Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2009-Τεύχος 358                              

ALPHA BANK
ΜΕΡΙΣΜΑ... ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Δεν προβλέπεται μέρισμα για την χρήση 2009, κάτι που θα συμβεί για τη χρήση 2010 και θα ισοδυναμεί με το 35% των κερδών της τράπεζαςαπό τον Γιώργο Καλούμενο


Δεν υπάρχει πρόθεση της Alpha Bank να προχωρήσει σε εξαγορές ή συγχωνεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ για την ελληνική αγορά αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι μετά το 2010. Σύμφωνα με τον Μαρίνο Γιαννόπουλο, γενικό διευθυντή και επικεφαλής των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (CFO) της τράπεζας, «με την εξαγορά μικρών τραπεζών δεν μπορεί κανείς να κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς και σε γενικές γραμμές εξαγορές τέτοιου μεγέθους δεν είναι επικερδείς, ενώ παράλληλα χρειάζεται χρόνος για αφομοίωση». Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι για την χρήση 2009 δεν προβλέπεται μέρισμα κάτι που θα συμβεί για τη χρήση 2010 και θα ισοδυναμεί με το 35% των κερδών της τράπεζας. Η επέκταση της Alpha Bank θα συνεχιστεί μέσω οργανικής ανάπτυξης και τo 2010. Για τα δάνεια σε καθυστέρηση αναφέρθηκε ότι ο ρυθμός αύξησης τους μειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο, κάτι που θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και στο επόμενο διάστημα.
Μιλώντας για την γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ο Μιχάλης Μασουράκης, ανώτερος διευθυντής της Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2009 θα κινηθεί με αρνητικούς ρυθμούς, από -0.5% μέχρι - 0,9%, ενώ από το 2010 θα επανέλθουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία. Ανέφερε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό της, διαθέτει τη βούληση για την αντιμετώπιση μιας σειράς διαχρονικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επίλυση του ασφαλιστικού καθώς και θεμάτων που συνδέονται με τα κλειστά επαγγέλματα κ.λπ.


ΔΑΝΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα, o Βασίλειος Ψάλτης, ανώτερος διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικού Σχεδιασμού και Ελέγχου της τράπεζας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Alpha Bank διαθέτει δανειακό χαρτοφυλάκιο με τους χαμηλότερους κινδύνους σε σχέση με άλλες τράπεζες. Ειδικότερα, μόνο το 12% του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας είναι στην καταναλωτική πίστη, που θεωρείται τομέας εργασιών με υψηλότερο συγκριτικά κίνδυνο και μόλις 3% του χαρτοφυλακίου της είναι εκτός ΕΕ. Συγκριτικό πλεονέκτημα της Alpha Bank αποτελεί επίσης και το γεγονός ότι το 65% του ισολογισμού της χρηματοδοτείται από καταθέσεις, ανέφερε ο κ. Ψάλτης.
Αναφερόμενος στους ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, επισήμανε ότι από το 2010 θα επιταχυνθούν με ρυθμούς από 6% μέχρι και 10% περίπου, από μόλις 5% περίπου που κυμαίνονται φέτος.
Η αύξηση του μετοχικού της Alpha Bank γίνεται με σκοπό την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου 940 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση είναι πλήρως εγγυημένη από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων. Όπως αναφέρθηκε, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται για πιστωτική επέκταση στα τρέχοντα ελκυστικά επίπεδα αποδόσεων ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και ενδυναμώνει την ελκυστικότητα του ονόματός της Alpha Bank στην προσέλκυση καταθέσεων. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στην Τράπεζα να επαναφέρει την πάγια πολιτική της στον τομέα της διανομής μερίσματος στους μετόχους της.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ...ΛΟΓΙΚΗΣ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΕΣ;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΜΠΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2010: ΕΤΟΣ... ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΑΡΘΡΟ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΕΡΔΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ ALPHA BANK
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ: S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΙ FOURLIS-ΚΟΡΡΕΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» FNAC - PUBLIC
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: CNP - MARFIN INSURANCE
ΡΕΠΟΡΤΑΖ CYTA
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ... ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ LEASING
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ MEANDROS-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site