Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2009 - τεύχος 356                              

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Όμιλος Κοπελούζου
Στην ασφάλεια των τραπεζικών ΑΤΜ

Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας των εταιρειών Wincor Nixdorf και K-Spark (εταιρείας του Ομίλου Εμμ. & Χρ. Κοπελούζου) πρόκειται να εγκατασταθεί στο σύνολο των ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας, μετά την πρόσφατη ανάθεση της σχετικής προμήθειας.
Το προϊόν αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας των ΑΤΜ από φυσική και ηλεκτρονική επίθεση που προήλθε από τον συνδυασμό των υψηλών δυνατοτήτων στη σχεδίαση και ανάπτυξη εξειδικευμένων - καινοτόμων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας K-Spark και της εξαιρετικά εξειδικευμένης και «βαθιάς» γνώσης της εταιρείας Wincor Nixdorf στον τομέα της ασφάλειας των συναλλαγών.
Αν και για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να κοινοποιηθούν τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος, είναι βέβαιο ότι «αποστολή» του είναι η προστασία των ΑΤΜ μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης και ενημέρωσης των κατά περίπτωση υπευθύνων για συνθήκες που αποτελούν απειλές ή εν δυνάμει απειλές για βίαιη επέμβαση στο ΑΤΜ.
«Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνικές εξαπάτησης του συναλλασσόμενου κοινού των τραπεζών. Η λύση της K-Spark προσθέτει αξία στο συνεχώς σε εξέλιξη πορτφόλιο λύσεων διεθνών προδιαγραφών ασφαλείας της εταιρίας μας» λέει η κα Βίκυ Μπασέλα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Wincor Nixdorf στην Ελλάδα.


Cisco
Ισχυροποιείται στη Μεσόγειο

Η προσθήκη της Ιταλίας στο δυναμικό της Cisco ισχυροποίησε την εταιρεία στην περιοχή της Μεσογείου, κατεύθυνση στην οποία συνέβαλε σημαντικά και η ανασυγκρότηση των ομάδων της, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες για όλες τις χώρες και να εκμεταλλευτούν τη δυναμική τους στην ευρύτερη περιοχή.
Με την νέα δομή, η περιοχή της Μεσογείου περιλαμβάνει τις εξής χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή για τη Cisco στην Ευρώπη. «Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο, με την είσοδο της Ιταλίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ομάδων σε όλη την περιοχή, αντανακλούν το όραμά μας να δημιουργήσουμε μοναδικές ομάδες επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες για όλες τις χώρες, πιο συνεργατικά, πιο υποστηρικτικά και πιο αποτελεσματικά, ώστε να είμαστε μια πραγματικά μεγάλη περιοχή για τη Cisco στην Ευρώπη», δήλωσε σχετικά ο Jordi Botifoll, Αντιπρόεδρος της περιοχής Μεσογείου στη Cisco. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της αναγνώρισης της περιοχής της Μεσογείου πέρυσι ως της πλέον επιτυχημένης και δυναμικής ομάδας της χρονιάς για της Cisco. Ένα χρόνο πριν, η Cisco βράβευσε τις ομάδες της Μεσογείου και τον Αντιπρόεδρο της περιοχής Μεσογείου Jordi Botifoll για τον δυναμισμό που οδήγησε σε μια επιτυχημένη επιχειρηματικά και οικονομικά χρονιά.


