Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2009-Τεύχος 357                              

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΡΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΡΕΣ ΑΕ

ΑΠΟ ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2005


Η εταιρεία που ίδρυσε ο Γιώργος Κορρές διαθέτει δύο επιστημονικά εργαστήρια, τα οποία -σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα- αναπτύσσουν έρευνες για την εξεύρεση των ιδιοτήτων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας, καθώς και σχετικές με τη βιολογική καλλιέργεια.από τον Γιώργο Καλούμενο


Ο Γιώργος Κορρές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1989, όντας ακόμη φοιτητής της Φαρμακευτικής, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το πρώτο Ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Ελλάδας (Φαρμακείο Τζιβανίδη), το οποίο ανέλαβε πλήρως το 1992. Τέσσερα χρόνια αργότερα ίδρυσε την Κορρές Φυσικά Προϊόντα. Ο Γιώργος Κορρές έχει διατελέσει γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας και ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αρωματοθεραπείας - Φυτοθεραπείας.
Η εταιρεία Κορρές σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί πρότυπο ανάπτυξης. Έχει συμπληρώσει πλέον δεκατρία χρόνια λειτουργίας και, μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει κατορθώσει να βρεθεί μεταξύ των καλύτερων brand names της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Γ. Κορρές, έχει διακριθεί επανειλημμένως στο επιχειρηματικό πεδίο, κερδίζοντας αρκετά βραβεία και τίτλους. Μεταξύ αυτών, το βραβείο επιχειρηματικότητας από τον ΕΟΜΜΕΧ και το βραβείο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ενώ το 2005 αναδείχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς από το «Status».
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν ο Γ. Κορρές άρχισε να δουλεύει στο πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα, στο Παγκράτι. Το φαρμακείο αυτό ανήκε στο ζεύγος Τζιβανίδη. Το 1992, μετά την συνταξιοδότηση των μέχρι τότε ιδιοκτητών, την επιχείρηση αναλαμβάνει ο Γιώργος Κορρές. Από τότε μέχρι σήμερα ο Γ. Κορρές  διένυσε μία τεράστια πορεία, καθώς είναι επί κεφαλής μίας επιχείρησης  με περισσότερους από 5.500 πελάτες. Το 2001 η Κορρές ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα.


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996, από τον Γιώργο Κορρέ υπό τη νομική μορφή της ΕΠΕ. Το 2000 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κορρές Ανώνυμη Εταιρεία Φυσικά Προϊόντα» και διακριτικό τίτλο «Φυσικά Προϊόντα Κορρέ». Το 2007 αλλάζει ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας στην μορφή που έχει σήμερα. Από την 12η Απριλίου του 2007 οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έδρα της είναι ο δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η οδός Κωνσταντίνου Μάνου 20-26 στο Παγκράτι.
Σκοπός της εταιρείας είναι:
• Η παραγωγή, διανομή και εμπορία καλλυντικών, φαρμακευτικών ειδών και διαιτητικών
προϊόντων
• Η εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία καλλυντικών, φαρμακευτικών ειδών και διαιτητικών προϊόντων είτε σε εμπόρευμα τελικής μορφής, είτε σε ημιέτοιμο προϊόν, είτε σε μορφή πρώτων υλών
• Η παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τρίτων
• Η εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία υλικών και ειδών συσκευασίας, οιασδήποτε μορφής
• Η διανομή γενικώς εμπορευμάτων τρίτων
• Η ίδρυση, απόκτηση και λειτουργία εργοστασίων
• Η παραγωγή και εμπορία λογισμικού
• Η παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων προωθητικού υλικού οιασδήποτε μορφής και γενικώς οτιδήποτε περικλείεται στις έννοιες γραφιστικών εφαρμογών και μάρκετινγκ, η παροχή υπηρεσιών διοίκησης, λογιστηρίου και οργάνωσης επιχειρήσεων
• Η παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας
• Η υποστήριξη και χορηγία δραστηριοτήτων σχετικών με τους σκοπούς της
• Η ανάπτυξη και εμπορία ευρεσιτεχνιών, εμπορικών σημάτων, αδειών, τεχνογνωσίας και άλλων δικαιωμάτων πνευματικής, εμπορικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας
• Κάθε άλλη εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η εταιρεία έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τον τομέα Φαρμακογνωσίας του Φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την εξεύρεση των ιδιοτήτων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας. Η δυνατότητα της παραγωγής προϊόντων με χρήση συστατικών που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία είναι σημαντική για το κύρος και την εικόνα της μάρκας στην παγκόσμια αγορά, διότι πιστοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία της εταιρείας, προβάλλει την ελληνική της ταυτότητα και προσφέρει τη δυνατότητα για επικοινωνία μοναδικών συστατικών και συνθέσεων.
Η Κορρές ΑΕ διαθέτει δύο εργαστήρια. Το πρώτο λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια και ασχολείται με την ανάπτυξη Φυσικών Καλλυντικών Προϊόντων. Η επιστημονική του ομάδα αποτελείται από χημικούς, χημικούς μηχανικούς και βιολόγους, οι οποίοι εστιάζουν στη συνταγογράφηση, έλεγχο και βιομηχανοποίηση των συνθέσεων. Για το σκοπό αυτό και με δεδομένο ότι η αγορά των καλλυντικών εξελίσσεται με αλματώδη βήματα, το εργαστήριο συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα, με οίκους ανάπτυξης τεχνολογίας και πρώτων υλών του εξωτερικού, συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις κ.λπ.
Το δεύτερο είναι ένα νεοσύστατο εργαστήριο, που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και ασχολείται με την ανάπτυξη βιολογικής καλλιέργειας φυτικών παραγώγων (εκχυλισμάτων, αιθερίων ελαίων, φυτικών ελαιών κ.λπ.) προς χρήση τόσο σε καλλυντικά και τρόφιμα όσο και σε φυτοθεραπευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής. Στο εργαστήριο απασχολούνται γεωπόνος και χημικοί, οι οποίοι εστιάζουν στο προϊόν από την σπορά του στο χωράφι (οργανικές καλλιέργειες σε συνεργασία με παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου) μέχρι την δημιουργία της τελικής πρώτης ύλης σε μεγάλη κλίμακα. Η συνεργασία τόσο με τον τομέα Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων αλλά και Ερευνητικών Φορέων (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Δημόκριτος κ.λπ.) αποτελεί πηγή εμπειρίας και γνώσης για αυτή την ερευνητική δραστηριότητα, αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων.ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Πέραν της ενασχόλησής του στην εταιρεία Κορρές Φυσικά Προϊόντα, ο Γιώργος Κορρές αναπτύσσει δραστηριότητα στο πλαίσιο επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, αφού κατέχει ή κατείχε θέσεις όπως:
· Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών
· Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας
· Διδασκαλία στα σεμινάρια της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς το θέμα Ομοιοπαθητικής φαρμακοτεχνίας, και των χρησιμοποιούμενων βοτάνων στην Φυτοθεραπεία (1993-2003)
· Μέλος του CIPH (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών)
· Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αρωματοθεραπείας - Φυτοθεραπείας
· Πρώην μέλος του ΔΣ του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανίας Καλλυντικών) 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΕΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: «ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ...»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΡΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΛΑΙΣΙΟ, FG EUROPE
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: GEORGE W. GREER
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΑΡΘΡΟ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ BRANDS
ΑΝΑΛΥΣΗ BLACKROCK
ΑΡΘΡΟ: ΑΡΑΒΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG: ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site