Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2006                               Τεύχος 320

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ MANAGERS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Ποιους επέλεξαν οι 1.483 ψηφίσαντες αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week


Οι πρώτοι τρεις σε κάθε μία από τις δώδεκα κατηγορίες βραβείων
Α. Βγενόπουλος της Marfin F.G., Ε. Μυτιληναίος και Κ. Αντωνόπουλος της Intralot οι πρώτοι σε ψήφους


Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία, τo περιοδικό ΧΡΗΜΑ, σε συνεργασία με την ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week, διοργάνωσαν, για δεύτερη φορά φέτος, το θεσμό της βράβευσης των «Καλύτερων Managers της Χρονιάς», με στόχο:
1. Να προβάλουν τις αναπτυξιακές κινήσεις των επιχειρηματικών στελεχών.
2. Να ενημερώσουν το ευρύ επενδυτικό κοινό για τα τεκταινόμενα στον κόσμο των επιχειρήσεων.
3. Να αναβαθμίσουν την εικόνα των εισηγμένων εταιριών και του χρηματιστηριακού θεσμού γενικότερα.
Σε μια περίοδο που η άτακτη σκανδαλολογία του παρελθόντος έχει «ξεχαστεί» εξ’ αιτίας του πολύ σημαντικού rebound που έχει παρατηρηθεί στην πλειονότητα των μετοχών, η ουσία της χρηματιστηριακής επένδυσης εστιάζεται –όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν- στα θεμελιώδη δεδομένα των επιχειρήσεων. Και το πλέον θεμελιώδες στοιχείο κάθε επιχείρησης, δεν είναι ούτε τα πάγιά της, ούτε τα δίκτυα λιανικής της... Είναι κυρίως η ποιότητα της διοίκησής της. Η ανάδειξη των προσώπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, δεν αποτελεί απλά μια μικρή επιβράβευση για τις προσπάθειες των συγκεκριμένων ατόμων, αλλά και την προβολή ενός προτύπου που προτρέπει για περισσότερη, συστηματικότερη και παραγωγικότερη δημιουργία.


ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Όπως και στην περίπτωση των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, Γεώργιος Ουζούνης», έτσι και στους «Καλύτερους Managers της Χρονιάς», η συντακτική ομάδα των ΧΡΗΜΑ και ΧΡΗΜΑ Week, επέλεξε τους υποψήφιους προς βράβευση.
Η επιλογή των βραβευθέντων managers προέκυψε από τις επιλογές των αναγνωστών της εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week (απεστάλη το σχετικό ερωτηματολόγιο στους 45.000 αποδέκτες της εφημερίδας), που ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Επιπλέον, όποιοι ήθελαν, ψήφισαν μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού ΧΡΗΜΑ, www.hrima.gr. Τελικά ψήφισαν 1.483 αναγνώστες, κατά 40% δηλαδή περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι (ενδεχομένως να επηρέασε θετικά και το χρηματιστηριακό κλίμα)!


ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Μέσω αυτής της κίνησης, πρόθεσή μας ήταν να αναδείξουμε τη γνώμη του επενδυτικού κοινού, αλλά και να τονίσουμε ότι το χρηματιστήριο και η επιχειρηματική κοινότητα, δεν είναι υπόθεση μόνο ολίγων «ειδικών».
Προσπαθώντας να «ερμηνεύσουμε» τις επιλογές των επενδυτών, διαπιστώσαμε ότι αυτές φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά από παράγοντες, όπως: 1) η πορεία της μετοχής της εταιρίας στην οποία εργάζονται κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. 2) οι οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται οι managers 3) η κινητικότητα σε θέματα συνεργασιών και επιχειρηματικών συμφωνιών των εταιριών στις οποίες εργάζονται οι managers 4) ο αριθμός των μετόχων της εταιρίας, στην οποία εργάζονται οι managers 5) το μέγεθος των εταιριών στις οποίες εργάζονται οι managers (φαίνεται να αδικούνται οι managers των μικρών εταιριών).


ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Στην προσπάθειά μας να αναδειχτούν οι προσπάθειες των managers, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται ή από το μέγεθος της εταιρίας όπου εργάζονται, υπήρξαν δώδεκα κατηγορίες βραβείων, που ήταν οι παρακάτω:


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
1. Ο Kαλύτερος Manager  
2. Ο Kαλύτερος Τραπεζίτης
3. Ο Kαλύτερος Manager εταιρίας του FTSE-ASE/20
4. Ο Καλύτερος Manager εταιρίας του FTSE-MID/40
5. Ο Καλύτερος Manager εταιρίας του SMALL CUP/80
6. Ο Καλύτερος Μanager του Δημοσίου
7.  Ο Kαλύτερος Καινοτόμος Manager 
     8.  Ο Kαλύτερος Εξωστρεφής Manager
     9.  Ο Kαλύτερος Turn Around Artist
    10. Ο Kαλύτερος Έμπορος
    11. Ο Kαλύτερος Κατασκευαστής
    12. Ο Kαλύτερος Ασφαλιστής-Μεσίτης Ασφαλίσεων 


Είμαστε βέβαιοι, ότι το ευρύ επενδυτικό κοινό θα «αγκαλιάσει» και του χρόνου αυτή την προσπάθεια των βραβείων του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week και ότι ο θεσμός θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. 


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ 1.483 ΑΤΟΜΑ


 Ανδρέας Βγενόπουλος (Marfin F.G.)
Ευάγγελος Μυτιληναίος (Μυτιληναίος)
Κων/νος Αντωνόπουλος (Intralot)Τάκης Αράπογλου (Εθνική Τράπεζα)
Μιχάλης Σάλλας (Τράπεζα Πειραιώς)
Νίκος Νανόπουλος (Eurobank)Τάκης Αράπογλου (Εθνική Τράπεζα)
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος (Cosmote)
Παναγής Βουρλούμης (ΟΤΕ)Κων/νος Αντωνόπουλος (Intralot)
Ανδρέας Βγενόπουλος (Marfin F.G.)
Ευάγγελος Μυτιληναίος (Μυτιληναίος)Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (Νεοχημική)
Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita)
Αριστείδης Μπελλές (Νηρέας)Βασίλειος Νειάδας (ΟΠΑΠ)
Παναγής Βουρλούμης (ΟΤΕ)
Δημήτριος Μηλιάκος (Αγροτική Τράπεζα)Κων/νος Αντωνόπουλος (Intralot)
Παντελής Τζωρτζάκης (Forthnet)
Χαράλαμπος Κυνηγός (Ελινόιλ)Κων/νος Αντωνόπουλος (Intralot)
Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli-Follie)
Πάνος Γερμανός (Γερμανός)Θεόδωρος Φέσσας (Infoquest)
Πάνος Γερμανός (Multirama)
Γιώργος Πετζετάκις (Πετζετάκις)Κυριάκος Σαράντης (Γρ. Σαράντης)
Κων/νος Τσουβελεκάκης (Fashion Box)
Ιωάννης Στρούτσης (Ηλεκτρονική Αθηνών)Δημήτρης Καλλιτσάντζης (Ελληνική Τεχνοδομική)
Κων/νος Κουβαράς (J&P Άβαξ)
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (Μηχανική)Δούκας Παλαιολόγος (Εθνική Ασφαλιστική)
Γιώργος Κώτσαλος (Interamerican)
Γιώργος Κούμπας (Eurobrokers)Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER


Ανδρέας Βγενόπουλος: Το 2005, αλλά και το πρώτο τετράμηνο του 2006 είναι η περίοδος της Marfin Financial Group: η τιμή της μετοχής περίπου τετραπλασιάστηκε, μια αύξηση 400 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και καλύφθηκε κυρίως από ξένους επενδυτές, μια μεσαίου μεγέθους τράπεζα βρίσκεται υπό διαμόρφωση, έγιναν σημαντικές κινήσεις στους κλάδους της υγείας και της πληροφορικής, η Dubai Financial ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά του 30% περίπου των μετοχών του ελληνικού Ομίλου. Τα περαιτέρω σχέδια του Ομίλου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον να μάθει για την πορεία τους. Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ως Αντιπρόεδρος, ως ο «αρχιτέκτονας» του σχεδιασμού, αλλά και ως βασικότερος (μέχρι σήμερα) μέτοχος της Marfin Financial Group, εκτιμήθηκε από το επενδυτικό κοινό ότι αποτελεί τον «Manager του 2005».


Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο Όμιλος του Ευάγγελου Μυτιληναίου κατάφερε σε μια διετία να πολλαπλασιάσει τα μεγέθη του, εκμεταλλευόμενος όλες τις συγκυρίες και τις ευκαιρίες που προέκυψαν. Απέκτησε την Αλουμίνιον της Ελλάδος σε «αστείο» τίμημα από την πολυεθνική Alcan, συνέχισε να αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς τη Μέτκα, δρομολόγησε με «δυνατό τρόπο» τη δραστηριοποίησή του στον υποσχόμενο χώρο της ενέργειας. Με πολύ καλή ρευστότητα και με θετικότατες ταμιακές ροές, απορροφά πόρους από τους κυκλικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται και τα επενδύει στην ενέργεια. Πρωτεργάτης των κινήσεων αυτών, ο πρόεδρος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.


Κων/νος Αντωνόπουλος: Κατάφερε να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη τριάδα των βραβείων, μετά την περυσινή πρωτιά του. Η εταιρία του συνέχισε και φέτος την πολυεθνική της επέλαση, εκτίναξε εκ νέου την κερδοφορία της και έπεισε ότι παραμένει στους βασικούς διεκδικητές των εργασιών και εντός Ελλάδας, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών. Ενθουσιασμένοι και οι μέτοχοι της εταιρίας, λόγω της πολύ μεγάλου ανόδου που έχει σημειώσει.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ


Τάκης Αράπογλου: Από τη Citibank του Λονδίνου στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας. Η αγορά πιστεύει ότι αποτελεί άξιο συνεχιστή του αείμνηστου Θ. Καρατζά και επικροτεί τις κινήσεις αναδιάρθρωσης που υλοποιούνται στο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας. Η ανοδική πορεία της μετοχής, η εκτίναξη των κερδών, η συγκράτηση των δαπανών και η διαφαινόμενη επιτυχία στο βαλκανικό εγχείρημα της Τράπεζας, φαίνεται ότι επηρέασαν το επενδυτικό κοινό, που ψήφισαν τον κ. Αράπογλου ως τον καλύτερο τραπεζίτη της χρονιάς.


Μιχάλης Σάλλας: Πρόεδρος μιας τράπεζας που όταν την ανέλαβε (στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας), ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, σήμερα συγκαταλέγεται στις μεγάλες τράπεζες. Η πολύ μεγάλη αύξηση των περυσινών κερδών και η «δυνατή» πορεία της μετοχής επηρέασαν θετικά. Και τα επεκτατικά σχέδια συνεχίζονται, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.


Νίκος Νανόπουλος: Μέσα σε λίγα χρόνια, η Eurobank κατάφερε όχι μόνο να απορροφήσει κραδασμούς από συγχωνεύσεις, αλλά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραπεζικά πράγματα της χώρας, με ταχύτατο growth, υψηλότατους δείκτες αποδοτικότητας, καινοτομία και επέκταση στο εξωτερικό. Σημαντικό τμήμα της γενικότερης επιτυχίας της Τράπεζας (αποτελεί συλλογική προσπάθεια) ανήκει δικαιωματικά στον κ. Νίκο Νανόπουλο.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ FTSE-ASE/20


Τάκης Αράπογλου: Από τη Citibank του Λονδίνου στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας. Η αγορά πιστεύει ότι αποτελεί άξιο συνεχιστή του αείμνηστου Θ. Καρατζά και επικροτεί τις κινήσεις αναδιάρθρωσης που υλοποιούνται στο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας. Η ανοδική πορεία της μετοχής, η εκτίναξη των κερδών, η συγκράτηση των δαπανών και η διαφαινόμενη επιτυχία στο βαλκανικό εγχείρημα της Τράπεζας, φαίνεται ότι επηρέασαν το επενδυτικό κοινό, που ψήφισαν τον κ. Αράπογλου ως τον καλύτερο επιχειρηματία εταιριών του δείκτη FTSE-ASE/20.


Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος: Για άλλη μια φορά συνεχίστηκε το ισχυρό growth του Ομίλου, διαψεύδοντας όσους εδώ και μια τριετία ισχυρίζονται ότι τα περιθώρια ανάπτυξης για την Cosmote έχουν συρρικνωθεί δραστικά. Και όχι μόνον αυτό: δημιουργήθηκαν καλύτερες προοπτικές για το βαλκανικό εργχείρημα της εταιρίας. Ο χαμηλών τόνων manager της εταιρίας κ. Ε. Μαρτιγόπουλος, αναμφίβολα συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή πορεία της θυγατρικής του Ο.Τ.Ε.


Παναγής Βουρλούμης: Ο άνθρωπος που ξεκίνησε και προχωρεί το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του Ο.Τ.Ε. προκαλώντας επιδοκιμασίες, αλλά και αντιδράσεις. Ανεξάρτητα, από το ποια κατάληξη θα έχει η πορεία του Ο.Τ.Ε., το κοινό αναγνωρίζει στον κ. Βουρλούμη το γεγονός ότι τολμά και προχωρεί σε τομές, που θα βοηθήσουν μελλοντικά τον Οργανισμό και τη μετοχή του.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ FTSE-MID/40


Κων/νος Αντωνόπουλος: Κατάφερε να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη τριάδα των βραβείων, μετά την περυσινή πρωτιά του. Η εταιρία του συνέχισε και φέτος την πολυεθνική της επέλαση, εκτίναξε εκ νέου την κερδοφορία της και έπεισε ότι παραμένει στους βασικούς διεκδικητές των εργασιών και εντός Ελλάδας, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών. Ενθουσιασμένοι και οι μέτοχοι της εταιρίας, λόγω της πολύ μεγάλου ανόδου που έχει σημειώσει.


Ανδρέας Βγενόπουλος: Το 2005, αλλά και το πρώτο τετράμηνο του 2006 είναι η περίοδος της Marfin Financial Group: η τιμή της μετοχής περίπου τετραπλασιάστηκε, μια αύξηση 400 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και καλύφθηκε κυρίως από ξένους επενδυτές, μια μεσαίου μεγέθους τράπεζα βρίσκεται υπό διαμόρφωση, έγιναν σημαντικές κινήσεις στους κλάδους της υγείας και της πληροφορικής, η Dubai Financial ενδιαφέρθηκε για την εξαγορά του 30% περίπου των μετοχών του ελληνικού Ομίλου. Τα περαιτέρω σχέδια του Ομίλου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον να μάθει για την πορεία τους. Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ως Αντιπρόεδρος, ως ο «αρχιτέκτονας» του σχεδιασμού, αλλά και ως βασικότερος (μέχρι σήμερα) μέτοχος της Marfin Financial Group, εκτιμήθηκε από το επενδυτικό κοινό ότι αποτελεί τον «Manager του 2005».


Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο Όμιλος του Ευάγγελου Μυτιληναίου κατάφερε σε μια διετία να πολλαπλασιάσει τα μεγέθη του, εκμεταλλευόμενος όλες τις συγκυρίες και τις ευκαιρίες που προέκυψαν. Απέκτησε την Αλουμίνιον της Ελλάδος σε «αστείο» τίμημα από την πολυεθνική Alcan, συνέχισε να αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς τη Μέτκα, δρομολόγησε με «δυνατό τρόπο» τη δραστηριοποίησή του στον υποσχόμενο χώρο της ενέργειας. Με πολύ καλή ρευστότητα και με θετικότατες ταμιακές ροές, απορροφά πόρους από τους κυκλικούς κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται και τα επενδύει στην ενέργεια. Πρωτεργάτης των κινήσεων αυτών, ο πρόεδρος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ SMALL CAP/80


Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Αρχικά, αρκετοί έβλεπαν τον κ. Λαυρεντιάδη με καχυποψία, ωστόσο σήμερα θεωρείται από τους ισχυρούς παράγοντες της αγοράς, ικανός να δημιουργήσει ισχυρά growth stories, που μάλιστα έχουν και μακρά διάρκεια. Μετά το «θαύμα» της Νεοχημικής, ακολούθησε το επιτυχέστατο πείραμα της Ε.ΒΙ.Κ., του Μπαλλή και της Veterin.


Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Πριν από δύο χρόνια είχε «λιθοβοληθεί» από αναλυτές και μετόχους. Ωστόσο, οι κινήσεις αναδιάρθρωσης της Chipita απέδωσαν πρόπερσι πολλά και πέρυσι περισσότερα. Ήρθε και η ιστορική απόφαση για συγχώνευση της Chipita με την Δέλτα Συμμετοχών, κίνηση που εκτιμήθηκε από την αγορά ότι θα επιφέρει σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.


Αριστείδης Μπελλές: Δεν είναι μόνο η εκτίναξη των επιδόσεων του Νηρέα και η θετική ανταπόκριση των επενδυτών που έστειλαν τη μετοχή στα ύψη. Επηρέασαν τα φιλόδοξα σχέδια του εισηγμένου Ομίλου, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μπελλές ήταν από τους ελάχιστους που δεν σταμάτησαν στις δύσκολες στιγμές, να τονίζουν τις θετικές προοπτικές του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.


 


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ MANAGER ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Βασίλειος Νειάδας: Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού και χωρίς «περίοδο χάριτος» δρομολόγησε με ταχύτητα σημαντικά ζητήματα όπως οι αλλαγές στο Πάμε Στοίχημα, η προώθηση του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό, η μετοχοποίηση ενός ακόμη ποσοστού του Οργανισμού, η «επόμενη μέρα» για τη διαχείριση του Στοιχήματος, κ.λπ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πολύ καλή πορεία των κερδών και της μετοχής, φαίνεται ότι επηρέασαν την απόφαση του επενδυτικού κοινού.


Παναγής Βουρλούμης: Ο άνθρωπος που ξεκίνησε και προχωρεί το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του Ο.Τ.Ε. προκαλώντας επιδοκιμασίες, αλλά και αντιδράσεις. Ανεξάρτητα, από το ποια κατάληξη θα έχει η πορεία του Ο.Τ.Ε., το κοινό αναγνωρίζει στον κ. Βουρλούμη το γεγονός ότι τολμά και προχωρεί σε τομές, που θα βοηθήσουν μελλοντικά τον Οργανισμό και τη μετοχή του.


Δημήτρης Μηλιάκος: Ανέλαβε την ATE Bank σε δύσκολη περίοδο και μέσα από μια σειρά κινήσεων (βοηθούντων και των γενικότερων συνθηκών), η Τράπεζα έχει ανακάμψει. Δρομολογείται πλέον η διάθεση ενός επιπλέον 10% των μετοχών σε θεσμικούς του εξωτερικού και η γενικότερη εικόνα είναι ότι η κατάσταση στην ΑΤΕ Bank αλλάζει προς το καλύτερο.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜANAGER


Κων/νος Αντωνόπουλος: Η εταιρία του συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πλέον εξειδικευμένες του κλάδου παγκοσμίως, διακρινόμενη για την υψηλότατη τεχνογνωσία της. Συνέχισε και φέτος την πολυεθνική της επέλαση, εκτίναξε εκ νέου την κερδοφορία της και έπεισε ότι παραμένει στους βασικούς διεκδικητές των εργασιών και εντός Ελλάδας, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών. Ενθουσιασμένοι και οι μέτοχοι της εταιρίας, λόγω της πολύ μεγάλου ανόδου που έχει σημειώσει.
 
Παντελής Τζωρτζάκης: Δεν είναι τυχαίο ότι για να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet, «στριμώχτηκαν» ισχυρότατοι όμιλοι και funds, προσφέροντας μάλιστα και υψηλότατα τιμήματα. Η καινοτομία και η τεχνολογία της Forthnet την καθιστά έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη στο χώρο της εναλλακτικής τηλεφωνίας, ιδίως στο βαθμό που θα υπάρξει ουσιαστική απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.