Ηλεκτρονική
Δώρο 100 ευρώ με κάθε μαθητικό notebook

Η Ηλεκτρονική, υποστηρίζει ενεργά και ενισχύει το πρόγραμμα επιδότησης notebooks για τους μαθητές της Α’ γυμνασίου και «φτάνει εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το μήνυμα της καμπάνιας, που επικοινωνεί την ενέργεια. Έτσι στην Ηλεκτρονική,  κάθε μαθητής πρώτης γυμνασίου αποκτά δωρεάν ένα μαθητικό notebook ενώ ταυτόχρονα όλη η οικογένεια έχει χάρισμα 100 ευρώ για τις αγορές οποιουδήποτε προϊόντος από τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής. Η δράση επιδότησης notebooks υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Παιδείας & Θρησκευμάτων και από αυτή θα επωφεληθούν 126.000 μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ γυμνασίου και οι οποίοι δικαιούνται κουπόνι αξίας 450 ευρώ για την αγορά φορητού υπολογιστή. Διευκρινίζεται ότι η Ηλεκτρονική διαθέτει στα καταστήματα της όλη την γκάμα φορητών υπολογιστών που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Η κα Λίνα Στοΐλου, Διευθύντρια Marketing της Ηλεκτρονικής, δήλωσε σχετικά: «Η Ηλεκτρονική στηρίζει και ενισχύει την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, στην πράξη, βοηθώντας την είσοδο των μαθητών στην ψηφιακή εποχή. Με αυτή την προσφορά στοχεύουμε παράλληλα και στην διευκόλυνση των οικογενειών για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά».


Planus
Eμπιστεύεται την Entersoft

Ο όμιλος Planus Stores. δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου διαθέτοντας πλέον ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με 37 μέλη και πάνω από 57 σημεία πώλησης. Κύριος στόχος της εταιρίας είναι η υποστήριξη και η τροφοδοσία των μελών της με είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και η παροχή υψίστης ποιότητας υπηρεσιών έχοντας Πανελλαδική παρουσία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των στόχων της είναι η υιοθέτηση προηγμένων και ενιαίων τεχνολογικών συστημάτων που θα στηρίξουν και θα προωθήσουν τον τρόπο λειτουργίας της. Σε αυτό το πλαίσιο και λόγω του εξαιρετικά μεγάλου πλήθους των προϊόντων που διαθέτει η εταιρία, κρίθηκε απαραίτητο να αναζητηθούν ολοκληρωμένες και ενιαίες λύσεις αυτοματοποίησης όλων των εργασιών του ομίλου υποστηριζόμενες τόσο από ένα προηγμένο πληροφοριακό σύστημα όσο και από ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Άμεσος στόχος ήταν η βελτίωση των καθημερινών εργασιών που αφορούν τις πολιτικές πληρωμών, τις διαδικασίες παραλαβών, παραγγελιών, και διαχείρισης προμηθευτών. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελούσε ο μεγάλος και ολοένα αυξανόμενος αριθμός ειδών και προϊόντων της Planus, και η διασπορά και γεωγραφική απόσταση μεταξύ αποθηκών, σημείων πώλησης και προμηθευτών.


Classical King George Palace
Στα 20 καλύτερα τριών ηπείρων
Το Classical King George Palace αριθμεί πλέον μία ακόμα διάκριση. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε ως το μοναδικό Ελληνικό ξενοδοχείο (ανεξαρτήτως από την κατηγορία City & Resort hotels) ανάμεσα στα 20 καλύτερα ξενοδοχεία,  σε Ευρώπη, Ασία και Ρωσική Ομοσπονδία, από το αγγλικό περιοδικό Condé Nast Traveller (το εγκυρότερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο), στο τεύχος Οκτωβρίου 2009.
Η ψηφοφορία διεξήχθη από τους αναγνώστες του περιοδικού και περιελάμβανε την αφρόκρεμα των πολυτελών ξενοδοχείων σε Ευρώπη, Ασία και Ρωσική Ομοσπονδία. Στην κατηγορία αυτή συμμετείχαν επίσης τα ξενοδοχεία: Four Seasons Hotel Firenze, Hotel Splendido, Portofino, Italy, Ciragan Palace Kempinski, Istanbul, κ.ά.
Τα βραβεία απενεμήθησαν από Condé Nast Traveller. Η ψηφοφορία έγινε από τους αναγνώστες του περιοδικού και τα Readers’ Travel Awards 2009 παρουσιάστηκαν στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού.


