Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2009 - τεύχος 356                              

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
“DRIVE ME” ΣΤΟ GOLDEN HALL

Με ένα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προτρέπει τους επισκέπτες του Golden Hall για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και ασφαλή οδήγηση, στο πλαίσιο της αυτοκινητιστικής εκδήλωσης “Drive Me” η οποία διοργανώνεται από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου. Ένας ειδικός προσομοιωτής οδήγησης της Heineken θα δείχνει στους επισκέπτες-οδηγούς πως θα αντιδρούσαν αν βρίσκονταν στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει δύο ή περισσότερα ποτήρια αλκοόλ. Δείχνοντας τις αντιδράσεις αυτές, μέσα σε ένα προστατευμένο ψηφιακό περιβάλλον, η Heineken, στοχεύει να πείσει τους επισκέπτες ότι χρειάζεται να αποφεύγουν το τιμόνι όταν θα έχουν πιεί παραπάνω. Με αφορμή την έναρξη της αυτοκινητιστικής εκδήλωσης “Drive me”, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της  Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Μηνάς Μαυρικάκης, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς οι άνθρωποι  της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στην προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης και στόχος μας είναι να βρίσκουμε έξυπνους και διαδραστικούς τρόπους να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε με το κοινό. Ελπίζουμε ότι οι επισκέπτες της έκθεσης “Drive Me” θα ευαισθητοποιηθούν και θα προβληματιστούν κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Heineken».


ALBA
17ο CAREER FORUM

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 17η χρονιά το Career Forum του ALBA στο Εκπαιδευτικό & Συνεδριακό Κέντρο ΑΤΕxcelixi. Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η εκδήλωση έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του ALBA Career & Alumni Office, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζει και καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 71 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα: MBA πλήρους φοίτησης, Professional MBA, MSc in Finance (πλήρους και μερικής φοίτησης) και MSc in Strategic HRM. Παράλληλα, έλαβαν μέρος περίπου 90 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 150 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.300 συνεντεύξεις.


4ο ROADSHOW ΛΟΝΔΙΝΟΥ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 750 συναντήσεις μεταξύ των 190 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 28 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow. Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid.
Συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία. Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Christopher Potts, Head of Economics & Strategy της CA Chevreux και ο Jonathan Stubbs, Head of European Strategy, Managing Director της Citi. Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, της Επενδυτικής Τράπεζας και της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής.


ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Δημοκρατία της Συρίας το διάστημα από 05-09/10/2009 την οποία διοργανώνει το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Αναπτύξεως , η αποστολή επισκέφθηκε εχθές 29/09/2009, την Πρέσβειρα της Συρίας την κα Houda Al Houmsi στο γραφείο της στην Συριακή Πρεσβεία . Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.  Η κα Πρέσβειρα καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής,  τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τους παρουσίασε μία εικόνα της οικονομίας της Συρίας καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί. Θεώρησε επίσης σημαντική  την πρωτοβουλία του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου για την διοργάνωση αυτής της επίσκεψης η οποία θα συμβάλει στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και των κοινών επενδυτικών ευκαιριών. Η κα. Πρέσβειρα υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει στην επιτυχία αυτής της αποστολής επικοινωνώντας με όλους τους αρμόδιους φορείς στην Συρία ώστε να δείξουν το κατάλληλο ενδιαφέρον για τα μέλη της Ελληνικής αποστολής. Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου κ. Mohamad ElKhazmi ευχαρίστησε την κα Πρέσβειρα για την υποδοχή της και την διαβεβαίωσε ότι αυτή η επίσκεψη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Επιμελητηρίου να αναπτύξει περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις με τις αραβικές χώρες και ιδιαίτερα με την Συρία.


