Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2009 - Τεύχος 355                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


SAMSUNG
ΟΚΤΩ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ IDEA 2009

H Samsung Electronics απέσπασε οκτώ βραβεία βιομηχανικού σχεδιασμού IDEA (International Design Excellence Awards) για το 2009 και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επίτευγμά της στην ιστορία των βραβεύσεών της. Με το χρυσό βραβείο IDEA βραβεύτηκαν η νέα σειρά LED 7000 HDTV, τo Blu-ray Disc player BD-P4600 και ο φούρνος διπλού-ψησίματος σε διαφορετική θερμοκρασία BTS1. Τα βραβεία ανακοινώθηκαν από τα περιοδικά Business Week και Industrial Designers Society of America. Τα βραβεία IDEA έχουν καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος διεθνής θεσμός βραβείων βιομηχανικού σχεδιασμού, ο οποίος επιβραβεύει τη σχεδιαστική αρτιότητα τόσο σε προϊόντα όσο και σε στρατηγική, έρευνα, συσκευασία, καινοτομία, αλλά και οικολογικό σχεδιασμό. Τα οκτώ βραβεία που απέσπασε η Samsung, είναι τα περισσότερα που έχει λάβει ποτέ στην ιστορία του θεσμού και ανεβάζουν τον αριθμό των βραβείων που της έχουν απονεμηθεί τα τελευταία έξι χρόνια στα 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η Samsung Electronics κατέχει την πρώτη θέση στην «εταιρική» κατηγορία. Το ασημένιο βραβείο IDEA απέσπασαν η πολύ λεπτή οθόνη LCD P2370 και ο ευέλικτος, φορητός εκτυπωτής Stamp Printer, ενώ με το χάλκινο βραβείο βραβεύτηκαν το αστραφτερό MP3 Player YP-S2 σε σχήμα βοτσάλου, το Netbook Computer Go(tm) N310 και το smartphone Social campaign phone-Live.


AIR LIQUIDE
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Η Air Liquide ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας δύο νέων μονάδων διαχωρισμού του αέρα (Air Separation Units - ASUs) μεγάλης κλίμακας, με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 4.000 τόνους αερίου οξυγόνου ανά ημέρα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αγγίζει το ποσό των 90 εκατ. ευρώ. Οι μονάδες αυτές σύμφωνα με τα πλάνα του Ομίλου, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2009-2010,.  Η Air Liquide δημιούργησε τις δύο νέες μονάδες με σκοπό την προμήθεια με οξυγόνο, άζωτο και αργόν των χαλυβουργίων Shagang, κατόπιν της απόφασης τους να προμηθευτούν από εξωτερικό συνεργάτη τα απαιτούμενα για τις παραγωγικές διαδικασίες βιομηχανικά αέρια. Η μακροπρόθεσμη αυτή συνεργασία με την Jiangsu Shagang αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο συμβόλαιο προμήθειας βιομηχανικών αερίων μέσω σωληναγωγού στην Κίνα, ενώ παράλληλα αντανακλά την ταχύτατη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Air Liquide στη χώρα αυτή. Επιπλέον, οι δύο νέες μονάδες θα προμηθεύουν και άλλους βιομηχανικούς πελάτες της περιοχής τόσο με αέρια όσο και με υγροποιημένα προϊόντα. Προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, θα έχουν συνολική δυναμικότητα παραγωγής 600 τόνους υγρού οξυγόνου και αζώτου ανά ημέρα. Σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τις ομάδες του κέντρου Engineering της Air Liquide στο Hangzhou, οι μονάδες παραγωγής ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ενεργειακής απόδοσης.


OTE
ΝΕΟ CONN-X TV SPORTS 2

Από τις 7 Αυγούστου 2009, στο conn-x TV, τη συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ, προστέθηκε το conn-x TV Sports 2. Με τη δημιουργία του conn-x TV Sports 2, οι επιλογές των φίλων του αθλητισμού αυξάνονται σημαντικά, με την παροχή μιας ακόμη αθλητικής ροής προγράμματος. Ήδη, στο conn-x TV περιλαμβάνονται περισσότερα από 40 τηλεοπτικά κανάλια, μεταξύ των οποίων και τα αθλητικά Eurosport και Eurosport 2, Extreme Sports, ESPN Classic και ESPN America. Ζωντανές μεταδόσεις αγώνων, επιλεγμένα αθλητικά προγράμματα από όλο τον πλανήτη, πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο αθλητικό περιεχόμενο του conn-x TV, εμπλουτίζοντας τις επιλογές των ελλήνων τηλεθεατών.