Lamda Hellix
Oικονομικά πακέτα e-Business

Η Lamda Hellix, βραβευμένη πρόσφατα ως Best Regional Data Center Operator 2009 στην Ευρώπη, ανακοινώνει νέες οικονομικές υπηρεσίες Data Center 1/2 και 1/3 ικριώματος στο Neutral World-Class Data Center της, στοχεύοντας την αγορά του E-Business & Small Scale Disaster Recovery. H Lamda Hellix, δημιούργησε τις νέες αυτές υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη στην αλματώδη ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (E-Business) παγκοσμίως, αλλά και στην διαρκώς αυξανομένη ανάγκη μεσαίων & μεγάλων επιχειρήσεων για μείωση του κινδύνου λειτουργίας τους, μέσω της δημιουργίας προσιτών εναλλακτικών υποδομών λειτουργίας (Disaster Recovery).
Πιο συγκεκριμένα μέσω των νέων οικονομικών πακέτων παρέχεται η δυνατότητα:
- φιλοξενίας εξοπλισμού εντός του Neutral World-Class Data Center της Lamda Hellix, ξεκινώντας από υποδομή 1/3 ή 1/2 ικριώματος (rack) με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σύμφωνα με την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πελάτη,
- με συνδυασμό επιλογής οποιουδήποτε τύπου (IP, Metro-Ethernet, Internet κλπ) και ταχύτητας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με υψηλότατες διαθεσιμότητες (99,99%), τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, με παρουσία στο Neutral World-Class Data Center της Lamda Hellix, με ειδικά εξασφαλισμένες χαμηλές τιμές.


Εθνική Τράπεζα
Διαγωνισμός MasterCard Luxury Week

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός MasterCard Luxury Week στο Χονγκ Κονγκ που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την MasterCard, δίνοντας την ευκαιρία σε κατόχους πιστωτικών καρτών Platinum MasterCard και go Gold MasterCard να ζήσουν ανεκτίμητες εμπειρίες.Ειδικότερα, ο κύριος Λεωνίδας Κουλτούκης είναι ο υπερτυχερός κάτοχος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος βρέθηκε από τις 26 – 30 Αυγούστου μαζί με τον φίλο του κ. Θοδωρή Μακρή στο Χόνγκ Κόνγκ. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος «Luxury Week» της MasterCard παρακολούθησε μοναδικές επιδείξεις μόδας διάσημων σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων και οι Vera Wang, Kenzo, Jean Paul Gaultier, Donna Karan, Escada, Dorian Ho, La Perla κ.α. Το πακέτο φιλοξενίας εκτός από αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και διανυκτέρευση, προσέφερε προσκλήσεις σε VIP επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε από τη MasterCard, ξενάγηση backstage στο χώρο της επίδειξης, προσωπική ξενάγηση στα πιο δημοφιλή καταστήματα του Χονγκ Κονγκ, προπληρωμένη κάρτα MasterCard και πολλά άλλα.
Εκτός από το μεγάλο δώρο του ταξιδιού στο Χονγκ - Κονγκ, οι τυχεροί κάτοχοι καρτών Platinum MasterCard ή go Gold MasterCard της Εθνικής Τράπεζας κέρδισαν 5 τριήμερα σε πολυτελή ξενοδοχεία της αλυσίδας Grecotel, 3 τριήμερα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στην Πάρο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, προσφορά του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI, καθώς και δωροεπιταγές για αγορές από τα καταστήματα Hondos Center, Prince Oliver και Karen Millen.


Media Markt
«Δώρα γνώσης» σε μαθητές
Ένα χρήσιμο δώρο αξίας 200 ευρώ με την υπογραφή των εκδόσεων Λιβάνη περιμένει τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε κατάστημα της αλυσίδας Media Markt.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Ψηφιακή Τάξη», προσφέρει στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το κουπόνι αγοράς μαθητικού υπολογιστή και να αποκτήσουν επιπλέον σημαντικά δώρα που θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.  Με την εξαργύρωση του συγκεκριμένου κουπονιού σε ένα από τα οκτώ καταστήματα του δικτύου της Media Markt σε όλη την Ελλάδα, οι μαθητές αποκτούν δωρεάν ένα Power Stick, συνολικής αξίας άνω των 200 ευρώ. Σε αυτό, θα βρουν ενσωματωμένα σε ψηφιακή μορφή 13 συνολικά σχολικά βοηθήματα για τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου, από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη και τις Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Siem, τα οποία αποτελούν σημαντικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να εξασκήσουν αλλά και να εμπλουτίσουν περισσότερο τις γνώσεις τους.
Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη διαθέτει τα σχολικά βοηθήματα για τα καίρια μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Αρχαίων Ελληνικών και Μαθηματικών (πάντε συνολικά για τα μαθηματικά), ενώ οι Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Siem προσφέρουν τα βοηθήματα για τα μαθήματα Ιστορίας, Γεωγραφίας, Θρησκευτικών, Εικαστικών, Αγγλικών & Γαλλικών.


