Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2009-Τεύχος 358                              

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΕ ΡΟΛΟ - «ΚΛΕΙΔΙ»
Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Σχετικά ξεκομμένο από τις διεθνείς εξελίξεις, αναμένεται ότι θα επηρεάζεται περισσότερο από τις εγχώριες μακροοικονομικές εξελίξεις.


από τον Στέφανο Κοτζαμάνη


Μπορεί σήμερα κάποιος να αγοράσει άφοβα ελληνικές μετοχές με την προοπτική να αποκομίσει βραχυμεσοπρόθεσμα ικανοποιητικές αποδόσεις; Η απάντηση είναι αρνητική και αυτό για αρκετούς λόγους:
Πρώτον, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός σοβαρού «γυρίσματος» των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών που φαίνεται να έχουν ήδη προεξοφλήσει ένα μεγάλο ποσοστό της ανάκαμψης που ελπίζεται ότι θα ξεκινήσει από το 2010.
Δεύτερον, γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δύσκολα θα δούμε σημαντικά αυξημένα κέρδη για το μέσο όρο των εισηγμένων εταιρειών στη Σοφοκλέους μέσα στο επόμενο έτος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ο φόβος ότι θα δούμε το κοντέρ να κατεβαίνει ακόμη περισσότερο.
Τρίτον, γιατί ακόμη η νέα κυβέρνηση δεν έχει πείσει τις αγορές ότι διαθέτει την πολιτική βούληση, έτσι ώστε εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές για την κατακόρυφη πτώση του ελλείμματος μέσα στην επόμενη τριετία. Αντίθετα, μέχρι σήμερα ενώ φαίνεται εφικτή η υποχώρηση του ελλείμματος το 2010, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για την «επόμενη μέρα».
Και τέταρτον, γιατί το εγχώριο «έξυπνο χρήμα» που είχε σώσει την αγορά της Σοφοκλέους αγοράζοντας τον περασμένο χειμώνα, είναι εκτός αγοράς, έχοντας ρευστοποιήσει από το καλοκαίρι (επιτυγχάνοντας μεγάλες αποδόσεις) σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα τρέχοντα. Άρα το πιθανότερο είναι, ότι δεν θα επιλέξουν  τώρα κοντά να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην υπόθεση.
Το νέο στοιχεία άλλωστε του τελευταίου μήνα, είναι ότι μετά από πολλά χρόνια, οι τιμές των ελληνικών μετοχών άρχισαν και πάλι να επηρεάζονται από την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας. Συγκεκριμένα, τέτοιες επιδράσεις είχαμε κατά το παρελθόν τόσο το 1994 με τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της δραχμής, όσο και στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, όταν είχε αρχίσει να προεξοφλείται η ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Τότε όμως, η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στο ΧΑ ήταν πολύ περιορισμένη και από την περίοδο που το ελληνικό χρηματιστήριο εντάχθηκε στις αναπτυγμένες αγορές, αυτή η περίοδος είναι η πρώτη που ο γενικός δείκτης δεν επηρεάζεται από τις διεθνείς διακυμάνσεις των ξένων αγορών.
Και όλα δείχνουν ότι αυτή η διάθεση αυτονόμησης του ΧΑ από την πορεία των ξένων αγορών σε μεγάλο βαθμό θα συνεχιστεί και κατά τους επόμενους μήνες. Και η ανησυχία είναι η εξής: Από τη μια πλευρά η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αυστηρά μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τον περιορισμό των δαπανών, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο της οικονομίας και να πείσει τις αγορές ομολόγων  και μετοχών, ότι ο κίνδυνος της χώρας δεν υπάρχει, ή έστω ότι θα μειώνεται συνεχώς.
Από την άλλη πλευρά όμως, όλα αυτά τα μέτρα δεν μπορούν παρά να επιδράσουν αρνητικά στη ζήτηση, άρα και στις κερδοφορίες των εταιρειών μέσα στα επόμενα χρόνια.
Μακάρι η κυβέρνηση να επιλέξει τελικά έναν δρόμο που να οδηγήσει στη σταθεροποίηση, χωρίς να πλήξει τις κερδοφορίες, ωστόσο για πολλούς ένας τέτοιος συνδυασμός μοιάζει με τον… τετραγωνισμό του κύκλου.


