Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2009 - τεύχος 356                              

ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Greece - Turkey 30
Ξεκίνησε ο Κοινός Δείκτης Ελληνικής & Τουρκικής Αγοράς
Ξεκίνησε ο υπολογισμός του Κοινού Δείκτη μεταξύ των Χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης με την συνεργασία του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οίκου υπολογισμού Δεικτών Stoxx Ltd.
Ο Δείκτης «Greece – Turkey 30» (GT-30), είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δυο Χρηματιστηρίων και πρόκειται να αποτελέσει ένα επιπλέον επενδυτικό εργαλείο ιδιωτικών και θεσμικών χαρτοφυλακίων που επιθυμούν να επενδύσουν στις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες των δύο αγορών.  Στόχος του Δείκτη είναι να διευκολύνει την διασυνοριακή πρόσβαση των επενδυτών στις δύο αγορές. Άμεση προτεραιότητα των δύο χρηματιστηρίων είναι η έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στις δύο αγορές, Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΔΑΚ) και Παράγωγων Προϊόντων συνδεδεμένων στο νέο Δείκτη. Οι πρόεδροι των Χρηματιστηρίων Αθήνας και Τουρκίας σε δηλώσεις τους στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC-E είπαν:
Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συνεργασία των δυο Χρηματιστηρίων επισφραγίζεται σήμερα με την έκδοση ενός κοινού δείκτη (του GT 30) με τις 15 πρώτες μετοχές από κάθε αγορά».
Ο κ. Hüseyin Erkan, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης: «Ο Δείκτης GT-30 σίγουρα θα προσθέσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και των δύο αγορών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά σε μια εποχή που οι αγορές παγκοσμίως σταδιακά ανακάμπτουν από την χρηματοοικονομική αναταραχή του περασμένου έτους».


Entersoft
Ανάπτυξη 20%  το πρώτο εξάμηνο

Η Entersoft συνεχίζει με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, σε επίπεδο ομίλου κατέγραψε 20% αύξηση πωλήσεων και 15% αύξηση στα κέρδη προ φόρων. Η μητρική εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 12% και εντυπωσιακή αύξηση κερδών προ φόρων κατά 44%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου επιβαρύνθηκαν το πρώτο εξάμηνο από τις πρόσφατες επενδύσεις κυρίως σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν για πρώτη χρονιά και αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου στο μέλλον
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία υλοποιεί διετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας σε Βουλγαρία, και Ρουμανία μέσω της ίδρυσης θυγατρικών καθώς και στην Κύπρο μέσω εμπορικών αντιπροσώπων. Παρά τις σημαντικές αυτές επενδύσεις,  την εκταμίευση μετρητών για την εξαγορά της Nova Consulting αλλά και τη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, η εταιρεία κατάφερε και πάλι να καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μηδενικό δανεισμό και εξαιρετική ρευστότητα.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών σε επίπεδο ομίλου ανήλθε στα 3,802 εκατ. ευρώ έναντι 3,182 εκατ. το 2007, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,696 εκατ. ευρώ έναντι 0,605 εκατ. ευρώ το περυσινό αντίστοιχο εξάμηνο. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 0,467 εκ ευρώ έναντι 0,433 εκ ευρώ πέρυσι. Ο όμιλος είχε σχεδόν μηδενικό δανεισμό ενώ ο δείκτης άμεσης ρευστότητας διατηρείται κοντά στο 5, επίπεδο πολύ υψηλότερο του μέσου δείκτη του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κάθε χρόνο πραγματοποιεί το μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεών της στο 2ο εξάμηνο λόγω εποχικότητας της ζήτησης στο λογισμικό για επιχειρήσεις.


Εθνική Ασφαλιστική
Βήμα εξυγίανσης η ανάκληση των αδειών

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής της Ιδιωτικής Ασφάλισης για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιριών είναι  ιδιαίτερα θετική, καθώς συμβάλει στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι «πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ δύσκολη αλλά δυστυχώς αναγκαία απόφαση. Η ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς στηρίζεται στην αυστηρή και συνεχή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών. Έτσι, διασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων λειτουργίας και ενισχύεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της χώρας, θα συμβάλει ώστε η αγορά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προέκυψαν από τις πρόσφατες αυτές εξελίξεις».


Ευρωπαϊκή Πίστη
Αύξηση ρυθμού ανάπτυξης εργαζομένων

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με τους κκ. Νικόλαο Παπανδρέου και Γεώργιο Κυριακάκη, προβεβλημένων στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς, ως επικεφαλής ενός εκτεταμένου δικτύου έμπειρων στελεχών πωλήσεων.
Με την κίνηση αυτή η Εταιρία συμβάλλει στην απορρόφηση 400 και πλέον εργαζομένων στον χώρο των πωλήσεων και σε προσωπικό υποστήριξης που ευρέθησαν χωρίς δουλειά λόγω της πρόσφατης ανάκλησης των αδειών ασφαλιστικών εταιριών, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις δομές της και αυξάνει σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξής της.
Με τη συμφωνία αυτή η Ευρωπαϊκή Πίστη έρχεται πιο κοντά στον στόχο της να αναδειχθεί σε Εταιρία που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των ασφαλίσεων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.


