Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2009 - Τεύχος 355                              

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Delatolas Express Cargo
Πρωτοβουλία EKE «Καθαρές Παραλίες»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των λουόμενων για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, ομάδα υπαλλήλων της Delatolas Express Cargo ανέλαβε το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου  τον καθαρισμό, των παραλιών του Αγ. Δημητρίου και της Γαλάζιας Ακτής στο Λαγονήσι, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα φίλτρα των τσιγάρων  και μοιράζοντας παράλληλα χάρτινα τασάκια ακτής. Οι «γόπες», σύμφωνα με στοιχεία της HELMEPA εκτός του ότι λερώνουν τις παραλίες, προκαλούν μεγάλη βλάβη στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και στη διατροφή των θαλάσσιων ειδών, καθώς χρειάζονται 1-5 χρόνια, για να ανακυκλωθούν από τη φύση. Επιπλέον όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου, «Αρχιπέλαγος», οι χημικές ουσίες που εκχύνονται είναι τοξικές για τη θαλάσσια πανίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλη  ανταπόκριση από την πλειοψηφία των λουομένων για την ενέργεια αυτή όπως και για το τασάκι παραλίας και ιδιαίτερα από μικρά παιδιά τα οποία συμμετείχαν κατά διαστήματα στην προσπάθεια της ομάδας της Delatolas.
 
Athens Heart
Αύξηση επισκεψιμότητας

Κατά 35% αυξήθηκε ο αριθμός των επισκεπτών στο Athens Heart, στην περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Οι επισκέπτες που επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αγορές, με εκπτώσεις που άγγιζαν το 70% ενώ συγχρόνως να επιδοθούν σε ποικίλες δραστηριότητες που εκτυλίσσονταν κάθε απόγευμα. Αγαπημένοι, τεράστιοι φουσκωτοί ήρωες διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους, χορεύοντας μέχρι και brake dance, εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι σκορπούσαν χαμόγελα και έβγαζαν φωτογραφίες, καλλιτέχνες με κιθάρες αυτοσχεδίαζαν και παρέσυραν τον κόσμο σε μίνι μουσικά δρώμενα, ενώ τατουάζ σε καλοκαιρινά χρώματα χάριζαν μοναδικές εμφανίσεις! Επιπλέον, κάθε Σάββατο οι μικροί φίλοι διασκέδαζαν στη Φάρμα του Παιχνιδιού, η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον τους με κουκλοθέατρο, κατασκευές, παιχνίδια κ.ά.


Deloitte
Κορυφαία στη διαχείριση ταλέντου

Η Kennedy Consulting Research & Advisory, ανέδειξε την Deloitte ως την κορυφαία εταιρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης ταλέντου ανάμεσα σε 20 εταιρίες, στην έρευνα που εκπόνησε με τίτλο «Talent management consulting marketplace 2009-2012». Η διαχείριση ταλέντου αφορά στη συστηματική προσέλκυση, αναγνώριση, ανάπτυξη και διακράτηση στελεχών που έχουν υψηλές δυνατότητες και μπορούν με την απόδοσή τους να βοηθήσουν σημαντικά μία επιχείρηση, είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η σωστή διαχείριση του ταλέντου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην ίδια την επιβίωση μίας επιχείρησης. Στην έρευνα της Kennedy, η Deloitte κατετάγη στην κορυφή, έχοντας κατακτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με βάση τα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα διαχείρισης ταλέντου, ενώ αξιολογήθηκε με τον υψηλότερο βαθμό και για το εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει. Σύμφωνα με τη Mary Ann Bui, Ανώτερη Αναλύτρια της Kennedy, «Η Deloitte έχει κάνει τα περισσότερα βήματα, όσον αφορά στην καινοτομία. Η εταιρία με την πάροδο του χρόνου ανέπτυξε σημαντικά τις βασικές υπηρεσίες ανθρώπινου κεφαλαίου που παρείχε, με αποτέλεσμα να προσφέρει πλέον ένα ιδιαίτερα μεγάλο φάσμα εξελιγμένων υπηρεσιών διαχείρισης ταλέντου».


ΑΝΕΚ
Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο
Η ΑΝΕΚ ενημερώνει για την πραγματοποίηση κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο το διάστημα από 24/10/09 έως 04/11/09 με το El.Venizelos,ότι οι κρατήσεις θέσεων  θα γίνονται από 27/8/09 στα κεντρικά πρακτορεία της Εταιρείας και τα συνεργαζόμενα πρακτορεία. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε επιπρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα των προβλεπόμενων εκδρομών. Εξάλλου το ασφαλιστήριο Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Interamerican, που παρέχει από τις αρχές Μαΐου η ANEK  σε όσους ταξιδεύουν με τα πλοία της, αποδεικνύεται από τη χρήση ως μια ιδιαίτερα ουσιαστική παροχή, καθώς το «Ασφαλώς Μαζί» γίνεται πράξη.  Ήδη, από τις 15 Μαΐου που ισχύει η προσφορά έως το τέλος Ιουλίου, σε πέντε περιστατικά χρειάστηκε μεταφορά με ασθενοφόρο και σε ένα με υγειονομικό αεροπλάνο από τα Χανιά στην Αθήνα, μετά από ατύχημα. Στις ακτοπλοϊκές γραμμές της ΑΝΕΚ στην Αδριατική 24 επιβάτες έλαβαν ιατρικές συμβουλές για την αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων υγείας εν πλω και άλλοι 37 στις γραμμές Κρήτης – Πειραιά, ενώ 91 επιβάτες ζήτησαν ιατρικές συμβουλές κατά την πρώτη εβδομάδα κάλυψης μετά το ταξίδι τους. Ακόμη, σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε κάλυψη δαπανών μετάβασης σε νοσοκομείο ή επιστροφής στον τόπο διαμονής σε παθόντες ή και συγγενείς τους. Υπενθυμίζεται ότι οι καλύψεις του προγράμματος Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας «Ασφαλώς Μαζί» παρέχονται στους ταξιδιώτες όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο, αλλά μέχρι και για 7 ημέρες μετά την αποβίβαση.


