Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2009 - Τεύχος 355                              

ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Οι φορείς του λιανεμπορίου εκφράζουν κριτική στην οικονομική πολιτική, η οποία -εν μέσω κρίσης- ενισχύει την ύφεση και όχι την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, αυξάνοντας την κρατική σπατάλη, όντας αναποτελεσματική στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και επιβάλλοντας νέους, αναδρομικούς φόρους στους ίδιους οι όποιοι πάντα πληρώνουν.από τον Γιώργο Καλούμενο


Σημαντική μείωση τζίρου, χιλιάδες απολύσεις και «λουκέτα» είναι οι προβλέψεις των μεγαλύτερων φορέων του λιανεμπορίου σε ότι αφορά την πορεία της αγοράς μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς το λιανεμπόριο αποτελεί τον κλάδο που πρώτος από όλους «αντιλαμβάνεται» τις αλλαγές στην οικονομική συμπεριφορά των καταναλωτών.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι εκπρόσωποι των φορέων του λιανικού εμπορίου, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μέσον της οικονομικής «καταιγίδας» και με βάση εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) αυτό σημαίνει ότι η μείωση του κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο θα κυμανθεί στα επίπεδα του 10%-20%, για τα έτη 2009 και 2010. Σε έρευνα της MARC για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε κίνδυνο εξ αιτίας της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φτάνουν ακόμα και τις 200.000.
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) από την πλευρά του απέστειλε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό με 33 προτεραιότητες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τα προβλήματα στο λιανεμπόριο φαίνονται και στα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) για τον Ιούνιο, όπου ο δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε μείωση 11,7%  χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα καύσιμα και τα λιπαντικά αυτοκινήτων.


ΣΕΛΠΕ
ΤΟΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), είχε προτείνει την εφαρμογή μίγματος επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, με κύρια χαρακτηριστικά την αναπτυξιακή του διάσταση για τα δυο πρώτα χρόνια και την σταδιακή επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας τα τελευταία τρία χρόνια. Η ΕΕ στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, θα δεχόταν ένα τέτοιο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν καλά σχεδιασμένο, καλά διατυπωμένο και αξιόπιστο και θα είχε την ευρύτατη πολιτική συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων ως προς την εφαρμογή του.
Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, οι οργανωμένες επιχειρήσεις λιανικής έχουν την εμπειρία του τι σημαίνει κρίση. Δεν μπορούν όμως να παλέψουν με μια κυβερνητική οικονομική πολιτική, η οποία αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, αφού εν μέσω οικονομικής κρίσης ενισχύει την ύφεση και όχι την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, αυξάνοντας διαρκώς την κρατική σπατάλη, κυνηγώντας χωρίς αποτέλεσμα την φοροδιαφυγή, επιβάλλοντας συγχρόνως νέους και μάλιστα αναδρομικούς φόρους στους ίδιους οι όποιοι πάντα πληρώνουν.
Θα πρέπει, λοιπόν, να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία και η ανάκαμψη των αγορών με μέτρα που θα στοχεύουν στα εξής:
- να τερματιστεί η συνεχιζόμενη ανοχή λειτουργίας των κλειστών επαγγελμάτων, των κρατικών μονοπωλίων, των καρτέλ και των περιστασιακών μονομερών επιδοτήσεων χωρίς οικολογικό περιεχόμενο,
-να σταματήσει η επιβολή νέων άμεσων και έμμεσων φόρων πάνω σε αυτούς που είναι συνεπείς και πάντα πληρώνουν,
- να ενισχυθούν τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων για την τόνωση της αγοραστικής τους δύναμης.
Μόνο με περίσσευμα αγοραστικής δύναμης που δημιουργεί η ανάπτυξη, ενισχύεται η κατανάλωση και τα έσοδα του κράτους.
Το μίγμα οικονομικής πολιτικής, ικανό να επιτύχει ανάπτυξη σε συνδυασμό με δημοσιονομική σταθεροποίηση, κύριο στόχο πρέπει να έχει την αύξηση της συνολικής ενεργούς ζήτησης μέσω:
1. γρήγορης και δραστικής μείωσης της δημόσιας σπατάλης ανερχόμενης (σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας του 2004) σε 20% επί των δημοσίων δαπανών, ποσό, που με βάση τα σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί σε 15 δισ. ευρώ ετησίως.
2. δραστικής μείωσης των φόρων, παράλληλα και αναλογικά με την μείωση των δαπανών, σε συνδυασμό με την σύλληψη της φοροδιαφυγής μέσω εφαρμογής ορθολογικών αντικειμενικών κριτηρίων
3. αύξησης των δημόσιων επενδύσεων σε έργα υποδομής με στόχο την αύξηση της εθνικής παραγωγικότητας.
«Γνωρίζουμε ότι μια τέτοια προσπάθεια έχει τεράστιες πολιτικές και κοινωνικές δυσκολίες για να εφαρμοστεί. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η επιτυχία της εξαρτάται από την δυνατότητα των δυο μεγάλων κομμάτων να συνεργαστούν, με στόχο την επίλυση των μεγάλων οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων τα οποία είναι αλληλένδετα μεταξύ τους», τονίζει ο ΣΕΛΠΕ και καταλήγει: «Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειραματισμούς πολιτικών αυτοδυναμιών και μονοκομματικών κυβερνήσεων και τούτο γιατί τα προβλήματα τείνουν να γίνουν ανυπέρβλητα και δεν μπορούν να περιμένουν».