Ο «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»
ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Φταίνε οι δηλώσεις κάποιων υπευθύνων ή μήπως φταίνε κάποιοι κερδοσκόποι που θέλουν να τα οικονομήσουν στην αγορά ομολόγων σε βάρος της Ελλάδας; Όσο προσπαθούμε να διώξουμε τις ευθύνες από πάνω μας και να τις μεταθέσουμε σε τρίτους, τόσο φεύγουμε από το στόχο μας και την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η ουσία είναι ότι ο πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την κατάσταση στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι η δημοσιονομική εκτροπή, την οποία άλλωστε έχουν παραδεχτεί τόσο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο δεύτερος λόγος, μετά τη δημοσιονομική εκτροπή, είναι η χαρακτηριστική αναξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, σε ό,τι αφορά τα στατιστικά της στοιχεία (βλέπε «Greek statistics»), σε συνδυασμό με μια έντονη καχυποψία των παραγόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι σχεδόν πάντα, άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.
Μέχρι εδώ λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες της νέας κυβέρνησης για την τρέχουσα συγκυρία στην αγορά ομολόγων, καθώς άλλωστε ούτε δύο μήνες δεν έκλεισε στην εξουσία.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ
Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες στην υπόθεση, οι οποίες έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση. Η κυριότερη εξ αυτών μάλιστα, εστιάζεται στο γεγονός ότι συντάχθηκε ένας προϋπολογισμός, ο οποίος προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ των ομολογιούχων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη μια πλευρά, και του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» και των προεκλογικών του εξαγγελιών, από την άλλη. Και φυσικά, δεν ικανοποίησε καμιά από τις δύο πλευρές, προκαλώντας διπλό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Στην ουσία δηλαδή, ο προϋπολογισμός του 2010 δεν περιείχε –σύμφωνα πάντα με τους παράγοντες της αγοράς- κανένα από τα σοβαρά διαρθρωτικά μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν από μια χώρα, η οποία βρίσκεται κοντά στην χρεοκοπία… Αντίθετα, οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για διαρθρωτικά μέτρα (ασφαλιστικό, φορολογικό, κ.λπ.) τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και πολύ δύσκολα θα έχουμε αποφάσεις πριν από το επόμενο εξάμηνο. Στο φλέγον μάλιστα ζήτημα του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση ξεκίνησε το διάλογο με «τρία ΔΕΝ» αντί -όπως θα περίμενε η αγορά- να ξεκινήσει με τρία «ΘΑ»-...
Δεν είναι λοιπόν παράλογο που οι Ευρωπαίοι και οι ομολογιούχοι φοβούνται ότι πίσω από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα συναντήσουν έναν ακόμη Γιώργο Αλογοσκούφη ή έναν ακόμη Γιάννη Παπαθανασίου. Δηλαδή, ανθρώπους που από τη μια πλευρά έδειχναν «ζεστοί» για το συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών και από την άλλη, έπρατταν πολύ λιγότερα απ’ όσα έπρεπε προς αυτή την κατεύθυνση.
Πέραν αυτού βέβαια, η κυβέρνηση έχει υποπέσει και σε άλλα σφάλματα, μικρότερης φυσικά σημασίας. Γνωστός επιχειρηματίας ότι από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης είδε την αλλαγή στις δομές των υπουργείων, προβληματίστηκε: «Τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά. Όταν έχεις μπροστά σου να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη φουρτούνα, δεν ξεκινάς να στρίψεις το καράβι»…
Τέτοιες «στροφές καραβιού» επίσης, είχαμε και σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα στον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων, μια διαδικασία που ακόμη δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ορκιστεί από τις αρχές Οκτωβρίου.
Παρόμοια εξέλιξη είχαμε και με την αντικατάσταση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου, ενός ανθρώπου της αγοράς με επιτυχημένο έργο στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό όμιλο της χώρας, μέσα στην καρδιά της κρίσης στο μέτωπο των ομολόγων. Θυμίζουμε ότι η παρέμβαση του κ. Αράπογλου ως πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ήταν η θετικότερη παρέμβαση αξιωματούχου κατά την εβδομάδα της αναταραχής στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων.
Κανείς φυσικά στην αγορά δεν υποτιμά την εμπειρία και την αξία των διαδόχων του κ. Αράπογλου, ωστόσο αυτό που σχολιάστηκε δυσμενώς ήταν το timing της επιλογής, αλλά και ο «άκομψος» τρόπος για έναν manager που η ιστορία θα τον κατατάξει στους πλέον επιτυχημένους.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η επόμενη μέρα τώρα για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προς την εμπέδωση ενός κλίματος που θα δείχνει την ελληνική κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη στη λήψη σοβαρών διαρθρωτικών μέτρων. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί να συγκρουστεί με μέρος του κομματισμού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού.
Θα πρέπει επίσης να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί, προκειμένου να υποκατασταθούν σε σημαντικό βαθμό τα κεφάλαια των τραπεζών που προέρχονταν ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τελικά κατέληγαν σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου. Υπάρχουν προτάσεις για την έκδοση λαϊκών ομολόγων, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να επιλέγεται από την κυβέρνηση, λόγω των προβλημάτων που θα επιφέρει στις τράπεζες και κατά συνέπεια στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Μια άλλη σκέψη είναι η άντληση κεφαλαίων από χώρες με πλεονάσματα, όπως για παράδειγμα η Κίνα, όπου όμως τέτοιες συμφωνίες δεν υπάρχουν, τουλάχιστον έως σήμερα. Άλλωστε, ας φανταστούμε πόσο καλή εντύπωση κάναμε στην Κίνα ως ευνομούμενη χώρα, όταν έχουν ήδη την εμπειρία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.