ScanHRMS
Εδραιώνεται στην ελληνική αγορά

Σταθερά επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα ScanHRMS, καθώς κατά το τελευταίο εξάμηνο επιλέχθηκε από δεκατέσσερις (14) ακόμη μεγάλες εταιρείες - πελάτες που αντιστοιχούν συνολικά σε περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους.
Πρόκειται για εταιρείες διαφορετικού μεγέθους και τομέα δραστηριοποίησης, με κοινό στόχο την υιοθέτηση ενός σύγχρονου και ευέλικτου συστήματος, προσαρμοσμένου στις ελληνικές ιδιαιτερότητες, που να καλύπτει πλήρως θέματα όπως μισθοδοσία, κοστολόγηση, προϋπολογισμό, ωρομέτρηση, διαχείριση βαρδιών και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Η SCAN κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο του 47% στις «500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα» βάσει ICAP). Η εταιρία σήμερα υποστηρίζει και συντηρεί εφαρμογές (S/W) διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου και μισθοδοσίας, με τις οποίες υπολογίζεται κάθε μήνα η μισθοδοσία περισσότερων των 230.000 εργαζόμενων, και ωρομετρούνται καθημερινά περισσότεροι από 170.000 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.


Wind Hellas
Δωρεάν λάπτοπ & ίντερνετ για μαθητές
Δωρεάν φορητούς υπολογιστές και μοναδικές προσφορές για σύνδεση στο ίντερνετ προσφέρουν αποκλειστικά στους μαθητές Α’ Γυμνασίου τα καταστήματα Wind. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία καλεί τους γονείς αποκλειστικά των μαθητών Α’ Γυμνασίου από 1 Οκτωβρίου να επισκεφτούν τα 400 καταστήματα Wind σε όλη την Ελλάδα και να προμηθευτούν εντελώς Δωρεάν τον φορητό υπολογιστή που χορηγείται μέσω της Δράσης «Ψηφιακή Τάξη». Οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 προσφορές με φορητούς υπολογιστές Asus ενώ η Wind προσφέρει στους γονείς των μαθητών που μετέχουν στη Δράση «Ψηφιακή Τάξη» επιπλέον  Δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ.
Συγκεκριμένα:
- με κάθε υπολογιστή Asus Eee PC 1005HA –Μ (οθόνη 10‘’), η WIND προσφέρει επιπλέον μία επίπεδη LCD οθόνη LG 19 ιντσών, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο Labtec
- με κάθε υπολογιστή Asus Eee PC 1101HA (οθόνη 11,6‘’) η WIND προσφέρει επιπλέον ένα πολυμηχάνημα Epson, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο Labtec
Οι υπολογιστές πληρούν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προβλέπονται από το υπουργείο και έχουν προεγκατεστημένο εκπαιδευτικό λογισμικό που αφορά στα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου το οποίο περιλαμβάνει σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και το σύνολο των βιβλίων του Γυμνασίου.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ...
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: JOHN WILCOX
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΥΝΟΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: JUMBO, MOTOR OIL, ΕΛΙΝΟΙΛ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Η FED ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ΑΛΛΑ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΑΝΑ ΧΩΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΣΠΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - INTERNET: ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΠΑΙΚΤΕΣ»...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: FACTORING-FORFAITING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: SAXO BANK
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: XNET
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ CREDIT RISK MANAGEMENT
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΟΦΟΜ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ MANAGEMENT KPMG
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site