ΓΣΕΒΕΕ
ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Στο «κόκκινο» βρίσκονται 200.000 θέσεις εργασίας, καθώς ήδη το α΄ εξάμηνο χάθηκαν 85.250 , ενώ περίπου 100.000 θέσεις εκτιμάται ότι θα βρεθούν σε κατάσταση επισφάλειας μέχρι το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ. Την ίδια ώρα αυξάνονται τα «λουκέτα» στην αγορά, σε επτά νομούς της χώρας για πρώτη φορά μετά το 1974, ενώ καταγράφεται και μείωση στις ιδρύσεις επιχειρήσεων. Επί πλέον  σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκονται και οι αυτοαπασχολούμενοι.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα για το β΄ τετράμηνο του έτους, που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC για λογαριασμό του Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης, ότι τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι μισές δήλωσαν ότι θα μειώσουν τις παραγγελίες προς τους προμηθευτές το επόμενο εξάμηνο. Επίσης, επτά στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν εκτός από την οικονομική κρίση, ότι το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί το βασικότερο αντικίνητρο για την πρόσληψη προσωπικού, ενώ τρεις  στις τέσσερις κρίνουν ότι το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν στον ΟΑΕΕ είναι υψηλό.


EBEA
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ & ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

Συνεργασία και συναίνεση όλων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, κοινωνικών εταίρων, φορέων πολιτών πρότεινε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο οποίος κάλεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συναινέσουν, γιατί αυτό απαιτούν και οι παρούσες συνθήκες και οι επιχειρήσεις. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μίχαλου έγιναν με αφορμή το υπόμνημα που απέστειλε το Επιμελητήριο στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Στο υπόμνημα το ΕΒΕΑ επισημαίνει 33 προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, προκειμένου να υπάρξει επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μεταξύ των προτάσεων είναι το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για μια πενταετία, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος κρατικών προμηθειών, η εντατικοποίηση προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η διατήρηση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων στα σημερινά επίπεδα, η ευθυγράμμιση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης με τους αντίστοιχους μέσους όρους της Ευρωζώνης κ.ά.