 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ


 


ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ
Τράπεζες  Εθνική, Κύπρου, ATE Bank, ΤΤ
Ενέργεια  ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil, Revoil
Κατασκευές  Ελλάκτωρ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ
Τηλεπικοινωνίες ΟΤΕ, Intracom
Κρατικόχαρτα ΟΠΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ
Ακίνητα  Eurobank Properties, Trastor
Εμπόριο  Jumbo, Fourlis Συμμετοχών
Λοιπές  METKA, Ιασώ, Rilken,


ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ
Πετρόπουλος, Autohellas, Γενική Εμπορίου, Στ. Κανάκης, Ευρωπαϊκή Πίστη, Σαράντης, Lamda Development, Ικτίνος Μάρμαρα, ΕΛΤΡΑΚ, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Sciens


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αποτελέσματα γ’ τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων, πλην όμως εξάρτηση από τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών και ανοιχτό μέτωπο με την κυβέρνηση για μια σειρά από σημαντικά θέματα. Η πιθανολόγηση συγχώνευσης ΑΤΕ - ΤΤ (και) από «υπεύθυνα στόματα» προκαλεί ενδιαφέρον και κινητικότητα.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ενδιαφέρον λόγω αναδιάταξης δυνάμεων μετά την αποχώρηση των πολυεθνικών. Οι μεγάλοι μεγαλώνουν κι άλλο, αλλά και οι μεσαίοι κάνουν ενδιαφέρουσες κινήσεις και ισχυροποιούνται. Υπάρχει και η πολιτική προτεραιότητα που η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η οποία επίσης συμβάλλει στην κινητικότητα.


ΜΕΤΚΑ
Αυξάνεται συνεχώς το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων και η βελτίωση του διεθνούς κλίματος καθιστά τα συγκεκριμένα έργα πολύ πιο πιθανά για εκτέλεση σε σύγκριση με το παρελθόν.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η ενθάρρυνση, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την κατά το δυνατόν ευρύτερη αξιοποίηση των ΣΔΙΤ (ως μεθόδου προώθησης της αναπτυξιακής διαδικασίας, αλλά ταυτόχρονα και ελάφρυνσης των κρατικών προϋπολογισμών από δημοσιονομικά βάρη)  διαμορφώνει προϋποθέσεις για νέες αναλήψεις έργων από τις μεγάλες -κυρίως- εταιρείες του τεχνικού κλάδου.


SCIENS
Η αποτίμησή της στο ταμπλό παραμένει σαφώς κατώτερη από την καθαρή αξία του ενεργητικού της. Τώρα που η κατάσταση στις ΗΠΑ βελτιώνεται, ίσως δούμε κάτι να κινείται σε ό,τι αφορά το εξωτερικό.


 


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ


ΑΤΕ BANK - ΤΤ
Θετικό κλίμα δημιουργήθηκε μετά από κάποιες σπόντες για επικείμενη συγχώνευσή τους, αλλά μην το δέσετε κιόλας. Αφήστε που μια συγχώνευση από μόνη της, δεν ανεβάζει την τιμή της μετοχής μακροπρόθεσμα.


