Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2009-Τεύχος 357                              

Intracom Defense Electronics
Σύμβαση με Diehl BGT Defence

Νέα σύμβαση ύψους 3,8 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Intracom Defense Electronics με τη Γερμανική εταιρία Diehl BGT Defence (DBD) που αφορά στο πρόγραμμα του πυραύλου IRIS-T. Στo πλαίσιο της σύμβασης, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, η Intracom Defense Electronics θα κατασκευάσει επιπρόσθετες μονάδες τροφοδοσίας για το σύστημα πλοήγησης καθώς και συσκευές ελέγχου πεδίου του πυραύλου.
O πύραυλος IRIS-T αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία έξι Ευρωπαϊκών κρατών (Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελλάδα) και αποτελεί ένα νέο, τεχνολογικά πρωτοποριακό πύραυλο αέρος–αέρος μικρού βεληνεκούς. Το πρόγραμμα αποτελεί μια επιτυχή διακρατική και βιομηχανική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει ως ισότιμο μέλος από την αρχική φάση σχεδίασης. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι συμβάσεις τις οποίες έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς η Intracom Defense Electronics ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ και αφορούν στην σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων του πυραύλου IRIS-T, οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής στο χώρο των πυραυλικών συστημάτων.
Σχετικά με τη νέα εξαγωγική επιτυχία, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Defense Electronics δήλωσε: «Η κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω συμμετοχών σε πολυεθνικά προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής εξασφαλίζει την έγκαιρη και οικονομικότερη προμήθεια της χώρας με σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας».


ΕΧΑΕ
Άνοδος όγκου, πτώση τζίρου

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ μετά από φόρους στο εννεάμηνο του 2009 ανήλθαν σε 27,9 εκατ. ευρώ έναντι 50,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2008, μειωμένα κατά 44%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 38% και διαμορφώθηκε στα 53,1 εκατ. ευρώ έναντι 85,4 εκ. το εννεάμηνο του 2008. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση των τιμών των μετοχών που διακινήθηκαν, καθώς ο όγκος συναλλαγών παρουσιάζει αύξηση 23% το εννεάμηνο 2009 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η συνολική αξία συναλλαγών το εννεάμηνο του 2009 ανήλθε στα 34,4 δισ. ευρώ έναντι 64,7 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2008, μειωμένη κατά 47%.
Στην αγορά παραγώγων, το εννεάμηνο του 2009 ο όγκος συναλλαγών (αριθμός συμβολαίων) σημείωσε μείωση κατά 6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2008 (40,2 χιλ. έναντι 42,7 χιλ. συμβόλαια αντίστοιχα). Κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου 2009, ο όμιλος είχε επιπλέον μη επαναλαμβανόμενα έσοδα ύψους 1,8 εκ. ευρώ από την απαίτηση του φόρου επί του Πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της χρήσης 2000. Σημαντική μείωση κατά 14% εμφάνισαν τα συνολικά έξοδα προ αποσβέσεων του Ομίλου, που ανήλθαν στα 17,1 εκατ. ευρώ, έναντι 19,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου (ΕΒΙΤ) για το εννεάμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στα 33,3 εκ. ευρώ έναντι 62,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μειωμένο κατά 47%.
Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το εννεάμηνο του 2009 ανήλθαν σε 0,43 ευρώ, έναντι 0,71 ευρώ το περυσινού εννεαμήνου, μειωμένα κατά 39%.


ΟΤΕ
Μικρή κάμψη κύκλου εργασιών

Αντοχή επέδειξε ο ΟΤΕ  παρά το δύσκολο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση στο Γ’ τρίμηνο ο όμιλος παρουσίασε:
- Μείωση κατά 6,4% του κύκλου εργασιών Ομίλου από το Γ’ τρίμηνο 2008 σε συγκρίσιμη βάση
- Μείωση κατά 5,6% των εσόδων κλάδου κινητής τηλεφωνίας σε συγκρίσιμη βάση: Επίδοση σημαντικά καλύτερη του ανταγωνισμού
- Μείωση του ρυθμού απώλειας πελατών στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας: Υπέρβαση του ορόσημου 1 εκατομμυρίου πελατών λιανικής ADSL
- RomTelecom: περιορισμός της μείωσης εσόδων μέσω προσφοράς νέων υπηρεσιών
- Το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA* του Ομίλου στο 37,7%, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησης.
- Ισχυρές χρηματορροές από λειτουργικές δραστηριότητες: Καθαρός δανεισμός κάτω από  4,4 δισ. ευρώ
- Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Zapp: Προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στις  δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας Ρουμανίας
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ, Παναγής Βουρλούμης σημείωσε τα εξής: «Ο Όμιλός μας είχε συγκριτικά καλές επιδόσεις κατά το Γ΄ Τρίμηνο του 2009, ένα τρίμηνο κατά το οποίο η οικονομική κρίση που είχε επηρεάσει τις χώρες της Βορειοδυτικής Ευρώπης στην αρχή του έτους, χτύπησε ιδιαίτερα τις οικονομίες των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές μάλιστα και εν τω μέσω βιαστικών και απρόβλεπτων ρυθμιστικών και ανταγωνιστικών κινήσεων, οι εταιρείες του Ομίλου μας, σημείωσαν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από αυτές του ανταγωνισμού σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής τους, ενώ ταυτόχρονα προστάτευσαν το περιθώριο κερδοφορίας τους.»


Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών
Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη

Συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη υπέγραψε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Η νέα αυτή συμφωνία μεταξύ των δύο Ομίλων, εντάσσεται σε μία ευρύτερη συνεργασία που έχουν σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Με την συμφωνία αυτή οι ασφαλισμένοι θα έχουν απ’ ευθείας κάλυψη από τον ασφαλιστική τους εταιρεία.
Κατά την υπογραφή της συμφωνίας, εκ μέρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών  έγιναν οι εξής δηλώσεις: «Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί από το 1979 και αποτελεί την πρώτη και πληρέστερη ιδιωτική παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα. Διαθέτει έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και κλινική εμπειρία, έτσι ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους μικρούς ασθενείς μας με αγάπη και αφοσίωση.»
Επίσης, αναφέρθηκε ότι: «Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών συνεργάζεται με το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γερμανίας, το Sankt Augustin που βρίσκεται στη Βόννη και θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο πανευρωπαϊκά που ασχολείται  με την θεραπεία των συγγενών καρδιοπαθειών.»


ΕΥΑΘ
«Αποκατάσταση» στην Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από 10 Νοεμβρίου 2009, οι μετοχές της εταιρίας ΕΥΑΘ μεταφέρονται από την κατηγορία Επιτήρησης στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε τη  συμμόρφωση της εταιρείας προς την νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση και ειδικότερα τη συμμόρφωση με την παρ.1 του αρ.3 του Ν.3016/2002, μετά το διορισμό, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, 9 νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου και τη συγκρότηση του σε σώμα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε μπει για λίγες μέρες σε επιτήρηση μετά την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου και αντικατάσταση του με προσωρινό από το δικαστήριο.


ΑΒ Βασιλόπουλος
Αύξηση πωλήσεων

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2009.  Οι Ενοποιημένες Πωλήσεις ανήλθαν σε 1.064,4 εκατ. ευρώ από 958,0 εκατ. το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,1%, ενώ για την «Άλφα-Βήτα» σε ατομική βάση, οι Πωλήσεις ανήλθαν σε 1.011,3 εκατ. ευρώ από 926,4 εκατ. το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση  κατά 9,2%. Τα Ενοποιημένα Λειτουργικά Κέρδη ανήλθαν σε 31,8 εκατομμύρια έναντι 27,5 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Για την «Άλφα-Βήτα» τα Λειτουργικά Κέρδη ανήλθαν σε 30,4 εκατ. από 33,2 εκατ. ευρώ το 2008. Τα Ενοποιημένα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν σε 18,0 εκατομμύρια ευρώ, από 16,8 εκατομμύρια ευρώ το 2008. Για την «Άλφα-Βήτα» σε ατομική βάση τα Κέρδη μετά από Φόρους ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ από 21,6 εκατ. ευρώ το 2008. Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2009 ο  γενικός δείκτης του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο περίπου 1%.
Παρά την αύξηση του πληθωρισμού, το αρνητικό οικονομικό κλίμα οδήγησε σε μια ελαφρά συρρίκνωση των πωλήσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.


J&P-Άβαξ
Ανάληψη έργου στην Πολωνία

Σύμβαση για την μελέτη & κατασκευή έργου συνολικού προϋπολογισμού 156,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε η J&P-Άβαξ με την Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση της προεπιλογής, η J&P-Άβαξ προεπιλέχθηκε και διεκδίκησε το έργο μόνη της έχοντας ως αντιπάλους πολύ σημαντικά ονόματα του διεθνούς κατασκευαστικού δυναμικού.
Στη δεύτερη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού η J&P-Άβαξ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου. Ο δρόμος βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό τμήμα της Πολωνίας και αποτελεί το τελικό τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Α4, ο οποίος διατρέχει όλη τη χώρα φτάνοντας στα σύνορα με την Ουκρανία.


Centric
Θυγατρική στη Μάλτα

Η Centric ανακοινώνει την ίδρυση της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας FSM Limited με έδρα τη Μάλτα, με αντικείμενο την  παροχή της νέας υπηρεσίας financial spreads betting (συναλλαγές ανοίγματος), μέσω του διαδικτυακού τόπου
www.spreads.gr. Η κίνηση αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο της στρατηγικής της Centric, να επενδύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και να ενισχύει τη γκάμα των προσφερόμενων διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στην αγορά. Πιο αναλυτικά, η FSM Limited προχώρησε σε συμφωνία με τη WorldSpreads Ltd για την προώθηση (marketing) της υπηρεσίας financial spreads betting στην ελληνική γλώσσα μέσω του διαδικτυακού τόπου spreads.gr. Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες της, τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν κέρδη προβλέποντας την μελλοντική αξία εκατοντάδων μετοχών (200 ευρωπαϊκές μετοχές μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες Ελληνικές μετοχές, 1.000 μετοχές των ΗΠΑ, 500 μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, κ.λπ.) και χρηματοπιστωτικών μέσων (συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες όπως NASDAQ, S&P, εμπορεύματα, μέταλλα, ομολογίες, συναλλαγματικές ισοτιμίες, κ.λπ.).
Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται προσωπικά και άμεσα τις ανοικτές θέσεις (open positions) ενώ παρέχει τη δυνατότητα για διενέργεια μικρού μεγέθους συναλλαγών με χαμηλά ποσά, ανεξάρτητα από το είδος της υποκείμενης αξίας και το άνοιγμα της θέσης. Επί πλέον, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά ορισμένου χρόνου μέσω της οποίας προστατεύονται από τυχόν απώλειες έως ποσού και 400 ευρώ. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΕΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: «ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ...»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΔΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΡΕΣ
ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ
ΦΑΚΕΛΟΙ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΛΑΙΣΙΟ, FG EUROPE
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: GEORGE W. GREER
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΑΡΘΡΟ: Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ BRANDS
ΑΝΑΛΥΣΗ BLACKROCK
ΑΡΘΡΟ: ΑΡΑΒΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG: ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΘΕΜΑ: ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site