Intralot
Επιτυχημένο ξεκίνημα στο Άρκανσο

Στο Άρκανσο ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία της η 44η λοταρία των ΗΠΑ, με τους κατοίκους της πολιτείας να αγοράζουν τους πρώτους λαχνούς στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 12.01 πμ. Ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας είχαν πωληθεί λαχνοί συνολικής αξίας άνω του 1,3 εκατ. δολαρίων, ενώ περισσότερα από 700.000 δολάρια είχαν μοιραστεί ως κέρδη στους νικητές.
Το συμβόλαιο με τη Λοταρία του Άρκανσο είναι το 11ο που υπέγραψε η Intralot στις ΗΠΑ τα τελευταία πέντε χρόνια. Το συμβόλαιο υπεγράφη στις 15 Αυγούστου του 2009 και 45 μέρες μετά πωλήθηκαν οι πρώτοι λαχνοί. “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που υλοποιήσαμε γρηγορότερα απ’ ό,τι ζητήθηκε αρχικά από τη Λοταρία, ένα ολοκληρωμένο, πρωτοποριακό σύστημα που λειτουργεί σε όλη την πολιτειακή επικράτεια, διατηρώντας ωστόσο τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικής αριστείας και ασφάλειας των συστημάτων,” δήλωσε ο Πρόεδρος της Intralot U.S.A., κ. Tom Little. “Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε για να ξεκινήσουμε τη λοταρία μέσα σε χρόνο ρεκόρ ωχριούν μπροστά στις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για τους κατοίκους της πολιτείας μέσω της Λοταρίας Υποτροφιών του Άρκανσο.”
Σήμερα, τα προϊόντα της Λοταρίας προσφέρονται σε περισσότερα από 1.500 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ καθημερινά προστίθενται και άλλα.


Intracom Defense Electronics
Παραγωγή συστημάτων για F-16
Η Intracom Defense Electronics υπέγραψε νέα συμφωνία ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων  με την εταιρία Northrop Grumman για την παραγωγή ηλεκτρονικών του Δέκτη Προειδοποίησης Συστημάτων Αυτοπροστασίας για αεροσκάφη F-16 τα οποία πρόσφατα προμηθεύτηκε τρίτη χώρα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες και αποτελεί συνέχεια της άριστης και μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των δύο βιομηχανιών σε συστήματα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικά ραντάρ που αφορούν όχι μόνο σε προγράμματα του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και για την διεθνή αγορά.
Με τη συμφωνία αυτή υλοποιείται ο στόχος και η προοπτική που είχε τεθεί, όταν άρχισε η συνεργασία μεταξύ των δυο εταιριών για επέκταση της σε έργα στο χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων αεροπορικών εφαρμογών. Παράλληλα, καταδεικνύει ότι η Intracom Defense Electronics έχει κερδίσει την αναγνώριση και εμπιστοσύνη από διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους-ηγέτες στον αμυντικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ισχυρή η προοπτική για την ανάθεση από την Northrop Grumman επιπρόσθετου έργου για άλλες χώρες.


Κορρές
Ομολογιακή έκδοση 27,5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία Κορρές ΑΕ Φυσικά Προϊόντα, σε συνέχεια της από 08.10.2009 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, προέβη σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της συνάπτοντας την Παρασκευή 09.10.2009 κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 27,5 εκατ. ευρώ. Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση των υφισταμένων βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας και η μετατροπή του μεγαλύτερου τμήματος αυτών σε μακροπρόθεσμες. Το συγκεκριμένο δάνειο έχει εξαετή διάρκεια και διοργανώτρια τράπεζα την Millennium. Στην κάλυψη του δανείου συμμετέχουν επιπλέον οι τράπεζες, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα, Probank και  Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η αποπληρωμή του κεφαλαίου των ομολογιών θα γίνει σε εννέα (9) ανισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία έναρξης του Ομολογιακού Δανείου.


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Πρώτο σε κεφαλαιακή επάρκεια

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη έκθεση της Citigroup, για την κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης, δήλωσε:
«Δεσμευτήκαμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα γίνει μια μεγάλη και ισχυρή Τράπεζα που νοιάζεται, προστατεύει και στηρίζει τους πολίτες. Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε πράξη». Η έκθεση της Citigroup, σχετικά με τα «Κεφάλαια» των ευρωπαϊκών τραπεζών, φέρνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για το 2009, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά και στην πρώτη πανελλαδικά, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας (δείκτης  Tier1 - 14,6%). Η κατάταξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μεταξύ των πρώτων θέσεων για το 2009, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μεγάλες τράπεζες έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (TIER 1), σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, κάτω  από τον  μέσο ευρωπαϊκό όρο. Όπως εκτιμά η Citigroup στην έκθεση της, σε Ευρώπη και ΗΠΑ ο μέσος δείκτης Tier 1, αναμένεται να διαμορφωθεί για το 2009 σε 7,7% και 7% αντίστοιχα, ενώ στην Ιαπωνία σε 6,3%.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: JOHN WILCOX
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: JUMBO, MOTOR OIL, ΕΛΙΝΟΙΛ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Η FED ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΑΛΛΑ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΣΠΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - INTERNET: ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΙΚΤΕΣ»...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: FACTORING-FORFAITING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: SAXO BANK
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: XNET
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ CREDIT RISK MANAGEMENT
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΟΦΟΜ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ MANAGEMENT KPMG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site