Χαράλαμπος Κυνηγός: Πρόκειται ουσιαστικά για «εραστή» της καινοτομίας, σε έναν κλάδο (πετρελαιοειδή) όπου δεν αποτελεί το συνηθέστερο στόχο. Αρχικά, με τον έλεγχο ποιότητας στην ποιότητα των καυσίμων, στη συνέχεια με την μεταφορά καυσίμων στα νησιά με ειδικά πλοία και φυσικά με τη μονάδα βιοντήζελ, ο κ. Κυνηγός και η εταιρία του (Ελινόιλ) αξίζουν αυτή τη βράβευση.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ ΜANAGER


Κων/νος Αντωνόπουλος: Η εταιρία του συνέχισε και φέτος την πολυεθνική της επέλαση, εκτίναξε εκ νέου την κερδοφορία της και έπεισε ότι παραμένει στους βασικούς διεκδικητές των εργασιών και εντός Ελλάδας, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών. Ενθουσιασμένοι και οι μέτοχοι της εταιρίας, λόγω της πολύ μεγάλης ανόδου που έχει σημειώσει.


Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Διευθύνει τα Folli-Follie, μια ελληνική, πολυεθνική εταιρία με δικό της brand name! Επίσης, διευθύνει και τα Κ.Α.Ε., που συνδυάζουν υψηλά μερίσματα και αξιοσημείωτο growth. Γνωρίζοντας ότι το growth θα έρθει από το εξωτερικό, σχεδιάζει τα επόμενα επεκτατικά βήματα.


Πάνος Γερμανός: Ο ομώνυμος Όμιλός του συνεχίζει την πολυεθνική του επέκταση, με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία, λειτουργεί με υποδειγματικό επαγγελματικό management. Ενδεικτικό στοιχείο της επιτυχούς εξωστρέφειας, είναι η κίνηση του Ομίλου στο Ουζμπεκιστάν, που απέφερε σημαντικότατες υπεραξίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ TURN AROUND ARTIST


Θεόδωρος Φέσσας: Το παράτολμο εγχείρημα της Q Telecom εστέφθη τελικά με απόλυτη επιτυχία και σήμερα (μετά την πώληση της σχετικής θυγατρικής της) η Infoquest διαθέτει «λιμνάζοντα» κεφάλαια πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ, έτοιμα προς επένδυση. Ο κ. Φέσσας πάντως, δεν δείχνει πρόθυμος για επιπόλαιες κινήσεις...


Γιώργος Πετζετάκις: Όταν προ τριετίας ανέλαβε το management του ομώνυμου Ομίλου, κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες, πολλοί αμφέβαλαν για το αποτέλεσμα. Σήμερα, και παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες του κλάδου, η αγορά δεν αμφιβάλλει για τη βιωσιμότητα του Ομίλου.


Πάνος Γερμανός: Στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τη Multirama, αλλά, αντίθετα, την αγόρασε από τη «Γερμανός» και την «ανέστησε εκ της τέφρας της». Σήμερα, η Multirama καλείται να δώσει μια ακόμη δύσκολη μάχη, καθώς στον κλάδο εισήλθαν οι ισχυρότεροι πολυεθνικοί «παίκτες».Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ


Κυριάκος Σαράντης: Ηγείται μιας εταιρίας με έμφαση το εμπόριο, αλλά όχι αποκλειστικά εμπορική. Κατά την τελευταία δεκαετία με σταθερά βήματα, κατάφερε να μετεξελιχθεί από μια καλή εταιρία της Ελλάδας σε έναν πολυεθνικό Όμιλο που αναζητεί συνεχώς νέες αγορές. Το growth story του Ομίλου το πίστεψαν τα θεσμικά χαρτοφυλάκια (εγχώρια και ξένα) με αποτέλεσμα η μετοχή να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.


Κων/νος Τσουβελεκάκης: Διευθύνει την Fashion Box, μια εταιρία που μόλις την τελευταία τετραετία εισήλθε στη Σοφοκλέους. Ωστόσο, έχει πείσει ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη επιχείρηση που σε μια δύσκολη γενικότερη περίοδο, καταφέρνει να επιτυγχάνει υψηλά growth και παράλληλα να θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πολυεθνικού Ομίλου.