Αstir Beach
50 χρόνια λειτουργίας
Η Astir Beach φέτος κλείνει  50 χρόνια ζωής, και διοργάνωσε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για τα μέλη, τους πελάτες και τους φίλους της, οι οποίες  πραγματοποιήθηκαν στην παραλία την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως αργά το βράδυ. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δραστηριότητες στην παραλία και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες της παραλίας στη διάρκεια της ημέρας καθώς και οι προσκεκλημένοι της βραδιάς κέρδισαν σημαντικά δώρα.


ALBA
Ενημερωτικές εκδηλώσεις

To ALBA Graduate Business School διοργανώνει μία σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα προγράμματα MSc in Strategic HRM, Professional MBA, MBA in Banking (σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών) και MBA in Shipping για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010. Μία ομάδα από καθηγητές, αποφοίτους και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για να ανταποκριθεί σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών, σχετικά με το ALBA και τα Προγράμματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε κάποια από τις εκδηλώσεις, μπορούν να επικοινωνούν με τον αντίστοιχο υπεύθυνο επικοινωνίας του κάθε προγράμματος για την πραγματοποίηση μίας προσωπικής συνάντησης.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι και τα τρία MBA προγράμματα έχουν πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων AMBA (The Association of MBAs), όπως όλα τα προγράμματα MBA του ALBA, ενώ το MSc in Strategic HRM έχει πιστοποιηθεί από τον διεθνή Οργανισμό EFMD (European Foundation for Management Development) με την πιστοποίηση EPAS.


Wind
COO ο Ν. Ζαρκαλής
Η Wind ανακοινώνει ότι ο κ. Νάσος Ζαρκαλής αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Operating Officer & Αναπληρωτή CEO στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.  Ο κ. Ζαρκαλής έχει 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, από τα οποία τα 10 αφορούν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Ειδικότερα, από το 1999 ως το 2007 ανέλαβε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης στον εμπορικό τομέα της Vodafone Ελλάδας και στις αρχές του 2008, μετακινήθηκε στην Hellas Online (HOL) ως Διευθύνων Σύμβουλος.  Ο κ. Emad Barsoum, Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, δήλωσε σχετικά: “Η εταιρεία μας, ως ο 2ος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα, έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την εγχώρια αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές και οφέλη από ποτέ. Η εμπειρία του κ. Ζαρκαλή είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για τη WIND Ελλάς, ιδίως στο πλαίσιο των προκλήσεων που παρουσιάζει η αγορά, καθώς προχωράμε με την υλοποίηση της στρατηγικής μας για σύγκλιση και ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις προς τους πελάτες μας. Καλωσορίζουμε τον Νάσο στην ομάδα διοίκησης της εταιρείας”. Ο Νάσος Ζαρκαλής είναι Χημικός Μηχανικός, πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) Χημικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Delaware των ΗΠΑ και MBA από το Henley Management College, Ηνωμένο Βασίλειο.


ΟΤΕ
Τηλεφωνία και ίντερνετ στον Όλυμπο

Στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.697 μέτρων (!), υπάρχει πλέον δυνατότητα επικοινωνίας -τηλεφωνία και internet- χάρη στον ΟΤΕ. Στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης», που διαχειρίζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό κτίσμα στην χώρα μας σε τέτοιο υψόμετρο! Το καταφύγιο, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, λειτουργεί σε καθημερινή βάση τη θερινή περίοδο, από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Οκτωβρίου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα. Τη χειμερινή περίοδο, λόγω του υψομέτρου, των μεγάλων αποστάσεων αλλά και της δυσκολίας ανεφοδιασμού και μεταφοράς υλικών, λειτουργεί μόνο κατόπιν συνεννοήσεως για την εξυπηρέτηση οργανωμένων ορειβατικών ομάδων. Το καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» καλύπτει βασικές ανάγκες διανυκτέρευσης, θέρμανσης και σίτισης των ορειβατών και επισκεπτών. Όμως, μέχρι σήμερα, η επικοινωνία σε αυτό το υψόμετρο, ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δεν ήταν εφικτή. Ομάδα τεχνικών του ΟΤΕ από την Κατερίνη και τη Βέροια πραγματοποίησε πορεία επτά και πλέον ωρών στον Όλυμπο, προκειμένου να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεφωνοδότηση του καταφυγίου.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...Ο «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: CORPORATE BANKING
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ
EUROMONEY: ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
EUROMONEY: ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΘΕ
ΕΡΕΥΝΑ SPRENGLER FOX HELLAS
ΑΝΑΛΥΣΗ JP MORGAN
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΙΤΑΝ
ΦΑΚΕΛΟΙ: LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΙ: EUROBANK PROPERTIES
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΕ - EXPRESS HOLIDAYS
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΟΡΡΕΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: OLYMPIC AIR: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: PORSCHE PANAMERA
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site