Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2009 - Τεύχος 355                              

LAMDA DEVELOPMENT
ΥΨΗΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ,
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ


Η διοίκηση της εταιρείας τοποθετεί την έναρξη νέων επενδύσεων από το 2010 και μετά, ενώ για την ώρα επικεντρώνεται στη βελτίωση του προφίλ των τριών εμπορικών κέντρων που αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» της.


 


από την Στεφανία Σούκη


Έχοντας στα ταμεία της διαθέσιμα της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ εν μέσω κρίσης, η Lamda Development δεν φαίνεται να βιάζεται να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις. Η εταιρεία, λόγω της οικονομικής κρίσης, προς το παρόν έχει «παγώσει» το επενδυτικό της πρόγραμμα, ύψους 408 εκατ. ευρώ, σε Ελλάδα και Βαλκάνια και έχει επικεντρωθεί στη συνεχή βελτίωση του προφίλ των τριών εμπορικών κέντρων που «τρέχει» και αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της, αλλά και στη μείωση των λειτουργικών της εξόδων τουλάχιστον κατά 20% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2009 η επισκεψιμότητα του κοινού στο The Mall Athens, το πιο επιτυχημένο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα (στο οποίο συμμετέχει και η HSBC) σημείωσε αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση, ενώ και τα πρώτα δείγματα του Ιουλίου είναι θετικά, αφού οι εκπτώσεις έχουν ανεβάσει τις πωλήσεις των καταστημάτων. Αντίστοιχα, στο Golden Hall, οι κινήσεις ενίσχυσης του προφίλ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και τις πρωτοβουλίες για δωρεάν πάρκινγκ κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων έως τις 31 Αυγούστου, αποδίδουν, ενισχύοντας επίσης την επισκεψιμότητα. Θετικά από πλευράς αριθμού επισκεπτών κινείται και το έτερο mall του ομίλου, το Mediteranean Cosmos (στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι όμιλοι Sonae και Χαραγκιώνης) στη Θεσσαλονίκη.


ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Όσον αφορά τώρα στις νέες επενδύσεις, στην παρούσα φάση, η εταιρεία ασχολείται κυρίως με μελέτες για νέα έργα, ώστε να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων projects όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η διοίκηση, πάντως, τοποθετεί την έναρξη νέων επενδύσεων από το 2010 και μετά, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά ακίνητα στην Ελλάδα και αλλού στα Βαλκάνια. Παρ’ όλα αυτά, ο Όμιλος διατηρεί το βασικό του δίκτυο στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και τη Σερβία με σκοπό την επιδίωξη συμφωνιών προπωλήσεων και προενοικιάσεων των προγραμματισμένων αναπτύξεων (για τις περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί οι σχετικές άδειες), ενώ διατηρεί ενδιαφέρον και για επέκταση στην αγορά της Τουρκίας, η οποία πιθανότατα θα είναι ο επόμενος σταθμός εκτός Ελλάδας.
Οι προβλέψεις της διοίκησης για τις οικονομικές επιδόσεις του τρέχοντος έτους αναφέρουν ότι για το 2009 τα επαναλαμβανόμενα EBITDA του ομίλου θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) θα διαμορφωθεί στα περυσινά επίπεδα, ήτοι στα 485,8 εκατ. ευρώ. Τα υψηλά διαθέσιμα της εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, αφ’ ενός για την εκμετάλλευση ευκαιριών που μπορεί να προκύψουν σε Ελλάδα και Βαλκάνια, αφ’ ετέρου για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος στην περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...Ο «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: CORPORATE BANKING
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ
EUROMONEY: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EUROMONEY: ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΘΕ
ΕΡΕΥΝΑ SPRENGLER FOX HELLAS
ΑΝΑΛΥΣΗ JP MORGAN
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΙΤΑΝ
ΦΑΚΕΛΟΙ: LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΙ: EUROBANK PROPERTIES
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΕ - EXPRESS HOLIDAYS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΡΡΕΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: OLYMPIC AIR: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: PORSCHE PANAMERA
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site