Ιωάννης Στρούτσης: Βασικός μέτοχος και ηγέτης της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μιας εταιρίας που σε μια δυσμενέστατη συγκυρία για τον κλάδο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά αυξάνει πωλήσεις και κέρδη, διαθέτοντας «λιμνάζοντα» κεφάλαια στο ταμείο της. Το μυστικό της επιτυχίας του κ. Στρούτση, δεν είναι τόσο σε αυτά που έπραξε, όσο κυρίως στα όσα σφάλματα απέφυγε κατά την τελευταία εξαετία.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ


Δημήτρης Καλλιτσάντσης: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση. Διοικεί το μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, που έχει συμμετάσχει στην κατασκευή σχεδόν όλων των μεγάλων, αυτοχρηματοδοτούμενων έργων (Αττική Οδός, Στέγη Καλατράβα, Ρίο-Αντίρριο, κ.ά.). Η πολύ καλή μετοχική πορεία των τελευταίων μηνών, ερμηνεύεται από την αντίληψη της αγοράς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα παίξει ο Όμιλος και στα νέα μεγάλα έργα που θα «τρέξουν».


Κων/νος Κουβαράς: Διοικεί μία από τις σοβαρότερες κατασκευαστικές εταιρίες στην Ελλάδα και θυγατρική του κυπριακού, πολυεθνικού Ομίλου J&P. Δεν είναι τυχαίο το ότι η εταιρία συνέχισε τις υψηλές επιδόσεις της, ακόμη και στη δύσκολη περυσινή χρονιά. Από τις λίγες εταιρίες που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Το ταμπλό της Σοφοκλέους και η στάση των θεσμικών χαρτοφυλακίων φαίνεται να δείχνει την εμπιστοσύνη του στο management του Ομίλου.


Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Με φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και με περισσότερους πολέμιους στον κλάδο των κατασκευών, ο κ. Εμφιετζόγλου διευθύνει τον Όμιλο της Μηχανικής, που παρουσιάζει ανοδική πορεία επιδόσεων και ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό.


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ-ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ


Δούκας Παλαιολόγος: Για δεύτερη φορά πρώτος στη σχετική κατάταξη. Με μακρά εμπειρία και καλό όνομα στον ασφαλιστικό κλάδο, ανέλαβε την Εθνική Ασφαλιστική, με στόχο τη ριζική αναδιοργάνωσή της. Η αγορά έχει βασίσει πολλά στο πρόσωπο του και στο επιτυχές track record που έχει επιδείξει στο bancassurance. Τα πολύ καλά περυσινά αποτελέσματα της εταιρίας, η ανοδική πορεία της μετοχής, αλλά και η δυναμική εκκίνηση του «Προσθέτω», φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν από τους επενδυτές.


Γιώργος Κώτσαλος: Παλιό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, ανέλαβε τον πρώτο ρόλο στην Interamerican, στην «μετά Κοντομηνά» περίοδο. Πέρυσι, η εταιρία κατάφερε να επιστρέψει στην κερδοφορία και σήμερα να σχεδιάζει τον ευρύτερο περιφερειακό ρόλο που καλείται να παίξει, κάτω από το «άρμα» της Euroko.


Γεώργιος Κούμπας: Γνωστός, εδώ και χρόνια, στο χρηματιστηριακό χώρο, μέσω της Κούμπας Συμμετοχών. Η θυγατρική της Κούμπας Συμμετοχών, Eurobrokers, είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία συμβούλων-μεσιτών ασφαλίσεων και η μόνη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Κατά τη χρονιά που πέρασε, η Eurobrokers διατήρησε την πρωτοπορεία της στο χώρο των συμβούλων-μεσιτών ασφαλίσεων και για φέτος στοχεύει σε υψηλότερες επιδόσεις.

  Περιεχόμενα
Editorial: Από «Ψωροκώσταινα» περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Ευρώπη
Επενδύσεις: Σοφοκλέους: Αξιολογώντας την άνοδο
Επενδύσεις: Υπό δοκιμασία η ανοδική τάση των μετοχών
Θέμα: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ MANAGERS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Αφιέρωμα: Τουρισμός: Το νέο πεδίο, μετά το 2004. Τα στοιχεία, οι στόχοι, οι τάσεις και οι προοπτικές
Επενδύσεις: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ - Ανασκόπηση για το Μήνα Μάρτιο του 2006
¶ρθρο: Οι ξένες άμεσες επενδύσεις ως μοχλός ανάπτυξης της σύγχρονης οικονομίας
¶ρθρο: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΔΟΥ
¶ρθρο: CROWN HELLAS CAN: ΤΟ «ΔΙΑΜΑΝΤΙ»... ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ

 Όροι και προϋποθέσεις του site