INVEST IN GREECE
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ
Η Invest in Greece, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), σε επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στο Λονδίνο και το Κέιμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας. Στο πλαίσιο της αποστολής, τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με σημαντικές αγγλικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι οι αγγλικές επιχειρήσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το ενδεχόμενο επέκτασης σε νέες αγορές. Επίσης η Invest in Greece, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, σε  επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ,  με τη σύμπραξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ.


ECSLA
ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Διεθνούς εμβέλειας Συνέδριο και Σεμινάριο με θέμα την εφαρμογή σύγχρονων Logistics σε προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας και τις προοπτικές ανάπτυξης δικτύων διανομής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνεται στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2009 στο Βουκουρέστι από το Ευρωπαϊκό Παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Global Cold Chain Alliance, το Supply Chain Institute και την Planning Romania σε συνεργασία με το European Cold Storage and Logistics Association (ECSLA). Το διήμερο συνέδριο και σεμινάριο διοργανώνεται επ’ ευκαιρία της τακτικής συνεδρίασης των μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Παραρτήματος του GCCA και του ECSLA που τιμούν με τις εισηγήσεις τους το συνέδριο.


ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ e-BANKING
Η Εμπορική Τράπεζα, δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής τραπεζικής, e.Banking, οι οποίες αφορούν στην άμεση ενημέρωση των πελατών για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών, καθώς και στη μεταφορά κεφαλαίων εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Η νέα υπηρεσία της Εμπορικής Τράπεζας, “Emporiki Alerts”, παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών τους. Η νέα υπηρεσία, η οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμη στους πελάτες της Τράπεζας, είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και επιτρέπει στον κάθε χρήστη να την προσαρμόζει στις δικές του ανάγκες. Συγκεκριμένα, μέσα από το e-Banking της Τράπεζας, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να ενημερώνονται (μέσω sms ή/και e-mail) για τις πιστωτικές κάρτες και τους καταθετικούς λογαριασμούς καθώς και τις συναλλαγές για τις οποίες επιθυμούν πληροφόρηση (π.χ. ολοκλήρωση μίας πάγιας εντολής πληρωμής ή αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας εκτός Ελλάδας). Επί πλέον, οι πελάτες θα μπορούν μέσω e-Βanking να τροποποιούν εύκολα όλες τις παραπάνω επιλογές τους, καθώς και να απενεργοποιούν ή να επανενεργοποιούν την υπηρεσία όποτε επιθυμούν.


COCA-COLA
«ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ» ΓΙΑ 3η ΧΡΟΝΙΑ
Η Coca-Cola, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το κοινωνικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά», σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται στα νησιά μας κατά την ιδιαίτερα απαιτητική καλοκαιρινή περίοδο και η έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών για θέματα υγείας. Έτσι, η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προσφέρει στα Κέντρα Υγείας 14 νησιών απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (οξύμετρα, απινιδωτές, καρδιογράφους), με στόχο την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών στο πρώτο σημείο επαφής των ανθρώπων με τα Κέντρα Υγείας, ενώ εθελοντές φοιτητές Ιατρικής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Ιατρικά Κέντρα νησιών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί φέτος σε 27 νησιά όπως η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Πάρος, τα Κύθηρα, η Ύδρα, η Κέα, η Άνδρος, η Σύρος, η Τήνος, η Νάξος, η Σέριφος, η Σκιάθος, η Ίος, η Αμοργός, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Χίος, η Σαντορίνη, η Κίμωλος, η Κάρπαθος, η Σκύρος, και η Αλόννησος.


