Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2009-Τεύχος 357                              

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗ
ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Οι μεγάλες διαφημιζόμενες εταιρίες τροφίμων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν εθελοντικά να λάβουν μέτρα αυτοδέσμευσης ως προς τις διαφημίσεις τους που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι 12 ετών.


 


από τον Ανδρέα Αναστασίου


Το Δεκέμβριο του 2007, 11 ηγετικές εταιρείες του χώρου των τροφίμων (Burger King, Coca Cola, Danone, Ferrero, General Mills, Kellogg, Kraft Foods, Mars, Nestlé, PepsiCo, Unilever) δεσμεύθηκαν σε μια εθελούσια πρωτοβουλία, σε 27 χώρες, με σκοπό να  αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν επικοινωνιακά τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Το σύστημα EU Pledge είναι ανοικτό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και είναι πρόθυμες να υπογράψουν τις δεσμεύσεις του. Τα μέλη έχουν συμφωνήσει να υπάρχει ένας διπλός ελεγκτικός μηχανισμός που θα παρακολουθεί την εφαρμογή των αξόνων της αυτοδέσμευσης και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από την Accenture Marketing Sciences & την PricewaterhouseCoopers στις χώρες Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία. Η έρευνα αποδεικνύει μετρήσιμα ότι οι βιομηχανίες περιόρισαν τη διαφήμιση στα παιδιά κάτω των 12 ετών και τα ευρήματα της ενσωματώθηκαν στο 1ο Report EU Pledge (
www.eu-pledge.eu).
Παράλληλα με το EU Pledge στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Διατροφής, Φυσικής Αγωγής και Υγείας της 11ης Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος ελέγχων του 2009 σε σχέση με τους Κώδικες Τροφίμων και Ποτών σε οκτώ χώρες: Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Βάσει του Πλαισίου για την υπεύθυνη επικοινωνία προϊόντων Τροφίμων & Ποτών του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) τα επίπεδα συμμόρφωσης έφθασαν το 98%.
Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική αγορά και τα μέλη του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος συμμερίζονται και στηρίζουν την προσπάθεια εθελοντικής αυτοδέσμευσης EU Pledge. Είναι άλλωστε κοινός τόπος ότι οι επιχειρήσεις κινούνται καθημερινά σε ηθικές κοινωνικές πρακτικές και -όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά- με την αυτοδέσμευση επέρχονται θετικά αποτελέσματα σε μικρότερο χρόνο από ό,τι συνήθως συμβαίνει με τις νομοθετικές δράσεις των κυβερνήσεων. Όχι μόνο λοιπόν στηρίζουμε την πρωτοβουλία EU Pledge αλλά θα παροτρύνουμε τα Μέλη μας να χαράξουν καινούργιες, παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους χώρους όπου απαιτηθεί. Όταν η αγορά αυτοδεσμεύεται τα αποτελέσματα είναι θεαματικά».


ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΕΡ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Εξ άλλου, ο ΣΔΕ και τα μέλη του χαιρετίζουν το Νέο Νόμο περί καταβολής ειδικού τέλους 0,02% από κάθε διαφημιστική εμφάνιση για τη στήριξη και διεύρυνση του έργου του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, ενός θεσμού που αφορά ολόκληρη την αγορά και την ποιότητα της επικοινωνίας.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΕ & Ταμίας του Δ.Σ. ΣΔΕ κ. Βασίλης Αντωνίου δήλωσε σχετικά : «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας για τη ψήφιση αυτού του Νόμου, που ήταν αποτέλεσμα μακρόχρονης και συστηματικής προσπάθειας όλων των φορέων που ασχολούνται με τη διαφήμιση και βέβαια με την καθοριστική συμβολή του ΣΔΕ. Νέα προοπτική διαγράφεται για το ΣΕΕ, με νέες προκλήσεις και πολλή δουλειά, στις οποίες είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και με τη στήριξη όλων, όσων συμμετέχουν και ενδιαφέρονται για το θεσμό της αυτοδέσμευσης».


ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Τέλος, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος ενημερώνει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη καθίσταται πλέον η Νο1 προτεραιότητα στη λειτουργία και δράση τους. Απόδειξη αυτής της πίστης είναι η κινητοποίηση και η στήριξη των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στα Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Ο ΣΔΕ αποφάσισε να μετονομάσει τα Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς σε «Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», για να συμβολίσει μια μεγάλη αλλαγή πορείας που πρέπει όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις να χαράξουν, μικρές και μεγάλες: να σκέφτονται και να δρουν θετικά, κοινωνικά υπεύθυνα ώστε να ωφελείται το κοινωνικό σύνολο αλλά και η αγορά.
Ο Πρόεδρος του ΣΔΕ κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά: «Με τη διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε καλές πρακτικές στο χώρο των επιχειρήσεων, που ωφελούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Για το σκοπό αυτό κάνουμε μια μεγάλη κινητοποίηση και στη φετινή διοργάνωση έχουμε δύο αξιόπιστους στρατηγικούς συνεργάτες το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Καλώ λοιπόν, όλες τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και με τις δράσεις τους να δείξουν στην κοινωνία, ότι ενδιαφερόμαστε και προσπαθούμε όλοι να αφήνουμε ένα θετικό αποτύπωμα, κάθε μέρα, σε κάθε χώρο.»


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΕΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: «ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ...»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΡΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΛΑΙΣΙΟ, FG EUROPE
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: GEORGE W. GREER
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΑΡΘΡΟ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ BRANDS
ΑΝΑΛΥΣΗ BLACKROCK
ΑΡΘΡΟ: ΑΡΑΒΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG: ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site