηφίας του πρώτου εργοστασίου Roanoke στις ΗΠΑ το 1992, η Τιτάν επέτυχε σταθερή αναπτυξιακή πορεία, εφαρμόζοντας συγκεκριμένα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.
Σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, η Τιτάν μέσα στο 2008 συνεισέφερε σημαντικά στην μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον, αφού χρησιμοποίησε ως καύσιμα 8.000 τόνους ελαστικά αυτοκινήτων, 10.000 τόνους κατάλοιπα δεξαμενών καυσίμων αναμεμειγμένα με πριονίδια, 1.000 τόνους εναλλακτικά καύσιμα - σαπωνέλαια και 1.000 τόνους ξηρής λάσπης βιολογικού καθαρισμού - βιομάζα.
Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια στην εργασία,  η εταιρία στο διάστημα 2005 μέχρι σήμερα  κατάφερε να μειώσει τα εργατικά της ατυχήματα σε ποσοστό περισσότερο του 50%, ενώ ανάμεσα στους στόχους της είναι η μείωση έως και εξάλειψη των θανατηφόρων ατυχημάτων. Η Τιτάν είναι από τα ένδεκα ιδρυτικά μέλη του CSI - Cement Sustainability Initiative με σκοπό την Ασφάλεια Εργολαβικών Συνεργείων και την Οδική Ασφάλεια, ενώ στο διάστημα 2001-2007 έχει αποσπάσει δύο Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής, από τον οργανισμό EU-OSHA, για τον τομέα επαγγελματικής ασφάλεια και υγείας.
Η Τιτάν πρόσφατα απέκτησε το 100% της κοινοπραξίας Τιτάν - Lafarge στην Αίγυπτο και το 50% της Adocin Cimento Beton SA στην Τουρκία.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...ΥΦΕΣΗ: ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 2009
ΑΡΘΡΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ... ΧΑΜΟΓΕΛΑ
BANKING MONEY CONFERENCE 2009
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΡΕΥΝΑ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
EUROMONEY: ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site