EMIRATES HOTELS & RESORTS
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Κοντά στην ολοκλήρωση του πλησιάζει η κατασκευή του Wolgan Valley Resort & Spa, του πρώτου πολυτελούς-προστατευόμενου θερέτρου στο κέντρο του Blue Mountains World Heritage Area της Αυστραλίας. Με τη λειτουργία του Wolgan Valley Resort & Spa, θα δημιουργηθούν άμεσα θέσεις εργασίας, ενώ το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό, που απασχολήθηκε στο έργο από το 2007, προήλθε από την ευρύτερη περιοχή, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, σε μία περίοδο ιδιαίτερης ανάγκης. Το θέρετρο διαθέτει 40 ιδιωτικές πολυτελείς βίλες, με ατομική ιδιωτική βεράντα και πισίνα. Σχεδόν οι μισές από τις μονόκλινες σουίτες έχουν ήδη επιπλωθεί, ενώ η πισίνα, το γυμναστήριο καθώς και το πολυτελές Timeless Spa, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Επιπλέον, το θέρετρο θα προσφέρει μεγάλη επιλογή εστιατορίων για ποικιλία γεύσεων, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και μια περιοχή αναψυχής. Από αρχιτεκτονική άποψη, το θέρετρο χτίστηκε με σεβασμό στην κουλτούρα, την τοπική κοινωνία και τις παραδόσεις της Αυστραλίας, εμπνευσμένο από την παραδοσιακή αγροτική κατοικία της χώρας, συνδυασμένο με τα καλύτερα κατασκευαστικά υλικά και ειδικευμένα συστήματα, ώστε να διαφυλαχτεί ο φυσικός πλούτος και η αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής.


 


OTESAT-MARITEL
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FLEET BROADBAND 150
Η Otesat-Maritel ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη εγκατάσταση τερματικού εξοπλισμού Inmarsat FleetBroadband 150 στην Ευρώπη. Μετά την 1η Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του FleetBroadband 150 στην Αθήνα και κατόπιν στο Αμβούργο, η Otesat-Maritel σε συνεργασία με την Nordic IT, Εμπορικό Συνεργάτη της (Service Provider) στην Γερμανία, εγκατέστησε επιτυχώς το πρώτο FB150 στο πλοίο Saxum της Briese Schiffahrt, Γερμανικής εταιρίας με έδρα το Leer. Η Briese Schiffahrt είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην αγορά πλοίων πολλαπλού σκοπού και project cargo στο Leer της Γερμανίας και διαχειρίζεται 89 πλοία χωρητικότητας 3,000 έως 21,000 mt dwt. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1983 από τον Roelf Briese και είναι γνωστή για τις πλήρως αναβαθμισμένες λειτουργίες της.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚτΠ
ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την ανάλυση του δείκτη Τουριστικής Ανταγωνιστικότητας (Travel and Tourism Competiveness Index - TTCI 2009) που μετριέται ετησίως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές τουριστικές χώρες καταλαμβάνοντας την 24η θέση στις 133 παγκοσμίως και την 18η θέση στην Ευρώπη, παραμένοντας σε σταθερά επίπεδα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Όσον αφορά στον υποδείκτη υποδομών ΤΠΕ του TTCI, η Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλότερη (40η) θέση, διατηρώντας τις ίδιες περίπου επιδόσεις με τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ όμοια εικόνα παρουσιάζουν και άμεσα ανταγωνιστικές χώρες που διαθέτουν αντίστοιχο τουριστικό προϊόν με την Ελλάδα, όπως οι υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες. Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν πλέον συστηματικά το διαδίκτυο τόσο για την πληροφόρηση, όσο και για την επιλογή τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2008 ο μέσος όρος χρήσης του διαδικτύου από πολίτες για υπηρεσίες που σχετίζονται με διοργάνωση ταξιδιών στην Ευρώπη των 27, αγγίζει το 32%, όταν το 2006 ήταν 25%. Ειδικότερα, φαίνεται ότι πλέον ένας στους δύο Ολλανδούς και Άγγλους, τρεις στους πέντε Νορβηγούς και Φιλανδούς και δύο στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια και διαμονή.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...Ο «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: CORPORATE BANKING
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ
EUROMONEY: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EUROMONEY: ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΘΕ
ΕΡΕΥΝΑ SPRENGLER FOX HELLAS
ΑΝΑΛΥΣΗ JP MORGAN
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΙΤΑΝ
ΦΑΚΕΛΟΙ: LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΙ: EUROBANK PROPERTIES
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΕ - EXPRESS HOLIDAYS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΡΡΕΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: OLYMPIC AIR: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: PORSCHE PANAMERA
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site