ICAP GROUP - BUSINESS LEADERS
OI ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Τα επιχειρηματικά αποτελέσματα μίας χρονιάς της οποίας το τελευταίο τρίμηνο σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα μιας μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, αποτυπώνονται  στην νέα έκδοση Business Leaders In Greece της ICAP Group που μόλις κυκλοφόρησε. Για πρώτη φορά φέτος, παρουσιάζονται, εκτός από τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και οι 200 πιο κερδοφόροι Όμιλοι εταιρειών στην Ελλάδα βάσει των κερδών EBITDA και δημοσιευμένων ενοποιημένων ισολογισμών του έτους 2008. Σημαντική διαφοροποίηση παρουσιάζεται στα αποτελέσματα μεμονωμένων εταιρειών και επιχειρηματικών Ομίλων με τους τελευταίους να καταγράφουν μικρότερη μείωση κερδών από τις μεμονωμένες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι 200 πιο κερδοφόροι Όμιλοι σημείωσαν συνολική αύξηση τζίρου της τάξεως του 20%, τα κέρδη EBITDA κατέγραψαν μείωση 9% περίπου έναντι 13% που παρουσίασαν οι εταιρείες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 20 κορυφαίοι όμιλοι  της κατάταξης κάλυψαν (από κοινού) ποσοστό 71% επί των συνολικών κερδών EBITDA, καθώς και το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών που πραγματοποίησαν οι 200 όμιλοι του πίνακα το 2008. Κορυφαίος  όμιλος βάσει κερδοφορίας για το 2008 ανεδείχθη ο όμιλος εταιρειών ΟΤΕ, ακολουθούμενος από τον όμιλο Εθνικής Τράπεζας και τον όμιλο Cosmote (συνημμένη η κατάταξη των 200 πιο κερδοφόρων Ομίλων).
Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος (φωτο), Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group, δήλωσε σχετικά με την έκδοση Business Leaders: «H ICAP Group ως πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο των Υπηρεσιών Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και προϊόντων Επιχειρηματικής Πληροφόρησης με παρουσία 45 ετών στην Ελλάδα, θεωρεί χρέος της να ενημερώνει την αγορά τακτικά για τις εξελίξεις και τις επικρατούσες τάσεις στον κλάδο. Άλλωστε είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί, αφενός, από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και, αφετέρου, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων για Ελληνικές Επιχειρήσεις στo πλαίσιo εφαρμογής του Ευρωσυστήματος. Οι δύο αυτές σημαντικότατες αναγνωρίσεις πιστοποιούν την ποιότητα των υπηρεσιών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης της ICAP καθώς και την εγκυρότητα της Βάσης Δεδομένων που διατηρεί και η οποία περιέχει στοιχεία για 3 εκατομμύρια επιχειρήσεις (500.000 στην Ελλάδα και 2,5 εκατ. στις Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία).»


INTERAMERICAN
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στον αντίποδα της είδησης για την ανάκληση αδειών ασφαλιστικών εταιρειών, η Interamerican έδωσε ένα ουσιαστικό μήνυμα ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, παρουσιάζοντας τον πρώτο Απολογισμό της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για τις σχετικές επιχειρησιακές επιλογές και πράξεις της έναντι των πολιτών και των εργαζομένων της. Ο Απολογισμός κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας της Interamerican είναι ο πρώτος και στο σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αποτελεί μια ακόμη έκφραση πρωτοπορίας από την εταιρεία, η οποία στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δραστηριοποιείται συστηματικά και οργανωμένα κατά την τελευταία πενταετία. Η Interamerican έχει ενσωματώσει την ΕΚΕ στην αποστολή και τη στρατηγική της, που βασίζεται στην τριπλή αρχή της οικονομικής ανάπτυξης, της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και της έμπρακτης κοινωνικής ευαισθησίας.


MICROSOFT DYNAMICS
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ REAL DIMENSION SOFT

Τη νέα έκδοση της επιχειρηματικής της λύσης CORMOS CRM, που βασίζεται στο Microsoft Dynamics CRM, παρουσίασε η εταιρία πληροφορικής Real Dimension Soft, πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft Ελλάς. Με μεγάλη εμπειρία στον τομέα εφαρμογών CRM, καθώς διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες εγκατεστημένες βάσεις CRM πελατών στην Ελλάδα που ξεπερνούν τις 500 εγκαταστάσεις, και με κύριο στόχο να ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων, η Real Dimension Soft προχώρησε σε αναβάθμιση της επιτυχημένης της λύσης, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να την εμπιστευτούν για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση και διαχείριση των δεδομένων που αφορούν τους πελάτες τους.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΥΝΟΥ
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΤΑ ‘ΠΡΩΤΑΚΙΑ’ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Η FrieslandCampina Hellas/ΝΟΥΝΟΥ, ως επίσημος χορηγός της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ), αγκάλιασε με θέρμη τη γιορτή-θεσμό της πολυτεκνικής κοινότητας η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά των οικογενειών-μελών της που ξεκινούν τη σχολική τους σταδιοδρομία.  Από νωρίς το πρωί, το ξενοδοχείο Park γέμισε με χαρούμενες φωνές 800 και πλέον παιδιών τα οποία διασκέδασαν με το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε θεατρική μουσική παράσταση, κλόουν, ήρωες των Looney Tunes, Σιλβέστρο και Τουίτυ, καθώς και φουσκωτά παιχνίδια για ατελείωτο παιχνίδι. Οι μικροί φίλοι συμμετείχαν με αμέριστο ενθουσιασμό βιώνοντας στιγμές διασκέδασης και χαράς. Στη συνέχεια τα παιδιά έλαβαν τα δώρα της Ένωσης και του μεγάλου χορηγού ΝΟΥΝΟΥ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση της κοινότητας των πολυτέκνων.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: JOHN WILCOX
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: JUMBO, MOTOR OIL, ΕΛΙΝΟΙΛ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Η FED ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΑΛΛΑ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΣΠΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - INTERNET: ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΙΚΤΕΣ»...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: FACTORING-FORFAITING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: SAXO BANK
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: XNET
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ CREDIT RISK MANAGEMENT
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΟΦΟΜ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ MANAGEMENT KPMG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site