ΕΣΕΕ
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ

Συνάντηση με τον  πρωθυπουργό, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Αρμενάκης όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εν όψει των εξαγγελιών που θα γίνονταν στη ΔΕΘ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν το εμπόριο,  ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση της αγοράς και προτάθηκαν ορισμένες λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο Ασφαλιστικό, ζητήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ η συνέχιση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού φορέα, του ΟΑΕΕ, στα πρότυπα του ΙΚΑ. Επίσης, για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση, η καθιέρωση σύνταξης ίσης με αυτούς οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από ένα ταμείο.
«Είναι μια κοινωνική αδικία που επιτέλους πρέπει να διορθωθεί. Τα ταμεία -επιτρέψτε μου τη λέξη- ‘ληστεύουν’ αυτούς οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από δύο διαφορετικά ταμεία» τόνισε ο κ. Αρμενάκης. Για το φορολογικό, ζητήθηκε η περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων, ώστε να αποφευχθούν άλλα δυσμενέστερα μέτρα φορολογικού περιεχομένου.
Επί πλέον έγινε λόγος για την αύξηση του ορίου της αυτοπεραίωσης στις 600.000 ευρώ, από 300.000 που είναι σήμερα, ώστε και ο αριθμός των προς έλεγχο υποθέσεων να περιοριστεί και οι περιπτώσεις τυχόν επαφών και χειραψιών μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένων να περιοριστούν. Επίσης ζητήθηκε η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, δεδομένου ότι σήμερα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση επιτρέπει διασταυρώσεις κάθε είδους και όχι την ταλαιπωρία των επιχειρήσεων, με την τήρηση ενός σωρού βιβλίων και στοιχείων. Προτάθηκε από την ΕΣΕΕ και η εφαρμογή κινήτρων μεταβίβασης, ιδίως των οικογενειακών ελληνικών επιχειρήσεων, για να δημιουργηθούν μακροβιότερες επιχειρήσεις, πιο αξιόπιστες, που θα σέβονται ακόμα περισσότερο τον καταναλωτή.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ


Θετική, γενικά, εικόνα προκύπτει από τα αποτελέσματα εξαμήνου των λιανεμπορικών επιχειρήσεων αν αναλογιστεί κανείς το δύσκολο επιχειρηματικό κλίμα των τελευταίων μηνών. Δυνατοί «παίκτες» του κλάδου κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ άλλοι είχαν σχετικά περιορισμένες απώλειες. Το θετικό μέχρι στιγμής όμως είναι ότι οι ελληνικές εισηγμένες του λιανεμπορίου αντιστέκονται σθεναρά στις επιθέσεις της διεθνούς αλλά και της εγχώριας οικονομικής κρίσης.


COCA-COLA 3Ε
ΚΕΡΔΗ 201 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μείωση κατά 4% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Coca - Cola 3Ε για το πρώτο εξάμηνο του 2009, καθώς διαμορφώθηκαν στα 201 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,55 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, συνυπολογιζομένης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών, αυξήθηκαν κατά 172 εκατ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 σημειώθηκαν ταμειακές εισροές της τάξεως των 122 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ταμειακές εκροές της τάξεως των 50 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.033 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008 (986 εκατ. κιβώτια σε προσαρμοσμένη βάση ημερών πωλήσεων, 3% μείωση εν συγκρίσει με το πρώτο εξάμηνο του 2008). Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 3,266 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το 2008.


ELMEC SPORT
ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 70%
Αύξηση κερδών 70% στο εξάμηνο, στα 5,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Elmec Sport, με τα έσοδα της εταιρείας να εμφανίζουν άνοδο 6,7%, στα 121,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. 
Ειδικότερα, στα 121,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Elmec Sport το Α. εξάμηνο του 2009 από 113,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008 σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) το 2009 διαμορφώθηκαν στα 10,2 εκατ. ευρώ από 12,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας διολίσθηση κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο επηρεασμένα κυρίως από την Ρουμάνικη δραστηριότητα λόγω της σημαντικής υποτίμησης του τοπικού νομίσματος RON έναντι του ευρώ καθώς και της συνακόλουθης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Επί πλέον, οι χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές επηρέασαν αρνητικά τα έξοδα του ομίλου τα και ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009 από 0,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της υποτίμησης του RON έναντι του ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων κατά το Α' εξάμηνο του 2009 ανήλθαν σε 8 εκατ. ευρώ από 6,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 25% περίπου. Κατά το Α' τρίμηνο του 2009 ο όμιλος κατέγραψε χρηματοοικονομικά κέρδη μη επαναλαμβανόμενα από πώληση παγίου αξίας 5,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,2 εκατ. ευρώ το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 71% περίπου.