INTRACOM
Αξιοπρόσεκτο rebound μετά από μια σημαντική υποχώρηση της μετοχής. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν μεν καλύτερα από τα περυσινά, αλλά έγιναν ακόμη καλύτερα με την προσθήκη του έκτακτου κέρδους από την πώληση δικαιωμάτων της Hellas On Line. Το θετικό, πάντως, για την Intracom είναι ότι λόγω της συμμαχίας με την Vodafone, οι επενδύσεις της HOL θα χρηματοδοτούνται σε μικρότερο βαθμό από την εισηγμένη.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
Μένουμε στα αξιοπρόσεκτα rebound και πάμε τώρα στις δύο μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου, την ΑΤΕ Ασφαλιστική και την Ευρωπαϊκή Πίστη. Το κακό είναι ότι και για τις δύο μετοχές η άνοδος προέκυψε με ελάχιστη αξία συναλλαγών. Αυτή είναι η κατάσταση στη Σοφοκλέους, αν εξαιρέσει κάποιος λίγες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης…


ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στην τακτική γενική συνέλευση, η διοίκηση είχε προϊδεάσει για μηδενική κερδοφορία κατά τη φετινή χρήση. Όμως, ιδίως και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, όλα δείχνουν ότι τα κέρδη θα είναι σημαντικά και ακόμη σημαντικότερα το 2010, όταν θα φανούν και τα οφέλη από την απόκτηση των λιπαντικών της Shell. Να συνεκτιμηθούν οι συζητήσεις και για την ανάληψη δύο νέων αντιπροσωπειών.


REVOIL
Μονοψήφιο το P/E, καλή η μερισματική απόδοση και όλα δείχνουν ότι ο στόχος για πρόσθετα πρατήρια μέσα στην επόμενη τριετία είναι επιτεύξιμος. Πολύ καλή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μια οικογενειακή επιχείρηση με διάδοχη κατάσταση, έχει ενισχυθεί και με στελέχη από την αγορά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό management team.


ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ
Το μαρτύριο της σταγόνας τραβά η μετοχή στο ταμπλό, καθώς από τον Ιανουάριο του 2008 έως σήμερα υποχωρεί βήμα-βήμα. Από τα 60 λεπτά τότε, στα 25 την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ο δανεισμός είναι μεγάλος και η κατάσταση στον κλάδο δύσκολη, ωστόσο στα θετικά είναι η ακίνητη περιουσία της και η τεχνογνωσία που διαθέτει. Έτσι, τα περί προσέλκυσης στρατηγικού συνεταίρου, αυτή τη φορά πολύ πιθανόν να αποκτήσουν ουσία και όχι να είναι η τελευταία απόπειρα επιβίωσης, όπως συνέβη σε τόσες άλλες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου.


SPRIDER STORES
Τα όσα ανέφερε η εισηγμένη στην παρουσίαση που έγινε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών δεν ενθουσίασαν κανέναν, ωστόσο μάλλον είχαν προεξοφληθεί από την υποχώρηση του τίτλου από τα 2 ευρώ στο 1,39… Πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση για τη μητρική Χατζηιωάννου.


CARDICO
Ο δανεισμός των 75,9 εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος είναι. Θετικό, πάντως, το στοιχείο ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, καθώς επίσης και ότι υπάρχει ακίνητο προς πώληση. Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.


SHELMAN
Με την επίσημη ανακοίνωση του deal της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών από την Alfa Woods, ο τίτλος ξεκίνησε την κατιούσα. Όχι μόνο γιατί ισχύει το αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση (άλλωστε η μετοχή είχε σκαρφαλώσει έως και τα 90 λεπτά) αλλά και γιατί η εξαγορά του 72,09% των μετοχών έγινε προς 0,43 ευρώ, όταν μετά την πτώση, η τρέχουσα τιμή της Σοφοκλέους βρισκόταν στο 0,58…


ΑΕΓΕΚ
Θυμάστε ότι από την αρχή του εγχειρήματος Μαρούλη είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με την πορεία της μετοχής. Και αυτό, όχι γιατί ευθύνεται ο επιχειρηματίας, αλλά οι όροι του deal, οι οποίοι πρωταρχικά εξυπηρέτησαν τις πιστώτριες τράπεζες. Η ουσία είναι ότι μετά το παιχνιδάκι του Ιουνίου, ο τίτλος έχει χάσει 64,5% το τελευταίο εξάμηνο και με κεφαλαιοποίηση στα 43 εκατ. ευρώ, πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι υποτιμημένος…


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ...ΛΟΓΙΚΗΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΕΣ;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΜΠΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2010: ΕΤΟΣ... ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΡΘΡΟ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΕΡΔΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ ALPHA BANK
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ: S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΙ FOURLIS-ΚΟΡΡΕΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» FNAC - PUBLIC
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: CNP - MARFIN INSURANCE
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CYTA
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ... ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ LEASING
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ MEANDROS-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site