FOLLI - FOLLIE
ΣΥΝ 29% ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ
Ο Όμιλος της Folli-Follie παρουσίασε στο εξάμηνο του 2009, σε ενοποιημένη βάση, κύκλο εργασιών 452,7 εκατ. ευρώ έναντι 413,3 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2008, δηλαδή αύξηση κατά 9,5%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν αυξημένα κατά 10,3% και ανήλθαν στα 101,5 εκατ. ευρώ από 92,0 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 80,3 εκατ. εκατ. ευρώ σε σχέση με 64,1 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2008 (+25,2%), τα δε καθαρά κέρδη μετά φόρων στα 62,8 εκατ. ευρώ από 51,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,6%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 54,7 εκατ. ευρώ από 42,4 εκατ. ευρώ το 2008 (+29%). Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,67 ευρώ έναντι 1,29 ευρώ του εξαμήνου 2008.


VIVARTIA
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ

Ο Όμιλος Vivartia κατόρθωσε να επιτύχει βελτίωση βασικών οικονομικών μεγεθών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες που δραστηριοποιείται. Αναλυτικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2009 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia ανήλθαν σε 704,2 εκατ. ευρώ από 632,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, αυξημένες κατά 11,3%. Μέρος της αύξησης οφείλεται στην ενσωμάτωση των νέο-ενοποιούμενων θυγατρικών Everest και Nonni's. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 64,1 εκατ. ευρώ από 54,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,3%.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 1,68 εκατ. ευρώ από ζημιές 2,76 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 39,1%. Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2009, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia, κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η Vivartia κατόρθωσε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον. Ο Όμιλος συνέχισε στο πρώτο εξάμηνο, την προσπάθεια για επίτευξη συνεργιών, αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση του κόστους όπως και τη συνεχή ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών μέσω της ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων.


FASHION BOX
ΠΤΩΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ
Στα 437 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για τη Fashion Box στο α' εξάμηνο, έναντι 675 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος. Σημειώνεται, ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης περιελάμβαναν έκτακτο, μη επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα από την εκποίηση ακινήτου, το οποίο καθιστά τα οικονομικά μεγέθη των δύο περιόδων μη συγκρίσιμα. Το συνολικό έσοδο του Ομίλου από την ανωτέρω πώληση ανέρχεται σε 176 χιλ. ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος, αφαιρουμένων των φόρων και των λοιπών εξόδων ήταν 130 χιλ. ευρώ Το έκτακτο αυτό αποτέλεσμα επηρέασε τα περισσότερα μεγέθη κερδοφορίας του πρώτου εξαμήνου 2008, από τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μέχρι και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας. Στο πρώτο εξάμηνο του 2009 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 15,1 εκατ. ευρώ έναντι 16 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μειωμένος κατά 5,2%. Η πτώση αυτή αποδίδεται, τόσο στην ευρύτερη υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης, όσο και στη συγκράτηση των πωλήσεων χονδρικής, οι οποίες επηρεάστηκαν σημαντικά από την υιοθέτηση νέας, ιδιαίτερα αυστηρής πιστωτικής πολιτικής από τις αρχές του έτους.
Σημειώνεται, ότι η επίδραση της μείωσης των πωλήσεων χονδρικής στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών αντισταθμίστηκε μερικώς από την αύξηση κατά 6% των πωλήσεων λιανικής, οι οποίες στο πρώτο εξάμηνο του 2009 ανήλθαν σε 4,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες από την αυξημένη εμπορική κίνηση κατά την περίοδο των εκπτώσεων.


ΚΡΙ ΚΡΙ
ΟΡΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ

Αύξηση 2,9% στον κύκλο εργασιών και 1% στα κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Κρι Κρι στο α' εξάμηνο του 2009, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 23.697 χιλ. ευρώ, έναντι 22.950 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Βελτίωση επήλθε και στα μεγέθη της εταιρεικής κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) παρουσίασαν άνοδο, κατά 8,0%, αγγίζοντας τα 5.976 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4.870 χιλ. ευρώ, από 4.625 χιλ. ευρώ το 2008. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4.082 χιλ. ευρώ, έναντι 4.014 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...Ο «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: CORPORATE BANKING
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ
EUROMONEY: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EUROMONEY: ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΘΕ
ΕΡΕΥΝΑ SPRENGLER FOX HELLAS
ΑΝΑΛΥΣΗ JP MORGAN
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΙΤΑΝ
ΦΑΚΕΛΟΙ: LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΙ: EUROBANK PROPERTIES
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΕ - EXPRESS HOLIDAYS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΡΡΕΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: OLYMPIC AIR: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: PORSCHE PANAMERA
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site